evlenir misiniz?

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Merhaba arkadaşlar önceki konularımla bağlantılı olacak konum. Büyük dert olmasa da benim derdim de evlenemeyişim ve bir erkeği tanıma sürecimle ilgili :) Aşağıda bahsedeceğim konuyla ilgili baya düşündüğüm için uykularım da kaçıyor.Üniversite mezunuyum, kamuda çalışıyorum. 34 yaşımdayım. Evlilikle ilgili bazı kriterlerim olmuştur hep. Eğitim öğretim uyumu, yaş, iş, aile, kültür gibi. Şuan görüştüğüm kişiyle yaş olarak uygunuz ama bunun dışında birçok kriterimin dışında ve kendisine aşık falan da değilim sadece hoşlanıyorum, beğeniyorum.Karakter olarak düzgün olduğuna, dürüst olduğuna inanıyorum bunda pek şüphem yok.İş hayatı benimkinden çok farklı olsa da çalışkan, sorumluluk sahibi olduğunu evini geçindirebileceğini de biliyorum.Sigarayı hiç sevmem, kokusundan dahi rahatsız oluyorum, fakat günde 1 paket içiyor bırakırım dedi ama kolay değil sanırım.Hiç ilişki tecrübesi olmayan bir erkek ve biraz ilgisiz yani bir ilişkinin ilk başında çiftler birbirinin sesini duymak ister partnerinden haberdar olmak ister vs. bunlar kendisinde pek yok. Telefonla aramıyor mesela.1 ayda 1 kez aradı yarım saat konuştuk onun dışında buluşmalardan dolayı geldin mi neredesin gibi birkaç aramamız oldu.o kadar. Watsaptan yazışıyoruz ve 6 kere yüz yüze geldik. Evliliğe dair beklentilerimizi konuştuk. Beni çok beğendiğini hoşlandığını hemen(1 ayda) yüzük takmak istediğini söylüyormuş ortak arkadaşlara. bana gelecek olursak yaşım dolayısıyla evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum fazla zamanım yok gibi geliyor. Bazı olumsuzluklar var olumlu yönler de var kriterlerin baya dışında bir aday ve ortada bir aşk da yok onda da bende de. Bizim tanışma aşamamızda ortamda bulunan ablası, sürekli ilişkinin içinde gibi yani çok istiyoruz olsun tavrıyla kardeşini yönlendiriyor kardeşi de aramızdaki olumsuz konuşmaları benim bazı beklentilerimi ablasına söylüyor sanırım.çünkü konuştuklarımızın bazıları arkadaşım aracılığıyla bana dönüyor.Ortak arkadaşımız, bana bu saatten sonra fazla beklentin olmasın evlen çocuğun olsun fazla sorgulama gibi bir şey söyledi ( çocuğa nerede yaşayacağımızı sormuştum o da şuan annesiyle yaşadığı evde yaşamayı planladığını söylemişti ben de kabul etmem dedim bunun üzerine çözüm bulacağını söyledi ben de imkanı varsa ev alabileceğini ima ettim bu imadan dolayı arkadaş bunu söylüyor bana) siz olsanız yaşım geçiyor çocuğum olsun diye bu ilişkiye devam edip evliliğe gider misiniz?

Merhaba arkadaşlar önceki konularımla bağlantılı olacak konum. Büyük dert olmasa da benim derdim de evlenemeyişim ve bir erkeği tanıma sürecimle ilgili :) Aşağıda bahsedeceğim konuyla ilgili baya düşündüğüm için uykularım da kaçıyor.Üniversite mezunuyum, kamuda çalışıyorum. 34 yaşımdayım. Evlilikle ilgili bazı kriterlerim olmuştur hep. Eğitim öğretim uyumu, yaş, iş, aile, kültür gibi. Şuan görüştüğüm kişiyle yaş olarak uygunuz ama bunun dışında birçok kriterimin dışında ve kendisine aşık falan da değilim sadece hoşlanıyorum, beğeniyorum.Karakter olarak düzgün olduğuna, dürüst olduğuna inanıyorum bunda pek şüphem yok.İş hayatı benimkinden çok farklı olsa da çalışkan, sorumluluk sahibi olduğunu evini geçindirebileceğini de biliyorum.Sigarayı hiç sevmem, kokusundan dahi rahatsız oluyorum, fakat günde 1 paket içiyor bırakırım dedi ama kolay değil sanırım.Hiç ilişki tecrübesi olmayan bir erkek ve biraz ilgisiz yani bir ilişkinin ilk başında çiftler birbirinin sesini duymak ister partnerinden haberdar olmak ister vs. bunlar kendisinde pek yok. Telefonla aramıyor mesela.1 ayda 1 kez aradı yarım saat konuştuk onun dışında buluşmalardan dolayı geldin mi neredesin gibi birkaç aramamız oldu.o kadar. Watsaptan yazışıyoruz ve 6 kere yüz yüze geldik. Evliliğe dair beklentilerimizi konuştuk. Beni çok beğendiğini hoşlandığını hemen(1 ayda) yüzük takmak istediğini söylüyormuş ortak arkadaşlara. bana gelecek olursak yaşım dolayısıyla evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum fazla zamanım yok gibi geliyor. Bazı olumsuzluklar var olumlu yönler de var kriterlerin baya dışında bir aday ve ortada bir aşk da yok onda da bende de. Bizim tanışma aşamamızda ortamda bulunan ablası, sürekli ilişkinin içinde gibi yani çok istiyoruz olsun tavrıyla kardeşini yönlendiriyor kardeşi de aramızdaki olumsuz konuşmaları benim bazı beklentilerimi ablasına söylüyor sanırım.çünkü konuştuklarımızın bazıları arkadaşım aracılığıyla bana dönüyor.Ortak arkadaşımız, bana bu saatten sonra fazla beklentin olmasın evlen çocuğun olsun fazla sorgulama gibi bir şey söyledi ( çocuğa nerede yaşayacağımızı sormuştum o da şuan annesiyle yaşadığı evde yaşamayı planladığını söylemişti ben de kabul etmem dedim bunun üzerine çözüm bulacağını söyledi ben de imkanı varsa ev alabileceğini ima ettim bu imadan dolayı arkadaş bunu söylüyor bana) siz olsanız yaşım geçiyor çocuğum olsun diye bu ilişkiye devam edip evliliğe gider misiniz?
Yapmayın böyle heyecansız bir evlilik olur mu sırf yaşınızdan dolayı.. ayrıca bence en tehlikeli kısım ilişkinizdeki problemleri yakınlarıyla paylaşması.

Hayata bir kere geliyorum.Beklentilerimin uyuşmadığı aramızda gizliliğin olmadığı,hele 0 romantizmi bir ilişkiyi sadece bebek veya bekarlık yüzünden yürütemem şahsen ben.Bekar kalırım yeğenlerimi severim daha iyi.
Ilerde buraya kocam cok anlayışsız,beklentilerimiz uyusmuyor yazabilirsin.Sevebilecegin birini bekle bence.Ayda 1 defa uzun konuşmak toplam 6 defa yuzyuze gelmek nedir.Ben 5 senesi flört 13 yılı evlilik 18 yıldır birlikteyim.Hala gündüz aradığında eşim telefonu kapatmak istemiyorum:KK30:

hayır evlenmezdim aşık olmadığım insanla evlenmek cocuk yapmak istemem.

zaten zor bir süreç evlilik vs sevmezseniz hiçbişeye katlanmazsınız aile kaynana vs bir sürü şey
önceden birisine aşık oldum ama o da hiç olmayacak biriydi evlensem ömrümü çürütecekti. bu kez biraz mantık biraz duygu dedim hoşlanıyorum, beğeniyorum o kadar.

sanırım her şeyi kabul ederim imajı çizmişim bu aileye(hiç öyle bir çabam olmadı) ya da hakkımda öyle bir imaj çizilmiş arkadaşım tarafından. ben ev mevzusunu, ev alabilirsin imasını konu edince rahatsız oldu sesi çıkmadı hiç. maddiyatçı gözüktüm sanırım.oysa hiç de öyle biri değilimdir. bi orta yol bulalım.bir eksiği bir artı kapatır gibi saçma düşünmüştüm.

sevgili konu sahibi aynı yaştayız ve hissettiklerini çok iyi anlıyorum

hiç bir şeye heyecanım hevesim kalmadı

zamanında aşk ta vardı mantık ta ama noldu yine olmadı

bende aynen bu yaştan sonra mucize gelip beni bulmıcak ortalama biri çıksın karşıma da bir aile kurayım derdindeyim

Bu yaşa kadar boyle bir evlilik yapmak icin beklemedim diyin siz ona. Hani diyormus ya bu yasta fazla bi sey beklemesin. Ay nasil sinir oldum ya. Sacma bi evlilik yapacak olsaniz simdiye evlenirdiniz zaten. Niye kendinizi zorluyosunuz bu adama
arkadaşıma çok kırıldım zaten. ve anladım ki karşı tarafa hakkımda her şeyi kabul eder imajı çizmiş.çok rahatsız oldum mesafeli oluruz artık.

Ortada birbirinize karşı hiç heyecan ve sevgi yok
Sizde olmadığı gibi karşı tarafta da yok
Yaşınızı kendi kendinize abartmışsınız çok geç kalmamışsınız
Ama ne duygusal ne mantıksal yaklaşabileceğimiz bir beyden bahsetmiyoruz.

Hayor tabi ki de.
Resmen biyolojik saat Yüzünden bula bula bunu buldum Evliliği mi yapacaksınız.

Aşık olmadığım gerçek bir sevgi duymadığım bir insanla evlilik yapamazdım.
Sevgi öyle bir duygu ki o insanın bir sürü kusurunu örtüyor. Şiddetli bir kavga sonrası barışma isteği veriyor.
Ne kadar iyi biri olursa olsun bunlar aşık olmadığın biriyle olmaz..

Aynı evde yaşam sevgililiğe benzemez

Back
X