Ben adamın benim gün boyu hangi dükkana uğradığımı, ne aldığımı, ne giydiğimi takip etmesinden tiksindim resmen, öyle bir sinirlenmiştim ki o lafları bana taşıdı diye önce eşimi haşladım sonra da adamı, ağır da konuştum sayılmaz, sen benim bacaklarıma bakıp laf ediyorsan birileri de etrafta senin karının bacaklarına bakıp laf ediyordur, babam yaşındasın oğulların da arkadaşlarım, gün gelecek oğulların da evlenecek gelinlerinin de bacaklarına bakacaklar dedim, anladı mı anlamadı beni ilgilendirmedi hiç, bir daha asla görüşmedik onunla.
Daha da korkuncu yazayım, geçen sene bir giyim mağazasına gitmiştim, yalnız dışarı çıktığımda genelde etrafıyla ilgilenmeyen, kulaklığını takıp müzik dinleyen biriyimdir ama o gün şeytana uydum mağazayı gezerken kulaklığı çıkardım, kadınların deneme kabinlerine girişte erkeklerin girmesi yasak yazıyor, kadın erkek karışık 8-10 kişilik bir grup kabinlerin oraya girmiş, mağaza çalışanı kız da erkekleri uyarıp buraya girmeniz yasak dedi, ki tunik deneyen de var bikini deneyen de, kaldı ki erkeklerin girmesini yasaklayan bir kural var, adamlar homurdanarak çıkarken bir tanesi yanındaki genç olan erkeğe “bunlar hep erkeksizlikten” dedi, mağaza çalışanı kız duymadı ama ben duydum benim kafadaki çiviler yine attı, açtım ağzımı yumdum gözümü, sana demedim ki diyor adam, bana demeniz şart mı? Siz bir kadına böyle bir laf edemezsiniz dedim, çalışanlar da benimle birlikte tepki gösterince, devreye adamların eşleri, nişanlıları girdi, safım ya sanıyorum ki kadınlar adamları susturacak, kadınlar da bize sövmeye başladı mı? Nasıl hakaret ediyorlar küfür ediyorlar bir görseniz, yanında erkek görmediğiniz her kadını erkeksizlikten diyerek aşağıladığınızı sanıp ahlaksızca yakıştırmalardan utanmıyorsunuz, siz yanınızdaki ahlaklı kocalarınıza sahip çıkın mazallah kapan olur dedim valla olay karakolda bitecekti de mağaza sahibi adam sağ olsun satış yapmıyoruz deyip uzaklaştırdı o grubu.
Bazı erkekler zaten pislikler biliyoruz onları ama bu erkekler gibi düşünen kadınlar, kocasını, sevgilisini bulunmaz hint kumaşı sanıp kendilerinden başka kadınlara kara çalma zihniyetinden kurtulmadıkları sürece hiçbir şey değişmez maalesef.