Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :KK43: tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.
Ben en çok eşimin merhametine dikkat ettim. Sabrını zorladım kızdırdım sonra beni özlüyormu kıyabiliyormu merak ediyormu. O huyu evlilikte çok işime yarıyor mesela. Merhametli adam iyi babada olur eşte. Yapmam dediğimde ailelere yakın oturmak oldu aman diyim oturmayın 😂

Aşık değilsiniz bence aşık olmuş olsaydınız bu konuyu açmaya gerek duymadan şimdi evliydiniz
Aşık değilim zaten dediğim gibi birilerinin vasıtasıyla tanıştım ve tanımaya çalışıyorum. Benim ömceliğimde aşk yok. Sevgi var.

Aşık değilim zaten dediğim gibi birilerinin vasıtasıyla tanıştım ve tanımaya çalışıyorum. Benim ömceliğimde aşk yok. Sevgi var.

Aşk olmadan zor.
Guzel heyecanlar yasayin birlikte. Ilerleyen dönemlerde zor zamanlarinizda hatirlayip icinizi kipir kipir ettirecek, gözlerinizi ısıldatacak anilariniz olsun.
Yoksa zor.

Ben evli değilim ama mesela benim için siyasi düşünceler, ailelelerin uygunluğu vs çok önemli. Mesela ben açığım, ailem de öyle. Siyasi görüş vs olarak da bu doğrultudayız. Gidip de dindar biriyle evlenmem yani, veya ailesi dindar biriyle. Zaten öyle biri ve onun ailesi de benimle, benim ailemle mutlu olamaz. Yani bence uygunluk çok önemli.
Evet o açıdan tamamen uygunuz. Mesela çevremdeki çok kızın erkek arkadaşı bie şekilde onlara müdahale ediyor . Ama bu çocuk her şeyime saygı duyuyor. Bende açığım ve en ufak karışılmasını istemem onunla tanışmadan önce ilk kriterim bu vs diyorsum. Ailesinden kaynaklı bu kriterime çok uygun .

Aşk olmadan zor.
Guzel heyecanlar yasayin birlikte. Ilerleyen dönemlerde zor zamanlarinizda hatirlayip icinizi kipir kipir ettirecek, gözlerinizi ısıldatacak anilariniz olsun.
Yoksa zor.
Katılmıyorum size. Önceki ilişkimde aşıktım ama aradan aylar geçmesine rapmen nefretle hatırlıyorum. Kötü biri değildi ama birbirinize uygun ılmadığımız için hayatı zindan etrim birbirimize. Hangi ilişkimde daha mutluyum huzurluyum derseniz kesinlikle şuan çok huzurluyum. Çünkü saygı var . Belki haksızımdır ama benim önceliğim ksinlikle aşk değil. Beni mutlu eden şey o değil. Ben huzurlu mutlu hissetmek istiyorum. Ha dediğiniz şry de doğrj ama ben bugğn tanışıp yarın evlenmeyeceğim ki birlikte bir sürü vakit geçirdik , gezdik eğlendik birlikte güzel vakitler geçirdik . Yine hatırlayacağımız bir sürü güzel anı biriktiriyoruz

Adamın bir kötü özelliği yoksa, 5 ay ağırdan almayı anlamlandırmak mümkün değil. Zaten sevgili olmak karşındakini tanımak için değil mi? Ben o adamın yerinde olsam, benden haz etmediğinizi düşünür sizden uzaklaşırdım

Ayrıca tip I diyabet ne ya! Ne kadar kötü hastalıklar var ama sevdikleri yine de baş uçlarından bir adım uzaklaşmıyorlar.

Kusura bakmayın ama ben sizi çok çıkarcı ve sinsi buldum.

Aşık olmak, çok sevmek, cinsel çekim duymak ilk etaptaki kriterlerim.

Bunlar yoksa ne olursa olsun no, imkansiz. Ama sırf bunlar var diye de imkansiz.

Bunlar ok ise, terbiyeli, ahlakli, temiz bi insan olmasi.

Yanindayken huzurlu hissetmek, güvende hissetmek.

Yasam tarzimizin uyusmasi.

Binlerce sey siralanir.

Diyabetli biriyle evlenmekte cekincenizi anliyorum. Diyabetli olusunu dert etmeyeceginiz biri sizin icin dogru kisidir. ❤ hayirlisi olsun.

Katılmıyorum size. Önceki ilişkimde aşıktım ama aradan aylar geçmesine rapmen nefretle hatırlıyorum. Kötü biri değildi ama birbirinize uygun ılmadığımız için hayatı zindan etrim birbirimize. Hangi ilişkimde daha mutluyum huzurluyum derseniz kesinlikle şuan çok huzurluyum. Çünkü saygı var . Belki haksızımdır ama benim önceliğim ksinlikle aşk değil. Beni mutlu eden şey o değil. Ben huzurlu mutlu hissetmek istiyorum. Ha dediğiniz şry de doğrj ama ben bugğn tanışıp yarın evlenmeyeceğim ki birlikte bir sürü vakit geçirdik , gezdik eğlendik birlikte güzel vakitler geçirdik . Yine hatırlayacağımız bir sürü güzel anı biriktiriyoruz

Sizin sorununuz baskaymis onceki iliskide. Ben asik olmak yeterli, asiksaniz hemen evlenin falan gibi bi dusuncede degilim.
Ask varsa diger kriterleri degerlendirmeye baslayin, ask yoksa bence bastan hic zorlamayin.
Konunuza yazdigim ilk mesaji da alintiladim tekrar 😇

Merhaba hanımlar . 27yaşındayım iyi sayılabilecek bir işim var . Hiçbir zaman erken evlenme taraftarı olmadım . Çevremdeki mutsuz evliliklerde buna sebep olmuş olabilir çünkü korkuyorum yanlış tercihler vermekten .. aklıma hep kötü şeyler geliyor ve evlilikten uzaklaşıyorum . Ama böyle devam edersem de iyi olanları da görmezden gelmiş olurum diye düşünüyorum. Tecrübeli hanımlar sorum sizlere, evlenirken nelere dikkat ettiniz ağırlıklı olarak ve daha sonra fikirleriniz değişti mi? Keşke şuna değil de buna dikkat etseydim dedikleriniz neler mesela? Nerelerde yanıldınız nerelerde iyiki böyle yapmışız dediniz ? Şimdi başa dönecek olsanız neye dikkst ederdiniz ?
Bu arada daha rvvel de konularımda açmıştım. Çok güvendiğim eski bir arkadaşımın vasıtasıyla biriyle tanıştım 5 ay kadar oldu tanımaya çalışıyorum. Şuan evlenmeyi dişünmüyorum tanıma sürecini uzun tutmak istiyorum çünkü korkularımı yenemiyorum :KK43: tanıştığım kişi mantıken mutlu olscağım biri gibi , fikirlerimiz benzer. Hayata aynı pencereden bakıyor gibiyiz şimdilşk. Ailesi vs bana uyabilecek insanlar . Kariyeri işi iyi. Çocuğun davramışları vs de iyi hoş. Yani 5 aylık süreçte kötü diye nitelendirebileceğim bir davranışı olmadı. O çok istiyor beni çok heyecanlı her konuda. Ben aşırı temkinli yaklaştığım için tamamen kendimi bu ilişkiye bırakamıyorum. Daha evvelde konularımda açmıştım tip1 diyabet hastası kendisi 18 yaşından beri.
evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da
Herkesin kriterleri farklidir ancak kendimce soyle diyebilirim. Is ,egitim ,ahlak bana ve aileme verdigi deger ,saygili olgun olmasi,ayran gonullu olmamasi,hayata dair benzer hedef ve istekler, sohbet edebilmem, ciddi anlamda evlilik istemesi ve tabiki olmazsa olmaz; karsilikli duygularin olmasi.yani tum bunlar olup eger ben birsey hissetmiyorsam oyle biriyle sirf bu tum istedigim ozelliklere sahip diye evlenmem.
Nitekim oyle yaptim. Biraz gec yasta evlendm ama bunu hic dert etmedm.iyi bir işim ve neyseki baski yapmayan bir ailem vardi.Bnm nacizane tavsiyem eger tum istedigin ozelliklere sahipse,evlilige hazirsan ve istiyorsan,duygusal.olarak birseyler hissediyorsan tabiki de evlen. Ama duygularndn emin degilsen sakin.hic gerek yok. evlilik uzun soluklu bir yolculuk.sevgi olmazsa yolculukta karsina cikacak ilk zorlukta havlu atarsin. Hayirli bir karar vermen dilegimle.

Aşık değilim zaten dediğim gibi birilerinin vasıtasıyla tanıştım ve tanımaya çalışıyorum. Benim ömceliğimde aşk yok.

Neden? Ask gibi bir guzelligi yasamak varken vazgecmek niye?

Bu sekilde sevmeden, hissiyat duymadan o zaman tabi ki is kriterlere kalir. O da bana pazardan elma secer gibi secmek geliyor :bicak: Bu adam gayet olumlu ozellikleri olan bir insan, size olsun mu olmasin mi diye sorgulatan sey aslinda sevmemeniz. Sevseydiniz ille de bu olsun ben bu olmadan yasayamam derdiniz. Simdiyse bu olsun mu ki acep diyorsunuz. Bana omurboyu bir birliktelik icin saglam bir temel gelmiyor bu sekil.

Dürüst mü değil mi ona dikkat ettim. Kızında bana nasıl davranıyor ona dikkat ettim. Başka insanlara davranışlarına dikkat ettim. Şimdilik AA hiç bilmiyordum böyleymiş dediğim bir şeyle karşılaşmadım.keşke evlenmeden önce bazı yapacağım dediği şeyleri yaptırıp evlenseydim diyorum bazen. Sigarayı bırakmak gibi mesela. Ama pişman değilim. Sizin yazınızı da hatırlyorum galiba çocuk bir az sorunluydu sanki hastalığı kast etmiyorum. Ayrılmanız önerilmiştir galiba. Eğer tabi kast ettiğim konuysa

evet ben normalde de evlilik konusunda korkardım küçük şeyleri bile gözümde büyütür ya şöyle olursa diyip kötü şeyler düşünürdüm. Kaygı bozukluğum da var . Şimdi de bu hastalık olayını gözümde büyütüyorum ve sürekli ya evlendikten sonra şöyle olursa böyle olursa diyip kendimi tamamen bırakamıyorum . ( evet yarın ne olacağımız belli değil kimsenin garantisi yok bunu da biliyorum.yakın zamanda annem kötü bir hastalığı atlattığı için daha iyi anladım sağlığın koymetini) . Ama bilmiyorum dediğim gibi zaten korkan biriydim kaygılı biriydim. Fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten . Umarım anlaşılırım.. bu hastalığı çevresinde yaşayanlar varsa onlardan da yorum bekliyorum.
Eşim İstediğim özelliklere uyuyordu pişman olacağım bi olumsuzluk yaşamadım şimdiye kadar. onun dışında hislerime çok güvenirim. Nedenini adlandırmasamda Huylandığım gıcıklandığım Bi his oluşsaydı evlenmeyi tercih etmezdim. Ya da bana negatif gelen özellikleri ağır bassaydı yine evlenmezdim. Çünkü sevgililik döneminde yoğun duygulardan ötürü hataları görmezden gelme veya üstünü örtme düzelir modu olayı çok oluyor. Bence yapılan en büyük hata bu. Sadece duygularınız değil mantığınızla da karar verin efenim. 🙆 senin sorunun bence hastalığıyla alakalı. Bununla yüzleşmen gerekir

Evli degilim ama benim ilk kriterim saygı
Yani fiziksel olarak hoslandigim bir adamda saygisizlik sezersem aninda sogurum
Fiziksel cekim.zaten istem dışı olan bir sey yani bahsettigim yakışıklılık degil benim gozume hos gorunmesi ki bu kişiden kisiye degisen bir sey
Saygidan sonra da merhamet ararim
Bu iki özellik varsa zaten kendini bilen aldatmaz, sadik olur.
Sevgi ve güven de zamanla, vakit gecirdikce, birbirine alistikca oluşur diye düşünüyorum
Tabii ki caliskan olmali, illa ust duzey olsun vs demem ama issiz kalsa bile tembel tembel oturmak yerine is kovalamalı, maddi durumu iyi olsun vs demiyorum zaten insan kendine uygun gorurse bazi seyleri birlikte de elde edebiliriz (ev araba gibi). Böyle yani...

Sizin bence sorununuz basta kendinize guvenmemeniz, kaygilariniz sizi ele geçirmiş. Sevmiyor, sadece mantıkla yaklaşıyorsunuz
Bilemedim 5 ayda bir karar veremediyseniz ya mantik evliligi olacak bu kisiyle ya da hic olmayacak. Ama ben bu genc sizi ne kadar sevse de onunla mutlu olabileceğinizi dusunmuyorum. Çünkü evlendikten sonra sorumluluklarıniz artacak ve hep şüphe duyan biriyle olmak o kişiyi de zorlar. Kimse surat asan ya da hep sorgulayan, memnuniyetsiz biriyle evli kalmak istemez.

Acikcasi ilk gordugumde etkilendim, 20 yasindaydim 4 yil sevgilik surecimz oldu zamanla tanidikca asik oldum ama ilk gordugumde yanima geldiginde heyecandan ellerim titrerdi benim icin bunlar oncelikli, sonra karakterinde dikkat ettigm seyler durust bir insan yalan soylemedigini bilirim ve merhametli birisdr, bana olan merhameti sonsuzdur bu da evliligimizde her anlamda yukumuzu paylasmamizi ve daha az yipranmamizi sagliyor, cunku sana merhamet etmeyen birisj yorgunlugunu bilmez evdeki isin yarisini almaz ve son olarak da asik olmadan evlenme, hergun ayni evde ayni yatakta asik olmadan sevemeden neden yasayacaksin ki sirf evlenmek icin mi ?

Acikcasi ilk gordugumde etkilendim, 20 yasindaydim 4 yil sevgilik surecimz oldu zamanla tanidikca asik oldum ama ilk gordugumde yanima geldiginde heyecandan ellerim titrerdi benim icin bunlar oncelikli, sonra karakterinde dikkat ettigm seyler durust bir insan yalan soylemedigini bilirim ve merhametli birisdr, bana olan merhameti sonsuzdur bu da evliligimizde her anlamda yukumuzu paylasmamizi ve daha az yipranmamizi sagliyor, cunku sana merhamet etmeyen birisj yorgunlugunu bilmez evdeki isin yarisini almaz ve son olarak da asik olmadan evlenme, hergun ayni evde ayni yatakta asik olmadan sevemeden neden yasayacaksin ki sirf evlenmek icin mi ?
Yani seviyor gibiyim ama aşık değilim. Birşikte vakit geçirmekten keyif alıyorum. Özlüyorum . Bi kaç saat konuşmadığımda özlğyorum. Yanındayken mutluyum . Ama aşık değilim evet . Belki de aşık olmayı kendim engelliyorumdur. Kendimş bırakamıyorum. Sanırım hastalığından korktupum için. Sürekli kafamda o sıkıntı var . O olmasa sanki tamamrn kendim bıraksam her şey farklı olurmuş gibi

Back
X