Evlenince Saldın Kendini !

naptin canim biraz daha iyimisin? dün eve geldiginde biseyler yaptin mi?

ağzına sağlık ne güzel yazmışsın, umarım konu sahibi arkadaşım faydalanır

konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ben, aynı durumda sayılırız çünkü ama ben nedenin kendimi salma değil de psikolojik olarak kendimi iyi hissetmememden kaynaklandığını düşünüyorum, maddi sıkıntılar bi yandan, yoğun iş temposu bi yandan, kızımın rahatsızlığı bi yandan, eşimle zaman zaman da olsa yaşanan sıkıntıla öte yandan çok yordu beni, ne evimde ne kendimde bi düzen oturtamaz oldum ama bu hafta başından itibaren kendimce bi karar aldım umarım uygulayabilirim
bi kere ev işinde çok ince işe girmiyorum haftasonları kahvaltıdan sonra bütün evi makineyle alıyorum sonra bezle tozunu alıyorum, sadece mutfak ve banyoda dip köşe yapıyorum o da toplamda max 2 saat sürüyor (bu arada elim çok ağırdır benim her işimi tin tin yaparım), düzen konusunda her gün bi yeri yapmaya başladım pazar günü makyaj dolabımla başladım banyo dolabı mutfak derken sadece gardrobum kaldı düzelecek :) ve bu beni çok mutlu etti sanki eşyalarım düzene girince beynimde düzene girmiş gibi hissettim
kendime gelince kendimi şartlandırdım ne kadar yorgun olursam olayım iki günde bir akşam kızımı uyuttuktan sonra banyoya gireceğim sonrasında ayaklarımı ve vücudumu kremleyip öyle yatacağım aaa bi de saçlarım uzun onları daha kısa daha kolay kullanılabilen bi modele çevireceğim ki yıkaaması kurutması şekil vermesi daha hızlı olsun diye sana da tavsiye ederim
makyaj konusunda da işe giderken bi pudra bi kalem ve rimelle bitiriyorum işi o da toplamda 15 dk sürüyor (daha önce dediğim gibi elim çok ağırdır benim yaptığım bu kadarcık makyajı 5 dk bile yapabilirsin aslında)
sen bunları yaptıkça kendini daha değerli hissedeceksin ve bunları yapmak için zaman ayıracaksın
sen kendini değerli hissettikçe hayat güzelleşir bunu aklından çıkarma arkadaşım, ve herşey insanlar için zorluklar, sıkıntılar, üzüntüler olacak bu hayatta ama biraz düşünürsen eminim aslında bir o kadar mutluluk, neşe, güzel şeyler de vardır hayatında

Duş almak 10 dakikalık bir olay, saçına iyi gelecek bir şampuan kullan. Yağlı saç için. epeydir kesilmiyorsa saçın cansızlaşmıştır. Biraz kestir. Kilo aldıysan son zamanlarda o da yağlanma yapar. Vildin için bir yüz yıkama jeli al, tonik al. Alamam dersen dove sabunla yıka, limon ve gül suyu ile tonik yap.
Bak aslında rutine oturtsan kendine günde yarım saat bakım süresi ayırsan yeter.
Kendini iyi hissedersin..

amaaan oyle de yaranamıyosun boyle de.bu halınden kendın mutluysan devam et.kocan için ise ınan bana degmıyor .en bakımlısı da en bakımsızı da ılgısız kalıyo.

Teşekkür ederim inşallah faydalabileceği birşeyler çıkar içinden, ilham bile verse yeter...
İnsanların bir günü bir gününü tutmuyor, yaşam şartları zor... hele ki bizim ülkemizde hem maddi hem manevi... Bence biz depresif ev hanımları çoğunluktayız zaten :) ne yalan söyleyeyim çalışmadığım halde bazen gerçekten hiçbirşey yapamıyorum. arkadaş cesaretini toplayıp fikir edinmek için yazmış sadece ama biz ne zaman böyle anlayışsız insanlar olduk çok üzgünüm...

çocugum yok sabah 8 akşam 8 çalışıyorum yani 12 saat açıkcası enerjim kalmıyor işim yogun

Ben çocuk olana kadar sabah 10 gece 11 çalışıyordum..Ama hem banyoya, hem bakıma zaman buluyordum hemde hiç tatil günüm yoktu, kendi işimiz olduğu için. Bence zamana bahane bulmayı bırakın ve kendinize değer verin. Çocuk olunca daha da salarsanız kendinizi bu sefer psikolojik olarak sarsılırsınız.

bi ara iki iste calisiyordum Sabah 8 aksam 5, 6, 7 ofiste (belli olmuyordu bazen uzun kaliyordum isyerinde) ordan esime yardim ediyordum (bi kafe calistiriyordu) kostur kostur gidiyordum, eksik biseyler oluyordu markete yolluyordu beni onlari aliyordum, orda da biraz calisiyordum yardim ediyordum, dükkanin temizligini falan yapiyordum, evrak isleri falan oluyordu.

eve geldigimde Saat bazen 9, 10, 11, oluyordu belli olmuyordu.
sonra varsa ütü yapiyordum ki hergün gömlek giyiyordu. evi toparliyordum, süpürüyordum (süpürmedigimde sanki kendimi pis hissediyordum, takinti olmustu) yemek yapiyordum.
bazi günler dükkanin muhasebesini yapiyordum saatlerce sürüyordu.
hemen kendimi dusa atiyordum, vücudumu yaglayip saclarimi kurutup yatiyordum. bu benim icin Saat kac olursa olsun cok önemliydi cünkü yemek kokusu siniyordu, ve evi süpürünce, temizleyince ister istemez dusa ihtiyac duyuyordum

ne tv, ne kitap, ne bi sosyal faliyet hicbirseyim yoktu.

herseye ragmen ben dusa girince ayaklarimin yorgunlugunu hissediyordum (yatakta sizliyordu o Kadar ayakta durmaktan) iyi geliyordu bana.
kac Saat uyuyup tekrar ofise geliyordum bilmiyorum. oturup aglayasim geliyordu Gündüz isyerinde ama yapcak bisey yok calismak zorundaydim. Sabah uyanip makyajimi yapip istemesemde güzel giyinip yinede gidiyordum ise.

Başlık tam benlik olmuş saç, makyaj, alışveriş konusunda (başka konu kalmadı zaten ) bende çok üşengecim. bana bildiğin sihirli değnek lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…