• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

ben işimle uğraşırken insanların içinde rencide edildim nasılsa stajyerim sesim çıkmaz diye dalga geçildim ama müdür çağırınca sürekli önüne baktı şaka yapmıştım yanlış anlaşıldım bıdı bıdı müdürde öyle şakamı olurmuş dedi bu kadarını anlatayım sadece

Bu kadarını anlatırsan buradan kımse sana hak vermez. Uzgunum. Derdım hak verılmesı degıl dıyorsan o zaman da nıye konu actın dıye sorulur sana. Zıra olumsuz yorumlara da alınıyorsun

Bence sen çalışma . Ciddi söylüyorum .
Senin gibi uyaniklar devlete kapağı attığı an is te yapmıyor. Surekli ya rapor ya izin illallah ettiroyo. Bizim gibilere kalıyor hersey. . Allah aşkına ne çalış ne memur ol sen. Otur evinde . Otur oturdugun yerde bir ömür. . Sana yakışan o yani..
Senden hiçbişey olmaz kusura bakma
pardonda iş yapmayla ne alakası var konunun?ben işimi yaparken herkese saygılıyken bi haksızlığa uğradım ve hevesim kırıldı insanlardan korktum diyorum nereye getirdiniz konuyu

işte bak şu yaptığın yorum yapıcı bişey beni düşündürüyo ama dalga geçildiği zaman başını okuyup devamını okumuyorum bile iş kendimde bitiyo haklısın
Tebrik ederim, anahtarı yakaladıysan gerisi sende o halde. Pes edişi kendine yakıştırma.
Hele de nişanlına karşı ben eksiğim, çalışamam, beceremem beni terk etme hakkına sahipsin demek çok fena. Çok ağır değil mi sence de? Bunu bir daha diyeceğine, kan kus şerbet içtim de daha iyi. İnadına üstüne git, strateji geliştir, yolunu tekrar çiz, dene bir daha dene nolacak ki ya? Kimseye bir şey kanıtlama, sadece kendini gerçekleştir, küskün, tembel, korkak biri misin sen? Değilsen harekete geç.

Yanlişmiyim bilmiyorum bu konuda kendimi sorgularim zaman zaman,ben kadinlarin bu prenses edalarinda olmasindan hoslanmiyorum cit kirildim olmalarindan hoslanmiyorum cabbar,tuttugunu koparan,hirsli olanlarina da ayri bir hayranlik duyuyorum hangisi olmasi gereken bilmiyorum

Konu sahibi seni hedef almadim yanlis anlama,laf acilmisken icimdekini soylemek istedim

25 yaşında olduğunuz gözümden kaçmış ben stajyer olduğunuzu okuyunca daha küçük yaşta olduğunuzu düşünmüştüm. Üzgünüm ama bu yaşta hassaslığınız bu derece yoğunsa özgüven eksikliği, anksiyete bozukluğu gibi rahatsızlıklarınızın olması kuvvetle muhtemel. Hiç bir psikologa göründünüz mü? Çok ciddi yazıyorum bunu hakaret olarak algılamayın, gerçekten normal bir durum değil çünkü ilk zorlukta her şeyi silip atmak.

Ben de 25 yaşındayım, gerçekten kimseye güvenemediğin, herkesin arkandan iş çevirebilme ihtimali olan bir sektördeyim lisanstan beri çalışıyorum, bir nevi kurtlar sofrası diyebiliriz. O kadar çok şey yaşadım ki, ilk başlarda stresten migrenimin tutmasına sebep olan, her akşam saatlerce ağladığım olayların çoğuna artık gülüyorum. Zor değil demiyor kimse evet çok zor ama bir şekilde kendinize bir zırh ediniyorsunuz iş hayatında hayatta kalabilmek için. Önemli olan pes etmemek. Evlilik hayatınızda bir sorun yaşarsanız nereye kaçacaksınız? Maddi gücünüz olmadan oradan kaçması daha zor inanın.

Herkese her insan farklı yazmışsınız evet kişiliklerimiz farklı ama sizin durumunuz normal bir kişilik özelliği değil. Ben yine psikologa görünmenizi tavsiye edeceğim.

Konu sahınının bu yorumuna hak verıyorum. Sızın gıbı uyanıklar ne demek? Calısır, emek verır atanır. Sonra da rapor hakkı ızın hakkı ıstedıgını kullanır. Onlar rapor alıyor tum ıs bana kalıyor demek tuhaf. Sız de rapor alın bu kadar rahatsızsanız bu konudan.

Yanlişmiyim bilmiyorum bu konuda kendimi sorgularim zaman zaman,ben kadinlarin bu prenses edalarinda olmasindan hoslanmiyorum cit kirildim olmalarindan hoslanmiyorum cabbar,tuttugunu koparan,hirsli olanlarina da ayri bir hayranlik duyuyorum hangisi olmasi gereken bilmiyorum

Konu sahibi seni hedef almadim yanlis anlama,laf acilmisken icimdekini soylemek istedim
bende öyle olmayı isterdim herkes aynı doğmuyo ne yazıkki

evet çok seviyorum ama onuda üzüyorum bikaç gündür

Seviyorsan madem ,ona neden istersen nisani bozabilirsin diye soruyorsun ki calisip calismamak senin tercihin calismak istemedigin icin senden ayrilacak degil ha sorumlulugu biraz daha agir olur tek maas olacagi icin

Sana bir tavsiye daha, ister abla ister kardes ister arkadas ne olarak algilarsan ama bu kadar hassas olma sadece is icin demiyorum genel olarak bak evlilik her daim güllük gülistanlik değil inişler cikislar olur,biraz kati durmayi mücadele etmeyi ögrenmelisin

Seviyorsan madem ,ona neden istersen nisani bozabilirsin diye soruyorsun ki calisip calismamak senin tercihin calismak istemedigin icin senden ayrilacak degil ha sorumlulugu biraz daha agir olur tek maas olacagi icin

Sana bir tavsiye daha, ister abla ister kardes ister arkadas ne olarak algilarsan ama bu kadar hassas olma sadece is icin demiyorum genel olarak bak evlilik her daim güllük gülistanlik değil inişler cikislar olur,biraz kati durmayi mücadele etmeyi ögrenmelisin
haklısınız nişanlılık güllük gülistanlık evlilikte öyle olcak sanıyorum daha dayanıklı olmayı bi şekilde öğrenmem lazım belki benmde ilerde hatırlayıp gülceğim bi olaydır ama gerçekten çok kırıldım ve sanırım hep böyle şeylerle karşılaşıcam burda derdimi paylaştım neler yazmışlar ordaki insanlar acımasız olmuş çokmu

Ücretsiz iznimin 15.ayındayım, ve dürüstçe söylüyorum ben çalışırken dinleniyodum, işim biterdi çay kahve fiskos vaktim olurdu şimdi full time iş, sorumluluk

İşte bu ya.. #fahrikonsolos un dediği gibi atom parçaladığını sanmayan bir kadın.. Birde üstüne ruhun daralıyor.
Hele burada olan bazı hatunlar gibi düşünen eşi varsa insanın işte o zaman yandı.
Akşama kadar yattığını düşünüp eve geline kumanda efeliği yapar.

Her konuda var bunlar. Atom parcaliyorlar sanirsin.
Su an calisma hayatina donmenin seraplarini goruyorum resmen iki cocukla. Para icin degil ha! Maasim yatiyor hala. Ama ben boguluyorum evde.
Oyle yat tv izle olsaydi keske. Calisma hayatina donersem cocuk bakimi icin ustune para odemek gerekecek.
Yani 3 sene daha evdeyim :mad:

Çalışanların çoğu maaşı , çocuk bakımı , ev temizliği, ekstra bakım v.s masraflarına gidiyor zaten.. İki çocuksa sizin ki iki kat efor demektir bu. Allah kolaylık versin.

Ev hanimiyim hayatimda güne gitmedim,aylardir vakit bulup kisir yapip yiyemiyorum,bazen aksama kadar koltuga oturmuyorum kim bos oturup üretmiyorsun derse alnini karislarim...

Ev hanımlığı demek evden çıkmamak , koltuğa serilmek , haftada birde ağır temizlik yapmak zaten. Sanki temizlikten ibaret ev hanımlığı.

Benim işimde ağır tempolu bir işti ama evdeki kadar yorulmuyordu ruhum..
Birde üstüne trip atma havan oluyor çalışınca.

"STAJDA BAŞIMA GELEN SIKINTI" gibilerinden yazıp da altına, "beni iş hayatından soğuttular" yazsanız başka yaklaşırdı insanlar. Olaya bodoslama evlenmekten sonra çalışmamak açısından girerek niyetinizi ortaya koymuşsunuz diye düşünüyorum. Bence konunuz biraz da başlıktan kaybediyor.

Gidip müdüre şikayet etmek çocukça olmuş, "haddinizi bilin" deseydin ortamda bir sessizlik olur ve olay biterdi.

Bir de "kpss hazırlanayım, 1 yıl çalışmamış olurum" tarzı bir cümlenizi okudum ki bana pek şark kurnazı geldiniz.

Değişmek istediğinize inanamadım açıkçası. Hakkınızda hayırlısı.

haklısınız nişanlılık güllük gülistanlık evlilikte öyle olcak sanıyorum daha dayanıklı olmayı bi şekilde öğrenmem lazım belki benmde ilerde hatırlayıp gülceğim bi olaydır ama gerçekten çok kırıldım ve sanırım hep böyle şeylerle karşılaşıcam burda derdimi paylaştım neler yazmışlar ordaki insanlar acımasız olmuş çokmu

İnatla cevap yazmıyorsunuz ama ben hala diyalogun sizin düşündüğünüz kadar kötü olmadığını düşünüyorum.
Muhtelemen abarttınız üstünüze alınıp çünkü tepkileriniz çok abartılı.
Buluttan nem kapan bir çalışma arkadaşım vardı, 3 sene beraber çalıştık. Her şeyden alınıyor, surat asıyor ve gidip hocaya şikayet ediyordu. Beni çok yormuştu o kişi mesela.

Gidip müdüre şikayet etme olayını tecrübesizliğinize veriyorum çünkü bir olur iki olur müdür de bıkar sizden ve iş arkadaşları arasında çok ciddi bir durum olmadığı müddetçe şikayet durumu hiç hoş karşılanmaz.

"STAJDA BAŞIMA GELEN SIKINTI" gibilerinden yazıp da altına, "beni iş hayatından soğuttular" yazsanız başka yaklaşırdı insanlar. Olaya bodoslama evlenmekten sonra çalışmamak açısından girerek niyetinizi ortaya koymuşsunuz diye düşünüyorum. Bence konunuz biraz da başlıktan kaybediyor.

Gidip müdüre şikayet etmek çocukça olmuş, "haddinizi bilin" deseydin ortamda bir sessizlik olur ve olay biterdi.

Bir de "kpss hazırlanayım, 1 yıl çalışmamış olurum" tarzı bir cümlenizi okudum ki bana pek şark kurnazı geldiniz.

Değişmek istediğinize inanamadım açıkçası. Hakkınızda hayırlısı.
okul bitince evlenmeyi düşünüyorum buda işe başlamam gereken zamanlara denk geliyor o yüzden evlilik olayına girdim,o kadar haksızlığa uğradımki söylemezsem içim içimi yerdi adam güldüğüyle kalırdı,devlettede zorluk yaşayacağımı biliyorum en azından özelde alcağım üç beş kuruştansa ordan alacağım maaş daha tatmin edici olabilir düşüncelerim bu yönde istediğinizi söyleyin

İnatla cevap yazmıyorsunuz ama ben hala diyalogun sizin düşündüğünüz kadar kötü olmadığını düşünüyorum.
Muhtelemen abarttınız üstünüze alınıp çünkü tepkileriniz çok abartılı.
Buluttan nem kapan bir çalışma arkadaşım vardı, 3 sene beraber çalıştık. Her şeyden alınıyor, surat asıyor ve gidip hocaya şikayet ediyordu. Beni çok yormuştu o kişi mesela.

Gidip müdüre şikayet etme olayını tecrübesizliğinize veriyorum çünkü bir olur iki olur müdür de bıkar sizden ve iş arkadaşları arasında çok ciddi bir durum olmadığı müddetçe şikayet durumu hiç hoş karşılanmaz.
gerçekten şikayet edilcek kadar bi konuydu deşifre olmamak için açık açık yazamam bölümümüde yazmıyorum soranlar kusura bakmasın,müdür direkt onlar haketti bi uyarıyı zaten dedi bundan sonra bişey diyemezler ama ben bisüre daha yüzyüze bakmak zorundayım

gerçekten şikayet edilcek kadar bi konuydu deşifre olmamak için açık açık yazamam bölümümüde yazmıyorum soranlar kusura bakmasın,müdür direkt onlar haketti bi uyarıyı zaten dedi bundan sonra bişey diyemezler ama ben bisüre daha yüzyüze bakmak zorundayım

Neden ki is arkadaslarinda mi buraya üye ?yani senin sen oldugunu kim bilebilir? Konu acikca bilinmedigi icin cevaplarda havada kaliyor

Ben de son sınıf öğrencisiyim ve artık ailemden para istemek çok zor geliyor. Kyk kredim var aileme çok yük olmuyorum ama yine de ailem bana 'para lazım mı?' demediği sürece ben onlardan para istemiyorum. Okul bitsin de bir an önce çalışayım diye bakıyorum ve açıkçası burada kadınların çalışmama istekleriyle alakalı konuları görünce moralim bozuluyor açıkçası. Bir kadın çalışmalı, ülke olarak kalkınmamız için de kadınlara ekonomik hayatta ihtiyacımız var arkadaşlar. Şu prenses ayaklarını bi kenara bırakmak lazım çocuk da değilsin ki.

Bu konuda kadınlarımıza çok kızıyorum aslında.
Kadınlarımız varolma savaşına girmek istemiyor o yüzden kadınlarımız toplumda ve iş hayatında ciddiye alınmıyor , adam yerine konmuyor.

"Ben o kadar çalışamammm özel sektör çok acımasız"
Sen ne bekliyordun piremses? Peki aynı işi yapan erkeğin canı yok mu senin canın neden daha kıymetli? Adam fazla mesai yapıyorsa sen yapmıyorsan o adamla eşit olmayı bekleyemezsin. Eşit hak, eşit saygı istiyorsan eşit emek koyacaksın kardeşim.

İkinci hoşnutsuz olduğum şey kadınların daha çok mücadele gerektiren+ daha çok gelir getiren hukuk, mühendislik vb. mesleklere yönelmemesi. Kadınların tek başına iyi gelir sahibi olacakları meslekler yerine eve katkı sağlayan kategorideki mesleklere yönlendirilmeleri ve toplum zihniyetinin bu yönde olması:

Erkek kafası +toplum : Evlenilecek kızın da eve katkısı olsun, öğretmen hemşire vs iyidir.

Kadın kafası: Evi erkek geçindiriyor nasılsa ben daha rekabetçi, yorucu, iyi gelirli mesleğe değil geliri katkı kategorisindeki mesleğe gitsem de olur.

Toplum,kadın,erkek: İyi gelirli meslekler erkek mesleği, az gelirliler kadın mesleğidir. Erkekler erkek mesleği yapıp evi geçindirsin kadınlar da az uz bir şeyler kazanıp eve para getirip yancılık yapsın işte.

Toplum: Kadınlar ev geçindirmeyen meslekler yapıyor, ciddiye almaya gerek yok.

Eğitim fakültesindeki erkek sayısı/müh. fakültesi erkek sayısı ,

eğitim fakültesindeki kız sayısı/müh. fakültesindeki kız sayısı

Hakim + savcı+ avukat kadın sayısı/ öğretmen kadın sayısı

Girişimci kadın sayısı/ öğretmen kadın sayısı

.... bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Akabinde kadınlar birey, ekonomiye asıl katkı sağlayan gruptan değil, evde otursa da olur, asıl gelir getiren değil katkıcı, çalışmasa da olur grubuna giriyor.

Konu sahibesi ne siz ne başka kadınlar bu zihniyeti sürdürmemeli. Siz kendinizi "adam" yerine koyun önce, ondan sonra çalışmamanın size para olarak değil birey olarak götürüsünü ve diğer kadınlara götürüsünü hesaplayın. Toplumda kadınların saygı görmeme sebebi yine kadınlar.

Son düzenleme:
Stajyer avukatken uc kurus paraya muvekkillerden de yanında calıstıgım avukattan da diger calısanlardan da hakimden-savcıdan tut da adliyedeki en ufak memura kadar her bir insan evladından azar yedim. Napcaktım isi gucu bırakıp evde mi oturacaktım? Pes mi edecektim? Benim kalbim tas mı duygusuz muyum gırursuz muyum bunlara bir sene boyunca tahammul ettim? Hayır. Pes etmedim, hayatın gul bahcesi olmayacagının bilincindeydim, bugun isi bırakırsam yarın da aynı sorunlarla karsılasmayacagımın garantisi yoktu. Ki gercekten maddi acıdan problemim yok calıstıgım halde babam bana maasımdan daha fazla harclık gonderir her ay. Oyle boyle gecinirdin yani.

Bugun is hayatında mobbing var diye kacarsın, yarın markette kasiyer kız sana cemkirince napcaksın? Bu kadar hassasiyet iyi degil. E dısarı da cıkma madem her an birinden kotu muameleye maruz kalabilirsin. Gir fanusuna prensesler gibi yasa.

Nisanlın gun icinde ne bicim yoruluyodur turlu insanla muhatap oluyodur bunalıyodur ama ben calısmak istemiyorumu telaffuz dahi edemez. Ama sen sırf prensesligine zeval gelmesin diye bunu dusunebiliyorsun. Biz kadınlar hep ikinci sınıf muameleden sikayetciyiz, ama is calısmaya gelince ben kadınım calısmayabilirim. Yok boyle bir dunya.

Git tedavi ol. İnsanları takmamayı ogren. İste olan iste kalsın. Biraz yont su alınganlıgını hassasiyetini.

Back
X