• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Evlenince Anlarsın'

kesinlike bende ondan bahsediyorum evet tamam haklı olan durumlar olabiliyor....

ama çok basit şeyde ayrıl boşan falan demek kolay mı...

hele de evliysee...

ben çok merak ediyorum acaba o bayanlar çok basit problemlerde eşlerini boşuyolar mıı..

4*4 lük evlilik bugüne kadar görmedim dee:31:

Ben basit problemlerde ayrıl boşan diyenine rastlamadım hiç..

Adam aldatıyor,şiddet gösteriyor,karısını eziyor,aşağılıyor sürekli mesela..Böyle durumlarda deniliyor....

Ben basit problemlerde ayrıl boşan diyenine rastlamadım hiç..

Adam aldatıyor,şiddet gösteriyor,karısını eziyor,aşağılıyor sürekli mesela..Böyle durumlarda deniliyor....

ben bi kaç kere denk gelmiştim .... hatta bi konuda evlenme yolunda engelli kardeşleri olduğu için ben olsam evlenmezdim diyen bile oldu ... diyorum yaa herkes istediği gibi yorum yapıyor... ama karşı tarafa kendinin yerine koymadan

yaşayan bilir düşüncesi düşüncesiyle evli arkadaşların cevaplarını önemsiyor olabilirler.

ama şöylede bir gerçek var
bekar olanlar genelde ya ailesiyle yaşar ya da ayrı yaşar.
ama evli olanlar bir erkekle aynı evde yaşıyordur evin tüm sorumluluğu (ev iş çocuk aile) üstündedir.
örneğin bir işi ya da bir konuyu erteleme lüksleri pek yoktur erteleseler bile yarın yine karşılarına çıkacaktır.
bekarsan ve ailenle yaşıyorsan sorumluluk ailen üzerindedir. annen bir iş söylediği zaman yapmasan bile o işi gelir annen yapar.
evlilerin hem kendi ailesi hem de eşinin ailesi. herkesle ortayı bulmak zorundadır.
ama bekarların sadece kendi ailesi kendi canı akrabaları vardır.

yukarıda verdiğim örnek sadece aklıma gelen bir kaç örnek.

bekarlar ne kadar da empati yapmaya çalışsa da evlilik ile ilgili olan kısımları anlamayabilir aynı pencereden bakamayabilir. her konuda değil ama bazı konularda evlenince anlarsın tepkisi ortaya çıkabiliyor.

ben bi kaç kere denk gelmiştim .... hatta bi konuda evlenme yolunda engelli kardeşleri olduğu için ben olsam evlenmezdim diyen bile oldu ... diyorum yaa herkes istediği gibi yorum yapıyor... ama karşı tarafa kendinin yerine koymadan

Hepimiz birer engelli adayıyız..Bunu diyenleri Allaha havale etmek lazım...

ben kendi konuma bekarlar da yazsın isterim.onlar da farklı bir bakış açısı getirecektir.

O zaman hep konularına yorum yaparım ki :8:
Sen iste :1:
Şaka bir tarafa böyle kadınlarımız da var biliyorum ama nedense toplumun %10unu oluşturduğunuzu düşünüyorum... :26:

ben bekarken nasıldıysam düşünüyorum da hala aynıyım. Eşim benimle evlenir misin dedi ama ben daha çok küçüğüm demiştim.

Şimdi soruyor büyüdün mü düşünüyorumda hala küçükmüşüm gibi geliyor :52: bu işin eğlencelitarafı tabi

ama ben bekarken tavrık düşüncelerim savunduklarım ve kızdıklarımla beraber evlendim ve hala aynı şeylere kızıyorum aynı şeyleri savunuyorum vs vs. bazı yorumlara bende sinir oluyorum bişey yaparlar yaptığına yada yapmadığına pişman olur kızar buraya yazar sonra biri bişey dediğinde evli olmayan anlamaz işte ben seviyordum da bilmem ne de ya da merak etme evlenince geçer/ evlenince görürsün o gğzel günleri bir daha kehkeh keh.

yaşayamadıklarının kıskançlığını ya da üzüntüsünü bu şekilde çıkartıyorlar belkide kimbilir

En son cümlen belki de bütün bu derdimin ana sebebidir...
Kimi zaman kendi yaşayamadıklarının hasedini bekarlardan çıkaran ne çok kadınımız var...

bir de benim bu dorumda derdi olan herkes için eşiyle sevgilisiyle bırak deniliyor başka çözüm yokmuş gibi tamam ayrılıkla sorunlar çözülüyor ama hep mi aynısı olur aşk ve dertlermizdeki

yazılara bakın bir hepsi için ayrıl kurtul kaç canını kurtar tamam haklılık payı vardır yoktur onu bilemem ama hep mii böyle olurr denk gelirr
:31:

Sevgili Deniz,
Sorunlu bir ilişki evlenince sihirli değnek değmişcesine düzelmez...
Kendim de vaktiyle sorunlu ilişki/ilişkiler yaşayıp hatta evli bir arkadaşımın ondan sana hayır gelmez dediğinde susmuş gene de yedirememiştim...
Sonunda dediğine de geldim.
İyi ki de gelmişim...
Bu evli bekardan çok karşıdaki gözün görüşü...
Biz aşkla bakan gözlerimizle objektif değerlendiremiyoruz olayları... :26:
Her zaman 3. göz şart...

Usluplar çirkin evet bekarlara söylenen şeyler, küçümsemeler ama evli bayanların dediği doğru. Ben evlenmedim ama kardeşimi evlendirdim, çok kalabalık ve görgüsüz bir aileden gelin aldık. Allah var gelin kardeşimi severim ama ailesi tam bir facia. Çok sornlar yaşadık ama kardeşimin, annem babamda oğlumuzun mutluluğu deyip hep sustuk gerçi ben pek susamadım ama yani anamın babamın ezilmesine izin veremezdim yaaa.. Neyse şimdi fikirlerim çok farklı, eskiden yüzeysel bakıyormuşum ama şimdi olayın içine girdim.. Önceleri zzaktan biraz atıp tutuyormuşum.

O yüzden evlilerin konularına pek yorum yapmamaya çalışıyorum. Çünkü hem bilmiyorum hem de her evliliğin dinamiği farklı, ayrıca tek elden dinliyoruz. İşyerimizde bir bayan hep kocasından şikayet eder. İlk girdiğim günden beri daha yeni tanışıyoruz hobaaa evliliği, kocası başladı bu. Ben de tanımıyorum acırdım hatuna ama zamanla bu kişinin karakterini gördükçe artık suçun tamamen kocasında olmadığına karar verdim. Yani anlattığı gibi öyle akça pakça masum, zavallı bir kadın değil aksine çok fettan, çirkef bir kadınmış. Zaten işyerinde kimse sevmez, hep derdim neden sevmiyorlar GÜL GİBİ KADINI. Haha salak ben iki güzel lafa, iki acındırıcı söze kanan ben bu kadını gördürten sonra... Yani burdaki dertleri okuyunca vallaha bir de kocası ne der, birde kaynanasından dinlsek diyorum...

O yüzden artık konuları ve yorumları okuyup geçiyorum...

2 taraf da dinlenmeli elbette...
Erkeklerin de biz kadar dertlendikleri noktalar var...
Evlilik kolay değil...
Biz bekarlar da asla bunu savunmuyoruz.
Bu yüzden hala bekarım :1:
Korkuyorum bazen yaşanılanları dinlediğimde...
Kimse kolay diyemez evliliğe.

ben cok abarttiginizi dusunuyorum acikcasi.. bunun evlilikle alakasi yokki.. her durumda kisi bir baskasinin durumunu birebir anlayamayabilir.. o karsinizdakinin problemiyle ve psikolojik yapisiyla alakali bir durumdur bence.

ben evliyim ama cocugum yok henuz. cocuklu arkadaslara yorum yapmaya cekiniyorum cunku benim cocugum olunca nasil olurum bilemiyorum.. o yuzden konusurken cok dikkatli oluyorum. ama emin olun azcik rahat konussam bana da cocugun olursa anlarsin derler. ki dediler.. yani bunun evlilikle cocukla alakasi yok.. her konuda bu is boyle

Teşekkür ediyorum.
Abarttığımı söylemeniz ayrıca içime su serpti.
Bundan sonra böyle eften püften şeyleri dert etmem. :49:
Evlendiğim zaman, o mertebeye erişebilirsem şayet, onları paylaşırım artık.
Kusura bakmayın...

Merhaba Hayyalcim :34:

Konu çok güzel, 'evlenince anlarsın' ın haklı tarafları olduğu da doğrudur. İnsan hiç yaşamadığı, dışarıdan baktığı bir şey için tamamen emin konuşamaz.

Bir de mübarek kadınlarımız var :) Evlendikleri için kendini seçilmiş hisseden, nikahı dışında iç bir hayat tecrubesi olmayan ; bekar kadınlara potansiyel suçlu gözüyle bakan ; onlara da kızamıyorum, öğrendikleri bu kadar.

Dediğin gibi evliler bazen bilmişliği abartıyorlar :) Onlara şunu sormayı çok istiyorum; 35 yaşında, hiç evlenmemiş bir kadın olan benim kadar tecrubeniz var mı ? Hayatı ne kadar yaşadınız ? Evlilik hayatın tümümüdür ?

Durumu yine de genellemiyorum, bu forumda çok sevdiğim, yorumlarını takdirle okuduğum evli arkadaşlarımız var.

Velhasıl insanlar çeşit çeşit, ben de seninle aynı görüşteyim ayrımcılık doğru bir davranış değil. Bekar bir insan üçüncü göz olarak, bir evlinin hiç fark etmediği şeyleri görebilir

Ya da evli bir arkadaşımız; bize bildiği konularda yol gösterebilir. Paylaşmak için burada olduğumuzu unutmamalıyız

Sevgiler

Teşekkür ederim canım...
Aynı pencereden bakıyoruz...
Burada da sevdiğim saydığım pek çok evli arkadaşım var.
Onların olduğu gibi biz bekarların da yorumlarını anlamak için açtım bu konuyu.
Güzel şeyler okumak ve anlaşılmak keyifli oluyor...

Hepimiz birer engelli adayıyız..Bunu diyenleri Allaha havale etmek lazım...

iştee tabi ki öyle ... insanlarımız bazen düşüncesizce yorum yapabiliyor ... bu forumda o kadar çok şey okuyoruz ki çok şey katıyor bizee... bazen hayatın acımasızlığıylada karşılaşabiliyoruz

evlen seni de görücem diyenlerden biri de en yakın dostumdu..hala sevgim azalmış değil kendisine ..

ona çok kızıyordum..kendisini tamamiyle kısıtlayan,arkadaş çevresini değiştiren,eşini kayınvalidesiyle aynı apartmanda
oturmaya mahkum eden bir adamla evlendi...tam olarak kocasını da suçlamadım hiç onun tek savunması "seviyorum" oldu hep..

ama anlattım..defalarca..bunun böyle olmayacağını...her daim iki gözü iki çeşme idi.doğuma gitmeden bir gece önce konuştuk
"keşke o masada kalsam" diyordu..ben hep yalnız kaldım ,tek başıma hayatla mücadele içinde oldum,zor sınavlardan geçtim...
onun içinde mücadele ettim..her seferinde şöyle olmaz böyle yapman lazım dediysem de " evlen seni de görücem "derdi..

en son konuşmamızda taşınacaktı artı o evden...ben bunu zaten söylemiştimi maalesef ki arkadaşlarım bir şekilde aldıkları kararlarla
gösteriyorlar..onu çook sevdiğim için kırgın değilim..bu arada o dönem yaşlarımız 26 idi...şimdi 30..

içinde dışında tabi ki duygular ve yaşayacaklarımız farklı oluyor..hariçten gazel okumak gibi gelmesin ama söylemek istediklerimiz de...

çünkü bir yandan ben, annemin babamın evliliği içinde bire bir onu yaşayanım; ben kardeşimin evliliğinde iyi kötü sorun -mutluluk kısmında
her ne kadar ayrı evlerde olsakta içindeyim..ben de diyorum" hmmm demek böyle olacakmış ." gibi şeyler...ve fakat sadece konuşmalarımla,
davranışlarımla değil, söylediğim her sözde ayrım yapmamaya büyük özen gösteriyorum..

Sevgili hayyalcim dediklerine katılıyorum elbette ama şuda varki evlilik öyle birşey ki bunu ancak yaşayınca anlıyorsun,bakış açıları elbette değişliyor evli olan kişiler bile farklı söylemlerde bulunabiliyor belki ters geliyor o düşünce..
Çok bekar olan kişilerinde yerinde tespitte bulunduklarına şahit oluyorum bende hoşumada gidiyor açıkcası..Bu sitede de gördüm bunu takdir ettiğim çok genç kardeşlerim devar
25 yıllık evliyim bende 23 yaşındaki kızımdan bile öğrendiğim çok şeyler oluyor doğru yada yanlış anlamında fikirlerini söylüyor bana ..
Demem o ki bekar kardeşlerimiz sadece kendi ailelerinin içinde yaşanan olaylara kendi bakış açılarıyla bakıyorlar fikir sunuyorlar,evli oluncada bazen değişebiliyor bu fikirler ..
Tamamen hayat tecrübesiyle alakalı birazda..Nazicane fikrim bu benim..

Ben de bekarken çok kızardım evlenince anlarsın ya da çocuğun olsun anlarsın tarzı cümleler kullananlara.Bu yyüzden bu cümleleri özellikle kullanmamaya dikkat ederim arkadaşlarımla konuşurken.

Ama gördüm ki hakikaten öyleymiş.Kişi evlenmeden evliliin her zaman canımlı cicimli geçeceğini düşünüyor.

Ben nişanlıyken ne hayaller kurardım eşime dair.

Hep öyle kalacağımızı düşünürdüm.Ama hayat insanı çok yoruyor.Yeri geliyor bağırarak kalbini kırdığım oluyor.Sevgiliyken doyamzdım onunla konuşmaya.

Forumda da evli arkadaşlar bekarlara bu konuda tecrübeli oldukları için "o zaman ayrıl" diyorlar.Çünkü bekarlık evlilik gibi değil VE huyu bozuk insan değişmiyor.Ama yine de bunun evlenince anlarsın vs. vs. gibi cümlelerle anlatılması çok itici oluyor.

Bilmem ben daha yeniyim (:

' Evli ' kategorisinden olup bahsi geçen muamelelerde bulunmuyorum.

Çünkü evliliğin karakteri değiştiren birşey olduğunu düşünmüyorum

' Allah senin başına da versin de gününü gör ' şeklinde kötü birşey olarak ta nitelendirmediğimdendir belki de..

Evlenin de siz de çok mutlu olun emi (: diyebilirim o ayrı :P

Ben zaten şu alta minik resimlerle imza gibi şeylerden koymayı bile beceremezken birilerini küçümsemek ne haddime :D

Çok tatlısın :1: Ben olaya medeni hal olarak hiç bakmıyorum zaten.
Bize yapılanı genel olarak paylaştım...
O minik imzaları paralı üyelikler yapabilir sadece buna da pro üyelik değil.
Al sen de bir pro :ssz:

Sonra cocuk buyusun anlarsin
sonra kaynana olunca anlarsin
Sonra torunun olunca anlarsin
:27:
:9:

ha bırde su var eşinden dert yanan bır cok kadına boşan denıyor evet cunku yazdıkları kabul edılebılır seyler olmadıgında bunu dıyebılırız
ancak bayan boşanmayı dusunmuyorsa hazmetmeye calısıyorsa bunu konusunda belırtsın bızde ona gore yorumlar yaparız daha cok gaza getırmek yerıne telkın ederız sakınlestırırız

Evet seçmeli olmalı aslında.
Konuyu açarken 'boşanmayı düşünüyor musunuz' diye onu tıklamalı konu açan.
Buna göre boşan kelimesi yazan ayrıl kelimesi yazan herkesin yorumu otomatik silinmeli. :9:

Toplumla ilgili birşey bu,bizim toplumumuzda belli bir yaştan sonra hala evlenmemişsen sen evde kalmışsın.Senin mesleğin kazancın paran fikirlerin yok onlar için.Özellikle de kadınlar yapıyor bunu.E hal böyle olunca da birçokları evlenince sınıf atladığını zannediyor.Benim yaptığım şey de bu tipleri hayatımdan uzaklaştırmak oluyor ,sen de öyle yap.Forumda yazılanları da kafaya takma.Geçen bir konuda yorum yaptım üyenin biri şuna benzer bişey söylemişti
'aman bu bekarlarda konuşup duruyorlar bişey bilirmiş gibi önce bir evlensinler kaynana nedir bi görsünler de öyle konuşsunlar'
:1::1:
Olayın gelin -kaynana değil kişilikler olduğunu anlayamıyorlar maalesef.
Evli değilim ama sevgilimin annesiyle tatile bile çıktım.Bunu yazan hiç sadece kaynanasıyla ikisi tatile gitmişmidir acaba.
Öğrenciyken de evde kaldım,şu anda da tek yaşıyorum.Bana kalkıp diyorlar ki 'oh sen ne rahatsın biz eve gidince yemek yapıyoruz bir de'.Tabi ben ertesi güne kadar aç duruyorum yemiyorum ya akşam yemeği falan.Aynı şekilde ben de yemek yapıyorum.Benim de misafirlerim geliyo,ben de kendi evimin işini kendim görüyorum.Ama işte laf anlatamazsın.Anlamaz çünkü.Kendi evlenmeden önce annesinin evinde el bebek gül bebek büyümüş ne bir gün mutfağa girip tek başına yemek yapmış ne bir gün evi temizlemiş.Evlendikten sonra bunları yaptığı için.Evlilikten zannediyo evli olmayan hiç kimse yemek temizlik yapmazmış gibi.
Evlenmeden önce doğru düzgün insan içine pek karışmamışları saymıyorum bile.
Yani canım böylelerini ciddiye alma ,anlayış farklı ,kültür farklı.

Lake ne diyeyim sana mükemmelsin sen ya :7:
Yazdıkların duygularımı açıklamaya tercüman gibi. :8:

yaşayan bilir düşüncesi düşüncesiyle evli arkadaşların cevaplarını önemsiyor olabilirler.

ama şöylede bir gerçek var
bekar olanlar genelde ya ailesiyle yaşar ya da ayrı yaşar.
ama evli olanlar bir erkekle aynı evde yaşıyordur evin tüm sorumluluğu (ev iş çocuk aile) üstündedir.
örneğin bir işi ya da bir konuyu erteleme lüksleri pek yoktur erteleseler bile yarın yine karşılarına çıkacaktır.
bekarsan ve ailenle yaşıyorsan sorumluluk ailen üzerindedir. annen bir iş söylediği zaman yapmasan bile o işi gelir annen yapar.
evlilerin hem kendi ailesi hem de eşinin ailesi. herkesle ortayı bulmak zorundadır.
ama bekarların sadece kendi ailesi kendi canı akrabaları vardır.

yukarıda verdiğim örnek sadece aklıma gelen bir kaç örnek.

bekarlar ne kadar da empati yapmaya çalışsa da evlilik ile ilgili olan kısımları anlamayabilir aynı pencereden bakamayabilir. her konuda değil ama bazı konularda evlenince anlarsın tepkisi ortaya çıkabiliyor.

Dedikleriniz aslında bizlerin kanayan yarası...
Gene de yaşamaktan öte şunu da unutmamalı.
Her tercihimiz bizim yaşayacaklarımızın teminatıdır.
Ne tercih ettiğimizi görüyorsak zaten ona uygun hayat yaşarız...
Kişiliklerimiz yapıp yapmayacağımız şeyleri az da olsa gösterir...
Farkında olmadan gözlemci kişiler olan bizler de sizlerin hayatınızın belli bölümlerini yaşıyoruz aslında...
Tamamen yaşamamış sayılmayız yani...:34:

dediklerine katiliyorum,
ama bu evlenince anlarsin,
cocugun olunca anlarsin,
ayni seyleri yasarsan anlarsin
diye uzuyo gidiyo yani birtek,
bekarlara yapilan bi muamele degil bence...

Sevgili hayyalcim dediklerine katılıyorum elbette ama şuda varki evlilik öyle birşey ki bunu ancak yaşayınca anlıyorsun,bakış açıları elbette değişliyor evli olan kişiler bile farklı söylemlerde bulunabiliyor belki ters geliyor o düşünce..
Çok bekar olan kişilerinde yerinde tespitte bulunduklarına şahit oluyorum bende hoşumada gidiyor açıkcası..Bu sitede de gördüm bunu takdir ettiğim çok genç kardeşlerim devar
25 yıllık evliyim bende 23 yaşındaki kızımdan bile öğrendiğim çok şeyler oluyor doğru yada yanlış anlamında fikirlerini söylüyor bana ..
Demem o ki bekar kardeşlerimiz sadece kendi ailelerinin içinde yaşanan olaylara kendi bakış açılarıyla bakıyorlar fikir sunuyorlar,evli oluncada bazen değişebiliyor bu fikirler ..
Tamamen hayat tecrübesiyle alakalı birazda..Nazicane fikrim bu benim..

Ablacım sen gelişmeye o kadar açık bir kadınsın ki, çocuğundan tut bizlere hatta yeri gelip 5 yaşındaki bir çocuktan bile bir şeyler öğrenebileceğinin bilincindesin...
Sen ve senin gibi kadınlar çoğalsın inşallah... :69:
Tek temennim bu :69:
Yorumunu çok sevdim :31:

Ben de bekarken çok kızardım evlenince anlarsın ya da çocuğun olsun anlarsın tarzı cümleler kullananlara.Bu yyüzden bu cümleleri özellikle kullanmamaya dikkat ederim arkadaşlarımla konuşurken.

Ama gördüm ki hakikaten öyleymiş.Kişi evlenmeden evliliin her zaman canımlı cicimli geçeceğini düşünüyor.

Ben nişanlıyken ne hayaller kurardım eşime dair.

Hep öyle kalacağımızı düşünürdüm.Ama hayat insanı çok yoruyor.Yeri geliyor bağırarak kalbini kırdığım oluyor.Sevgiliyken doyamzdım onunla konuşmaya.

Forumda da evli arkadaşlar bekarlara bu konuda tecrübeli oldukları için "o zaman ayrıl" diyorlar.Çünkü bekarlık evlilik gibi değil VE huyu bozuk insan değişmiyor.Ama yine de bunun evlenince anlarsın vs. vs. gibi cümlelerle anlatılması çok itici oluyor.

Ben de farklı olacağını biliyorum zaten...
Sorunlu bir birlikteliğin evlilikte daha kötü olacağını biliyorum...
Bunu her zaman dikkate alırım dinler ve süzerim...
Teşekkür ederim yorumun için...

dediklerine katiliyorum,
ama bu evlenince anlarsin,
cocugun olunca anlarsin,
ayni seyleri yasarsan anlarsin
diye uzuyo gidiyo yani birtek,
bekarlara yapilan bi muamele degil bence...

Tabii öyle :34:
Bir tek bekarlıkla bitmez ama ben genel olan bir medeni sorunumuzu anlattım sadece...
Anlarsın dan kastım, bilmezsin sen sus tarzı yaklaşımlar...

Toplumla ilgili birşey bu,bizim toplumumuzda belli bir yaştan sonra hala evlenmemişsen sen evde kalmışsın.Senin mesleğin kazancın paran fikirlerin yok onlar için.Özellikle de kadınlar yapıyor bunu.E hal böyle olunca da birçokları evlenince sınıf atladığını zannediyor.Benim yaptığım şey de bu tipleri hayatımdan uzaklaştırmak oluyor ,sen de öyle yap.Forumda yazılanları da kafaya takma.Geçen bir konuda yorum yaptım üyenin biri şuna benzer bişey söylemişti
'aman bu bekarlarda konuşup duruyorlar bişey bilirmiş gibi önce bir evlensinler kaynana nedir bi görsünler de öyle konuşsunlar'
:1::1:
Olayın gelin -kaynana değil kişilikler olduğunu anlayamıyorlar maalesef.
Evli değilim ama sevgilimin annesiyle tatile bile çıktım.Bunu yazan hiç sadece kaynanasıyla ikisi tatile gitmişmidir acaba.
Öğrenciyken de evde kaldım,şu anda da tek yaşıyorum.Bana kalkıp diyorlar ki 'oh sen ne rahatsın biz eve gidince yemek yapıyoruz bir de'.Tabi ben ertesi güne kadar aç duruyorum yemiyorum ya akşam yemeği falan.Aynı şekilde ben de yemek yapıyorum.Benim de misafirlerim geliyo,ben de kendi evimin işini kendim görüyorum.Ama işte laf anlatamazsın.Anlamaz çünkü.Kendi evlenmeden önce annesinin evinde el bebek gül bebek büyümüş ne bir gün mutfağa girip tek başına yemek yapmış ne bir gün evi temizlemiş.Evlendikten sonra bunları yaptığı için.Evlilikten zannediyo evli olmayan hiç kimse yemek temizlik yapmazmış gibi.
Evlenmeden önce doğru düzgün insan içine pek karışmamışları saymıyorum bile.
Yani canım böylelerini ciddiye alma ,anlayış farklı ,kültür farklı.

evet bu sebeple bende çevremden ki insanları süpürdümmm:10:

bana bulunduğu kaba göre şekil alacak değil; her durumda farklı bakış açıları kazandırıp kişiliğinden ödün vermeyen insanlar lazım..:32:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ablacım sen gelişmeye o kadar açık bir kadınsın ki, çocuğundan tut bizlere hatta yeri gelip 5 yaşındaki bir çocuktan bile bir şeyler öğrenebileceğinin bilincindesin...
Sen ve senin gibi kadınlar çoğalsın inşallah... :69:
Tek temennim bu :69:
Yorumunu çok sevdim :31:

Ben de farklı olacağını biliyorum zaten...
Sorunlu bir birlikteliğin evlilikte daha kötü olacağını biliyorum...
Bunu her zaman dikkate alırım dinler ve süzerim...
Teşekkür ederim yorumun için...

Canım benim sağoll :38: nazicane fikrimi söyledim sadece öğrenmenin asla yaşı yoktur inan bu yaşımda bile bişeyler kapabiliyorsam vede verebiliyorsam ne mutlu bana ..
Ayakları yerse sağlam basan kadınlarımız çok aslında...
Kızımada bunu aşılamaya çalışıyorum hep güçlü bir kadın olsun yeterki...

Dedikleriniz aslında bizlerin kanayan yarası...
Gene de yaşamaktan öte şunu da unutmamalı.
Her tercihimiz bizim yaşayacaklarımızın teminatıdır.
Ne tercih ettiğimizi görüyorsak zaten ona uygun hayat yaşarız...
Kişiliklerimiz yapıp yapmayacağımız şeyleri az da olsa gösterir...
Farkında olmadan gözlemci kişiler olan bizler de sizlerin hayatınızın belli bölümlerini yaşıyoruz aslında...
Tamamen yaşamamış sayılmayız yani...:34:
[/QUOTE]

yukarıda anlatmak istediğim düşünüyorlarsa ya da söyleniyorsa bu yüzden olabilir örneklemesi idi. ikimizde hemen hemen aynı yaşlardayız bende isterim medeni durum gözetmeksizin cevaplar alabilmeyi.. herkes sizler gibi düşünmeyebilir sizin sizin olgunluğunuz gibi cevaplamabilir, kırıcı konuşabilir ya da kestirip atabilir. bunlar yüzünden de böyle şeyler denmiş olabilir.

Hayyalcim,Erzincan turşum benimmm,kader arkadaşım...:9::9::9:

Ben de böyle düşünüyordum,yalnız değilmişim demek...:34:

Bu sitede insanları çözmek zor değil...

Yorumlar insanı ele veriyor zaten.

Dervişin fikri neyse zikri odur hesabı...

Görüşlerini çok beğendiğim,hayat görüşünü takdir ettiğim evli ablalarım var.

Onlara bakıyorum,öğrenmeye çalışıyorum.

Bir cümlenin girişinden,başlamasından anlaşılıyor kimin ne olduğu...

O yüzden evlenmekle kalmış,kendine hiçbir şey katamamış bi insanın nüfusunda evli yazmış,ben bekar olmuşum,banane...:1:

Hayyalcim,Erzincan turşum benimmm,kader arkadaşım...:9::9::9:

Ben de böyle düşünüyordum,yalnız değilmişim demek...:34:

Bu sitede insanları çözmek zor değil...

Yorumlar insanı ele veriyor zaten.

Dervişin fikri neyse zikri odur hesabı...

Görüşlerini çok beğendiğim,hayat görüşünü takdir ettiğim evli ablalarım var.

Onlara bakıyorum,öğrenmeye çalışıyorum.

Bir cümlenin girişinden,başlamasından anlaşılıyor kimin ne olduğu...

O yüzden evlenmekle kalmış,kendine hiçbir şey katamamış bi insanın nüfusunda evli yazmış,ben bekar olmuşum,banane...:1:

:1: Evet elekten geçirebilmekte maharet... Elekten geçiremeyip de yutmak zorunda olduğumuz kısımlar da cabası. :36:
Çok güzel paylaşımlar çıktı, iyi ki konuyu açmışım ama :27:

Back
X