• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kayınvalideyle bir oturma fikri..

Kesinlikle ayri ev!
Dusunsene yeni evli olacaksiniz belki gunde iki kere esinle beraber olacaksin gunde iki kere banyo yaptiginda elbette utanacaksin evdeki diger kisilerden

Disari cikarken hesap vereceksiniz anne baba biz suraya gidiyoruz buraya gidiyoruz diye

Senin kendine ait mobilyalarin, mutfagin olamayacak

Evde gidip esine orada burada satasip sirnasamayacaksin
İnsan yeni evliyken surekli esini opmek ister sarilmak ister
4 duvar arasina hapis mi olacaksiniz?

Allah muhafaza bir de bebegin olursa senden cok kv annelik yapacak o bebege haberin olsun

Ayrica evlendikten sonra esin surekli cocuk gibi pohlanacak gibi geldi bana,, kadinlar guclu erkeklerle beraber olmak ister,, evine bakan, gerekirse ekmegini tastan cikaran bi erkekle..

Aynen öyle..güçlü evine gelirken ekmeğini getiren koruyup kollayan adam gibi ev reisi olan biri olsun istiyorum..
Kendisinde suç bulmuyorum annesi küçüklüğünden beri aman canı sıkılmasın aman babası duymasın vs vs diye üstüne titreyerek yetiştirmiş.Belki kendi de farkında değil.Geçen gün ben erkek arkadaşımın annesi ablası ve onların komşusu balkonda oturuyoruz.Gene erkek arkadaşmın tutumlu olmamasından konu açıldı.Sigara içiyor, annesini aramış ''anne nerdesınız yakınmısınız sıgaram bitti parada yok yanımda'' demiş.Komsu olan abla ''ama olmazkı boyle sımdıden bukadarsa evlenınce napıcak bu cocuk bian önce duzeltmesi lazım kendini zorluk çeker, evlenıcek coluk cocuga karısıcak ev geçindiricek'' dedi.Haklıydıda sonuna kadar..Önce erkek arkadaşımla konusup sonra zamanı geldiğinde annesine fikrimizi söylemeyi düşünüyorum açık açık..

Canım ailem Babaannemlerle karşılıklı 15 yıl oturdular aynı evde olmadıkları halde ki babannem anneme ve bize kulköle olan biri annemi gerçekten cok sever ama yinede kaynana işte annemi sever ama misafiri gelsin istemez.Devamlı biri gelsin istemez cocuklarına karışır laf söyler anneme ne kadar iyise gelen misafirede yapmadığı suratı bırakmaz.Kimseyle iç içe yaşamadan bilemezsin 10 senedir başka yerde yaşıyoruz inanki annem salakmışım diyor gidip orda nasıl yaşamışım şimdiki aklım olsa asla yapmazdım diyor.

Heleki sen aynı evin içinde yaşamayı düşünüyorsun cok sorun olur senin için canım.Rahat rahat kocanla cicim aylarını bile yaşayamazsınız utanırsın zaten haliyle bence sözlüne konuş bu durumu yaalnız eve cıkmak istiyorum de annesi şimdiden ipleri eline almış burda yaşarsınız diyor buna izin verme bence tatlım.Yinede sen bilirsin... ama inanki ben sevgilimin evinde annesi babası varken cok kaldım ne kadar iyi olsalarda insan rahat oturamıyor hep diken üstünde oluyorsun...

Haklısın canım, biz öyle istiyorsak ve erkek arkadaşımda beni istiyorsa gerçekten hayatında mutluluğumuz için elinden geleni yapmalı.

kimsede birlikde oturun demiyor aklın yolu bir canım kısaca örnek vereyim benim evlenmeden önce adetlerim düzenliydi evlendikden sonra kayınvalidemgille oturmaya başladık adet düzenim bozuldu sıkıntı stres şimdi çocugum olmuyo onlar yüzünden demiyorum herşeyde vardır bi hayır ama doktor stresden uzak dur diyor şimdi evim ayrı olmasına ragmen bana yaptıklarını unutamıyorum hiç aklımdan çıkmıyor yani kaç kurtar kendini

ev ev üstüne olmaz arkadaşım,ayrıca müstakbel kv 1-2 yıl birlikte otururuz alışana kadar demiş, emin ol o 1-2 yıl olmayacak ,sizden ayrılmayacaklar. sakın inanma!

Ayrı ev, kesinlikle ayrı ev.
Annesinin yanında evliliğe alışırsa;
O zaman hiç alamaz sorumluluk.
İki kişi yaşarken bile anlaşmazlık oluyor.
Siz orda kaç kişi yaşayacaksınız ne zorluklar çekeceksiniz kim bilir.
Sakın..:20:

Şuan anne-baba ve erkek arkadaşım yaşıyor evde.Yan dairede görümcemin evi var.Erkek arkadaşımın anne-babası çalıştığı için başkada kızları olmadığından sürekli eve girip çıkar çamaşır asar,ev işiyle ilgilenir.Şuana akdar kötülüğünü görmedim ama bu durum ileride alehime olacağına benziyor

Aynen öyle..güçlü evine gelirken ekmeğini getiren koruyup kollayan adam gibi ev reisi olan biri olsun istiyorum..
Kendisinde suç bulmuyorum annesi küçüklüğünden beri aman canı sıkılmasın aman babası duymasın vs vs diye üstüne titreyerek yetiştirmiş.Belki kendi de farkında değil.Geçen gün ben erkek arkadaşımın annesi ablası ve onların komşusu balkonda oturuyoruz.Gene erkek arkadaşmın tutumlu olmamasından konu açıldı.Sigara içiyor, annesini aramış ''anne nerdesınız yakınmısınız sıgaram bitti parada yok yanımda'' demiş.Komsu olan abla ''ama olmazkı boyle sımdıden bukadarsa evlenınce napıcak bu cocuk bian önce duzeltmesi lazım kendini zorluk çeker, evlenıcek coluk cocuga karısıcak ev geçindiricek'' dedi.Haklıydıda sonuna kadar..Önce erkek arkadaşımla konusup sonra zamanı geldiğinde annesine fikrimizi söylemeyi düşünüyorum açık açık..

Haklısın canım, biz öyle istiyorsak ve erkek arkadaşımda beni istiyorsa gerçekten hayatında mutluluğumuz için elinden geleni yapmalı.

Süt cocugu etmisler oglani ya
Uzmanlar diyor ki erkek cocuklarini el bebek gul bebek yetistirmeyin sonra evlilik yurutemiyorlar

Ee dogru? Eskiden erkek cocuklari boyle mi yetisirdi? Evde lamba patlasa degistirsin diye annesini cagirir sevgilin heralde..
Kaynana cocuguna cok mudahele ediyor gibi, dikkat et senin de cocuklarin olacak o kaynanaya torun olacak :50:

kesinlikle kabul etmemelisin sadece burada açılan konuları okuman bile yeterli olur bunu farketmen icin

Tabi canım sen bu kadar düşünüyorsun bırak sözlün düşünsün birazda güzel bir dille demelisin ben bize ait sadece bizim evimiz olsun istiyorum diye oda anlıyacaktır seni umarım.

Yaşlarınız kaç canım? Erkek çok geç olgunlaşıyor kadına göre.
Bana göre evlilikte ikisinin arasında biraz yaş farkı olmalı.

Bence erkek arkadaşın sorumluluk duygusu oluşana kadar evlenmeyi düşünme.
Ailesiyle oturmak bu süreci uzatır.
O eve girdinmi çıkışın çok zor olur.
Kv ne kdar iyi olursa olsun yeni evli bir çiftin yaşayacakları heyecanları, ilkleri onun yanında heba etme bunlar tekrar yaşanamayan duygular.
Umarım iyi düşünür öyle karar verirsin.
Böyle bir fedakarlığı yapmana gerek yok , forumda kv ile yaşayıp sıkıntılarını, mutsuzluklarını , pişmanlıklarını anlatan arkadaşların konularını okursan daha aydınlatıcı olacaktır senin için eminim.

Ben 25 o 23 yaşında canım.Ben ailemden dolayı erken olgunlaştım :)

Bende 30 lu yaşlardan bahsediyorsun sanmıştım. Yaşları gördükten sonra kesinlikle 2-3 yıl evlenme derim. 23 yaş ne ki, benim diyen erkek olgunlaşmaz o yaşta, sadece erkek arkadaşına özgü birşey değil.

23 yaşındaki yeğenimi minik bir bebeği sever gibi hırpalayarak poposuna vura vura severim. Oda anne kuzusudur, yaşıtı birinin ev erkeği olacağını düşünemiyorum bile.

Valla muhtemel anne ve babası birlikte oturacağını düşünürek bu işe olur vermişlerdir.

Son düzenleme:
kesinlikle ayrı ev.
2-3 yıl çeyiz, eşya hazırlayın ama mutlaka ayrı ev tutun.
benim kv evlendiğim ilk ay yanımda kaldı, sözde adetleri öğretmek için.
eşimle boşanma aşamasına gelmiştik.
eşim annesini gönderdi bal kaymak olduk.

Bende 30 lu yaşlardan bahsediyorsun sanmıştım. Yaşları gördükten sonra kesinlikle 2-3 yıl evlenme derim. 23 yaş ne ki, benim diyen erkek olgunlaşmaz o yaşta, sadece erkek arkadaşına özgü birşey değil.

23 yaşındaki yeğenimi minik bir bebeği sever gibi hırpalayarak poposuna vura vura severim. Oda anne kuzusudur, yaşıtı birinin ev erkeği olacağını düşünemiyorum bile.

Valla muhtemel anne ve babası birlikte oturacağını düşünürek bu işe olur vermişlerdir.

kesinlikle katılıyorum aman ha 23 yaş nedir ki daha.. daha az önce 22 yaşında ki çocukla yaşadığım diyalog;

"- x, biliyor musun çok güzel çıkmışsın fotografta" yorumuna x'in verdiği cevap :
"ne yani sadece güzel mi? cool, yakışıklı değil sadece güzel ha? neyse tamam bye" :27:

yani aman diyeyim sen bekle bir 10 sene daha, kadınlar erken olgunlaşır, erkekler asla :ssz:

kesinlikle katılıyorum aman ha 23 yaş nedir ki daha.. daha az önce 22 yaşında ki çocukla yaşadığım diyalog;

"- x, biliyor musun çok güzel çıkmışsın fotografta" yorumuna x'in verdiği cevap :
"ne yani sadece güzel mi? cool, yakışıklı değil sadece güzel ha? neyse tamam bye" :27:

yani aman diyeyim sen bekle bir 10 sene daha, kadınlar erken olgunlaşır, erkekler asla :ssz:

Bende sana katılıyorum kuzum...

Mesaj kutunu boşaltırsan çok memnun olacağım :27:

Bende bazen geç anne oldum hiç olmazsa genç babaanne olayım, oğlanı 18 doldursun evlendireyim diyorum :1::1::1:

Bulurum 17 lik bir çıtır, alırım yanıma... Torun geldikten sonra ne ederlerse etsinler.

Valla canım çevremde gördüğüm kadarı ile ev ev üstüne olmuyor ne kadar iyi olurlarsa olsun rahat edemiyorsun ev içinde

25 yaş için evlilik düşüncesine ülkemizin her yerinde aynı bakılmıyor.
Düşünce tarzından düşünce tarzına farklılıklar gösteriyor...
Modern düşünce tarzına göre evet 25 erken olur.
Şuan içinde bulunduğum hayat tarzı gereğince evlenmem doğru olanBu demek değildirki sadece evlenme tarzından dolayı..
Seviyorum ve şuan ailemde bulamadığım huzuru kendi yuvamda yaratmak istiyorum.
Şuan beni kendi rahatı huzuru için beni boğan bir ailem olmasa, düzenli gelirimin olduğu bir işim ve sosyal çevrem olsa inanın 28 den aşağı evlenmem.Açık ve nettir bu.
Şimdi aklınıza şu gelebilir ''yahu manyak bu kız, yağmurdan kaçarken doluya tutulacak''
Öyle değil işte.O ıslandığım yağmurlar beni hasta edecek yakında.
Kısmet olursa eşi olacağım kişi ve gelinleri olacağım aile inanın kendi ailem kadar içimi acıtmaz.
Velev ki acıttı.Boşanır yolları ayırırım.Ama kendi ailenize diyemiyorsunuz ben gidicem veya sizi istemiyorum falan..
Uzun hikaye anlıyacağınız

Son düzenleme:
Erkek arkadaşım ile bu akşam konuşup, ayrı evde oturmak istediğimi söyleyeceğim.
Pazartesi günü iyi-kötü maaşı olan bir işe başlıyorum ve henüz pek birşey olmayan çeyizimi kendim yapmaya karar verdim.
En az ayda 400 tl'lik çeyiz alışverişi yapmaya çalışacağım.Ve bunu açık açık sevgilime söyleyip ondan da fedakarlık yapmasını isteyeceğim.
Aldığım cevaplar doğrultusunda olumlu veya olumsuz neyse cevap buraya yazacağım mutlaka :)

Back
X