Evlenip başka şehirde yaşamak.

Merhaba özel güvenlik görevlisiyim. Uzman çavuş eşiyom var. sözleşmeli olarak çalışıyorlar. Tamamen kendi kararları hangi şehirde görev yapmak istedikleri şöyle tercih sırası oluyor istedikleri yerleri tercih sırasına göre siraliyorlar. 5yılda bir tayin oluyorlar ancak şunu soylemeliyim 3 yıl zorunlu doğu gorevi mevcut.... Sizinki yapmış olabilir evlenmeden gidip yapmak daha karlı

Tobe tobevalla anlamıyorum inanin ne değişik kafalar var burda.kizlarimiz niye kafayı çalıştırmıyor.soyle aklı selim dusunmuyor.
Özgüven sahibi işi mesleği olan bir genç kız.
Zaten heryerde yaşar o basit fakat önemli olan kimle yaşadığı ama sorgulanan şeye bakin

Ailesiyle aynı şehirde yasayacaksak gitmezdim. Nitekim gitmedim de. Kendi memleketimden başka yerde yaşıyorum. Eşim burada çalışıyormuş. Ailesi de başka şehirde. Şükür sıkıntımız yok yaşayıp gidiyoruz. Ben de çalışıyorum zaten.

Ben de bunu söylemeye çalıştım fakat hanimefendiler sonsuza kadar orda yasayacağiz demisim gibi konustu da sustum 4-5 yıl doğuda görev yaptı, sevmeme nedeni de bu beğenmemis heralde benimseyememis bilemiyorum. Ben sadece şuan Giresun çıktığı için ve orda da bir kaç yıl görev yapacağı için ilerde eğer öyle bir durum olursa ne olur diye sormak istemiştim arkadaşlara :)

Sonsuza kadar orda yaşamayacağınızın farkında olmanıza sevindim. Çok düşünülecek konu değil dedim ben de zaten.
İnsan birkaç kere görüştüğü biri ile evlilik olur mu diye düşünür önce tutup üç sene yaşayacağı şehri düşünmek mantıklı değil dedik.
Şehirden gitsen de eş beraber geliyor sonuçta boşamadıkça.

Ben egede doğdum ve büyüdüm eşim doğulu 12 yıldır doğudayım... Evet dürüst olmak gerekirse gurbet her zaman içimde bi yara oldu hele ki zor günlerinde aileme her an, anında ulaşamadığım zamanlarda daha bi etkiledi. Yinede eşin ve çocuğunla huzurun neredeyse evin orada oluyor bir sekilde hayat devam ediyor ve sen alışıyorsun bazı şeylere... Önemli olan eşinizle evinizde mutlu olmanız, şehir/ülke önemli değil. Umarım hersey gönlünüzce olur

giresun modern bir şehirdir ama tipik karadeniz iklimi gerçi sizde doğudaymışsınız oralarda çok soğuk kışın.
arkadaşların demek istediği sonuçta giresunda da çok kalmayacak yerleşik olmayacak o yüzden hangi şehirde yaşayacağınız değil adam önemli.

Aileden uzak olmanın zorlukları çoktur. Bu sizin ailenizle bağlarınıza bağlı.

İş ve hayat tarZı için yurt dışını göze alabilirim ama giresuna gitmezdim. 4/5 yılda bir tayin işi de bana uymadığı için asker eşi olmak ezelden beri istememişimdir.

Kaldı ki sizin bulunduğunuz yer için asla diyorsa, çok da değerli biri değil benim gözümde.

Ailesiyle görüşmeme durumu varsa vardır bir bit yeniği.

Giresun güZel bir şehir. Ama nemli. Bilmem havasına alışabilir misiniz? Yılın belli zamanı fındık topluyor halkı. Karadeniz’in geneli güzel. Sebzeleri çok taze. İnsanları bonkör.
Ben evliliklerimde hep ailemden uzaktım. Yokluklarını aramadım. Ama diğer kardeşlerim anneme çok düşkün oldukları için kendi yaşadığımız şehirden tercih etti eşlerini. Yarın bir gün özlemleri ağır basabilir size.

Adamla gerçekten görüştünüz değil mi? Sanal değil yani şu an? Askeri personel diyince ben bi huylanıyorum ayrı şehirler birde. Sanal ortamda herkes asker olmuş onu bunu ekliyor da..
Ben yurtdışından hiç yaşamadığım bir şehire geldim. Alıştım mı evet. Arkadaş ortamım komşularım var. Eşimin arkadaşları ve eşleriyle görüşüyoruz. Güzel gidiyor ama ailemi özlüyorum tabi ki. Ben genel olarak Türkiyede kalmak istemiyorum ama siz bir şehirden diğerine gideceksiniz, sorun olmaz herhalde. Aileye ve sevgilinize bağlı.

Ben farklı şehire gelin geldim.Eşimle şükür iyiyim ve şuan buralar hep benim memleket oldu Zamanla çevre komşu arkadaş edinirsin merak etme.Baslarda zorlanacaksın ama sabırla alışmaya çalış.

Eşi iyi olana gurbette kolay emin ol 25 yaşıma kadar hiç ailemden ayrlmadm evin tek kzydm ailemden 17 saat uzağa tasndm tayinciyiz hiç pişman olmadım evlilik çok güzel bişey karşındaki kişiden eminsen tabiki aileni özlüyorsn ama evlendgne pişman olacak kadar değil

Bunlar çok romantik laflar ve yanlış öğütler.
Bu benim fikrim şahsen hiç alakam olmayan iki şehirde yasadim toplam 7 yildir, bu konuda insan gercekten seviyorsa sehrin onemi olmadigini dusunuyorum..konu sahibi cok az gorusmus kisiyle bence once o dogru kisimi ondan emin olmali

Evlendikten sonra hep görüşecek haberin olsun

Eniştem uzman çavuş. 2 kere Doğu görevi yaptı. Batıya tayini çıktı. 3 yıl sonra tekrar doğuya gitti. Şimdi doğuda
Ben askerle de evlenirim uzak sehrede giderim. Fakat uzun süreli bir ilişki sonucunda çok eminsem.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben de yakın zamanda evleneceğim ve şehir dışında yaşıcam ama çok uzak değil yani aynı bölgede bir il olacak. Mesela doğuda, karadenizde olsa iyi karar verirdim. Sevmekle bitmiyor. Onlar için hava hoş yerinden yurdundan taşınan biziz. Ben büyük şehirde yaşıyorum mesela küçük bir ilçede yapamam bunun gibi şeyleri nişanlıma söylemiştim. O yüzden daha büyük bir ilçeye yerleşeceğiz.

Ben aynı ülke içinde kültür farkı olacağına inanmıyorum.en fazla ne olabilir ki. Bazen kadınların açık giyinme oranı artıp, azalıyor sadece. Başka da bir halt yok.şimdi ev hanımı olacaksanız tabi ki tanışma yolları kısıtlı olacaktır.komşuluk bitti. Eee akraba da yok.kursa falan giderseniz anca 1,2 aylık geçici arkadaşlar edinirsiniz. Zaten günümüzde çoğu insanın arkadaşı yok. Şehir değil dönem sıkıntısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…