• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kayınvalideyle bir oturma fikri..

ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kesinlikle ayrı ev.
Benim kuzenim çok severdi onları onlarda bunu 1 yıl aynı evde yaşadılar resmen kızın psikolojisi bozuldu.hepsiylede arası bozuldu.

25 yaş için evlilik düşüncesine ülkemizin her yerinde aynı bakılmıyor.
Düşünce tarzından düşünce tarzına farklılıklar gösteriyor...
Modern düşünce tarzına göre evet 25 erken olur.
Şuan içinde bulunduğum hayat tarzı gereğince evlenmem doğru olanBu demek değildirki sadece evlenme tarzından dolayı..
Seviyorum ve şuan ailemde bulamadığım huzuru kendi yuvamda yaratmak istiyorum.
Şuan beni kendi rahatı huzuru için beni boğan bir ailem olmasa, düzenli gelirimin olduğu bir işim ve sosyal çevrem olsa inanın 28 den aşağı evlenmem.Açık ve nettir bu.
Şimdi aklınıza şu gelebilir ''yahu manyak bu kız, yağmurdan kaçarken doluya tutulacak''
Öyle değil işte.O ıslandığım yağmurlar beni hasta edecek yakında.
Kısmet olursa eşi olacağım kişi ve gelinleri olacağım aile inanın kendi ailem kadar içimi acıtmaz.
Velev ki acıttı.Boşanır yolları ayırırım.Ama kendi ailenize diyemiyorsunuz ben gidicem veya sizi istemiyorum falan..
Uzun hikaye anlıyacağınız

Senin yaşında problem yok bir kız olarak tabi ki evlenmek istersin. Sorun erkek arkadaşının yaşında.

Sen, seni boğan ailenden kurtuluşu evlilik olarak görürken ve bu 23 yaşında bir genç adamı evliliğe götürürken sence ne derece etik.

Olmadı boşanırım demek ona da haksızlık olmaz mı ? O senin sevdiğin adam mı yoksa ailenden kaçış sigortan mı ?

Bende aynı evi paylaşma derken senin açından düşündüm ama iş bambaşkaymış. Hakkında hayırlısı derken, bir kat fazlasını erkek arkadaşın için diliyorum.

Kusura bakma ama bence kullanılıyor.

Tarafsız olamadım çünkü aynı yaşta yeğenimin sırf ailesinden bunaldığı için bir kızın kıskacına girmesini asla istemem ve asla onay vermem. Öldüm bittim dese de ona yanlışı anlatırdım, erkek arkadaşını yeğenimin yerine koydum ve çok sinirlendim.

Son düzenleme:
25 yaş için evlilik düşüncesine ülkemizin her yerinde aynı bakılmıyor.
Düşünce tarzından düşünce tarzına farklılıklar gösteriyor...
Modern düşünce tarzına göre evet 25 erken olur.
Şuan içinde bulunduğum hayat tarzı gereğince evlenmem doğru olanBu demek değildirki sadece evlenme tarzından dolayı..
Seviyorum ve şuan ailemde bulamadığım huzuru kendi yuvamda yaratmak istiyorum.
Şuan beni kendi rahatı huzuru için beni boğan bir ailem olmasa, düzenli gelirimin olduğu bir işim ve sosyal çevrem olsa inanın 28 den aşağı evlenmem.Açık ve nettir bu.
Şimdi aklınıza şu gelebilir ''yahu manyak bu kız, yağmurdan kaçarken doluya tutulacak''
Öyle değil işte.O ıslandığım yağmurlar beni hasta edecek yakında.
Kısmet olursa eşi olacağım kişi ve gelinleri olacağım aile inanın kendi ailem kadar içimi acıtmaz.
Velev ki acıttı.Boşanır yolları ayırırım.Ama kendi ailenize diyemiyorsunuz ben gidicem veya sizi istemiyorum falan..
Uzun hikaye anlıyacağınız

şu cümleye kadar iyi gidiyordun da, şu cümleden sonra evlilik senin için de çok erken canım inan bana.. yutrdışından burs bul, okumaya git.. üniversiteye gir, başka şehre git ama evlenme, sakın evlenme.. sen o boşanma işini kolay sanıyorsun.. maddi zorluk kısmını geçtim psikolojik olarak hiç kolay değil.. kaldı ki şimdi kaçtığın evden boşanarak dönmen senin için ne kadar iyi olacak sanıyorsun?
neyse, sen zaten kararını vermişsin.. hayırlısı olsun ne diyelim..

Senin yaşında problem yok bir kız olarak tabi ki evlenmek istersin. Sorun erkek arkadaşının yaşında.

Sen, seni boğan ailenden kurtuluşu evlilik olarak görürken ve bu 23 yaşında bir genç adamı evliliğe götürürken sence ne derece etik.

Olmadı boşanırım demek ona da haksızlık olmaz mı ? O senin sevdiğin adam mı yoksa ailenden kaçış sigortan mı ?

Bende aynı evi paylaşma derken senin açından düşündüm ama iş bambaşkaymış. Hakkında hayırlısı derken, bir kat fazlasını erkek arkadaşın için diliyorum.

Kusura bakma ama bence kullanılıyor.

Tarafsız olamadım çünkü aynı yaşta yeğenimin sırf ailesinden bunaldığı için bir kızın kıskacına girmesini asla istemem ve asla onay vermem. Öldüm bittim dese de ona yanlışı anlatırdım, erkek arkadaşını yeğenimin yerine koydum ve çok sinirlendim.

Yorumunuz birhayli şaşırttı beni.Ben erkek arkadaşımı kullanıyo değilim.Kaldı ki oda salak değil.
Bazı arkadaşlar anlattığım kadarıyla o'nu çok aciz bir duruma sokmuş.Onlara birşey demiyorum çunkü anlatığım kadarıyla biliyorlar.
Biz aynı sokakta karşı apartmanlarda oturuyoruz.Ailelerimiz de onun eya benim farketmez onla çık olmadı bunla dene olmadı şunla konuş tarzında değiller.
Ki biz deneme amaçlı değil gerçekten sevdiğimizden dolayı beraberiz.
Ben beni hayatında istemeyecek bir erkekle sırf sizin deyiminizde ailemden kurtulmak için kapak atacak kadar alçak karakterde biri değilim.
Eğer öyle olsaydı önüme gelen tüm cazip fırsatları değerlendirir şuan yurt dışında yaşıyor olurdum.
Siz kimin nekadar ne yaşadığını bilmeden çok ağır konuşmuşsunuz.Yiğeninizden yola çıkarak 23 yaş erkeklerini bir kalıba koymuşsunuz.
Benim erkek arkadaşım 23 yaşında olabilir ama gerektiği yerde gerektiği tavrı koyacak kadar ADAMdır..
Hayatta kim mükemmel ki yaşı kaç olursa olsun ? Siz mi ? Ben mi? Kim kusursuz ?
Neyse, genede sağolun.

Boşanır ayırırım yolumu evet bunda ne var anlamadım.Siz bir işe kalkışırken herşeyin sonunu görerek mi kalkışıyorsunuz anlamadım..H
Her ihtimali düşünerek yazdım onu, amacım yansıtıldığından farklı..

Merhaba kızlar.
Derdim konu başlığımdan anlaşılıyordur.9 aylık bir birlikteliğim ve 1 ay sonra sözüm var.Kısmetse seneye yazında düğün.
Erkek arkadaşımın iyi kötü bir işi var.Eşini veya ailesini ele muhtaç etmeyecek karakterde biri.
Ama gelin görün ki evin en küçüğü ve en kıymetlisi.Buzamana kadar yaptığı hatalar (her erkek veya kız gençliğinde yapar) annesi,teyzesi ve ablası tarafından kapatılmış.Borcu harcı ödeyemeyince ailesi ödemiş.
Yani açıkçası hep arkasında bir ailesi var diye biraz rahat takılmış.(Dışarıdan görülen ve ailesinin anlattığı bu)
Annesi bana açık açık ''benim oğlum şuan ev geçindiricek sorumlulukta değil, alışana kadar (1-2 sene) bir otururuz hem o arada evinizi hazırlarız demişti.Diğer oğlu da yakın zamanda evlendiği için daha onun borçları tam olarak bitmediğinden anlayışla karşıladım.
Bu durumu yakın arkadaşlarıma anlattım çoğu 2 sene çabuk geçer hem eğer hemen evlenmek istiyosanız mecbursunuz falan dedi..
Bir arkadaşım (37 yaşında 2 cocuk annesi) bana ''Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın '' diye akıl verdi..Abla mecburum dedim.
Sonra aylar geçti.Şu sıralar yani.Düşünüyorum da nekadar müstakbel kaynanam ve ailesiyle aramda sorun olmasa da başta bizim ayrı ev kurmamız daha mantıklı.
Erkek arkadaşım ozaman sorumluluğun ne olduğunu anlayacaktır..Aksi halde gene rahata alışıcak ve bizim kendi evimizin olması başka baharlara kalacaktır..
Bu konuda sizlerin yorumu nedir, siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
O 2,5 yılı ayrı ev kurmak için nişanlı bekleseniz daha iyi. Kardeşim kv ile yaşıyor ve hayattan soğudu. Nefret ediyor. Evlenmeden önce aralarının iyi olduğunu belirteyim. Ayrı ev bence şart. :34:

yaşamadan bazı şeyler anlaışılmazmış derler sende yaşayarak anlayacaksın sanırım..

çoğumuz yaşça büyüğüz senden ve hepimizin ortak fikri aynı eve gitme ve evlenmek için biraz daha bekle..artık gerisi sana kalmış,hayatını şekillendirecek olan sensin.

yaşamadan bazı şeyler anlaışılmazmış derler sende yaşayarak anlayacaksın sanırım..

çoğumuz yaşça büyüğüz senden ve hepimizin ortak fikri aynı eve gitme ve evlenmek için biraz daha bekle..artık gerisi sana kalmış,hayatını şekillendirecek olan sensin.

Benim istediğimde ayrı ev.Kayınvalide de ben istediğimde asla olmaz diyecek biri değil.
O anne olduğundan kafasında ''acaba''lar var.Ama korkması gereken bişeyde yok.
Başta ayrı oturursunuz demişti gelinler rahat etsin vs diye.Sonra ne oldu bilmiyorum öyle dedi.
Üstünden bikaç ay geçti gerçi.İlla bir oturcaz diye diretmedi bana..
Evet gerekirse biraz uzatır o ara evimize eşyamızı alır borçsuz harçsız otururuz..

Çok içten ve samimi buldum duygularını, gerçek yaşanmışlıkların ve acından olsagerek :(
Benim tek korkum o zaten.Huyuna devam etmesi..Ben çocuk yaştan beri maddi manevi her zorluğu yaşadım yaşıyorum.
Çokta eli sıkı tasarruflu biriyimdir.Ama bunlar yetmez biliyorum.
Ayrıl diyorsun ama okadar bağlıyız ki :( Tabii her acı zamanla unutulur.
Ama şöyle bir durumda var, benden önceki sevgilisi (ondan 5-6 yaş büyük) yaşı gereği hemen evlenmek istemiş ve bunu ailesi de biz hemen düğün vs. yapamayız diye istememiş (gerçi asıl neden kızın yaşı) ve kız terketmiş hemen başkasıyla nişanlanmış
Erkek arkadaşımda bu durumdan çok yaralı.Sırf maddiyat yüzünden terkedilmesi çok dokunmuş.Şimdi bende ona bu sebepten ya adam ol ayrı eve çıkıcaz yada ben yokum dersem siz düşünün gözünde nasıl biri olduğumu

tatlım kimsenin açtığı yarayı sen sarmak zorunda yada susmak zorunda değilsin. sen bir bireysin ve isteklerin olacak yani bu nedenle susman doğru olmaz.

Katılıyorum canım.Beni ezen düşüncelerimi küçümseyen kimse de yok zaten.
Ama sanırım bu konuda çok dertli arkadaşlar var konu başka yerlere gitti :(
Benim merak etmek istediğim şey konuyu açarken kayınvalide ile bir oturmak nasıl bir duygu, iyi mi kötü mü.
Buydu...
Ama konu benim sevgilimi kullanmama kadar geldi ne yazıkki.
Açıkçası pişman oldum konuyu açtığıma

aileler ne kadar iyi niyetli olursa olsun ne yazık ki kayınvalide ile oturmak asla ve asla kazanç ya da huzur getirmeyecek. çevreniz doğru söylemiş, aç da açıkta da kalsanız kendi yuvanız olsun. o iki sene olur dört sene, o olur altı sene. kurulu düzen denir, alışıldı denir.. kocanız da eğer bi şeyleri öğrenecekse annesi destek çıktıkça zaten öğrenemez. ben sizi biraz uyutmaya çalışmışlar gibi görüyorum beraber yaşamanız için.

bence de 1-2 sene bekleyin erkek arkadasın evlenme niyetinde olduğuna göre
sorumluluk alsın bir zahmet,baştan nasılsa öyle gider sorun yaşamaman için biraz daha bekleyerek kendi evinize çıkın
:34:

siz de çalışın evınizin gecımıne katkıda bulunun maddı problemı aradan kaldırın hiç olmassa kırayı odesenız esınız de mutfak masrafını karsılar heralde kv ile aynı evde oturmak bana hiç mantıklı gelmıo adı ustunde evleniyosunuz kayınvalidelenmiyosunuz
sonrasında da burda konu açarsınız yine kayınvalıdemle yapamıyorum dıye madem ıkı yıl lazım sıze ıkı yıl bekleyın derım ben kolay gelsın ıyı dusunun mantıklı karar verın

burada asıl sorun erkek arkadaşının yaşının küçük olması....nedir 23 yaş....helede erkek çocuk için....ayrıca annesinin bile güvenemediği biriyle evlenmeyi, otur bir daha, bir daha, baştan düşün....çünkü bir anne oğlunun ev bakamayacak durumda olduğunu ona güvenemediğini kolay kolay dile getirmez....kayınvalideden esaslı bir uyarı almışsın bence....kadın bundan sonra olacaklardan sorumlu değilim demek istemiş....yağmurdan kaçarken doluya tutulmak üzeresin...dikkatli ve sakin adımlar atman dilerim:16::16:

Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın

çok gerçekci bir şekilde yorumlamış durumunuzu.
şu an halledilir, bir şeilde geçinilir diye düşünseniz dahi aynı eve girince olaylar boyut değiştiriyor.

aynı evde yaşamak yok yere perdeleri yıkıyor, yüzgöz ediyor insanları (kişiye göre değişir abii ama genelde böyle)
nişan süresiniz uzatıp maddi olarak kuvvetlenince yapsanız düğünü olmaz mı?

sakın böyle bi hataya düşme 1 göz oda da olsa kendine ait bi evin olsun . ben k.v lerle 1 hafta tatil yaptım eşimle uzaklaştık resmen birbirimizden. ilişkinizi her açıdan etkiler

Back
X