• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

galiba herkes kendine göre haklı
ama
bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız
herkes yaşayarak öğrenecek bazı şeyleri

Bu bir toplum kriteri canım, böyle gelmiş böyle gider...
Düşünsene çocukken büyüklerin sözüne karışınca bize dikilen o kocaman gözleri...
Evli olmayan biri evlilik konuları ile ilgli pek ala yorum yapabilir, sonuçta olağan
durumdan farklı bir yorum yapa da bilir ama hayat sadece tek bir çizgiden
ibaret değil ne de olsa. Her şey olasılık dahilinde. Yani mesela çoğu evli bayanın
kaynanadan şikayet ettiği bir konuda pozitif görüş bildiren bekar kişi, saldırı oklarına
hedef olur. Ama kaynan ile iyi geçinmek de olasıdır halbuki. Bunu unutuyoruz.

Bize gelen misafirlerle siyasi bir konuda konuşmaya heves ederdim lisede iken,
çünkü deli gibi okuyup araştırdığım bir dönemdi. Her türlü görüşü öğrenmiştim
felsefeye ve sosyolojiye ilgimden. Neyse oturup konunun oraya gelmesini
beklerdim, gelince arada bir iki cümle söylerdim, hemen gözler büyürdü...
E tabu var çünkü, çocuklar oy kullanmadan siyaset konuşmaz. E siz bize
öğretin ki bu siyaseti, oy kullanmadan azıcık ölçüp tartabileyim, sandık başında
kalmayayım öyle... Bu tabu senin bahsettiğinle aynı.

Önce görüp sonra konuşmak gerek gibi düşünülüyor. Bırakın ben önce konuşayım,
belirteyim fikrimi, o durumu yaşadıktan sonra tekrar konuşayım, değerlendirme,
karşılaştırma yapabileyim. Fikirler illa ki sabit olmak zorunda değil ki, değişebilir.
Evlenince farklı düşünürüm belki ama şimdi böyle bakıyorum... Bu kadar basit...

Bir karamsarlık değil ama hayat bu belki hiç evlenemicez..
evli arkadaşlar demiş evlendik çocuk istenir..belki çocukları olmuyor..:26:

bu düşüncesizlik değil de nedir:43:

hele gçen bir konuda bir arkadaş yazmış cidden çok kötü hissettim kendimi..:26:

26 yaşında evlenmiş falan,efenim 29 yaşında hala evlenemeyenler için çok çok
üzgünmüş,çok geçmiş, çocuk bile riskliymiş..ben hiç bir konu da ortamı gerici
konuşmam, konuşmamaya özen gösteririm.. orada da öyle yaptım...ama neden insanlar kendilerinden bu kadar emin..:5:

ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlar:34:bunun bir üst seviyesi ne acaba?:52:

bi üst seviyeside var canım
ben her gün karşılaşıyorum

''kaynana olunca yaparsın/görürsün''
yada
''kızın/oğlun evlenince görürsün'' :60:

Son düzenleme:
peki integracım neden hep bir şeyler olmak zorunda? tabir- caizse sınıf atlamak zorunda mıyız?

herkes aksini iddaa ederken neden davranışlar bu yönde?

anlamış değilim gerçekten..:19:

çünküüü, bir arkadaş yazmış "kimse yoğurdum ekşi demez" diye.işte bu söz her şeyi açıklıyor.durumu kötü mesela, bunu söylüyorsun, yapması gerekeni söylüyorsun ama o anlamak istemiyor.:15:
galiba istediği şey sorunu çözmek değil, "sen çok haklısın, yazık sana" ya da "sabret, ya sabır ya sabır de" denmesi.bizim ülkede hep böyle:
herkesin işi en zor iştir, en çok o yorulur,
herkesin durumu en kötü durumdur, en çok o haksızlığa uğrar,

ve siz, hele de evli değilken, onu nasıl anlayabilirsiniz ki?:53:
ama merak etmeyin, evlilerden zıttı düşünenler çıkarsa, onlara da ya cevap vermez ya da "biz buraya moral bulmak için konu açtık dimiiii, sen ne anlarsın!" diye kızarlar.:1:

mesela şu kayınvalideyle aynı evde oturma konusu...yüz kere bin kere yazıldı burada, yapmayın etmeyin dendi. sonra mutsuz olunca, "ben ne yaptım ki?" derler. sakın bekar halinizle o konulara yazmayın, alacağınız cevap belli:33:.

çünküüü, bir arkadaş yazmış "kimse yoğurdum ekşi demez" diye.işte bu söz her şeyi açıklıyor.durumu kötü mesela, bunu söylüyorsun, yapması gerekeni söylüyorsun ama o anlamak istemiyor.:15:
galiba istediği şey sorunu çözmek değil, "sen çok haklısın, yazık sana" ya da "sabret, ya sabır ya sabır de" denmesi.bizim ülkede hep böyle:
herkesin işi en zor iştir, en çok o yorulur,
herkesin durumu en kötü durumdur, en çok o haksızlığa uğrar,

ve siz, hele de evli değilken, onu nasıl anlayabilirsiniz ki?:53:
ama merak etmeyin, evlilerden zıttı düşünenler çıkarsa, onlara da ya cevap vermez ya da "biz buraya moral bulmak için konu açtık dimiiii, sen ne anlarsın!" diye kızarlar.:1:

mesela şu kayınvalideyle aynı evde oturma konusu...yüz kere bin kere yazıldı burada, yapmayın etmeyin dendi. sonra mutsuz olunca, "ben ne yaptım ki?" derler. sakın bekar halinizle o konulara yazmayın, alacağınız cevap belli:33:.

ben şunu anladım , evlilik sırf yaşamak meselesi değil..görmek meselesi...görüp yorumlamak..

biz burada sen gibi evli olanların pek çok deneyimlerinden yararlanıyoruz..
aklıma gelmeyen pek çok şey doğrultusunda sevgilim hakkında şimdiden çıkarım yapıyorum..
sorular soruyorum,farklı olaylar konusunda daha önce bilmediğim bakış açılarını onun üstünde yorumluyorum..

ha yaşarız bir gün kısmet tabi...evlenince görürüm..:9:

olaya şu açıdan bakarsak

çocuğu olmayanlar çocuklarla ilgili konuya

kayınvalidesi iyi olanlar kötü olanların konusuna cevap yazmaması

eşi aldatan insanlara sadece aldatılanların cevap yazması gibi bişey olurdu

kimse kimseyi engelleyemez sadece evliler yazsın

sen bekarsın anlamazsın

niye onun etrafındaki yaşanmışlıklardan bi fikri olamaz mı

canim ben üniversitede okurken (ögretmenlik), staj yaptigim okulda hocalar bize hep derdi ohoooo bi meslege atilin anlarsiniz diye, hep sinir olurdum, tabi üslupta önemli, ama simdi anliyorum onlari:44:

sonra bekarken çok feminsttim, aaa hayatta yapmam dedigim seyleri yaptim evlenince, süt dökmüs kedi gibi oldum, baktim pabuç pahali:27:

sonra insanlarin çocuk yetistirme tarzlarina çok kizardim, bi sürü psikoloji, pedogoji zirvalardim, ama kizim dogunca bunlarin sökmedigini anladim:44:

simdi de diyorlar 2. çocuk olsun anlarsin diye:44:

üslup önemli tabi, ben hiç bi zaman kirici oldugumu düsünmüyorum çevremde kii bekar arkadaslarimda kulak verirler söylediklerime, önemserler dediklerimi, sevgilileri ,nisanlilariyla olan problemlerinde akil isterler

ama öyle bilmislik taslamam, ukalalik yapmam ondandir belki:44:

isin özeti üslup güzelse, asagilama yoksa herkesin fikrine kulak veririm ,kafa yorarim, diger türlü hiiiç tinlamam, gerekirse bozar atarim:34:

her yorum kişinin kendi düşüncesidir. saygı duymak lazım.

bekar-evli ayrımı hiç yapmam...

fakat şuda bir gerçek ki, tecrübeden faydalanmak gerek.

evli olanlar, bekarlığın iyi-kötü tüm yönlerini biliyordur. çünkü yaşamışlardır.

bekarken günde 20 kere arayıp "aşkım, balım, canım, cicim, seni sevmeyen ölsün, anne-baba kim? benim için birtek sen varsın" diyen erkek arkadaş

nişanlıyken günde 10 kere arayıp "teyzem anneme gelmiş, sende bir uğrasan iyi olur, tatsızlık olmasın" der.

evlenince günde 1 kere arayıp "akşama ne yemek var? annem çağırdı onlara gidiyoruz" der.

evli olanlar bu 3 aşamayı yaşamış ve acı-tatlı tecrübe kazanmıştır. bu tecrübelere dayanarak yorum yapıyorlar. yardımcı olmaya çalışıyorlar.

bekar arkadaşların da bakış açıları olaylara ışık tutabiliyor. bekar olabilirler ama insan ilişkilerinde tecrübeliler... sizde tecrübelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin...

bekarlığında, evliliğinde, anne-kayınvalide olmanında ayrı güzellikleri ve zorlukları vardır.

Tatlım bu toplumda evlenmek bir onur,gurur,kariyer hatta çoğu kez sınıf atlaması,taçlanmak,onaylanmak.
Buna bağlı olarak da evli kadın bir tık üstten bakıyor bekar olanlara .
Bu olayın bir yönü. Ve bence oldukça hastalıklı bu kişiler,kişisel olarak başarı ve becerileri yok.
Evlilik tek başarıları,doğal olarak tek gurur duydukları şey bu.

Fakat bir diğer yönü var ki gerçekten evlenince anlaşılıyor.
Sevgiliyken,nişanlıyken hatta nikanlı ama aynı evde yaşamazken bile anlaşılabilecek türden şeyler değil.
Aile mevzularına yaptığım yorumlar değişti evlendikten sonra bunu farkettim.
Bekarken tek bir laf ile ilişkiyi bitirebilen türde biriyken şimdi kendime ve karşımdakine şans verme durumum oluştu.
Sürekli her daim her türlü psikolojide aynı evde yaşamak ve bunu resmi bir bağ ile yapmak farklı.
Yani insan sevgisiyle de 4 yıl aynı evde yaşar mesela inan nu bile farklı evlilikten.
Bu evliliğin özel muhteşem yüce birşey olmasından değil gerçekten farklı olmasından kaynaklanıyor.

Şimdi benim yaptığım yorumlara da "çocuğun olunca anlarsın " diyorlar.
Kızıyorum önce ama biliyorum ki doğru düşüncelerim ve yaşayışım bakışım %100 katiyyen değişmeyecek ama %50 değişecek.
Senin de evlenince hayata,erkeklere,aile ilişkilerine,cinselliğe,arkadaşlığa bakışın değişecek.
Bambaşka bir Hayyal olmayacaksın ama göremediklerini göreceksin.
Ve maalesef hepsi hoş şeyler olmayacak.

Konunun girişinde belirttiğim evlenip "taçlanmış sınıf atlamış evli hanımlar dışında" konunun özüne katılıyorum Hayyal'cim ..

maalesef her telden her zilden her ilden,her ülkeden insanlar var ve herkesin görmüşlüğü,geçirmişliği farklı olup görüş açılarıda,vizyonlarıda çok farklı..herkes birbirinin aynı değil..bilende konuşur,bilmeyende..yorumlar ,bazı açılan konular,sarfedilen bazı cümleler yapıcı bazıları tamamen bozucu bazıları ise nötr...sizin ak dediğinizi başkaları kara diye yorumlar..bazıları dolu konuştuğunu sanıp çok boş konuşurlar..bazense küçücük bir kelime oyunu vavv dedirtirerek alkışlatır insanı..
evlilik konusunda evet belli bir yaşanmışlık oluyor ama bu durum başka bir aileye giriş yaptıktan sonra yaşanılanlar herkesin aynı olayları yaşayacağı anlamına gelmez..nice evlenmeden hayatı çok iyi tanıyanlar hatta evlenenlerden daha iyi evlilikle ilgili yorumlar yapan,yardımcı olmayı bilenler var..
geçenlerde birkaç kişi forumda belli bir yaş sınırlaması olması gerektiğini söylemiş neden,niçin?..okuyacaklar ki kıyısından köşesinden ders çıkaracaklar,öğrenecekler,hayatın hem ne kadar zor olduğunu hemde ne kadar güzel olduğunu..Allah kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın ..

ahahahahahaayyyy:9:
bana bile dediler burada "evlenince anlarsın" diye... Ne güzel oradan bakınca hala çıtır duruyorum demek ki..:12:
Şaka bir yana...
Bazı olayları yaşamadan anlamak cidden çok zor.
Ama yaşamadıklarımız yakınlarımızın başına gelmiş olabilir,çizilen yol bize örnek teşkil edebilir.:ssz:

Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'

Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim... :19:

Evliler icin de farklı bir versiyon var hayal; ANNE OLUNCA ANLARSIN :1:

galiba herkes kendine göre haklı
ama
bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız
herkes yaşayarak öğrenecek bazı şeyleri

Biz bekarlar yaşayarak öğrenmeyeceğiz demiyoruz ki...
Sadece bekarken de yani 'evlenmeden' de mantıklı fikirler söyleyebileceğimizi savunuyoruz.
Sanırım anlatmak istediğimiz genel kanıyı yanlış yorumluyorsun...

Bir karamsarlık değil ama hayat bu belki hiç evlenemicez..
evli arkadaşlar demiş evlendik çocuk istenir..belki çocukları olmuyor..:26:

bu düşüncesizlik değil de nedir:43:

hele gçen bir konuda bir arkadaş yazmış cidden çok kötü hissettim kendimi..:26:

26 yaşında evlenmiş falan,efenim 29 yaşında hala evlenemeyenler için çok çok
üzgünmüş,çok geçmiş, çocuk bile riskliymiş..ben hiç bir konu da ortamı gerici
konuşmam, konuşmamaya özen gösteririm.. orada da öyle yaptım...ama neden insanlar kendilerinden bu kadar emin..:5:

Tabiki canım hayat bu, sen belki evlenemiceksin, ben belki evlendim ama anne olamayacağım,
bir başkası herşeyi yaşayabilmiş olacak ama emin ol hepsini yaşayan her zaman hepsini
anlayan, idrak edebilen olmuyor. Bak onlarca çocuk sokaklara terk edilirken burada pamuk
yürekli bir sürü bayan ne tedavilere katlanıyor o bebekleri kucaklarına almak için...

Şimdi o doğurup atan anne olarak yorum yapma hakkına sahip olsa, belki hiç anne olamayacak
olmasa adalet mi olur bu?? Ama bunu tek tek herkese anlatamazsın. O yüzden sen inandıklarını
anlatmaya devam et, eleştiren de eleştirsin. Hiç takmaya değmez. Bir milyon kişi eleştirse, içlerinden
biri bile anlamasa da anlat. Hayat tek renk değil ki, sen de farklı bir renk katmış olursun :51::51:

Hayalcim ,evli olmak,çocuk sahibi olmak elbette üst kademe değil..Ancak şöyle bir gerçek var ki evlilik ve çocuk insanın hayata bakış açısını gerçekten değiştiriyor...Daha farklı bir pencereden bakıyorsun..Bu asla üstünlük değil.. Bu sitede de hep gözlemledim insanların bekarlıklarındaki düşünceleri evlenip çocuk sahibi olunca çok değişiyor...

Daha iyi anlamak,empati yapabilmek için karşındaki insanın şartlarına yakın durumda olmak lazım..Tabi düşünceler tam zıt yönde değişmiyor..Mesela dayak,şiddet,aldatma durumu yaşandığında hemen boşanmalı diye düşünürdüm bekarken..Evlendim çocuk sahibi oldum hala aynı şekilde düşünüyorum..Fikrim değişmedi yani..Böyle zamanlarda da bekara karı boşamak kolay gelir dediklerinde cinler tepeme çıkıyor..

valla evlilik benim düşüncelerimi değiştirmedi hiç bekarken ne düşünüyorsam şimdi de o hayatla ilgili.ya ben çok nato mermer nato kafayım, ya da çevremde ' hele bi evlen görürüz seni' diyenler yanıldı bilemiyorum.

bi üst seviyeside var canım
ben her gün karşılaşıyorum

''kaynana olunca yaparsın/görürsün''
yada
''kızın/oğlun evlenince görürsün'' :60:

Aynen kızım 5 yaşında ana okuluna başlayacak allah nasip ederse bu sene banada derler ''hele bi okula başlasın o zaman anlıcaksın diye'' torunum olana kadar duyacam galiba bende ''olunca anlarsın'' lafını :26:

toplumumuzun genel yapısı bunu getırıyorda o yuzden canım.. bır laf varya bekara karı bosamak kolaydır dıye... bekarlık gercekten ozgurluktur.. evlı bır bayan gıbı kaynanaya eltıye gorumceye esıne dıdının dıdısına bagımlı kalmazsın.. karısına kufur eden bırıne bekarken '' benım kocam hele bır yapsın kolaymı o '' dıye cevap verebılırsınız.. ama evlıyken bu kadar net konusamazsınız.. cunku bır yuvada küslük yaratmak arkanı donup uyumak kolay degıldır... ben su an resmı olarak evlıyım.. ama 1 ay sonra dugunum olacak onu beklıyorum. tam evlı sayılmam yanı... benım akrabalarım cok yapar bunu.. mesela esım bana suprız yaptıgında cıcekler gonderdıgınde ılk tepkı ney bılıomusunuz '' evlende gor yapragını bulamazsın bu cıcegın'' bana cıcek gelmıs mutluluktan ucucam.. teyzem bana bunu dıyor.. hevesımı ıcımde bıraktıgı yetmıyormus gıbı bırde dedıgın gıbı beddua gıbı konusuyor.. sınırlendım tutamadım cenemı... ınsallah omur boyu boyle cıcekler ıcınde yasarsın teyzem dıyecegıne dedıgıne bır bak yaa.. dedım sonra ozur dıledı benden ama cok kısı yapıyor bunu yanı... kısacası evlı kısı bekarın derdını cok ıyı anlamaz . mesela bekarın erkek arkadasını adam etmeye calısmasını sacma bulur evlı bayan.. adam olacak adam kımsenın onu duzeltmesıyle olmaz dıye dusunur..... bekarda evlının kaynanasıyla olan sorunlarını saçma bulur.. bunlara mı takılıyorsun amann der gecer..

umarım anlatabılmısımdır demek ıstedıklerımı :ssz::1:

Back
X