• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenirken nelere önem verdiniz ?

Minnnacik Mouse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
904
2.201
113
merhaba hanımlar. hayatımdaki çoğu şeyin ciddiye bindiği şu günlerde tecrübe ve yaşanmışlıklara ihtiyacım olduğu için size sormak istedim.

evlenme kararını alırken ki ruh halinizi ve mantığınızı merak ediyorum. yani nasıl emin oluyorsunuz evliliğe hazır olduğunuza ? çok çok aşık olup bunun devamı olarak mı evleniyorsunuz yoksa "iyi biri, hoşlanıyorum, iyi anlaşıyoruz e bir de evlenelim bari" gibisinden mi ? yoksa biraz daha mantığa kaçıyorsanız bu işin mantığı nedir ? aşk evliliği yapanlar bunu ne kadar yürütebiliyor ? ya da diğerleri ? evlenme eşiği nedir ? nasıl başlayanlar daha başarılı yürütüyor merak ediyorum.

evlenirken nelere önem verdiniz ? sizi ikna eden ne oldu ?

bunu sorma sebebim kendimi doğru yönlendirmek. tabi ki herkesin ilişkisi farklıdır ama altında yatan mantığınızın bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. ciddi cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya ben her seyini toptan ele aldim. İlk olarak imanli olmasi cok onemliydi. Namazi falan. E namaz kiliyor. Sonra karakteri de herkes ovuyordu. Hayati tirnaklariyla kazimis azimli biriydi. Cok zekiydi, pratik cevaplari vardi ve tuttugunu koparma arzusu yuksekti. Asiri merhametliydi ki merhamet benim icin cok onemli bir kriter.
E kariyerini de yapmis zaten. Beni tasiyabilecek gucu vardi.
Ozguveni cok yuksekti.
E tabi icim de isindi cok sukur.
Oldu yani. Ben mantiktan yanayim her zaman. Mantigimla olcup tartip butun istedigim ozellikleri karsilastirdim.
Boyle yani..

ben esimi ilk gordugumde bu adamdan iyi baba olur demistim :KK53: bu adamdan korkmadan cocuk dogururm diye mi dusundum artik bilmiyorum ama gozumde direkt cocuklarimin babasi olarak canlandirdim onu :KK45:
is ciddiye binince de bu adam benim dirdirimi nazimi ceker dedim,sabirlidir cunku..:KK68:

Karaktere önem verdim. Bana iyi bir eş olur mu ve çocuğuma iyi bir baba olur mu diye sordum. Cevabım tereddütsüzevet olunca evlendim. Zaten seviyordum ama bu soruların cevabı evet olmasa evlenmezdim. Mantık önemli. Aşk gözünü kör etmemeli insanın

Ya ben her seyini toptan ele aldim. İlk olarak imanli olmasi cok onemliydi. Namazi falan. E namaz kiliyor. Sonra karakteri de herkes ovuyordu. Hayati tirnaklariyla kazimis azimli biriydi. Cok zekiydi, pratik cevaplari vardi ve tuttugunu koparma arzusu yuksekti. Asiri merhametliydi ki merhamet benim icin cok onemli bir kriter.
Ozguveni cok yuksekti.
Oldu yani. Ben mantiktan yanayim her zaman. Mantigimla olcup tartip butun istedigim ozellikleri karsilastirdim.
Boyle yani..
@Bilgece m yazmaya üşendiklerimi de yazmışsın :KK45:

merhaba hanımlar. hayatımdaki çoğu şeyin ciddiye bindiği şu günlerde tecrübe ve yaşanmışlıklara ihtiyacım olduğu için size sormak istedim.

evlenme kararını alırken ki ruh halinizi ve mantığınızı merak ediyorum. yani nasıl emin oluyorsunuz evliliğe hazır olduğunuza ? çok çok aşık olup bunun devamı olarak mı evleniyorsunuz yoksa "iyi biri, hoşlanıyorum, iyi anlaşıyoruz e bir de evlenelim bari" gibisinden mi ? yoksa biraz daha mantığa kaçıyorsanız bu işin mantığı nedir ? aşk evliliği yapanlar bunu ne kadar yürütebiliyor ? ya da diğerleri ? evlenme eşiği nedir ? nasıl başlayanlar daha başarılı yürütüyor merak ediyorum.

evlenirken nelere önem verdiniz ? sizi ikna eden ne oldu ?

bunu sorma sebebim kendimi doğru yönlendirmek. tabi ki herkesin ilişkisi farklıdır ama altında yatan mantığınızın bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. ciddi cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
körü körüne asık oldum en büyük hatan aslında hicbir ortak noktamızın olmadıgı esimle evlendş cok seviyorum ama cok farklıyız simdiki aklım olsaaa cokkkk baska yerde olur altımda arabayla sehir sehir gezer keyif catardım tabi kafama göre bi koca bulur yapardım bunları sanki acelem varmıs gibi 21 de evlenmek nedir yani yuhhh bana

İnançlı olması, sevgi,saygı ve merhamet dolu olması,maddi durumu iyi olması, aile ilişkilerinin sağlam olması, kendine olan güveni,çalışkan olması vs.

Ben ilk olarak calismasina onem verdim. Nisanlim evde hic oturamaz mesela hep calisip para kazanayim der. Ailesinede maddi destekte bulunur. Bu yonden hosuma gidiyor. Evlenince de ailesine iyi bakmak icin elinde geleni yapar. Bide cocuklari seviyorsa ondan iyi bir baba ve koca olur diye dusunuyorum

En basta durustlugunu sevdim esimin..

Tanidikca daha cok sevdim spontane ilerledi yani evlendik:KK48:

Ben dogru adama asim oldugum icin sansliydim.

Simdi saymayayim ovunmek gibi olmasin ama aradigim butun ozellikler vardi..

Kuru kuruya asik olanlari anlayamiyorum insanin kendini sevdirecek ozellikleri olmali sonrasi evlilik oluyor zaten:KK200:

Bu arada kendini derdini cok iyi ifade etmissin tebrikler:KK9::KK9:

Ozguveni cok yuksekti.
Boyle yani..
Ne güzel eşiniz gördüğünüz,tanıdığınız,anlatıldığı gibi çıkmış.
Eski eşim de aynı özellikleri taşıyodu fakat içi bozuk çıktı. Tarihi geçmiş bayatlamış bir ürün gibiydi. Hepsinden soğuttu beni.
Şuan evli olduğum yanımda kedi gibi sarılıp,huzurlu uyuyan adamsa ;
"İçiyorum,fıçıyla götürüyorum 18 yaşımdan beri,bu koca karnım da meşhur bira göbeğim" diye pat diye söylemişti benim muhafazakar görüntüme aldırmadan..
Öyle sevdim,aşık oldum ben. Yanıltmadı beni de hislerimi de.
Zaten götürmüyo artık :KK37:

Benim gibi mantıklı birinden beklenmeyecek mantıksızlıkla evlendim ben valla.

Bir arkadaşın dediği gibi nasip. Ağzın dilin bağlanıyor.
Kendine pembe sebepler bulup aklıyor insan.

Olacağı varsa oluyor yani.

Gerçi ben bana verdiği değere, kötü alışkanlıkları olmayışına, efendiliğine gittim.
Ama sonra işler değişti. Esas bakmam gereken başka noktalar da varmış.

Ne güzel eşiniz gördüğünüz,tanıdığınız,anlatıldığı gibi çıkmış.
Eski eşim de aynı özellikleri taşıyodu fakat içi bozuk çıktı. Tarihi geçmiş bayatlamış bir ürün gibiydi. Hepsinden soğuttu beni.
Şuan evli olduğum yanımda kedi gibi sarılıp,huzurlu uyuyan adamsa ;
"İçiyorum,fıçıyla götürüyorum 18 yaşımdan beri,bu koca karnım da meşhur bira göbeğim" diye pat diye söylemişti benim muhafazakar görüntüme aldırmadan..
Öyle sevdim,aşık oldum ben. Yanıltmadı beni de hislerimi de.
Zaten götürmüyo artık :KK37:

Tabiki bazilari degisiyor. Ama 1.5 yil nisanli kaldim. Gorsem o zaman gorurdum herhalde bilemiyorum.. Sukur gormedim. Ama beser sasar derler. Rabbim sasirtmasin diye dua ediyorum sadece..
İnsallah sen de hep mutlu olursun bundan sonra ;)

Back
X