• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenince çalışmak istememek

Konu buna gelmis atom mu parcaliyor calisan kadinlar diye ben bilim insani olarak atom parcalamiyorum ama gercekten bir seyler uretiyorum, kanser uzerine arastirma yapiyorum. Ustune 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesiyim. Cok yogun calisan bir annenin cocuguydum cok da guzel buyudum, calisan annelerin cocuklari hicbir seyden mahrum kalmiyor kimse merak etmesin. Evde yapamiyorum ben evde kizima verimli bir anne olamam. Hep yaziyorum bunu mutlu anne=mutlu cocuk. Denklem bu kadar basit. Kendi tercihlerinizi yasayin ama gidip kimsenin anneligine yorum yapmayin, is cirkinlesiyor.

Dip not: Hizmet sektoru de oldukca onemli. Neden sadece bir seyler uretmek olarak bakiliyor calismaya hic anlamiyorum. Butun hizmet sektoru 1 gunlugune dursun bakalim neler olacak hayatimizda. Sanki bir seyler ureten insanlar harici olanlar ne yapiyor kiye donmus olay.

Geçen hafta oğlum hastaydı, yer yer 40a varan ateşle gezdi yemedi içmedi uyumadı adam akıllı, gece dahil saat başı kalkıp ateşine baktım, antibiyotik vermekle vermemek arasında gidip geldim sürekli, makaleler okudum fayda zarar tarttım kafamda, 2 kaşık yoğurt yesin diye 40 şekle girdim, oğlum daha 1.5 yaşında...insan 1.5 yaşını elbette hatırlamaz ama ben anne olunca anladım, ben de böyle mal etmişimdir annemi, uykusuz sefil, kimbilir kaç kere

Benim annem ilkokul mezunu hiç çalışmamış başarılı bir kadın
Tek bir soru...

Sence senin bu yaptıklarını kaç anne yapıyor?

Ev hanımlığı ve annelikte denetim yok, istatistik yok, araştırma sonuçları beyana Dayalı..
Hal böyle olunca evet gercekten umursamayan çok .. Çok emek verip de bu iki işi layıkı ile yapanlar da kurunun yanında yanan YAŞ oluyor ..

gene kavgaya baslamissiniz. isteyen calissin istemeyen calismasin arkadas. benim sahsi fikrim Allah evde oturanlara sabir versin. ben bir c.tesi tek basima evdeyim. dun iki cocukla sinirden titredim resmen. ne cocuklara dogru duzgun verimli olabildim bakabildim ne evi toparlayabildim.

sabah mis gibi giyinip ise gitmek, arkadaslarla kahvalti cay kahve sohbet, cocugumun kreste aldigi egitim ve ay sonunda elime geçen 4000 tl. bu devirde tek maas gecinebilenlerede bravo valla. Sonuçta devir tuketim devri cocuklarda bunun farkinda. ilerde ihtiyaçları nasil karsilanir bilmem. cocugu okula gonderip evde paspal paspal dolasirdim calismsaydim. hayata kuserdim

Annanem 3 kız çocuğuyla 30 yaşındayken dul kalmış. Doğuda, köylerde öğretmenlik yapmış. 5'te kalkar, bazen kamyonlara otostop çekerek gidermiş işe. Çocuklarını da yetiştirmiş, evi de pırıl pırılmış, mesleğini de 4 4lük yapmış.

Annem memurluk yaptı, onun başladığı yıllarda memurluk şimdiki gibi değildi. Kafasına dosya fırlatan amir olmuş. Babam çoğu zaman şehir dışında yurtdışında vs olurdu, işten çıkar eve gelir kömürlükten kömür çıkarır sobayı yakardı:)

Ablam da ben de üniversiteden itibaren harçlık istemeye utandık. Her yaz çalıştık, garsonluk, tezgahtarlık yaptık. Şuan da yıpratıcı işlerde çalışıyoruz.

Böyle örneklerle yetişmiş biri olarak günümüz teknolojisinde ev hanımlığının zorluğundan dem vuran biriyle empati yapamıyorum ben. Hele iş hayatı zor ben hassasım diyen birine hiç sempatiyle yaklaşamıyorum.

Konu buna gelmis atom mu parcaliyor calisan kadinlar diye ben bilim insani olarak atom parcalamiyorum ama gercekten bir seyler uretiyorum, kanser uzerine arastirma yapiyorum. Ustune 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesiyim. Cok yogun calisan bir annenin cocuguydum cok da guzel buyudum, calisan annelerin cocuklari hicbir seyden mahrum kalmiyor kimse merak etmesin. Evde yapamiyorum ben evde kizima verimli bir anne olamam. Hep yaziyorum bunu mutlu anne=mutlu cocuk. Denklem bu kadar basit. Kendi tercihlerinizi yasayin ama gidip kimsenin anneligine yorum yapmayin, is cirkinlesiyor.

Dip not: Hizmet sektoru de oldukca onemli. Neden sadece bir seyler uretmek olarak bakiliyor calismaya hic anlamiyorum. Butun hizmet sektoru 1 gunlugune dursun bakalim neler olacak hayatimizda. Sanki bir seyler ureten insanlar harici olanlar ne yapiyor kiye donmus olay.
aynen ya. evde mizmiz çocuk sinir krizi geçiren bi anne. valla annelik 24 saat cocugun yaninda olmak olsaydi eski devirlerdekiler super olurdu. malum herkesin hali.

Ben de çalışan bir kadınım, çok şükür işim var, öğretmenim ve hakkı ile yapmaya çalışıyorum mesleğimi.Ev hanımlarını küçümseyen bakış açısına karşıyım açıkcası.Kadınlar o kadar ayrılmışken , kutuplaştırılmışken (birbirinin örtüsüne karışan mı istersin, eteğin boyuna karışan mı) bir de çalışma tercihlerinden dolayı kırılmamalı.Herkesin kendine göre tercihi, ailesi ve çevresi var.Şu an çalışıyorum ancak çocuğum olursa inşallah bir yıl ücretsiz izine ayrılıp en azından onu anne sütünden mahrum etmemek istiyorum.Kendi adıma ev işini hiç sevmiyorum.Cumartesi günleri de çalıştığımdan her şeyi hafta sonu bitirmeye çalışıyorum.(Eve hiç kadın almadım)
İşin diğer boyutuna bakarsak ev hanımı olan iyi çocuk yetiştirir tezine katılmıyorum.Gözlemleme şansım oldu açıkcası, çocuk yetiştirmek sizin bakış açınızla alaka bir şey bence.

Herkes diyor evde tüm gün çocuğumuz ile ilgileniyoruz , yetiştiriyoruz vs . ama şöyle bir çocuklara bakalım pek ortada süper bir sonuç görmüyorum genel olarak .

Çocuk da olsa bir genel kültür ya da anladığı şeyler olmalı kitaplar ile haşır neşir olmalı .

Ama çoğu çocuğun anladığı tablet ile oynamak .Ha bi de ukala cevaplar vermek o da zeka belirtisi oluyormuş.

İlgileneceğiz ayağına çocukların ödevi bile yapılıyor bu mu ilgilenmek ?

Hoca proje ödevi veriyor bütün veliler yarışa giriyor bizimki en iyi olacak diye .

Yani kimse burda çalışanlar çocuğu ile ilgilenmiyor, biz çocuğumuzu yetiştiriyoruz edebiyatı yapmasın.

Şu elindeki fırsatlara sahip olamayıp çareyi evlenmekte bulan kadınlar varken,densizin biri yüzünden çalışma hayatına küsmek de ne demek? Kimsenin ne evliliği ne hayatı ne de iş yaşamı mükemmel değil malesef. Benim de çalıştığım yer çok kurumsal, köklü bir firma ama her gün o kadar stres altında çalışıyorum ki kaçıp gidesim geliyor resmen. Ama eşimin maaşı gecinmemiz için yetmeyecegi için çalışmak zorundayim ki bu şartlara rağmen ben calismaya alışmışım herhalde bundan sonra evde oturmaya alışamam gibi geliyor. Yani demem o ki hayat böyle işte, hep inişli çıkışlı ne zaman ne yaşayacağımızı bilemeyiz. Ömrün boyunca yaninda hEp birileri olmayabilir maalesef. Bu yüzden hayata ya da herhangi bir şeye küsüp vazgeçmek yerine iyice tutunup kararlı olmak lazım yani ben senin gibi okumuş etmiş aklı başında kıza bunu yakistiridim.

bende ne zaman olay çocuklara gelecek diye bekliyordum..

çalışma imkanı olupta evde oturmak bence enayilik.. ev işi kadar nankör bir iş yok bu dünyada..
tabi herkesin yapısı farklı .. ben temizlik ev işi yemek vs için üretilmemişim orası kesin.. :KK70:

konu sahibi arkadaşım bu kadar alıngan kırılgan olma hayat geçmez böyle..biraz güçlü dur hayata karşı..

Ben şu "ev hanımlığı da çok zor, bildiğiniz gibi değil" teranesinden cidden çok sıkıldım.

Elektronik aletlerin olmadığı dönemlerde elde çamaşır yıkamak vb. hesaba katıldığında cidden çok zormuş, kabul. Ama şu devirde kimse lütfen ev hanımlığı zor demesin. Ev işini ve çocuk yetiştirmeyi çalışan kadın da yapıyor. "Çalışmayı tercih etmiyorum, yorulmak bana göre değil, oturuyorum evimde mutluyum" demek bu kadar zor olmasın. Kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz.

Ben çalışan insanı çok seviyorum. Teorisyenden, bilim adamından tut temizlik görevlisine, çaycıya kadar. Çalışan insanla çalışmayan asla bir olamaz gözümde, kimsenin gözünde de, toplumda da bir olmasın müsaadenizle.

Konu sahibi hanımefendiye çalışmayı övecek, iş hayatı böyledir katlanmak zorundasın diyecek değilim ama. Çünkü bu kadar hassas birinin hayatla işi çok zor, benim yazacağım 2 satırla değişeceğini sanmıyorum.
Demek istediklerim ama diyemediklerim.

Bunu başlatan çalıştığıyla dünya kurtardığını sanan kişiler.
Gerçekten üreten ve kendini tamamlamış kişi bir başkasına " ben üretiyorum sen üretemiyorsun, ev hanımlığı şöyle, çalışmak böyle demez.. Ben işi paramla yaptırıyorum da denmez.. Burada o işi yapan çok kişi var. Herşeyin bir adabı var.
Nasıl konuşursan oyle karşılık bulursun..

Erkeklerin çoğu da atom parçalamıyor, onlara neden kimse çalışmasanız da olur demez mesela?

Bir işin toplumda yeri olması için ekonomiye katkısı olması yeterli, ille de beyin ameliyatı mı yapmak gerekiyor?

Kuaför hatun atom parçalamaz ama o tepeden baktığınız meslek grubu olmasa insan içine çıkamayacak duruma geliriz. Garsonlar, inşaat işçileri, oto tamircileri, kaş alan hatun, yufkacı teyze de işbölümünde ve ekonomide üstlerine düşeni yerine getiriyorlar, emeğe saygı için ilke de sofistike iş yapmak gerekmiyor. Bu meslekler olmasa halimiz nice olur? Kimse tek başına dünyayı kurtarmıyor ama herkesin işlevi farklı ve gerekli.

Atomu parçalamaktan dem vuranlara cevaptır.

aynen ya. evde mizmiz çocuk sinir krizi geçiren bi anne. valla annelik 24 saat cocugun yaninda olmak olsaydi eski devirlerdekiler super olurdu. malum herkesin hali.

Herkes diyor evde tüm gün çocuğumuz ile ilgileniyoruz , yetiştiriyoruz vs . ama şöyle bir çocuklara bakalım pek ortada süper bir sonuç görmüyorum genel olarak .

Çocuk da olsa bir genel kültür ya da anladığı şeyler olmalı kitaplar ile haşır neşir olmalı .

Ama çoğu çocuğun anladığı tablet ile oynamak .Ha bi de ukala cevaplar vermek o da zeka belirtisi oluyormuş.

İlgileneceğiz ayağına çocukların ödevi bile yapılıyor bu mu ilgilenmek ?

Hoca proje ödevi veriyor bütün veliler yarışa giriyor bizimki en iyi olacak diye .

Yani kimse burda çalışanlar çocuğu ile ilgilenmiyor, biz çocuğumuzu yetiştiriyoruz edebiyatı yapmasın.

Katiliyorum ben de.
Ayrica bahsedilen etkinliklerin hepsini calisan anneler de yapiyor cocuklariyla. Ben cocugumu teknolojik acidan tamamen Amishler gibi buyutuyorum :) Su ana kadar hic televizyon izlemedi, telefon ve tablet ile oynamadi. Yaz kis dinlemeden her gun yuruyuse cikip cimlere saliyorum oynasin. Muzik yapmak isteyince kosa kosa oyuncak gitar falan almiyorum, tencere tava tahta kasik ne gune duruyor? Sayi saymak icin kuru fasulyeleri kullaniyoruz. Ciftlik oyunu oynayacagina tabletten haftasonlari ciftlige gidip hayvanlarla vakit gecirmesine izin veriyoruz. Oyun hamurumuzu evde yapiyoruz ve daha sayabilecegim bircok sey var :) Calisan anne olmak cocukla ilgilenmeyi engellemiyor, ozverili olmak onemli olan. Belki butun gun evde olsam mutsuzlugumun kotu enerjisi kizima yansiyacak ve simdiki kadar idealist buyutemeyecegim. En azindan su an guzel yetistigine eminim.

Ya hu anlayamadiğim ev hanimlarini neden bu kadar küçümsüyorsunuz ki ,herkesin kendi tercihidir çalişip çalismamak ,isi anneliklerine kadar getiren insanlar var gerçekten ayıp !

Bir kadinin çalişma hayati elbet olmali bunu sonuna kadar savunuyorum ama ,evde oturup çocuk büyütmek isteyenede saygi duyuyorum

Bakin siz calismayi seviyorum öyle tercih ediyorum diyorsunuz.Ev hanimlari da evinde calismayi tercih ediyor.Ben size saygi duyuyorum fakat bazi calisan hanimlar ev hanimlarini o kadar asagiliyor ki insanin siniri zipliyor.Ben kendi adima calismama nedenim olarak cocuklarimla ilgilenmek istememi gösterdim.Bence gayet dogal bir tercih.Yok bahaneymis,yok uretemiyormusuz,yok evde cocugun eline tablet verip tum gün oturuyormusuz...Kimse calisan anneler kötü annedir diyemez ama kimse de ev hanimlarini kültursuz,hazir yiyen,ezik bireyler olarak gösteremez.

Ya hu anlayamadiğim ev hanimlarini neden bu kadar küçümsüyorsunuz ki ,herkesin kendi tercihidir çalişip çalismamak ,isi anneliklerine kadar getiren insanlar var gerçekten ayıp !

Bir kadinin çalişma hayati elbet olmali bunu sonuna kadar savunuyorum ama ,evde oturup çocuk büyütmek isteyenede saygi duyuyorum
konunun hepsini okumadim ama sahsen kucumsedigim icin degil bence ev zor oldugu icin kadın calismali. ayrica anladigim kadarıyla ev hanimlari calisanlari kotu anne olmakla suçluyor.

Ayrıca elektronik aletler kendi kendine çalışmıyor. Tam kendini bilmez , başkasının işini hafif gören erkekler gibi konuştunuz.

Avlu denilen yeri tel süpürgeyle süpürseydim o zaman mı işim iş olacaktı.
Ayrıca neden ev hanımlığı eşittir temizlik diye görüyorsunuz anlayamıyorum.

Mesleği olupta ev hanımı olup evde her türlü işini idare eden kişiler var.
Ev hanımlarının görevi temizlik yapmak değildir sadece.

Hanımlar bişey daha merak ediyorum mesela çalışınca akşam yorgun argın gelmiyomusunuz eşinize karşı güzel cıvıl cıvıl olabiliyomusunuz ben daha evlenmediğim için sanırım bu konuda biraz heyecanlıyım şimdiden :) çalışınca akşama verimli olamıcakmışım gibi geliyor

Bunu başlatan çalıştığıyla dünya kurtardığını sanan kişiler.
Gerçekten üreten ve kendini tamamlamış kişi bir başkasına " ben üretiyorum sen üretemiyorsun, ev hanımlığı şöyle, çalışmak böyle demez.. Ben işi paramla yaptırıyorum da denmez.. Burada o işi yapan çok kişi var. Herşeyin bir adabı var.
Nasıl konuşursan oyle karşılık bulursun..

Bakin siz calismayi seviyorum öyle tercih ediyorum diyorsunuz.Ev hanimlari da evinde calismayi tercih ediyor.Ben size saygi duyuyorum fakat bazi calisan hanimlar ev hanimlarini o kadar asagiliyor ki insanin siniri zipliyor.Ben kendi adima calismama nedenim olarak cocuklarimla ilgilenmek istememi gösterdim.Bence gayet dogal bir tercih.Yok bahaneymis,yok uretemiyormusuz,yok evde cocugun eline tablet verip tum gün oturuyormusuz...Kimse calisan anneler kötü annedir diyemez ama kimse de ev hanimlarini kültursuz,hazir yiyen,ezik bireyler olarak gösteremez.

Ben ev hanimlarina karsi hicbir sey yazmadigimi hatirlatirim. Baskalarina duydugunuz hirsi benden cikarmamanizi rica ederim :)
Yalnizca calisan annelerin anneligi hakkinda soylenen laflara kizdim. Siz nasil ev hanimlarina denilenlere kiziyorsaniz, annelik gibi hassas bir konuda soylenilenlere tepki gosterilmesini de anlamaniz gerekiyor.
Ayrica yardimci bayan aliyorum demeye gosterdiginiz tepkiyi de anlayamadim.
Ben de evime yardimci aliyorum, imkani olan herkesin almasi gerektigini dusunuyorum 1 kisiyi bile istihdam etmek onemli ulkemiz sartlarinda.

Back
X