daha evlenmedim evlenmek üzereyim. nişanlımla problemim yok iyi biri ailelerde farklı kültürdeler ama bir sorun yaşamadılar bizede yaşatmadılar. inşallah düğünde böyle geçer ve kafamz rahatça dinleniriz. ama benim içimde olanlardan duygularımdan bahsetmek istiyorum. öncelikle kendi ailem dışında bir aileye alışmakta zorlanıyorum şive kültür yeme içme herşey farklı ben şehirde yaşamışım onlar köyde abiyane tabiri ile cahil bir kesim. (yanlış anlaşılmasın lütfen) biz ev temizliği eşya ev düzeni vs. konularda kılık kıyafette onlara göre çok lüksüz onlar bütün sülale birarada oturup yiyor içiyor çalışan yok tarla hayvancılık geliri benim kayınbabada toplanır abisinin 2 tane evli oğlu bir evli torunu ve onların 20 civarında eşi çocuğuna bu parayla bakılır. kimse çalışmıyor okumuyor ev temizliği kocaman bir sıfır kılık kıyafet desen maalesef öyle. yemek kültürü iyi değil (özellikle nişanlım bu konuda çok muzdarip) evlerde eşya yok bir evde oturup yatmaya giderken ayrılıyorlar koltuk kanebe vs. yok minderlerde otururlar. bunlar bana çok garip geldi ama nişanlımı sevdiğimden ve o evde yaşamayacağım diye fazla takılmadım. kayınbaba ruhu çökmüş ve aşırı derecede asosyal bir adam konuşlmuyor kendine bakmıyor köy dışına kesinlikle çıkmıyor çıkınca toplum içinde susup kalıyor asla laf kanuşamıyor. ve kokuyor bu konularda işanlımda aynı düşüncede ama babasnı atacak değil o böyle ne yapalım diyor. annesi biraz daha ortama uyum sağlayan benimle anlaşan biri. akraba vsç desen herkes işsiz köyden dışarısını bilmezler en fazla amelelik ve bulaşıkçılık yapan onu bile yapmak istemeyen erkekler gün boyu kahve sigara kadınlar tarla ve biryığın çocuk içindeler. bu hayat bana çok garip geliyor. benim ailemde herkes okumuş yazmış amir memur kültürel olarak gelişim içindeler artık üniversite mezunu olmak çok sıradan kariyerini yükseltmek yarışında herkes. nişanlımın akrabalarında süekli misafirliğe gideceğimiz kafa dengi bir allahın kulu yok. bu bile beni düşündürüyor. ve bazen diyorum aceba iyimi yaptım. bazende kaderin buymuş herişine karışan bilmiş ukala insanlar olacklarına böylesi daha iyi diyorum. ama ben hayalimdeki aile profilinin tamamen zıttı bir seçim yaptım tek tesellim nişanlım inş. yüzüm kara çıkmaz. bu arada ben nişanlımın memleketinde yaşıyorum aileme uzağım