Ben de son sınıf öğrencisiyim ve artık ailemden para istemek çok zor geliyor. Kyk kredim var aileme çok yük olmuyorum ama yine de ailem bana 'para lazım mı?' demediği sürece ben onlardan para istemiyorum. Okul bitsin de bir an önce çalışayım diye bakıyorum ve açıkçası burada kadınların çalışmama istekleriyle alakalı konuları görünce moralim bozuluyor açıkçası. Bir kadın çalışmalı, ülke olarak kalkınmamız için de kadınlara ekonomik hayatta ihtiyacımız var arkadaşlar. Şu prenses ayaklarını bi kenara bırakmak lazım çocuk da değilsin ki.
Bu konuda kadınlarımıza çok kızıyorum aslında.
Kadınlarımız varolma savaşına girmek istemiyor o yüzden kadınlarımız toplumda ve iş hayatında ciddiye alınmıyor , adam yerine konmuyor.
"Ben o kadar çalışamammm özel sektör çok acımasız"
Sen ne bekliyordun piremses? Peki aynı işi yapan erkeğin canı yok mu senin canın neden daha kıymetli? Adam fazla mesai yapıyorsa sen yapmıyorsan o adamla eşit olmayı bekleyemezsin. Eşit hak, eşit saygı istiyorsan eşit emek koyacaksın kardeşim.
İkinci hoşnutsuz olduğum şey kadınların daha çok mücadele gerektiren+ daha çok gelir getiren hukuk, mühendislik vb. mesleklere yönelmemesi. Kadınların tek başına iyi gelir sahibi olacakları meslekler yerine eve katkı sağlayan kategorideki mesleklere yönlendirilmeleri ve toplum zihniyetinin bu yönde olması:
Erkek kafası +toplum : Evlenilecek kızın da eve katkısı olsun, öğretmen hemşire vs iyidir.
Kadın kafası: Evi erkek geçindiriyor nasılsa ben daha rekabetçi, yorucu, iyi gelirli mesleğe değil geliri katkı kategorisindeki mesleğe gitsem de olur.
Toplum,kadın,erkek: İyi gelirli meslekler erkek mesleği, az gelirliler kadın mesleğidir. Erkekler erkek mesleği yapıp evi geçindirsin kadınlar da az uz bir şeyler kazanıp eve para getirip yancılık yapsın işte.
Toplum: Kadınlar ev geçindirmeyen meslekler yapıyor, ciddiye almaya gerek yok.
Eğitim fakültesindeki erkek sayısı/müh. fakültesi erkek sayısı ,
eğitim fakültesindeki kız sayısı/müh. fakültesindeki kız sayısı
Hakim + savcı+ avukat kadın sayısı/ öğretmen kadın sayısı
Girişimci kadın sayısı/ öğretmen kadın sayısı
.... bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Akabinde kadınlar birey, ekonomiye asıl katkı sağlayan gruptan değil, evde otursa da olur, asıl gelir getiren değil katkıcı, çalışmasa da olur grubuna giriyor.
Konu sahibesi ne siz ne başka kadınlar bu zihniyeti sürdürmemeli. Siz kendinizi "adam" yerine koyun önce, ondan sonra çalışmamanın size para olarak değil birey olarak götürüsünü ve diğer kadınlara götürüsünü hesaplayın. Toplumda kadınların saygı görmeme sebebi yine kadınlar.