Evlenip başka şehirde yaşamak.

Ben de evlenip ailelerden tamamen farklı bir şehre yerleştim eşimin işi dolayısıyla.Şimdi diyorum ki en büyük şansım buymuş 🤣 Ailelerden ne kadar uzak o kadar sorunsuz bir evlilik oluyor bana göre. Yaşadığım şehirde de hemen bir çevrem oluştu kendim de çalıştığım için. Tabi çocuk olunca aileye ihtiyaç oluyor ama bir şekilde hallediliyor, en önemlisi kafa rahatlığı. Karışan eden yok,oh mis 😄 Ama siz fazlaca içe dönük ve ailenize çok bağlıysanız biraz alışmakta zorlanabilirsiniz.
Bence aileye bağlı olan evlenmesin.sonuçlarını okuyoruz buralarda.

Hanımlar benim hiç aklımda yokken biri çıktı karşıma. Uzun zamandır hissetmediğim şeyleri hissettim kendisinde ve bi anda bu iş ciddiyete doğru gitti bir anda aklıma giriverdi işte. Kendisi mükemmel biri fakat biraz kültür farkı var nasıl anlatsam bilemiyorum. Ben doğuluyum kendisi Giresun'da yaşıyor. Evlenirsekte orda yaşayacağımızı söyledi bir kac kez buluştuk şuan iyi gidiyor fakat bu Giresun'da yaşama fikri nasıl olur bilemedim aklımda çok fazla soru işareti var. Evlenip başka yerde yaşayan hanımlardan fikir almak istedim, alışabildiniz mi kısa sürede ? Bi çevre edindiniz mi? Ya da zorlanıp pişman oldunuz mu? Aileniz karşı çıktı mı hiç. Bu arada kendisi askeri personel. Mecburi olarak şuan orda kalıyor fakat tayini olsa dahi doğu taraflarinda yaşamayı kesinlikle istemiyor yani ne olursa olsun o taraflarda kalmak istiyor.
Emir komuta zincirinde tayin nereye çıkarsa gitmek zorundadır,sağlık sorunları varsa bir istisna olabilir.
Bu şahıs bayrağın her dalgalandığı yerde görev yapmanın bilincide değil herhalde...

Hanımlar pek anladığım şeyler değil bunlar ama kendisi tercihleri biz yapıyoruz demişti diye hatırlıyorum. Memleketine yakın bir yer giresun orayı yazmış ve çıkmış yanlış değilsem. Ailesiyle pek arası yok ayda yılda bir görüşür kendisi.
Evet tercihleri kendisi yapar,rütbe,sınıf,görev,şark sırası neyse nerede uygun bir yer varsa ona göre tayini çıkar.
Her istediği yeri pek yazamıyor..

Hanımlar pek anladığım şeyler değil bunlar ama kendisi tercihleri biz yapıyoruz demişti diye hatırlıyorum. Memleketine yakın bir yer giresun orayı yazmış ve çıkmış yanlış değilsem. Ailesiyle pek arası yok ayda yılda bir görüşür kendisi.
🤣🤣🤣 arkadaş saçmalamış asker olduğuna emin misin 🤣

Asker olduğuna inanmıyorum. Çok sık görüşmüyormuşsunuz, kendini “mükemmel” biri gibi göstermesi çok zor değil.

Aile bağlarının zayıf olması ileride sizin için sorun olabilir. Sizden de ailenizle görüşmemenizi isteyebilir.

Doğuya görev için bile gitmek istemiyormuş, o nasıl oluyorsa😊Sizin ailenize bayramlarda, özel günlerde vs bile gitmek istemeyebilir bu yüzden.

Sorunuza gelirsek, daha önce hiç şehir değiştirmediyseniz adaptasyon sorunu yaşayabilirsiniz ancak bu düşüneceğiniz en son şey olmalı şu an için.

Asker olduğuna inanmıyorum. Çok sık görüşmüyormuşsunuz, kendini “mükemmel” biri gibi göstermesi çok zor değil.

Aile bağlarının zayıf olması ileride sizin için sorun olabilir. Sizden de ailenizle görüşmemenizi isteyebilir.

Doğuya görev için bile gitmek istemiyormuş, o nasıl oluyorsa😊Sizin ailenize bayramlarda, özel günlerde vs bile gitmek istemeyebilir bu yüzden.

Sorunuza gelirsek, daha önce hiç şehir değiştirmediyseniz adaptasyon sorunu yaşayabilirsiniz ancak bu düşüneceğiniz en son şey olmalı şu an için.
Asker doğudan çıkmaz aslında arkadaşın haberi yok galiba nasıl askerse 🤣 batıda görev yapsa bile Şırnak Hakkari görev gelir operasyon hiç bitmez 🥹

Karışık biraz yani,öyle olsa bodrum sahillerinde bizde görev yapardık sonra ge keyfim gel
Batıdaki birlikler şuan pençe harekatında mesela dimi anca yalan dolan askerde para var diye her önüne gelen ben askerim diyor

Öyle bir şansı yok ki zaten,adam memleket bağenmiyor.
Bizde askeriz bayrağımızın her dalgalandığı yerde şerefle görev yaptı eşim ..

Hanımlar benim hiç aklımda yokken biri çıktı karşıma. Uzun zamandır hissetmediğim şeyleri hissettim kendisinde ve bi anda bu iş ciddiyete doğru gitti bir anda aklıma giriverdi işte. Kendisi mükemmel biri fakat biraz kültür farkı var nasıl anlatsam bilemiyorum. Ben doğuluyum kendisi Giresun'da yaşıyor. Evlenirsekte orda yaşayacağımızı söyledi bir kac kez buluştuk şuan iyi gidiyor fakat bu Giresun'da yaşama fikri nasıl olur bilemedim aklımda çok fazla soru işareti var. Evlenip başka yerde yaşayan hanımlardan fikir almak istedim, alışabildiniz mi kısa sürede ? Bi çevre edindiniz mi? Ya da zorlanıp pişman oldunuz mu? Aileniz karşı çıktı mı hiç. Bu arada kendisi askeri personel. Mecburi olarak şuan orda kalıyor fakat tayini olsa dahi doğu taraflarinda yaşamayı kesinlikle istemiyor yani ne olursa olsun o taraflarda kalmak istiyor.
Eşini seviyorsan ve uyum varsa her yer cennet olur, ben de kendi memleketimde değilim...

Valla bir kac kez bulustuk dediginiz adamla sehir planlamak falan cok cesaretli gordum sizi. Bir kac kez bulustugunuz adam icin mukemmel biri diyebilmek ayri konu.

Bence şehirden ziyade asker eşi olabilri misiniz. O kadar tayine yer değişikliğine alışabilir misiniz

Bende karadenizli biri ile evlendim kendimde mardinliyim ilk baslarda zorlandim acikcasi ailesi cok hor gördü ama eşim hep sahip cikti.sehir degistirmedik ama 10senelik evliyim şöyle diyeyim evlenmenizde mahsur yok ama onun memleketinde yasarsan cok uzulursun findik zamani tüm sülale toplaniyor herkes bir arada oluyor cok yorulursun dışlanırsin aileni ozlersin

Asker doğudan çıkmaz aslında arkadaşın haberi yok galiba nasıl askerse 🤣 batıda görev yapsa bile Şırnak Hakkari görev gelir operasyon hiç bitmez 🥹

Kesinlikle illa doğuda görev yapanlar gtmiyor sınır ötesine,batıda olanda gidiyor.
Aynen öyle, bir tanıdığım normalde batıdayken şu an sınır ötesinde görevde. Ben oraya gitmek istemiyorum deme gibi bir lüksleri yok. Konu sahibi kandırılmaya çok müsait bence.

Back
X