Evlenince kayınvalide ile yaşar mısınız?

Bak bu konuyu geçenlerde eşimle ben de konuştuk.Amcamlar bize çok yakın oturuyorlar.Yengem çok yaşlı olduğu için arada giser işlerine elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım allah var gelinleri de yardımlarını esirgemezler.
Gittiğim gün eşim ya onun gelinleri yok mu sen niye yapıyorsun dedi.Allah aşkına gelinleri ona iş yapmaya mecbur değiller,ama benim üzerimde çok hakkı var yengemin ben mecburum elimden geleni yapmaya.Yanlış mı düşünüyorum?
Gelinler köle değil sonuçta bence..
Kesinlikle yapmasınlar demiyorum ama o kişinin kendi insafıyla alakalı.Kaynanam bana çok çektirdi ama o durumda olsa yardımcı olmaya çalışırım ama mecbur olmadığımı da belli ederek yani

Son düzenleme:
valla mümkünse en temizi ayrı ev hatta ayrı semt
yok mecburen aynı evde oturulcaksa evin hanımlarından biri susmaya mahkum aynı evde iki yönetici çok geliyo
en iyisi misafirlik
haftada bir sen ona git aradabir o sana gelsin

Ne kadar ıyı bır kayınvalıde olursa olsun, sonucta ınsan kendı annesıyle bıle bır arada yapamaz bır sureden sonra..
Helekı ben gıbı ısıne karısılmasına dayanamayan bır ınsan ıse... bu yuzden en mantıklısı ayrı olmak ve sevgıyı saygıyı korumak...
Ha oldu kı mecbur kaldık oturacagız, o zaman mumkun oldugunca mesafeyı korumak tavrı bastan oturtmak gerek..
Bır kere ısın ucu kactımı bır daha gelmez.. en onemlısı de sevıldıgını ve sayıldıgını hıssettırmek.. oyle olursa karsılıgı guzel donecektır eger mermahetlı ve ınsancıl bırıyse..

Asla yaşamazdım ileride çok büyük sorunlar çıkacağını bildiğim için kabul etmezdim.
Peynir ekmek yerim başım dinç olsun.

Ben de şunu anlamam gelin misafir gelince neden kaynanaya gitmek zorunda ki?Sonuçta misafir onlara geliyor.Bizimki de aynı şeyi söylüyordu aramız iyiykene.
Mecbur muyuz sizce?

hayır değiliz tabiyki
ama çok yakın olunca mecbur bırakıyorlar
eşimle tartışıp huzurumu bozmaktansa
bir ay suratlarını çekmektense 3-4 saat kendimi sıkarım deniliyor
ondan sonrasıda çorap söküğü gibi geliyor
o yüzden en iyisi biraz uzakta oturmak

İmkanın varsa beraber oturma canım.İmkanın yoksa da baştan tavrını koyarsan kafan daha rahat olur.a.s

Ya canım beraber dediğim işte ayrı daire ama aynı apartman...
düşünsene akşam yemekleri beraber misafir geldi gel temizlik falan filan.... -tatlicadiarzu-
annemde sen yapamazsın diyor of bilmiyorum yaaa:çok üzgünüm:

Bari yemeğinizi birlikte yemeyin ,bak ben baştan öyle yaptım.
Yapamayacağını düşünüyorsan ki ben yapamıyorum,bir bahane bulup dairenizi kiraya verip siz uzağa taşının.Mesela eşiniz uzakta bir işte çalışıyorsa mesafeyi bahane edebilirsiniz.Tabi bunun için öncelikle nişanlınızı ikna etmeniz gerekli.

Arkadaşlar evleniyorsunuz ve de belli bir süre için
eşiniz olacak insan size annesi ile oturmanız gerektiğini
söylüyor.Kararınız ne olurdu?............................................

eşim olacak insana derimki madem kendine ayri ev açamıcaksın ne diye evlenmeye girişiyorsun, çocuk oyuncağımı sanıyorsun :mymeka:
asla kabul etmezdim
ne derdim var, evlenmezdim olur biterdi babamın evinden kovalayanmı var rahat rahat ailemlen oturur keyfime bakardım

asla, katiyyen, hayatta olmaz gibi büyük lafları sevmiyorum
ama bu konuda beni ikna etmek çok zor olurdu sanırım, belki de imkansız
yaşamadan bilemeyiz, neyse ki böyle bir ihtimali düşüneceğimiz bir durum olmadı, umarım sonsuza kadar da olmaz

Sanırım soru bana hitap etmiyor ama genede cevap vermek istedim. Çünkü ben 19 seneyi devirmiş bir evliyim. Yeni evli olsam durum ne olurdu bilmiyorum ama şu anda kayınvalideme bizde kalması için yalvarıyorum adeta.

BU SORU TAMAMEN BANA...ben 1.5 yıldır k validemle altlı ütlü oturuyorum beni bilenler bilir bir çok kezde yazmıştım ..ama beraber oturmaktan farkı yok .ben bu soruya ASLA ASLA DEMıYECEĞıM ÇÜNKÜ HER K VALıDE BıR OLMUYO
ALLAH RAZI OLSUN K VALıDEMDEN ONDAN ÖĞRENMEM GEREKENLERı ÖĞRENDıM DAHADA ÖĞRENECKLERıM VAR ..BEBEĞıM OLDU ÇOK YARDIMCI OLDU BANA OLUYORDA HALAYARDIMCI ..SEZARYAN OLDUN ıNANIN KIZLAR HER SABAH AKŞAM KENDıME GELENE KADAR YEMEKLERıM YATAĞIMA GELDı.BANA ALDIKLARI ÖRDÜKLERıDE CABASI...
TABıKı DEZAVANTAJLARI VAR EŞıMLE ıSTEDĞıM GıBı BAŞBAŞA KALAMIYORUZ(TABı ERKEN ıNıYOZ AMA MıSAFıRE YAKALAMADAN)EVıMı ÖZLÜYORUM YA BEN DAHA YENı EVLıYıM...ıSTER ıSTEMEZ LAFLAR KARŞILAŞABıLıYOR AMA HıÇBıRZAMAN BANA GÖZÜNÜN ÜSTÜNDE KAŞIN VAR DEMEDı BENDE ONAÇOK ŞÜKÜR BÖYLE DURUM OLMADI(ALLAH KORUSUN)SONUÇTA EŞıMıN ANNESı HERZAMAN YÜZYÜZE BAKACZ..SABAH OLUNCA EMıRı ALIYORUM YUKARI ÇIKIYORUM K VALıDEMıN TEMıZLıĞıNı YAPIYORUM SONRA DERMANIM KALISA KENDı EVıMıN:roflol:TEMıZLıĞıNı YAPIYORUM.........................TABıKı AYRILIK TEMıZLıK BUNUN AKSıNı SÖYLEMıYORUM AMA BERABER YAŞAYAN BıRı OLARAK1.5 YILDA YAŞADIKLARIMI YAZDIM.....(RABBıM HıÇBıRıMıZıN AĞIZTADINI BOZMASIN EŞıMLE HUZURUMUZ BOZULMASIN BEN BUNADA RAZIYIM:Saruboceq::Saruboceq:

Son düzenleme:

Amman diyim canımmm,bak sinyaller gelmiş,sen sen ol sakın kabul etmedelikafadulden
anneme yardım der,sonra babama,sonra ablama abime,sonra nolur beraber yesek der
Bir bakmışsın aynı evde oturuyorsunuz:1shok:
Koru kendiniiiii:içelim:

Tabiii ki yaşamam,aynı şehirde bile istemem mümkünse ki öyle :1closedeyes:
Mesafe dolayısıyla da aramız bal kaymaktır kayınvalidemle:lepi:.
Gerçi bunda birazcık onun iyi huylu olmasının da payı var,yoksa başka bir gezegenden bile yeter kaynanalar isterse naniknanik

bende 10 senedir altlı üstlü otoryorum avantajlarının yanında dezavantajlarıda çok fazla ama 10 senede aştık artık herlşeyi ama benim kayınvalidemle aynı evde yaşanmaz yafs-tatlicadiarzu-

İnanılmaz sinirleniyorum evini gelinine temizletmekten en ufak bir rahatsızlık bile duymayan kaynanalaraaaaaa klava:
Yaaa ne saçma şeyyyy,buna bi dur diyecek yok mu yaaaakötükedihüso

Omru billah el bebek gul bebek yetistirildikten sonra, kayinvalidenin islerini surekli yapmak zor gelirdi bana herhalde. Hani senede bir iki cok ihtiyac olur belki. Masallah diyorum yapan bayanlara. Annem bize hic is yaptirmadi ki. Ailemin evinde yikadigim bulasik iki elin parmaklarini gecmez herhalde.
Kayinvalidem kotu insan degil ama dehset kirilgan bir insan.
Normalde annemle bagris cagris birbirimize gireriz (ozellikle son zamanlarda, menepoz sagolsun), iki dakika sonra sariliriz.
Ben de hic bilmem politik konusmayi sagolayim, dan dun soylerim icimdekini, ya da susarim surekli.
Kayinvalideme iki kelime sarfettim, hakaret filan kesinlikle degildi, dugunde beni cok incitmislerdi, onun bir nevi yansimasiydi, butun aile birbirimize girdik ama kibarca, yani oyle kimse kimseye kotu birsey soylemeden, nasil basardik hala anlamiyorum.
Yine uzattim.....
Dunyanin iki ucunda mesafede yasiyoruz benimkilere de, onunkilere de. Mutluyuz. Karisan yok, akil veren yok. Insanin kendi ailesinden soylenen seyler bile etkileyebiliyormus insani. Annem hep don derdi, beni yasadigim yerde gorunce sen hic donme kizim, iyisin sen burda dedi.
Sahsi fikrim uzak olunca fazla yuz goz olmuyorsun, iyi oluyorsun.
Ve yine sahsi fikrim, sana ne kadar artik kizimizsin deselerde, dunya iyisi olsalarda, malesef gercek bu degil. Kendi annnen sanip konusmayacaksin, mesafeyi hep koruyacaksin. Tabi ki guleryuzlu olacaksin ama o kadar.
Ozetle, mecbur degilse insan, kayinvalidenin kimsesi yok ve ihtiyac halinde gibi, sirf maddi acidan rahat olalim diye oturmamali bence kayinvalide ile, cogu zaman kuru sogani kafa rahatligiyla yemek daha iyi. Bir mutfakta iki bayan olmuyor gercekten.

Kısa ve net..

oturmam..

tartışmaya yorumlara açmaya düşünüp taşınmaya gerek yok..

ben kesinlikle istemezdim
tavsiyemde başta netliğinizi koyun vede kabul etmeyin

biz şu anda beraber oturuyoruz canım... ha çıktık ha çıkıcaz diye bekliyoruz işte... oyalıyo sanki eşim beniyakında tepem atacak ama az kaldı..

kayınvalidemle kayınpederim çok iyidir aslında... ama yine de ev üstünde ev olmuyo...insan kendine ait evi olsun istiyo, yanlızca eşiyle paylaşabileceği bi hayat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…