- 12 Aralık 2009
- 3.061
- 5.085
- 358
- 40
- Konu Sahibi _bilgehan_
-
ağzına sağlık ne güzel yazmışsın, umarım konu sahibi arkadaşım faydalanırKesinlikle katılıyorum. Konu sahibi zaten moral motivasyon anlamında negatif bir durumda. Burda yerilmek için konu açmıyor kimse tabiki ama biraz yapıcı olmak zor değil. Zaten bazı şeylerin kendisi de farkında ve fikir istiyor. 12 saat bir bayan için çok uzun bir çalışma süresi. Ben de aynı sürede çalışıyorum ama bakımımı da ihmal etmiyorum diyen arkadaşları tebrik ediyorum ama herkesin enerjisi, hızı, fizyolojik veyahut psikolojik durumu farklılık gösterebiliyor, sizin yaptığınızı bir başkası da aynı şart ve koşullarda dahi yapamayabilir biraz anlayış.
Arkadaşın önerilere ihtiyacı var bildiğimiz daha pratik şeyler varsa fikir verip yardımcı olsak daha güzel olur sanki değil mi. Anladığım kadarıyla yeni bir hayata adapte olmakta da zorlanıyor konu sahibi. Hem maddi olarak hem iş yüküne alışkın değilse çok normal.
Bu arada konu sahibi arkadaşım, ben çalışmıyorum ama yeri geliyor benim bile birşey yapmaya halim olmuyor oturduğum yerde kalakalıyorum. Psikolojik olarak da kendimi iyi hissetmiyorum, besin de çok iyi almıyorum sanıyorum. Senin de vitamin problemin olabilir eğer alabilirsen bir vitamin almanı önereceğim ilk başta. Ben de aynı şeyi düşünüyorum kendim için.
Şu duş konusundaki şahsi fikrim evet tamam rahatlatıyor ama her gün şart diye düşünmüyorum ben şahsen. Herkesin teni farklıdır kimisi çok terler çok koşturur duş almazsa olmaz ya da sadece rahatlamak amaçlı bile günde iki kere de duş alabilir. Ama insanları her gün duş almıyo musun aaaa tü kaka şeklinde baskı altına almaya gerek yok. Biz sadece pazar günleri zorla yıkanan bir neslin çocuklarıyız. Küçükken o kadar koşmaya atlamaya zıplamaya rağmen haftada bir banyo yapanlar yok galiba bu başlıkta. Valla bizim küçüklüğümüz böyle geçti. He çocuktuk tenimiz kokmazdı belki şartlar farklıydı falan ama böyleydi. Tabi ki şimdiki şartlar yaş vs faktörler durumu değiştiriyor şuan bir hafta banyo yapmadan kirlenmemem mümkün değil, küçükken öyleydi diye pis mi kalalım hayır. Şuan benim için de mümkün değil ama 18 sayfayı okurken vay arkadaş dedim bir ben miydim acaba, kimse vaktiyle haftada bir yıkanmadı mı. Neyse arkadaşım pis dolaşmadığın sürece gün aşırı duş alınabilir. Kötü kokmadığın sürece her gün olmuyorsa da gün aşırı duş alabilirsin. Ben sahsen vücudumu her yıkadığımda saçlarımı yıkamam. Yıkadıkça yağlanmaya başlama süresi kısalıyor denedim gördüm. Ne zaman sabredip iki güne uzatmaya çalıştım yavaş yavaş alıştı saç derim de.
Benim tavsiyem duşunu akşamları al üşütmezsin böylece. Bir gün komple duş alıp bir gün de saçlarını toplayarak sadece vücudunu yıkayabilirsin o zaman hem her gün ılık su iyi gelir hem de saçınla her gün uzun saatler uğraşmana gerek kalmayacağı için zor da gelmez belki hemen girip çıkarsın. Saçın yağlandığında açık bırakma. İlk gün açık kullan mesela ikinci gün topla hem değişik olur hem yağlandığı belli olmaz. At kuyruğu yap, topuz yap, örebiliyorsan ör. Bir arkadaş yuvarlak topuz tokalarından koymuştu onu evdeki kumaş ya da eski çorapla da yapabilirsin.
Yemek konusunda buzluğa pratik şeyler atabiliyorsan onu öneririm. Olmadı hafta sonundan iki üç günlük yemek yap o bitince bi gün kahvaltılık, yumurta ya da ekmek arası bişeyle, bir gün bir arkadaşın dediği gibi bir gün makarna çorbayla çabucak geçiştir. Bu kadar uzun çalışan biri olarak her gün çeşit çeşit yemek çıkarmayı bekleme kendine yaZık eetme . Yemek dediğin nedir karın doyurmak için peynir ekmek de yiyebilirsin arada bişeycik olmaz, güzel yemeklerini hafta sonları yaparsın ve hafta başında. Önce kendini toparla sonra zaten içinden gelir.
Temizlik konusunda bazı ev hanımları kızacak belki ama bence psikolojik durumundan daha önemli değil. İnsan bazen yapmak istemiyo o yoğunlukla. Önce kendine zaman ayır biraz kendine özen, geride zaman kalırsa yapabildiğin kadar yap hiç kendini yorma. Zaten kendini iyi hissedersen evi de iyi görmek isteyeceksin. Önce hafta sonu bir gün yemeklerini yap, sonra çamaşırı at mesela makineye o yıkanırken yüzüne cilt tipine göre bi yoğurt maskesi yap. Cildin yağlıysa limon suyu yoğurt yapabilirsin ya da karbonat yoğurt olabilir sür yüzüne o kuruyana kadar al süpürgeni evi süpür iki toz al tamam. Zaten çocuk da yoksa çok kirlenmez de haftada bir yeter. Yapamadın mı bi dahaki hafta yap senden daha önemli değil. Biraz da çabuk yap en fazla 1 saatte halledersin zaten devamlı yaparsan birikmez. Yaşın kaç bilmiyorum ama bakım ürünlerine çok fazla para vermene de gerek yok, doğal şeyler kullanabilirsin. Dediğim gibi yoğurt maskesi olur, tonik olarak gül suyu ya da maden suyu kullanabilirsin.
Maddi imkanlarını çok bilemem ama ayda 5-10 tl bile olsa kendin için bişey almanı tavsiye ederim. Bi göz kalemi olur, bi kıyafet, küpe olur ama az da olsa küçücük hediyelerle şımart kendini. Böyle ufak da olsa bilinçaltına kendine değer verdiğini de kodladıkça daha iyi hissedeceğini düşünüyorum. Hafta sonu işlerini çabucak bitirip eşinle sadece ufak bi yürüyüş bile havanın değişmesine yeter.
Makyaj konusuna gelince bence şart değil senin isteğine ve alışkanlığına bağlı.
Parfüm olarak da 5 tl ye açık parfümler var, kendine bişeyler aldığın bi gün onlardan güzel bir koku seçip alabilirsin. Eğer maksat güzel kokmaksa 5 tl likler de gayet iş görüyor. En azından ben bir parfüme dünya kadar para veremeyeceğim için açık alıyorum
. Tenime sıkmıyorum ben, sadece kıyafetlerine sıksan yeter. Arkadaşların da dediği gibi bir rollon alabilirsin ben arada bir rollon ya da deodorant olmadığı zamanlarda kolumun altına pudra sürer gibi karbonat sürüyorum, kötü koku oluşumunu önlüyor ama koyu veya renkli kıyafetlerde leke yapabilir bu da aklında bulunsun.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sen en önemlisi kendine değer ver. Eşin ya da bir başkasından çok kendin için iste bakımlı olmayı. Biraz da pozitif düşünmeye çalış. Hayat şartları zorlasa da yapmak gerek
Umarım kısa zamanda dÜzenini oturtursun :)
Teşekkür ederim inşallah faydalabileceği birşeyler çıkar içinden, ilham bile verse yeter...ağzına sağlık ne güzel yazmışsın, umarım konu sahibi arkadaşım faydalanır
konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ben, aynı durumda sayılırız çünkü ama ben nedenin kendimi salma değil de psikolojik olarak kendimi iyi hissetmememden kaynaklandığını düşünüyorum, maddi sıkıntılar bi yandan, yoğun iş temposu bi yandan, kızımın rahatsızlığı bi yandan, eşimle zaman zaman da olsa yaşanan sıkıntıla öte yandan çok yordu beni, ne evimde ne kendimde bi düzen oturtamaz oldum ama bu hafta başından itibaren kendimce bi karar aldım umarım uygulayabilirim
bi kere ev işinde çok ince işe girmiyorum haftasonları kahvaltıdan sonra bütün evi makineyle alıyorum sonra bezle tozunu alıyorum, sadece mutfak ve banyoda dip köşe yapıyorum o da toplamda max 2 saat sürüyor (bu arada elim çok ağırdır benim her işimi tin tin yaparım), düzen konusunda her gün bi yeri yapmaya başladım pazar günü makyaj dolabımla başladım banyo dolabı mutfak derken sadece gardrobum kaldı düzelecek :) ve bu beni çok mutlu etti sanki eşyalarım düzene girince beynimde düzene girmiş gibi hissettim
kendime gelince kendimi şartlandırdım ne kadar yorgun olursam olayım iki günde bir akşam kızımı uyuttuktan sonra banyoya gireceğim sonrasında ayaklarımı ve vücudumu kremleyip öyle yatacağım aaa bi de saçlarım uzun onları daha kısa daha kolay kullanılabilen bi modele çevireceğim ki yıkaaması kurutması şekil vermesi daha hızlı olsun diye sana da tavsiye ederim
makyaj konusunda da işe giderken bi pudra bi kalem ve rimelle bitiriyorum işi o da toplamda 15 dk sürüyor (daha önce dediğim gibi elim çok ağırdır benim yaptığım bu kadarcık makyajı 5 dk bile yapabilirsin aslında)
sen bunları yaptıkça kendini daha değerli hissedeceksin ve bunları yapmak için zaman ayıracaksın
sen kendini değerli hissettikçe hayat güzelleşir bunu aklından çıkarma arkadaşım, ve herşey insanlar için zorluklar, sıkıntılar, üzüntüler olacak bu hayatta ama biraz düşünürsen eminim aslında bir o kadar mutluluk, neşe, güzel şeyler de vardır hayatında
çocugum yok sabah 8 akşam 8 çalışıyorum yani 12 saataçıkcası enerjim kalmıyor işim yogun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?