• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kayınvalideyle bir oturma fikri..

Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın

çok gerçekci bir şekilde yorumlamış durumunuzu.
şu an halledilir, bir şeilde geçinilir diye düşünseniz dahi aynı eve girince olaylar boyut değiştiriyor.

aynı evde yaşamak yok yere perdeleri yıkıyor, yüzgöz ediyor insanları (kişiye göre değişir abii ama genelde böyle)
nişan süresiniz uzatıp maddi olarak kuvvetlenince yapsanız düğünü olmaz mı?

Nişan süresini fazla uzatmak istemiyorum çünkü aynı sokakta oturuyoruz artık herkes biliyor ve bilirsiniz dedikodu yapılıyor artık..
Ve babam bilmiyor birlikte olduğumuzu :( Başkasından öğrenmeden benim söylemem gerek..
Nişan olduktan sonrası sorun değil, ama 1-1,5 sene veya en fazla 2 sene uzatabiliriz..

Nişan süresini fazla uzatmak istemiyorum çünkü aynı sokakta oturuyoruz artık herkes biliyor ve bilirsiniz dedikodu yapılıyor artık..
Ve babam bilmiyor birlikte olduğumuzu :( Başkasından öğrenmeden benim söylemem gerek..
Nişan olduktan sonrası sorun değil, ama 1-1,5 sene veya en fazla 2 sene uzatabiliriz..

yanlış ifade ettim sanırım.
nişanlı kalma süresini uzatsanız daha mı iyi olur acaba diye düşündüm.

ev geçindiremeyecek üstüne üstlük geçmişteki hataları, borçları ailenin kadınları tarafından kapatılmış, ört bas edilmiş bi adamla (buna adam denir mi bilmiyorum ama) neden evlenmeyi düşünüyosun ki? üzülürsün sonra. hayatın boyunca ergenliğe mahkum kalmış bir adamın arkasını toplarsın. iyi düşün

kendim daha evli değilim.. bugün evli arkadaşımla konuştum 1,5 yıldır evliler ve kayınvalidesiyle filan yaşıyorlar..
bana anlattıklarını duyunca şok oldum resmen :53:
eşinin yanında git evine demiş, aramızda geçenleri oğluma anlatma anlatırsan çok kötü olur demiş ve daha bir çok şey..
nişanlıyken çok iyilerdi ama evlendikten sonra görümcemle bana düşman oldular diyor..
ki kendi evleri var ama 1-2 ayda anca gidiyoruz oda 1 günlüğüne diyor..
kendi kayınvalidem öyle değil Allah'tan bende ayrı evde yaşıycam..
bence ayrı eve çık canım.. bütün zorlukları beraber göğüsleyin eşinizle..

Ben : aşkım açık açık konuşucam şimdi iyi dinle tamam mı
O : tamam canım
Ben : Annen bizim evlilikle ilgili önce ayrı oturursunuz demişt,.sonra sana kızıp 2 sene bir otururuz dedi en son.senin bu konuda bilgin varmı
O : Sen ne istiyosun ?
Ben : Benim aklımı kurcalayan bi soru var
O : Nedir
Ben : Annenle ablan bu yakınlarda evlenirsek senin ev geçindiremeyeceğini düşünüyo.ve annen o yüzden 2 sene bir otururuz demişti.ben pek aynı fikirde değilim.tamam zor günlerde olur ama birbirimizi dengeleriz.hem yeni evli olucaz rahat etmek istiycez.düşünsene gece duş bile alamam utanırım ben.yanlıs anlama bunlar illa olsun demiyorum ama bana benim fikrimi sordun ve gönlümden geçenler önemliyse gönlümden geçenler budur..
O : Tamam olum (olum demesi aşkım demesinden daha çok hoşuma gider :)) bizde ayrı evde otururz dert ettiğin şeye bak.hele o günler bi gelsinde

......
Az önceki msjlaşmamız budur..Gündüz uyuyıp gece çalıştığından buara pek yüzyüze görüşemiyoruz..

Canim evliyim ve kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Sana akıl veren ablaya tamamen katılıyorum. Az ye esinle ye. Kendi evin gibisi olmaz asla.

arkadaşlar iyimserliğin çok manası yok.bizim kayınvalidemle armızdan su sızmazdı aynı evde yaşayınca işler değişiyor.kendinize de eşinizze de evliliğinize de yazık etmeyin.bekarlarda şöyle bir düşünce vardır.ben de bekarken öyle düşünürdüm de hoş.onlar anlaşamadı diye herkes öyle olmak zorunda değil diye düşünürler.herkes öyle olmak zorunda.nasihatlara kulak verin.çok pişman olursunuz.ben açık söyleyeceğim,,,ayrı ev yoksa evlilik de yok deyin...3 yılım boşuna gitti 7 aydır ayrıyım dünya varmış diyorum.ama giden günler geri gelmiyor ve yaşananlar da asla içimden çıkmıyor

kesinlikle ayrı ev diyecektim ama evlenilecek çocuğun 23 yaşında olduğunu okuyunca imkansız diye düşünüyorum.benim oğlum da 23 yaşında daha ÇOCUK:53:

evlenemez ki....

Son düzenleme:
Ben : aşkım açık açık konuşucam şimdi iyi dinle tamam mı
O : tamam canım
Ben : Annen bizim evlilikle ilgili önce ayrı oturursunuz demişt,.sonra sana kızıp 2 sene bir otururuz dedi en son.senin bu konuda bilgin varmı
O : Sen ne istiyosun ?
Ben : Benim aklımı kurcalayan bi soru var
O : Nedir
Ben : Annenle ablan bu yakınlarda evlenirsek senin ev geçindiremeyeceğini düşünüyo.ve annen o yüzden 2 sene bir otururuz demişti.ben pek aynı fikirde değilim.tamam zor günlerde olur ama birbirimizi dengeleriz.hem yeni evli olucaz rahat etmek istiycez.düşünsene gece duş bile alamam utanırım ben.yanlıs anlama bunlar illa olsun demiyorum ama bana benim fikrimi sordun ve gönlümden geçenler önemliyse gönlümden geçenler budur..
O : Tamam olum (olum demesi aşkım demesinden daha çok hoşuma gider :)) bizde ayrı evde otururz dert ettiğin şeye bak.hele o günler bi gelsinde

......
Az önceki msjlaşmamız budur..Gündüz uyuyıp gece çalıştığından buara pek yüzyüze görüşemiyoruz..

o günler bi gelsinde sözü seni rahatsız etmedimi peki ? beni psikopat herşeyi inceleyen biri gibi görebilirsin ama o cümledeki vurdumduymazlığı geçiştirmeyi fark etmedin mi? neyse hakkında hayırlısı olsun ama sözünü pek tutacak gibi durmuyor canım.

o günler bi gelsinde sözü seni rahatsız etmedimi peki ? beni psikopat herşeyi inceleyen biri gibi görebilirsin ama o cümledeki vurdumduymazlığı geçiştirmeyi fark etmedin mi? neyse hakkında hayırlısı olsun ama sözünü pek tutacak gibi durmuyor canım.

Şuan söz yüzüğümüz bile takılmadı, daha ailemin tamamı da bilmiyor..
Ve ev tutmaya ev kurmaya da uzun zaman varken kesin bir şey söyleyip sonradan dönmesinden iyidir..
Ben o cümlesini lehime çevirmesini bilirim merak etmeyin ;)
Şuan kademe kademe gitmeyi planlıyorum.Onu vurdumduymaz olup olmıycanı anlıycak kadar tanıyorum.
Msjımın altında belirtmiştim msjda konuştuk ve gripti ayrıca gece işteydi..
Uzun uzun detaylı konuşmaya ortam yoktu yani.
Ben sizin yorumlarınızı da dikkate alacağım ama sizde çok negatif düşünüyorsunuz.
23 yaşında evlenen hiç mi erkek yok..
Babalarımız, dedelerimiz 30larda mı evlendi
Yada evlendiğinde çok mu sorumluluk sahibi, sorunsuz,bilinçliydi..
Oturup 3-5 sene her genç erkekte olan evlilik fobisinin, yada sorumsuzluğunun geçmesini mi bekliyeceğim.
Yada ayrılıp ''bu olmadı ya neyse kısmet değilmiş başkası çıkar karşıma'' mı diyim dengi dengime birisini bulmuşken.
Sizler benden muhtemelen çok büyüksünüz ama inanın ben kimlerin nelerine katlandım, aştım..
Ben gereken mesajları süreç içerisinde gerek ailesine gerek kendisine vereceğim.
Az çok kafamda neyin olduğunu biliyorlar..

Son düzenleme:
Şuan söz yüzüğümüz bile takılmadı, daha ailemin tamamı da bilmiyor..
Ve ev tutmaya ev kurmaya da uzun zaman varken kesin bir şey söyleyip sonradan dönmesinden iyidir..
Ben o cümlesini lehime çevirmesini bilirim merak etmeyin ;)
Şuan kademe kademe gitmeyi planlıyorum.Onu vurdumduymaz olup olmıycanı anlıycak kadar tanıyorum.
Msjımın altında belirtmiştim msjda konuştuk ve gripti ayrıca gece işteydi..
Uzun uzun detaylı konuşmaya ortam yoktu yani.
Ben sizin yorumlarınızı da dikkate alacağım ama sizde çok negatif düşünüyorsunuz.
23 yaşında evlenen hiç mi erkek yok..
Babalarımız, dedelerimiz 30larda mı evlendi
Yada evlendiğinde çok mu sorumluluk sahibi, sorunsuz,bilinçliydi..
Oturup 3-5 sene her genç erkekte olan evlilik fobisinin, yada sorumsuzluğunun geçmesini mi bekliyeceğim.
Yada ayrılıp ''bu olmadı ya neyse kısmet değilmiş başkası çıkar karşıma'' mı diyim dengi dengime birisini bulmuşken.
Sizler benden muhtemelen çok büyüksünüz ama inanın ben kimlerin nelerine katlandım, aştım..
Ben gereken mesajları süreç içerisinde gerek ailesine gerek kendisine vereceğim.
Az çok kafamda neyin olduğunu biliyorlar..

canım eşim 22 yaşında evlendi profilden yaşıma bakarsan 23 yaşındayım.babalarımız dedelerimiz küçükken evlendirilmiş ama çokta ezilerek büyümüşler olgunlaşmışlar yani yaşayacağın sorunları göstermek için konuşuyorum.umarım çok mutlu olursun

canım eşim 22 yaşında evlendi profilden yaşıma bakarsan 23 yaşındayım.babalarımız dedelerimiz küçükken evlendirilmiş ama çokta ezilerek büyümüşler olgunlaşmışlar yani yaşayacağın sorunları göstermek için konuşuyorum.umarım çok mutlu olursun

Ben en yakın zamanda bir bahaneyle tekmeyi basıcam..
Sonra parası pulu olan, sorumluluk sahibi benden 5-6 yaş büyük bi adam avına çıkıcam..
Bunları yazsam sanırım gözünüzde mantılı insan moduna girerim :)
Bakın sizden de büyükmüşüm. yaşantı tecrübesi olarak 30-35 yaşlardayım..
Sevdiğim adamın şuanki tek olumsuz tarafı sorumsuzluğu ve bu aşılmayacak birşey değil.
Evlilik yolunda ciddi adımlar atıldığında sorumuluk duygusunun oluşacağından eminim.
Çok duyuyorum bekarken yada yeni evliyken evine eşine herşeyi alan tüm sorumluluğunu yerine getiren ama afedersiniz tüm şerefsizliği yapan, eşine yeri geldinde hizmetçi gibi davranan kocaları.
Bakın ben insanları şöyle değerlendiririm hayatıma sokarken veya hayatımdan çıkartırken.
Kafamda 2ye ayırırım özelliklerini olumlu-olumsuz diye.
Sevgilimin olumlu tarafı oldukça fazla.Olumsuz tarafıda çok şükür içkici, kumarcı değil, karıya kıza bakan gözü fır dönen adamlardan değil,bana karşı kötü bir sözü davranışı olan biri değil, en önemlisi tertemiz bir kalbi var.
Bunların yanında sorumsuzmuş pek gözüm korkmuyo açıkçası, çünkü düzelmeyecek birşey değil..

Herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum..

Bir insana küçüklüğünden beri hiç sorumluluk verilmemişse belli bir yaşa geldikten sonra malesef o sorumluluğu alamıyor hep arkasında destek birilerini arıyor başı sıkışınca ve bulduğunu görünce de yine aynı tas aynı hamam bu devirde açıkçası 23 yaşındaki bir erkekten çok da olgunluk beklemiyorum ben. Evlenseniz bile mutlaka ayrı oturun devir yine öyle kocaman ailelerin hep bir arada yaşayabileceği devir de değil. Eskiden kocaman evlerde 2-3 aile bir arada yaşıyormuş ama günümüzde bir çoğumuz 2 odalı o en fazla 3 odası olan apartman katlarında yaşıyoruz yani 2-3 aileyi barındırmaya müsait değil hiç bir koşul.

Canım benim istisna dediğin vakit birlikte yaşamış ve mutlu mesut hayatını devam ettiren anlaşılır.

Ne yazık ki sen istisna değilsin senin konu açan arkadaştan hiç farkın yok. Henüz birlikte yaşamadın ve başına neler gelebileceğini bilmiyorsun. Senin tek farkın o daha birşey söylememiş, sen kabul etmişsin.

Ve bir abla olarak söylüyorum ki mutluluk oyunu oynuyorsun, inşallah sen haklı çıkarsın. Ama sende unutma ev ev üstüne olmaz, bir evde iki kadın hiç olmaz.

Hakkında hayırlısı

haklı çıkmaktan ziyade ben ilk başlarda olmaz diyodum aynı evde olamayız diyodum tamam diyodu annesi rahatsız olmaya başlayınca da annesi rahatsız diye ayrı ev olmaz diyodu. ya annemlerle otururuz ya da bu iş olmaz diyodu. ben sevdiğim için tamam dedim. annesi teyzem oluyo zaten, bilmiyorum böyle yorumlar olunca da yanlış mı yaptım diyorum. inşaAllah yanlış bişi yapmamış olurum.. bilmiyorum tavsiyelerinize çok ihtiyacım var aslında.....

Back
X