evlenince bir ailen oluyor ya işte bu zooormuş.

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
daha evlenmedim evlenmek üzereyim. nişanlımla problemim yok iyi biri ailelerde farklı kültürdeler ama bir sorun yaşamadılar bizede yaşatmadılar. inşallah düğünde böyle geçer ve kafamz rahatça dinleniriz. ama benim içimde olanlardan duygularımdan bahsetmek istiyorum. öncelikle kendi ailem dışında bir aileye alışmakta zorlanıyorum şive kültür yeme içme herşey farklı ben şehirde yaşamışım onlar köyde abiyane tabiri ile cahil bir kesim. (yanlış anlaşılmasın lütfen) biz ev temizliği eşya ev düzeni vs. konularda kılık kıyafette onlara göre çok lüksüz onlar bütün sülale birarada oturup yiyor içiyor çalışan yok tarla hayvancılık geliri benim kayınbabada toplanır abisinin 2 tane evli oğlu bir evli torunu ve onların 20 civarında eşi çocuğuna bu parayla bakılır. kimse çalışmıyor okumuyor ev temizliği kocaman bir sıfır kılık kıyafet desen maalesef öyle. yemek kültürü iyi değil (özellikle nişanlım bu konuda çok muzdarip) evlerde eşya yok bir evde oturup yatmaya giderken ayrılıyorlar koltuk kanebe vs. yok minderlerde otururlar. bunlar bana çok garip geldi ama nişanlımı sevdiğimden ve o evde yaşamayacağım diye fazla takılmadım. kayınbaba ruhu çökmüş ve aşırı derecede asosyal bir adam konuşlmuyor kendine bakmıyor köy dışına kesinlikle çıkmıyor çıkınca toplum içinde susup kalıyor asla laf kanuşamıyor. ve kokuyor bu konularda işanlımda aynı düşüncede ama babasnı atacak değil o böyle ne yapalım diyor. annesi biraz daha ortama uyum sağlayan benimle anlaşan biri. akraba vsç desen herkes işsiz köyden dışarısını bilmezler en fazla amelelik ve bulaşıkçılık yapan onu bile yapmak istemeyen erkekler gün boyu kahve sigara kadınlar tarla ve biryığın çocuk içindeler. bu hayat bana çok garip geliyor. benim ailemde herkes okumuş yazmış amir memur kültürel olarak gelişim içindeler artık üniversite mezunu olmak çok sıradan kariyerini yükseltmek yarışında herkes. nişanlımın akrabalarında süekli misafirliğe gideceğimiz kafa dengi bir allahın kulu yok. bu bile beni düşündürüyor. ve bazen diyorum aceba iyimi yaptım. bazende kaderin buymuş herişine karışan bilmiş ukala insanlar olacklarına böylesi daha iyi diyorum. ama ben hayalimdeki aile profilinin tamamen zıttı bir seçim yaptım tek tesellim nişanlım inş. yüzüm kara çıkmaz. bu arada ben nişanlımın memleketinde yaşıyorum aileme uzağım

daha evlenmedim evlenmek üzereyim. nişanlımla problemim yok iyi biri ailelerde farklı kültürdeler ama bir sorun yaşamadılar bizede yaşatmadılar. inşallah düğünde böyle geçer ve kafamz rahatça dinleniriz. ama benim içimde olanlardan duygularımdan bahsetmek istiyorum. öncelikle kendi ailem dışında bir aileye alışmakta zorlanıyorum şive kültür yeme içme herşey farklı ben şehirde yaşamışım onlar köyde abiyane tabiri ile cahil bir kesim. (yanlış anlaşılmasın lütfen) biz ev temizliği eşya ev düzeni vs. konularda kılık kıyafette onlara göre çok lüksüz onlar bütün sülale birarada oturup yiyor içiyor çalışan yok tarla hayvancılık geliri benim kayınbabada toplanır abisinin 2 tane evli oğlu bir evli torunu ve onların 20 civarında eşi çocuğuna bu parayla bakılır. kimse çalışmıyor okumuyor ev temizliği kocaman bir sıfır kılık kıyafet desen maalesef öyle. yemek kültürü iyi değil (özellikle nişanlım bu konuda çok muzdarip) evlerde eşya yok bir evde oturup yatmaya giderken ayrılıyorlar koltuk kanebe vs. yok minderlerde otururlar. bunlar bana çok garip geldi ama nişanlımı sevdiğimden ve o evde yaşamayacağım diye fazla takılmadım. kayınbaba ruhu çökmüş ve aşırı derecede asosyal bir adam konuşlmuyor kendine bakmıyor köy dışına kesinlikle çıkmıyor çıkınca toplum içinde susup kalıyor asla laf kanuşamıyor. ve kokuyor bu konularda işanlımda aynı düşüncede ama babasnı atacak değil o böyle ne yapalım diyor. annesi biraz daha ortama uyum sağlayan benimle anlaşan biri. akraba vsç desen herkes işsiz köyden dışarısını bilmezler en fazla amelelik ve bulaşıkçılık yapan onu bile yapmak istemeyen erkekler gün boyu kahve sigara kadınlar tarla ve biryığın çocuk içindeler. bu hayat bana çok garip geliyor. benim ailemde herkes okumuş yazmış amir memur kültürel olarak gelişim içindeler artık üniversite mezunu olmak çok sıradan kariyerini yükseltmek yarışında herkes. nişanlımın akrabalarında süekli misafirliğe gideceğimiz kafa dengi bir allahın kulu yok. bu bile beni düşündürüyor. ve bazen diyorum aceba iyimi yaptım. bazende kaderin buymuş herişine karışan bilmiş ukala insanlar olacklarına böylesi daha iyi diyorum. ama ben hayalimdeki aile profilinin tamamen zıttı bir seçim yaptım tek tesellim nişanlım inş. yüzüm kara çıkmaz. bu arada ben nişanlımın memleketinde yaşıyorum aileme uzağım

evlenince aynı şehirde kalacaksan cok büyük sorunlar olabilir diye düşünyorum :50:

daha evlenmedim evlenmek üzereyim. nişanlımla problemim yok iyi biri ailelerde farklı kültürdeler ama bir sorun yaşamadılar bizede yaşatmadılar. inşallah düğünde böyle geçer ve kafamz rahatça dinleniriz. ama benim içimde olanlardan duygularımdan bahsetmek istiyorum. öncelikle kendi ailem dışında bir aileye alışmakta zorlanıyorum şive kültür yeme içme herşey farklı ben şehirde yaşamışım onlar köyde abiyane tabiri ile cahil bir kesim. (yanlış anlaşılmasın lütfen) biz ev temizliği eşya ev düzeni vs. konularda kılık kıyafette onlara göre çok lüksüz onlar bütün sülale birarada oturup yiyor içiyor çalışan yok tarla hayvancılık geliri benim kayınbabada toplanır abisinin 2 tane evli oğlu bir evli torunu ve onların 20 civarında eşi çocuğuna bu parayla bakılır. kimse çalışmıyor okumuyor ev temizliği kocaman bir sıfır kılık kıyafet desen maalesef öyle. yemek kültürü iyi değil (özellikle nişanlım bu konuda çok muzdarip) evlerde eşya yok bir evde oturup yatmaya giderken ayrılıyorlar koltuk kanebe vs. yok minderlerde otururlar. bunlar bana çok garip geldi ama nişanlımı sevdiğimden ve o evde yaşamayacağım diye fazla takılmadım. kayınbaba ruhu çökmüş ve aşırı derecede asosyal bir adam konuşlmuyor kendine bakmıyor köy dışına kesinlikle çıkmıyor çıkınca toplum içinde susup kalıyor asla laf kanuşamıyor. ve kokuyor bu konularda işanlımda aynı düşüncede ama babasnı atacak değil o böyle ne yapalım diyor. annesi biraz daha ortama uyum sağlayan benimle anlaşan biri. akraba vsç desen herkes işsiz köyden dışarısını bilmezler en fazla amelelik ve bulaşıkçılık yapan onu bile yapmak istemeyen erkekler gün boyu kahve sigara kadınlar tarla ve biryığın çocuk içindeler. bu hayat bana çok garip geliyor. benim ailemde herkes okumuş yazmış amir memur kültürel olarak gelişim içindeler artık üniversite mezunu olmak çok sıradan kariyerini yükseltmek yarışında herkes. nişanlımın akrabalarında süekli misafirliğe gideceğimiz kafa dengi bir allahın kulu yok. bu bile beni düşündürüyor. ve bazen diyorum aceba iyimi yaptım. bazende kaderin buymuş herişine karışan bilmiş ukala insanlar olacklarına böylesi daha iyi diyorum. ama ben hayalimdeki aile profilinin tamamen zıttı bir seçim yaptım tek tesellim nişanlım inş. yüzüm kara çıkmaz. bu arada ben nişanlımın memleketinde yaşıyorum aileme uzağım[/QUOTE
aynı şehirde olacaksan eğer sorun olabilir .....

aynı şehirdeyiz ama onlar köyde biz merkezdeyiz. inşallah sorun yaşamam inşallah. bende sakin biri değilim sinirlenince gözüm birşey görmez.

aynı şehirdeyiz ama onlar köyde biz merkezdeyiz. inşallah sorun yaşamam inşallah. bende sakin biri değilim sinirlenince gözüm birşey görmez.

Nişanlın nasıl eğitimi falan? Aile neyse de nişanlını kendi Dünya'na alıştırmak için uğraşırsın baya doğduğundan beri alıştığı bir düzen(sizlik) var sonuçta

Anlattiklarinizdan ilerde bu konularla ilgili nisanlinizla ilgili sorun yasayacaginizi dusunuyorum. Evlenince size destek verdigi haklisin babam kokuyor haklisin yemeklerden memnun degilim demesinin yerini. Benim aileme laf soyleme. Onlar boyle gormus sen seninkilere bak onlarinin sunu sunu var diyecek bence.

çok farklıymışsınız gerçekten..
ama bence herşeye karışan çok bilmiş insanlardan daha iyidir bu durum...
örnek vereyim sana kendimden..
eşimin anne ve babası yok..
ama anne tarafı lüks içinde yaşayan,gezmiş görmüş insanlar..
bi huzur vermediler bana onlarla küsüp görüşmeyene kadar...
2 yıldır yüzlerini bile görmedim hatta seslerini bile duymadım çok şükür...
baba tarafına gelinceeee..
onlarda kendi yağında kavrulan, hiç bişeye karışmayan,tabiri caizse biraz cahil insanlar...
ben fırsat buldukça hep eşimin baba tarafını ararım,konuşurum,giderim hatta eşime baskı yaparım gidelim onlara diye...
boşver evin ayrı yolun ayrı...
sen kendi kocanla evinde huzurlu olursan kimin nasıl olduğunu düşünmezsin bile...
mutluluklar...

Nasıl bir sorun yaşayacaksınız ki?
Sürekli evlerine gidip gelmezsiniz. Gittiğinizde yemekleri siz yaparsınız içinize sinerek yersiniz en azından.
Birkaç gün idare eder, geri kendi evinize dönersiniz.
Bilmiyorum her şeye burnunu sokan insanlardan kat be kat iyidir yani.
Geçen bir konu açılmıştı, kayınpeder çeyiz alışverişine çıkmış gelinle, her şeyi kendi isteğine göre aldırmış vs bir de böyle düşünün.:34:

Son düzenleme:
İlerde çocugunuz da o evde büyüyecek kısmen de olsa. Onu da düşündünüz mü?

bence olaya biraz iyi tarafından bakmalısınız.. şikayetçi olduğunuz şeyler sizin huzurunuzu bozacak şeyler değil..siz onlarla aynı evde yaşamayacaksınız.. kendi düzeniniz olacak.. şükredin ki sizin kuracağınız düzene laf söylemiyorlar , aldığınıza , gezdiğinize laf söyleyecek bir aile değil.. mesele eğitimli olmak değil önemli olan en azından size karışmıyorlar kendi yağlarıyla kavruluyorlar..

bence de bu iş fazla yürümez.:31:
pis, cahil, kokmuş, fakir,asosyal, çökmüş,amele, işsiz, köylü bir ailenin oğluyla, lüks içinde yaşayan, amir, üniversite biyirmeyi normal sayan, terfi yarışında olan ailenin mukemmmmel kızının evliliği sınıf farkı ve komplex engeline kurban gider. iyisi mi bırak herkes kendi yoluna:10:

hç kolay değil.ewleneli 1sene oldu hala hç bişeylerine alışamadım.bayramlarda genelde onların tarafında olmak önceliğin hep onlar olmaya zorlamaları seni.hepsı çk sinir bozucu şeyler.

once sunu soylemek istiyorum bence kulturlu olmak okul okumakla, ulke ulke gezmekle, bilmem kac dil bilmekle olmuyor, olamiyor , oldurulamiyor. Benim dedem ilkokul 3 ten terkti, ben universite mezunuyum ama adam benim bilmedigim neler neler soylerdi bana sasip kalirdim ki ben oyle okumayan bir insan degilim. Herneyse.. Ama sizin demek istediginizi anladim.

O insanlarin kalbi nasil ? Onemli olan en cok da o. Kalpleri temizse, iyi niyetlilerse inanin bunlar bir sorun yaratmaz. Aliskin olmadiginiz icin yadirgarsiniz sadece bir sure ama zamanla alisilir. Ama bence cok zor.

Ayrica herseyin farkindasiniz. Bizden ne dememizi bekliyorsunuz. Sanirim yureginize su serpmemizi istiyorsunuz ama esinizin ailesine gonlunuz akmayinca cok zor. Ve evet evlenince esinizin ailesiyle de evleniyorsunuz ve evet erkekten cok kadin bunu yapiyor.

Bir de sunun son derece farkinda olun ki erkekler ailesine kotu oldugunu bilse bile laf soyletmezler. simdi nisanliniz da yadirgiyor ama bir iki konusun bakalim ne diyecek size.

bence de bu iş fazla yürümez.:31:
pis, cahil, kokmuş, fakir,asosyal, çökmüş,amele, işsiz, köylü bir ailenin oğluyla, lüks içinde yaşayan, amir, üniversite biyirmeyi normal sayan, terfi yarışında olan ailenin mukemmmmel kızının evliliği sınıf farkı ve komplex engeline kurban gider. iyisi mi bırak herkes kendi yoluna:10:

düşüncelerime tercüman olmuşunuz teşekkürler

:46: :46: :46:

fakirlik -zenginlik,okumuşluk-cahillik değil ki asıl mesele....asıl mesele denklik...herşeyde olduğu gibi evlilikte de denkliktir önemli olan...işin zor...Allah kolaylık versin....

buraya illaki fikir almak için değil içimizi dökmek rahatlamak sohbet etmek içinde yazıyoruz. sağolsun bayanlarda bilglerini düşüncelerini aktarıyorlar. teşekkür ederim herkese. bu iş yürümez diyen arkadaşım inşallah yürür diyorum sonuçta ayrılmak için de evlenmiyoruz. herşeyin dört dörtlük olduğu bir çift göremedim ben. çok bekledim olmadı gönlümün sevdiğini eksiğiyle fazlasıyla tercih ettim. Allah yüzümüzü kara çıkartmaz inşallah. benim farkında olduğum şeyler belli ama bu konuda karşı tarafı yargılamıyorum ama farkı görüyorum haliyle içimde bazı şeyleri sindirmem zaman alıyor. en büyük tesellim herkonuda rahatça konuştuğum nişanlımın olması ailesinin beni mahçup etmemeye çabalaması ve sizin istediğiniz olsun deyip hiçbirşeye karışmamaları. sonuçta ahlaken kötü bir aile değil. kv pis ise evine gidip gelip evini temizlerim yardım ederim. yemekte birlikte yaparız. kayınbabaya birşey diyemem çünkü adam kendini dünyaya kapatmış ben onu 65 yaşından sonra nasıl değiştireyim saygı çerçevesinde bir ilişkimiz var ve devam eder inş. sanırım ben aileme ve kendi yaşantıma aşırı derecede alışmışım farklı bir hayatı tercih ederken bayağı zorlandım. ve evlenincede zorlanacak gibiyim. inş. bu zorlukları çabuk aşarım. Allaha binlerce şükür en ufak tartışmanın lafın olmadığı bir süreçte görüştük nişanlandık ve düğünüz olacak. ve böylede devam ederse daha ne isteyebilirim.

buraya illaki fikir almak için değil içimizi dökmek rahatlamak sohbet etmek içinde yazıyoruz. sağolsun bayanlarda bilglerini düşüncelerini aktarıyorlar. teşekkür ederim herkese. bu iş yürümez diyen arkadaşım inşallah yürür diyorum sonuçta ayrılmak için de evlenmiyoruz. herşeyin dört dörtlük olduğu bir çift göremedim ben. çok bekledim olmadı gönlümün sevdiğini eksiğiyle fazlasıyla tercih ettim. Allah yüzümüzü kara çıkartmaz inşallah. benim farkında olduğum şeyler belli ama bu konuda karşı tarafı yargılamıyorum ama farkı görüyorum haliyle içimde bazı şeyleri sindirmem zaman alıyor. en büyük tesellim herkonuda rahatça konuştuğum nişanlımın olması ailesinin beni mahçup etmemeye çabalaması ve sizin istediğiniz olsun deyip hiçbirşeye karışmamaları. sonuçta ahlaken kötü bir aile değil. kv pis ise evine gidip gelip evini temizlerim yardım ederim. yemekte birlikte yaparız. kayınbabaya birşey diyemem çünkü adam kendini dünyaya kapatmış ben onu 65 yaşından sonra nasıl değiştireyim saygı çerçevesinde bir ilişkimiz var ve devam eder inş. sanırım ben aileme ve kendi yaşantıma aşırı derecede alışmışım farklı bir hayatı tercih ederken bayağı zorlandım. ve evlenincede zorlanacak gibiyim. inş. bu zorlukları çabuk aşarım. Allaha binlerce şükür en ufak tartışmanın lafın olmadığı bir süreçte görüştük nişanlandık ve düğünüz olacak. ve böylede devam ederse daha ne isteyebilirim.

ben senin yazdığın kelimeleri seçip alıntıladım. fazlası yok eksiği var. inşallah dediğin gibi olur. ama polyannacılık oynamaya da gerek yok. sen içten içe bir ayrım yapıyorsun. onları küçümsüyor hatta iğreniyorsun. bunları yazdıklarına dayanarak söylüyorum. ama unuttuğun bir şey var. o çok sevdiğin anlayışlı nişanlını bu beğenmediğin insanlar yetiştirdi ve evlendiğinizde sahip olacağınız çocukların bu insanlara benzeme olasılığını da düşünmelisin. nişanlımla bunları konuşuyoruz diyorsun ya senin baban kokmuş, annen pis, ailen cahil dediğinde susuyorsa, haklısın diyorsa bunun iki sebebi vardır. ya ailesine bu lafları getirecek karaktere! sahip bir insan ya da köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor.
mutluluklar dilerim..

Son düzenleme:
onlardan ziyade siz bu aileyi icinize sindirememissiniz kendiniz itiraf etmek istemiyorsynuz ama bence kendinize yakistiramamissiniz ileride onlardan degil sizden ins sorun cikmaz. ben neler cekiyorum benimkilerden statu sahipleri olduklari halde

Valla canım sonuç olarak o ortam büyümüşler bildikleri tek iş hayvancılık ve tarım. Onlarında uzmanlığı bu ne yapsınlar o yerlerde küçük yaşta bu işlere koyuluyorlar çoğu okuyamıyor benim anneannem dedem köyde oturuyorlardı annem ilkokul mezunu ama değme üniversite mezununa taş çıkartır demem görmüş geçirmiş biridir ama o da köyden dışarı çıkmazdı ilçeye filan ancak anneannemde tarlada çalılırdır kendi tarlamızdı hem işçilere göz kulak lolur hem çalışırdı hiç gocunmazdı hayvanları da vardı. En büyük dayımla aynı arsada otururlardı çocukları vardı. Anneannem okuma yazma bile bilmezdi ama öyle bir kadındı ki kaç çocuk büyütmüş yetiştirmiş gönlü zengindi rahmetli oldular hala tüm köy iyi konuşur kendileri hakkında asla kaynanalık yapmadı hiçbir gelininne yedirmeyi içirmeyi çok severdi her yaz kardeşimle can atardık gitmek için herşey saf güzel. Bayramlar tüm torunlar toplanırdık yer sofrasında kahvaltımızı ederdik bayramlaşırdık yemeklerimizi yerdik o kalabalıkta kömür sobası kuzinenin önünde yediğim yemeklerin tadını evimde kaloriferin yanında yediğim yemekten alamıyorum. Minderlerde de oturduk, tuvalet bile dışardaydı korkarak giderdik iki kişi. Kuzu bile besledim ben bibireton haline getirişmiş şişeyle öyle güzel öyle müthiş birşey ki bunları yaşamak evet kokuyordu evet lüks yoktu giydiklerimiz onlara göre çok modern kalıyordu taze pişmiş ev ekmeğine salça sürer yerdik değme ete değişmem. Ama kalpleri güzel, paylaşmayı seven yedirmeyi seven sıcacık insanlar. Yani diyeceğim o ki bulunduğunuz ortama uyum sağlamaya çalışın yemekleri oradayken siz yapın temizliğe el atın pislerse. Zaten merkezde oturuyormuşsunuz. O kadar insan bir arada sağlıklıysa demek ki öyle çok pis değiller herkes sizin gibi okumuş elit olmayabilir bu da hayatın bir kuralı. Ama yapamam ben diyorsanız şimdiden bitirin o zaman. Evleneceğiniz insanı gerçekten çok seviyorsanız bunları sorun etmezsiniz.

Herkesin hayatinda hersey var. Pasaklisi, temizi, konusmayani, susmayani, cahili, okumusu.
Önemli olan bana Göre kalp güzelligi. Bu onlarda varsa, senin bakisin güzelse, gerisi bos.

Back
X