Evlenirken ailelerden her kafadan ses çıkıyor

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar yakında nişanlanacağım benim erkek arkadaşımın ailesi kapalı bir aile. Nişanı kız tarafı yapar biliyosunuz ailesi yok nişan müziksiz olsun yok bilmem ne bunu söyleyen özellikle babası bu arada.Nişan bize ait sonuçta .Yani sinir oldum iyice her kafadan bir ses çıkıyor ne kadar zormuş bu işler ya insanları bi kendi haline bırakmıyolar.

Arkadaşlar yakında nişanlanacağım benim erkek arkadaşımın ailesi kapalı bir aile. Nişanı kız tarafı yapar biliyosunuz ailesi yok nişan müziksiz olsun yok bilmem ne bunu söyleyen özellikle babası bu arada.Nişan bize ait sonuçta .Yani sinir oldum iyice her kafadan bir ses çıkıyor ne kadar zormuş bu işler ya insanları bi kendi haline bırakmıyolar.

canımmm kadere bak yaaa ALLAH sonunu bizim gibi etmesin diyim ve başlayım;
aynı durumları yaşadım sevgilim konyalı bense göçmenim onlar kapalı istemeye geldiler söz hiç takılmadı istemeye geldklerinde babası ben asla çalgılı düğün yapmam diye tutturdu babamda vermedi daha sonra çocuk kaçırmaya kalktı bende illa isteyince nişan yapmaya karar verdik biz çaldgılı düğün gibi düğün salonun da nişan istedik onlar pek taraftar olmamasına rağmen zorlada olsa ikna oldu ve nişan çalgılı oldu onların tüm sülale gelmedi yakın karbalarıda takıyı takıp salonu terk etti neyse sonunda nişan atıldı ailelerin uyuşmması ilk başlarda olabilir gibi gelio fakat çok önemli bi nokta herzaman karşılaşılıo bu probelmle kültür farkı oluşuyo görüş farkı oluşuo vs.. morelini bozmak istemem ama ben yapamadım zamanla sevgide bitiyo zaten ALLAH istedğin gibi yapar inş mutluluklar:1hug::1hug:

benim abimin nianıda öyle oldu anne si çalgılı istemedi bilmem ne istemedi. bizde nişan sizin istediğinşiz gibi olsun dedik. Şimdi düğün geldi kadın yine ben çalgı istemem dedi. Babamda düğün bize ait dedi. kadın bende gelmem o zaman dedi. Aman gelmesen gelme gıcık kadın. Desemki herşeyi tam olarak yaşıyor ( dini açıdan ) ama öyle birşeyde ok marketleri var orda çalışıyor erkkelerle alış veriş oluyor kolileri indir kaldır oluyor o günah olmuyorda çalgılı düğün ters geliyormuş. Ters geliyorsa git daha uzağaa aman off zaten sinirliydim bu konuda deşarz oldum

nişan aşamasına geldiniz yani...hayırlı olsun...
ailelere ihtiyacınız varsa maddi olarak karışırlar da, istediklerini yaptırırlar da malesef...
bizde kimse bişeye karışmadı...
zor bir durum...kolay gelsin...

Bu konuyu erkek arkadaşınızla çözmeniz gerek..
Sonuçta onların aile problemi.O ikna edecek sizi ya da kendi ailesini...
Ailelerin çok farklı kültürlerde olması zordur,anlıyorum ama bence en güzeli, iki sevgili kendi mesafenizi ayarlasanız,"biz böyle arzu ediyoruz" derseniz,hem ileride de evlilik hayatlarına karışma hakları olmaz..
Baştan sınırları koymak gerek..:delphin:

Nişan da müzik olmayacaksa,neden nişan yapılıyor anlayamadım ki...
o zaman nişan-düğün bir yapın,hepsi bir arada çıksın,
en azından sizin istediğiniz olur...
peki nişanlınız ne diyor bu duruma...?

Nişan da müzik olmayacaksa,neden nişan yapılıyor anlayamadım ki...
o zaman nişan-düğün bir yapın,hepsi bir arada çıksın,
en azından sizin istediğiniz olur...
peki nişanlınız ne diyor bu duruma...?

Ben anlayabiliyorum. Erkek bayan karisik bir nisan olacagi icin calgili istememisler. Buda dinini gercekten yasayanlar icin guzel birsey. bende asla kendi nisanimi ve dugunumu oynamali istemem. Benim belirli bir kimligim var. Bunu her zaman ve her yerde korumam lazim. BIr dugun veya nisan icin bozamam.

Kisaca karsi tarafin bu istegi bana cok normal geldi.

ne kadar ilginç adetler var kapalılar müziksiz mi yapıyormuş nişanı, ayrıca nişanınızda takı da takılıyor hakikaten farklı
bizim izmirde nişan ya yapılır ya söz takılır aile arasında,
ama yapılınca da ya evde olursa cd takılır ya salonda çakkıdı çakkıdı oynanarak yapılır.
mezeler içkiler sırf eglence olur düğün yarısıdır nişan bizde.
çok zormuş durumunuz, bizde bu karar ya nişan olur ya olmazın kararıdır cünkü masraf yapılacaktır.
allah kolaylık versin size, adetleriniz agırmış.

Bize kimse karışmadı ne nişan ,ne de düğün - dernek aşamasında.
Biz eşimle kendi zevkimize,isteklerimize göre hareket ettik.:smiley-cool:
Laale 'nin dediği gibi sınırlarınızı önceden çizerseniz,ileride daha rahat edersiniz.
Bu zaman dilimi bunun için en büyük fırsat doğrusu.
Tabiki sevgilinizin de size ayak uydurup,ailesini bu tür kararlara karıştırmaması ŞART.:kahve:

evet arkadaşlar durum zor ama erkek arkadaşımda benimle aynı fikirde tabiki nişan size ait istediğiniz gibi yapıcaksınız en doğal hakkınız diyor

ya işte böyle herşeylere burunlarını sokmuyorlar mı sinir oluyorum sonuçta bu benim nişanım ve bir kez oluyor böyle şeyler kimsenin zehir etmeye hakkı yok. Herkezin yaşantısı kendisini ilgilendirir bence.

nişan aşamasına geldiniz yani...hayırlı olsun...
ailelere ihtiyacınız varsa maddi olarak karışırlar da, istediklerini yaptırırlar da malesef...
bizde kimse bişeye karışmadı...
zor bir durum...kolay gelsin...

evet canım kısmetse haziran gibi düşünüyoruz. sağol..

bu dönemlerde
sorunlar yaşanılıyor
sen yeni başlıyorsun ilerleyen zamanlarda fikir ayrılıkları olacaktır yine.
bence orta yolu bulmaya çalışın
biz yapıyoruz bizim dediğimiz olur derseniz
onlarda belki kendi yapacaklarında derler aynısını sana.

orta yolu bulun derim.

benim abimin nianıda öyle oldu anne si çalgılı istemedi bilmem ne istemedi. bizde nişan sizin istediğinşiz gibi olsun dedik. Şimdi düğün geldi kadın yine ben çalgı istemem dedi. Babamda düğün bize ait dedi. kadın bende gelmem o zaman dedi. Aman gelmesen gelme gıcık kadın. Desemki herşeyi tam olarak yaşıyor ( dini açıdan ) ama öyle birşeyde ok marketleri var orda çalışıyor erkkelerle alış veriş oluyor kolileri indir kaldır oluyor o günah olmuyorda çalgılı düğün ters geliyormuş. Ters geliyorsa git daha uzağaa aman off zaten sinirliydim bu konuda deşarz oldum
şu an şoktayım :1shok::1shok::1shok:
bunlar günah mı
bu arada düğün nişan çalgılı olunca ne oluyor yaa, çok ilginç
bir de benden tavsiye boşa bunlara masraf yapmayın, temiz temiz bir nikah yapın, çalgı çengi düğün parasını da kendinize evinize harcayın
ah şimdiki aklım olsaydı...

her zaman derim
davul bile dengi dengine.
sizden farklı görüşlere ,değerlere sahip insanlarla bir beraberliğe girerken iyi düşünün. çünkü ilerde sorunların olma ihtimali çok yüksek... ya eşden yada aileden...

Okypete arkadaşımın dediği gibi davul bile dengi dengine. Bence baştan evlenecek kişiler arasında bu konular konuşulmalı çünkü sonra büyük sorunlar yaşanıyor. Benimde kuzenim illa sohbetli olcak dedi, erkek tarafı ise dansözlü düğün yapacaklarını söylediler en sonunda nikahla çözümlendi. Şuan Allaha şükür çok mutlulular kuzenim onlara onlarda kuzenime uyum sağladılar...

o günah bu günah ....dügünde dans edicem günah.....yok oynuyacam günah açıksın günah .........bu nedir anlamıyorum......
kafa yapıları bir olmalı ......evlilik sevdigin adam dışında aileylede yapılıyor..........o yüzden bu dügün işlerini ve diger tüm detayları konuşup ............
öyle adım atmalı............
insan bir kez evleniyor ve istiyorki eglenceli olsun............istedigimiz gibi olsun..........
maddi imkanlar yoksada bi çare düşünülür illa gösterişli olucagına nikah olur biter...........
ama yok çalgı olmaz o olmaz şimdiden karışmanında bi alemi yok.............
istedikleri gibi olsa siz mutlu olmıyacaksınız ............sizin istediginiz olsa onlar....
ne zor işler ya..........
allah yardımcınız olsun..........

evlilik öncesi çok gergin geçen ve çok stresli bi dönem ...ailelerde herşeye karışınca daha zor...
nişan bize ait diye hadi onları dinlemedin çalgılı yaptın ....peki onlarda düğün bize ait diye düğünü çalgısız yaparlarsa? bence sakince konuşup ortak bi yol bulun..

Herhalde belli bir yaştan sonra nişanın düğünün anlamı kalmıyor :1closedeyes:
Şahsen 30 yaşında evlendim,aileme de eşimin ailesine de şart koştum:
Ne nişan ne düğün,temizinden bir nikah...
ıstemeye gelme olayı bile gıcıktı ama geldikleri gün tanışıldı,yüzük takıldı,yaza da nikah yapıldı.Missssskaydirigubbakcemile3
Hatta istemeye geldiklerinde kahve yapmadan sordum çay mı kahve mi içersiniz diye,çünkü amcalarımız büyüklerimizdi babaların vefatı dolayısıyla
E onlar da kalp hastası:1shok:
Yani adet yerini bulsun diye yapılmasın her şey,ama isteniyorsa da halay çekip oynansın :teytey::dance:sositososito

Back
X