evlenince bir ailen oluyor ya işte bu zooormuş.

ben yazacaktım da üstteki arkadaş benden çok yaşayacak :9:
siz merkezde yaşayacaksınız ailesi köyde. ne güzel tereyağını,salçanı,sütünü,meyveni,sebzeni oradan alırsın organik organik..
iyi tarafından bakmaya çalış olaya. bir de senin tayin zamanın geldiğinde kendi memleketini ya da yakın yerleri yazarsın eşin de kabul ederse.:51:

biraz sıkıntı çekebilirsin ama zamanla alışırsın.
iyi tarafından da düşün,seni el üstünde tutarlar.

Ben de eşimin ailesi de köyde yaşıyor.Evlenmeden öncede biliyordum bunu.Evlendikten sonrada farklılıklarımızı hayatımıza renk getiren şeyler olarak gördüm hep.Daha kurban bayramın da oradaydık.Oğlum kocaman bir ailede bir sürü kuzeniyle koşarak taptaze şeyler yiyerek ve en önemlisi eğlenerek güzel bi bayram geçirdi.Evet bizde hep yer sofraların da yedik o güzel yemekleri,sohbetler ettik sobanın etrafında :) Her dakika misafir geldi,yeri geldi bulaşık yıkamaktan bileklerim tutmaz oldu ama hayatın gerçeği bunlar.İnsan evlendiği zaman ikinci bi ailesi oluyor,onları yok sayamazsın.Eşimin köyünde de tuvalet dışarıda.Gecenin bir yarısı tuvalete gitmek büyük bir dert..Ama şöyle bir güzelliği de var ;oradan geldiğim zaman evimde farkında bile olmadan kullandığım ve şükretmeden yaşadığım bazı şeylere daha çok şükreder oluyorum :)En önemlisi ön yargıyla yaklaşmadım hiç bir şeye..Hep ılımlı oldum.Çok şükür hiç negatif bir şey yaşamadım eşimin ailesiyle..

Önemli olan kalp..Senin kalbin nasıl?Eşinin ailesinin kalpleri nasıl?Diğer şeylerden çoook daha önce geliyor insanların içlerinin iyi olması bence..

Dilerim sende çok mutlu olursun evlendiğin zaman.

Ben üzüldüm açıkçası, benim eşimin ailesi de köylü kendi ailem annem ve babam olmak üzere okumuş insanlar ama hiç sorun yaşamadım, çünkü eşimin ailesinden utanmadım. Bu hayat tarzı onların seçimi değil, fakirlik ayıp değil, eşya anlayışı yok demişsiniz alamıyorlarsa onların suçu mu ?

Amacım sizi yargılamak değil ama kayın pederim toplum içinde konuşamaz demişsiniz benim kayın pederim de konuşamıyor toplum içinde çünkü köylü adam utanıyor, ama burada ne insanlar var kayın pederinden küfür işiten. nişanlınızı seviyorsanız hoşgörülü omalısınız.

İnsanları oldukları gibi kabul edin, ya da hiç evlenmeyin. Kullandığınız tabirler hiç hoş değil, kokuyor, cahil, pis, vs...

Ayrıca abiyane değil amiyane.

Son cümlenize kadar seviyorsan olabilir diyordum. Belki nişanlınız okumuştur, kendini eğitmiştir, yürüyebilir demiştim. Ama o son cümle herşeyi tepetaklak etti. Onlarla aynı şehirde olmanız büyük problem. Ailesiylede evleniyorsunuz, o insanlarla istemesenizde iç içe olacaksınız. Siz gideceksiniz, onlar sizin evinize gelecek. Masanızda yemeğinizi yiyecek, onlara servis yapacaksınız. Çok zor işiniz:(

Evlendiğinizi yeni gördüm. Hayırlı olsun, artık bu konuya yorum yapmak olmaz. Önden görseydim yorum yapmazdım:(

konuyu okuyunca erkek arkadaşımdan ayrılsam mı diye yine düşünmeye başladım. bizde de tam tersi bir durum benim ailem köyde yaşıyor. yerde yemek yiyorlar yerde oturuyolar erkek arkadaşım ise şehirli.. ailemde da amir memur yok ünv mezunu yok.. benim erkek arkadaşımda tanıyınca cahiller, yerde yemek yiyorlar derse demeyi bırakın aklınan geçirmesi bile beni kahreder.. aileme kimsenin bu tarz kelimeler kullanmasına dayanamam ben yaaa :14:

iki farklı aile de büyüyen iki farklı insan mutlaka sorunlar olacaktır ama karşılıklı anlayışla çözülemeyecek şeyler değil....
yazdıklarınızı benim bir arkadaşım da yaşadı kız şehirli erkek köylü onlar yapamadılar sizin sonunuz iyi olur inşallah ...

Back
X