Evlenip Başka bir şehire gitmek

Neden onların belirlediği şehirde onların belirlediği dairede oturmak zorundasiniz ki ?

Tadilat yapıldıysa yapıldı,sırf bunun için oraya bagimli olmak çok saçma...Sanki emrivaki yapmak için hemen tadilata girişmişler. Size soran oldu mu orada oturmak ister misin diye ?

Şöyle biz baştan ailelere söylemedik ben istemedim tanıdık oldugu için hemen duyulmasını
Görüşmeye başladığımızda tadilat çoktan başlamıştı. Şimdi bitmek üzere ve ailelerin yeni haberi oldu

Hersey tamam sadece ayni apartmanda olma fikrine icim rahat bir sekilde olmamali diyebilirim

Bir de İstanbul gibi bir yerde nasıl onun iş bulmasi zor oluyor da,ama onun yaşadığı başka şehirde sizin bulmanız kolay oluyor.

Bence aceleye getirmeyin,iyi düşünün.Simdi evlilik heyecanıyla herşeye okey dersiniz,altı ay sonra pişman olursunuz.

Aynı apartman bana da zor olur gibi geliyor. Bir de eşiniz gidecekmiş birkaç ay diyorsunuz katlanabilecek misiniz böyle bir duruma
Evet düşündüklerim tamda bunlar
Korkuyor olmam doğal ama klasik türk kafası işte o kadar masraf ettim içini yaptım kiraya mı çıkayım kafası😕

Bir de İstanbul gibi bir yerde nasıl onun iş bulmasi zor oluyor da,ama onun yaşadığı başka şehirde sizin bulmanız kolay oluyor.

Bence aceleye getirmeyin,iyi düşünün.Simdi evlilik heyecanıyla herşeye okey dersiniz,altı ay sonra pişman olursunuz.
Onun işi ve şartları benden çok daha iyi aynı imkanlarda burda kesinlikle bulamaz. Ama ben meslek gereği bulurum demek istedim

Şöyle biz baştan ailelere söylemedik ben istemedim tanıdık oldugu için hemen duyulmasını
Görüşmeye başladığımızda tadilat çoktan başlamıştı. Şimdi bitmek üzere ve ailelerin yeni haberi oldu

Ee yani ?
Tadilat yapılması sizin ille de orada oturmanizi gerektirmiyor.Tadilat yapıldıysa daha yüksek fiyatla kiraya verirler ne güzel.

Tadilatla daire yenilendiyse, kira geliri de daha iyi olur, satarken de artıdır. Siz oturmayacaksınız diye boşa gidecek değil.

1,5 saat uzak bir şehirse orta yerde bir eve taşının, severek yaptığınız işinizi bırakmayın.

Erkek arkadaşınız birkaç ay Yurtdışında olacaksa ailesi sizi biraz bunaltabilir yalnız kaa gel beraber yiyelim vs vs gibi . Bunları kaldırabilir misiniz? Aynı aaprtmanda mutlkaa böyle sorunlar oluyo ne misafir bitiyor ne gel yemek yiyelim derdi . Geleninizi gideninizi, neryee ne zaman ciktiginizi hep biliyorlar. Erkrke arkadaşınız da az değil aylarca burada olmayacaksa çok zorlanırsınız. ya ayrı ece çıkmak isteyin ya da iş bulup çalışın .

Bu durum çok iyi de olabilir çok kotu de bunu yaşayarak siz goreceksiniz
Şimdi kv kişinin ne karakterini ne de kendisini tanımıyoruz o yüzden şöyle olur falan diyemeyiz
Ama bir laf vardır kv nin en iyisi arka eteğiyle çarpar gider diye

Çok çok çok iyi de olsa illa sizi rahatsz edecek bişey olur yani

Ben cesaret edemezdm açıkçası kaldı ki annemlerle bile altlı üstlü oturmayı istemem :)

Dejavantajlarınız cok fazla ve riskli..
Birincisi iş bırakıyorsunuz, bi de cocuk yapınca tamamen eşine bağımlı hale geleceksin maddi olarak...

Birkaç ay yurtdışı görevi de riskli...Eşin atıyorum orda seni aldatsa ruhun duymaz artı bi de öğrenirsen işsiz parasız ne yapacaksın? Yıllar geçtikçe iş bulmak imkansızlaşıyor...

Artı ailesiyle aynı apartman sürekli anneme cıkalım beraber yiyelim denecek, içiçe bir yaşam...Kv nin misafiri gelse sen yardıma cıkacaksın vs...

Evlenmek bu şartlarda cok riskli bu kişiyle...Yarın cocugun olunca küçücük bebekle tek basına sen uğraşacaksın o yurtdısındayken, kv ile başbaşa bebek bakacaksın mecburen yardım gerekecek..
Elalem karı koca cocuk gezerken sen kendini yalnız hissedeceksin....Birkaç ay dediğin öyle kolay değil..

Evet düşündüklerim tamda bunlar
Korkuyor olmam doğal ama klasik türk kafası işte o kadar masraf ettim içini yaptım kiraya mı çıkayım kafası😕
Sıkıntılı bir durum gerçekten işiniz de varmış ailenizde aynı şehirde eşiniz gittiğinde kendi aileniz daha yakın olur. Bence de acele etmeyin bir yol bulmaya çalışın o ev edilmeyecek eşinizin hakkı sonucta. Huzur daha önemli bana göre

Bu durum çok iyi de olabilir çok kotu de bunu yaşayarak siz goreceksiniz
Şimdi kv kişinin ne karakterini ne de kendisini tanımıyoruz o yüzden şöyle olur falan diyemeyiz
Ama bir laf vardır kv nin en iyisi arka eteğiyle çarpar gider diye

Çok çok çok iyi de olsa illa sizi rahatsz edecek bişey olur yani

Ben cesaret edemezdm açıkçası kaldı ki annemlerle bile altlı üstlü oturmayı istemem :)
Bende pek cesaret edemiyorum gibi
Aslınd erkek arkadaşıma açıkça Ben burda oturma istemiyorum demedim daha yanlış anlışılırım diye

Erkek arkadaşınız birkaç ay Yurtdışında olacaksa ailesi sizi biraz bunaltabilir yalnız kaa gel beraber yiyelim vs vs gibi . Bunları kaldırabilir misiniz? Aynı aaprtmanda mutlkaa böyle sorunlar oluyo ne misafir bitiyor ne gel yemek yiyelim derdi . Geleninizi gideninizi, neryee ne zaman ciktiginizi hep biliyorlar. Erkrke arkadaşınız da az değil aylarca burada olmayacaksa çok zorlanırsınız. ya ayrı ece çıkmak isteyin ya da iş bulup çalışın .
Evet malesef
Birde ben daha açıkça burda oturmak istemiyorum demedim. Hepsi çok fazla hevesli diye yanlış anlaşılırım diye düşündüm

Dejavantajlarınız cok fazla ve riskli..
Birincisi iş bırakıyorsunuz, bi de cocuk yapınca tamamen eşine bağımlı hale geleceksin maddi olarak...

Birkaç ay yurtdışı görevi de riskli...Eşin atıyorum orda seni aldatsa ruhun duymaz artı bi de öğrenirsen işsiz parasız ne yapacaksın? Yıllar geçtikçe iş bulmak imkansızlaşıyor...

Artı ailesiyle aynı apartman sürekli anneme cıkalım beraber yiyelim denecek, içiçe bir yaşam...Kv nin misafiri gelse sen yardıma cıkacaksın vs...

Evlenmek bu şartlarda cok riskli bu kişiyle...Yarın cocugun olunca küçücük bebekle tek basına sen uğraşacaksın o yurtdısındayken, kv ile başbaşa bebek bakacaksın mecburen yardım gerekecek..
Elalem karı koca cocuk gezerken sen kendini yalnız hissedeceksin....Birkaç ay dediğin öyle kolay değil..
Bu çok fazla karamsar oldu ama her ihtimali düşünmek lazım tabiii haklısınz

Bende pek cesaret edemiyorum gibi
Aslınd erkek arkadaşıma açıkça Ben burda oturma istemiyorum demedim daha yanlış anlışılırım diye sanırım
Girip dayayıp döşeyip iki ay sonra cikcam derseniz de yanlış anlasilacaksiniz

İki ucu da skntili ya baştan hiç girmeyin o toplara ya da paşa paşa oturacaksiniz gbi duruyor
Ki ikisi de zor durum

Ama erkek arkadsnza bunu söylerseniz onun da tavrına bakar ona göre karar verirsiniz bnce

Merhabalar ,

Ben 28 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum.

Erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O istanbula 1.5 - 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Yılda bir kaç ay yurtdışında olması gereken bir işte çalışıyor.

evlenmeyi düşünüyoruz aramızda herhangi bir sorun yok bu arada babalarımız çocukluk arkadaşı. Yani annelerimiz ve babalarımız yıllarca irtibatı hiç koparmamış ve araları gayet iyi.

fakat beni tek düşündüren evlendiğim zaman işimden ayrılıp onun yaşadığı yere gidecek olmam ve ailesiyle aynı apartmanda yaşayacak olmam (başka bir yere taşınma durumu pek yok gibi çünkü baya masraf edip yeni tadilat yaptırıldı eve )

Onun yaşadığı şehir bana hiç yabancı bir şehir değil bu arada sürekli gittiğim akrabalarımın olduğu bir şehir ama yine de soNuçta burdan ailemden işimden çevremden ayrılmam gerekecek.

bir de ailesini ne kadar tanıyor olsamda iyi olduklarını biliyor olsamda evlendikten sonra değişirler mi diye korkuyorum.

hele ki burda yazılan bazı konuları gördükçe içime bir korku giriyor :)

biraz uzattın ama size sormak istediğim ön yargımı nasıl kırabilirim ? Fazla mı evham yapıyorum. Mutlu olabilir miyim ? Ailelerimizin dostluğu evliliğimize olumlu olarak yansır mı ?

evlenmeyi düşünecek kadar seviyorsan/aşıksan biz burada ne dersek diyelim sen bu adamı bırakacak değilsin sanıyorum.
burada okuduklarının olumsuz olması seni yıldırmasın çünkü herkesin yaşadıkları kendine özgüdür. ben de 3 sene kv ile aynı apartmanda yaşadım vala dünyanın en rahat zamanlarıydı benim için, bir kere bile sorun yaşamadığımız gibi bir çok sorunumu da hafifletti benim kv.
yani sevdiğin biri ile evlilikten vazgeçmek için bu sebepler yetersiz bence.. aklın kalır, dediğim gibi yaşamadan bilemezsin...

Tadilatla daire yenilendiyse, kira geliri de daha iyi olur, satarken de artıdır. Siz oturmayacaksınız diye boşa gidecek değil.

1,5 saat uzak bir şehirse orta yerde bir eve taşının, severek yaptığınız işinizi bırakmayın.
Evet işimi de bırakmak istemedim hiç
Söylemem lazım değil mi açıkça istemediğimi

Adana dan istanbul a gelin geldim ve 2 sene birlikte yaşadım başta aşırı zorlandım benim için alışmak kolay olmadı zamanla elhamdülillah alıştım yine olsa yine evlenirim yine gelirim 😊

Valla kayınvalide ile evlerimiz çok yakın,sekiz yıllık evliyim ilk günden beri çalışıyorum atanıp geldim,kayınvalide ile orta halli bi ilişkim vardı çocuktan dolayısıyla on aydır evdeyim,bıraksan iki evi de benzin döküp yakacak moddayım,kadın şuan yatılı fizyoterapi için hastanede aramadım bile kadını,sesini duymaya tahammülüm yok.

Çalıştığım için çok içiçe değilmişiz ondan iyiymişiz,azcık öteye otur değmez böyle kötü olmaya. Bu arada kötü bi kadın değil sadece geçinemiyoruz. Senin gibi işim olmayacak bi de çoktan keserdim ben kvyi sekiz yılda. G gezginkiz

Bu çok fazla karamsar oldu ama her ihtimali düşünmek lazım tabiii haklısınz
bence çok gerçekçi bir yorum ollmus.cunku çocuk da olunca hele ki es yoksa eş ailesiyle sürekli irtibat halinde olacaksın . Yalnızlığı seven biriysen çok zoelanirsin . Ama mesafemi korurum her cagirdiginda gitmem bana da ayarında gelir diyebiliyorsan ne güzel. Gerçekten de oyle oluyor her misaifr gelişinde gel yardım et çocuk ağlar niye ağladı diye ararlar her gun çık ya da çocuğu gönder isterler.

Back
X