Evlenip Başka bir şehire gitmek

Erkek arkadaşınız birkaç ay Yurtdışında olacaksa ailesi sizi biraz bunaltabilir yalnız kaa gel beraber yiyelim vs vs gibi . Bunları kaldırabilir misiniz? Aynı aaprtmanda mutlkaa böyle sorunlar oluyo ne misafir bitiyor ne gel yemek yiyelim derdi . Geleninizi gideninizi, neryee ne zaman ciktiginizi hep biliyorlar. Erkrke arkadaşınız da az değil aylarca burada olmayacaksa çok zorlanırsınız. ya ayrı ece çıkmak isteyin ya da iş bulup çalışın .

Benim eşim bir gün erken bir gün geç geliyor 8 - 12 gibi. Aramız 20 dk olmasına rağmen "bu kız sıkılmıyor mu bize gelsin" dedilet sürekli. Gündüz desen aynı. Sonunda bıkıp vazgeçtiler. Aynı binada insan engel de olamaz.

Hangi aile yanibasina oğlunu gelinini alıyor diye mutlu olmaz ki :işsiz:
🙂 bir de yeni öğrendiler şaşırdılar mutlu oldular falan olaylar bir anda değişti ya
Bende diyemedim bir türlü istemiyorm diye haksızlık mı etmiş olurum diye bile düşündüm ama bana haksızlık olacak gibi öyle olursa

Ben burda tek sıkıntı aynı apartmanda oturacak olmanızı gördüm. Genelde sorunlar ordan çıkar ben istemezdim

Benim eşim bir gün erken bir gün geç geliyor 8 - 12 gibi. Aramız 20 dk olmasına rağmen "bu kız sıkılmıyor mu bize gelsin" dedilet sürekli. Gündüz desen aynı. Sonunda bıkıp vazgeçtiler. Aynı binada insan engel de olamaz.
Ben de aynı aprtman değil de aramızda bir sokak var. Benim eşim de dediğiniz gibi çok geç geldiği günler oluyor. Artık o kadar bunalmistim ki her gün gel gel gel . Telefonda kvmin ismini görünce kalbim çarpıyordu yine cagircak diye. Kolay değil ki bazen halin olmuyor bazen yatıyorsun evinde çay içiyorsun . Sürekli reddede reddede alıştı . Fakat şimdi de çocuğum var iki gün gitmesem hemen bebeğime sen niye gelmiyorsun ben seni özledim unuttun beni diye şaka yapıyor sozde. 3. Gün olunca bebeğim biraz yabancıların hemen bu çocuk bizi görmüyor ya unuttu deniyor . Aynı binayı düşünemiyorum Allah korusun :silah:

bence çok gerçekçi bir yorum ollmus.cunku çocuk da olunca hele ki es yoksa eş ailesiyle sürekli irtibat halinde olacaksın . Yalnızlığı seven biriysen çok zoelanirsin . Ama mesafemi korurum her cagirdiginda gitmem bana da ayarında gelir diyebiliyorsan ne güzel. Gerçekten de oyle oluyor her misaifr gelişinde gel yardım et çocuk ağlar niye ağladı diye ararlar her gun çık ya da çocuğu gönder isterler.
Evet yalnızlıgı severım içiçe mıç mıç olmayı sevmem mesafeliyimdir he onlarda bunu biliyorlar aslında yıllardır fakat şimdi evlilik gibi bir yola çıkışacaksa işin rengi değişiyor tabi huyumu bilseler de kayın aile moduna girip dediklerini yaptırmaya çalışabilirler filan ay düşündükçe :)

🙂 bir de yeni öğrendiler şaşırdılar mutlu oldular falan olaylar bir anda değişti ya
Bende diyemedim bir türlü istemiyorm diye haksızlık mı etmiş olurum diye bile düşündüm ama bana haksızlık olacak gibi öyle olursa
Seni çok iyi anlıyorum . Hevesliler diye kırmak da istemiyorsun fakat aynı dert benim de başında var . Kvalidem kpederim aile binası yapma pesindeler . 2 elti ve bir de kv mustakil evde mutlu mesut yasiycakmisiz . Hatta kvalidemin beraber yiyip içip sadece yatmaya gönderme gibi tatlis hayalleri de var :) Ama Allah korusun diyor direniyorum sonuna kadar. Yakın oturduğum halde bu kadar zorlanıyorum nereye gitsem haberleri oluyor. Marketten dönsem karsilasiyorum . Aynı binayı düşünemiyorum .

Evet yalnızlıgı severım içiçe mıç mıç olmayı sevmem mesafeliyimdir he onlarda bunu biliyorlar aslında yıllardır fakat şimdi evlilik gibi bir yola çıkışacaksa işin rengi değişiyor tabi huyumu bilseler de kayın aile moduna girip dediklerini yaptırmaya çalışabilirler filan ay düşündükçe :)
Ayynen ben de öyleyim . Kapimi kapatayım emrivakim olmasın modundayim . Halbuki misafiri çok severim eksik olmasın isterim ama misafir olarak . Hiçbir kayın ailesi de kotulugune hep beraber olalım yiyelim icelim içli dişli olalım istemez. Ama dusuncesizlik yoruyor insanı. Yalnız kalmak istesen firsatin olacak mı . Benim eltim aynı binada taşınmanın yollarını arıyor. Geçen akşam 11 de catkapi gitmişler siz gelmediniz biz gelelim diye alt kattaki oğlunun evine . Kız da peteğin önüne yatak yapmış çocukları uyutmus almis battaniyeyi kocaisyla dizi izliyormuş . Apar topar beklemiş toparlanmış hemen düşünün . Eğer düşünceli insanlarda böyle seyler yapmazlar gerçi siz daha iyi bilirsiniz.

Ben de aynı aprtman değil de aramızda bir sokak var. Benim eşim de dediğiniz gibi çok geç geldiği günler oluyor. Artık o kadar bunalmistim ki her gün gel gel gel . Telefonda kvmin ismini görünce kalbim çarpıyordu yine cagircak diye. Kolay değil ki bazen halin olmuyor bazen yatıyorsun evinde çay içiyorsun . Sürekli reddede reddede alıştı . Fakat şimdi de çocuğum var iki gün gitmesem hemen bebeğime sen niye gelmiyorsun ben seni özledim unuttun beni diye şaka yapıyor sozde. 3. Gün olunca bebeğim biraz yabancıların hemen bu çocuk bizi görmüyor ya unuttu deniyor . Aynı binayı düşünemiyorum Allah korusun :silah:
Ayyy şimdi sevgilime uzun bir mesaj döşeyip ya ayrı ev yada ayrılık diyeceğim😅

Gidecegin yer sana asina bir yermis bu avantaj.Ben yasiyoe muyum evet evlendim geldim bu sehire ama seviyor muyum.Hayir sevmiyorum.Ailemi deli gibi ozluyorum.Bunlar hep dusunulmeli.

Girip dayayıp döşeyip iki ay sonra cikcam derseniz de yanlış anlasilacaksiniz

İki ucu da skntili ya baştan hiç girmeyin o toplara ya da paşa paşa oturacaksiniz gbi duruyor
Ki ikisi de zor durum

Ama erkek arkadsnza bunu söylerseniz onun da tavrına bakar ona göre karar verirsiniz bnce
Evet net kararımı söylemem tepkisine bakmam lazım arada çaktırmadan çaktırmadan çıtlattığımda mevzuyu çakmamış ve klasik türk kafası eve onca masraf ettm güzelce yaptırdım niye kirada sürüneyim tarzında şeyler söylemişti 🙂

Ayy aynı ben. Telefonu açmıyordum artık bıkkınlıktan. Bir de niye gelmiyorsun filan diye soruyordu inatla. İşim var diye tersliyordum artık. Ben açmayınca eşimi arıyorlardı. Onla plan yapıyorlardı. Deliriyordum evde. Çocuk olması da en büyük fobim. Şimdi bile bıkıyorum habire torun görelim deseler, onu kendi ahlaki değerlerine göre yetiştirseler ne yapacağım diye düşünüyorum.

Ayy aynı ben. Telefonu açmıyordum artık bıkkınlıktan. Bir de niye gelmiyorsun filan diye soruyordu inatla. İşim var diye tersliyordum artık. Ben açmayınca eşimi arıyorlardı. Onla plan yapıyorlardı. Deliriyordum evde. Çocuk olması da en büyük fobim. Şimdi bile bıkıyorum habire torun görelim deseler, onu kendi ahlaki değerlerine göre yetiştirseler ne yapacağım diye düşünüyorum.
Offf allah korusun ya

evlenmeyi düşünecek kadar seviyorsan/aşıksan biz burada ne dersek diyelim sen bu adamı bırakacak değilsin sanıyorum.
burada okuduklarının olumsuz olması seni yıldırmasın çünkü herkesin yaşadıkları kendine özgüdür. ben de 3 sene kv ile aynı apartmanda yaşadım vala dünyanın en rahat zamanlarıydı benim için, bir kere bile sorun yaşamadığımız gibi bir çok sorunumu da hafifletti benim kv.
yani sevdiğin biri ile evlilikten vazgeçmek için bu sebepler yetersiz bence.. aklın kalır, dediğim gibi yaşamadan bilemezsin...
Ne güzel siz nadir şanslılardanmışsınız
İnşallah bende sorun yaşamam ve başka yerde otururum

Valla ben çocuk yapınca çok rahatladım yine de ☺️ oraya gidiyoruz akşam 9 gibi bizimki mizmizlaniyo darlandim diyorum uyku saati geldi diye kalkıp evime geliyorum . Ve çocuk olduğu icin işimin olduğunu bı ugrasimin olduğunu biliyorlar .oraya gidiceksem bebeğime gore gidiyorum cikicak oluyorum kapıda kusuyo ya da çıkacağım saatte uyuyo bne de artık akşam ustu 5 6 gibi gidip 9 10 gibi geliyorum . K Şimdi goremiyroz edemiyoruz aynı bina gibi olmuyor deseler de kulağımi kapamaya calisyorum çünkü gorudmedigimiz en fazla 3 gündur. O yüzden kafam rahat düzenim oturdu çok şükür.o yüzden aile binasına gitmemek için esimle didisiyoryz sürekli :bicak:

Merhabalar ,

Ben 28 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum.

Erkek arkadaşımla aynı yaştayız. O istanbula 1.5 - 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Yılda bir kaç ay yurtdışında olması gereken bir işte çalışıyor.

evlenmeyi düşünüyoruz aramızda herhangi bir sorun yok bu arada babalarımız çocukluk arkadaşı. Yani annelerimiz ve babalarımız yıllarca irtibatı hiç koparmamış ve araları gayet iyi.

fakat beni tek düşündüren evlendiğim zaman işimden ayrılıp onun yaşadığı yere gidecek olmam ve ailesiyle aynı apartmanda yaşayacak olmam (başka bir yere taşınma durumu pek yok gibi çünkü baya masraf edip yeni tadilat yaptırıldı eve )

Onun yaşadığı şehir bana hiç yabancı bir şehir değil bu arada sürekli gittiğim akrabalarımın olduğu bir şehir ama yine de soNuçta burdan ailemden işimden çevremden ayrılmam gerekecek.

bir de ailesini ne kadar tanıyor olsamda iyi olduklarını biliyor olsamda evlendikten sonra değişirler mi diye korkuyorum.

hele ki burda yazılan bazı konuları gördükçe içime bir korku giriyor :)

biraz uzattın ama size sormak istediğim ön yargımı nasıl kırabilirim ? Fazla mı evham yapıyorum. Mutlu olabilir miyim ? Ailelerimizin dostluğu evliliğimize olumlu olarak yansır mı ?
Aile apartmanında yaşamayı kabul etmişsin en başta keşke kabul etmeseydin. Evlendikten sonrası için hersey iyi olacak garantisi yok tabi inşallah mutlu olursun

Back
X