• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenirken nelere önem verdiniz ?

Nasıl birini aradığınıza bağlı :) Bazı ortak noktalarımız vardı bazı huylarımız ise tam tersi.Ortak noktalarımız sevgili olmamız gerektiğini hissettirdi.Farklılıklarımız da dikkatimi çekti merak ettim.Eskiden uzun süreli ilişkim olduğu için çok uzun süreli ilişkim olsun istemiyordum o da askerliğini yapmıştı ve evlenmek için birlikte olduğunu söyledi.Sonra ailesiyle tanıştım ve ailemle çok benziyordu bu da evlenmeye ikna olmamda büyük etken.
He bir de eski yaşadıklarımdan dolayı aşka pek inanmıyorum benim ki %75 mantık evliliği :) Sevgi,sadakat daha ağır basıyor.

Hoşlanmışsan, anlaşabiliyorsan, sana batan huyları yoksa maddi açıdan da bir mesleği güvencesi varsa evlilik kararı vermek zor olmuyor. Normal standart evlenilecek erkekte; şiddet eğilimi, aldatma eğilimi, uyuşturucu kumar vs. bağımlılıklar, sorumsuzluk, düzensiz çalışma hayatı, tembellik olmamalı. Çünkü maddiyat küçümsediğinizden çok daha önemli bir şey, açlık kapıdan girince aşk bacadan çıkarmış. Bunlar geçildikten sonra sıra kişilik özelliklerine ve uyuma gelir. O kişi "bu benim eşim" diye insan içine çıkartmaktan utanmayacağın gurur duyacağın kişi olmalı.
İlkel duygularından kurtulamamış, erkeklik kompleksli ve karşısındaki kadını kendinden düşük gören yönetmeye çalışan erkekle ben yapamazdım mesela. Çünkü hükmedilmeye gelemiyorum. Benim için bunlar etkili oldu. Başkası için başka şeyler olur.

Ben ilk görüşte aşık oldum, ayaklarım yerden kesildi. Ama evlenmek için önce ailem de seni görmeli diyerek babamla onu buluşturdum. Babamın görüşünü , beğenisini aldım, ondan sonra devam ettim.

Sigaradan tiksinirim, sigara içer mesela. Buna bir şey yapamadım, biraz nasip kısmet.

Evlilik Sürecinde alınmış, ıvır zıvırı da hiç takılmadım, Allah Muhtaç etmesin ailem kocam istediğimi alır yapar dedim.

Ahlakına, merhametine, iyiniyetine, insanlarla çocuklarla ilişkisine vs baktım. Trafikte sakin kalışı da aradığım kriterler arasındaydı heheh:)

Karakterine ve huyuna suyuna Önem verdim. Parasına güzelliğine Önem versem garantisi yoktu.

Amma velakin şimdi evlenince de eşimin aşırı merhametinden sürekli ezilenin biz olması sebebiyle deliyorum :)

ben en önce allah korkusu var mı ona baktım o varsa merhamet vıcdan otomatıkman oluyor
ama bu sozde degıl; benım herıfcanla iş yapıyorduk ordan tanıdım hıc hak yemeyen cok dıkkat eden cok adaletlı ahlaklı olması ılgımı cekmıstı

sonra hıc aklında kotuluk dusuncesı olmaması mesela bırı laf sokuyor veya ıma yapıyor o hıc anlamıyordu :) aklına kotusu gelmıyordu bız yanlıs anlamısızdır dıyodu
sonra mesela bırsey ıstıyım ıkı elı kanda olsa yetısıyordu herkese yetısım yardım edım hevesı vardı bundan resmen keyıf alıyordu. en onemlısı ben ıstedıgım naneyı yıyım ama el degmemıs kız alım dusuncesı asla olmayan bı erkektı. benım kendısınden daha cok sevgılım oldu daha rahat yetısmıs bı kızdım ama ısrarla namus kavramının bedenen olmadıgını savunan bı erkek

adamın hamuru kanı iyi; evlendıgıme hıc pısman olmadım hıc yanılmadım
hatta karakterının benden daha ıyı oldugunu dusunuyorum onunla aynı cennetde olabılmek ıcın hatalarımı telafı etmeye ugrasıyorum

ben en önce allah korkusu var mı ona baktım o varsa merhamet vıcdan otomatıkman oluyor
ama bu sozde degıl; benım herıfcanla iş yapıyorduk ordan tanıdım hıc hak yemeyen cok dıkkat eden cok adaletlı ahlaklı olması ılgımı cekmıstı

sonra hıc aklında kotuluk dusuncesı olmaması mesela bırı laf sokuyor veya ıma yapıyor o hıc anlamıyordu :) aklına kotusu gelmıyordu bız yanlıs anlamısızdır dıyodu
sonra mesela bırsey ıstıyım ıkı elı kanda olsa yetısıyordu herkese yetısım yardım edım hevesı vardı bundan resmen keyıf alıyordu. en onemlısı ben ıstedıgım naneyı yıyım ama el degmemıs kız alım dusuncesı asla olmayan bı erkektı. benım kendısınden daha cok sevgılım oldu daha rahat yetısmıs bı kızdım ama ısrarla namus kavramının bedenen olmadıgını savunan bı erkek

hatta karakterının benden daha ıyı oldugunu dusunuyorum onunla aynı cennetde olabılmek ıcın hatalarımı telafı etmeye ugrasıyorum
çok tatlısın:nazar: her şey gönlünüzce olsun :KK68:

Evlilik kararı eğer mantık evliliği yapmıyorsanız oturup ince ince düşünülmüyor, seviyorsun, bakıyorsun zamanı gelmişse de, evleniyorsun!:)
eşim benim lise aşkım. birlikte büyüdük adeta... ne toyluklarımız, ne de hayatın yeni yeni getirileri bizi birbirimizden ayırmaya yetmedi. daha 16 yaşındayken bile arkamdaydı, her zor anımda yanımdaydı. bir gün evleneceğimizi ikimizde biliyorduk :)
annesini kaybedince çok yalnız kaldı. bizde evlilik planlarımızı biraz öne aldık. üniversite biter bitmez de evlendim. Çok da mutluyum. :)
Yuvalarımızdan sağlık sevgi saygı ve bereket eksik olmasın....

Mantıksizca düsünmeden evlendim.. hiç bişeye bakmadım sevsin yeter dedim

y
aşk bitiyor mu? ya da evlilikte o kadar da gerekli bir şey olmadığına mı karar verdin ?
aşk bitmez ama insanların istekleri degisiyo bi arkadas demis ya senin ufacık bi hayalin bile esine aman olsada olur olmasada olur demicek aynı pencere cok önemli iste kör asık olunca bide 21 yasında olunca insan pek akıllı düsünmüyo sahsen ben esimden öncede iliskim olmusyu ama esimle gezerken resmen her yeri fluu görüyodum sadece ikimiz varmıs gibiydim ben

o yüzden artık diyorum kimse kör asık olmasın iyisini kötüsünü göremiyosun ailem dedi tabi bu cocuk iyi olabilir ama ailesi berbat dedi aynen diger arkadasın dediginede katılıyorum eger ailesinin görüsü sana uymuyosa bırak o cocugu ille o aileyle bir araya gelicen bayram seyran dügün cocugun olur görmek ister eger tarzın olmayan bi kadınsa esin icin bile katlanmaya deymez ailesiyle uyusamıcaksan bitiriceksin iliskiyi....

çok safmışım hiç bişeye önem vermemişim. :KK70:
sonra gördüm ama :KK48:

şaka bi yana herkes farklı şeylerden şikayetçi olduğu için şuna bak buna bak der ve herkes kendince haklı. bazısının eşi kötüdür eşinin ailesi iyidir. bazısının eşi iyidir ailesi çekilmez. ben 2. grup şikayetçilerdendim. eşim iyi ama ailesi yüzünden 2. yılda boşanma kararı aldım. çok yıprandım. sonra ne oldu küslük oldu görüşmüyorum abisi ve ablasıyla. kafam rahat ama hoş durum değil.
diyeceğim şuki temel şeyler vardı eşimde zaten. akedemisyendi iş güç yerinde. bunlara takınılmıyor. huyuda eh işte herksein oluyor gıcık tarafları.
  • ama 3. şahısları idare edebiliyor mu bir erkek, müdahele etmelerine göz yumuyor mu ? belkide bu benim hayatımda en önemli şeydi buna dikkat edilmesi gerek. yoksa hayır gelmez bu yuvadan.
  • merhametli mi ? aşk maşk biter ama o sevgi, merhamet bitmemeli asla. biz çift olarak safız tabi, eşimde bende nedense hep kazık yeriz :)
  • seni savunuyor mu yoksa kendi ailesini mi hep savunuyor ? bu düzelebilir ama çooook yıllar geçmeli. 3 yılda belki % 50 oranda bu konuda yol katettik. ama çok yıprandık. halada tam aile olamadık :KK43:
  • birde çok mühim cimri mi ? cimri karı koca arkadaşlarımız var veeeeee bu insanlarla geçim meçim olmaz. ne erkek ne kadın cimriyse uzak durulmalı. tutumlu olmak ayrı
  • bunlar en temel şeyler tabi. hobilerde önemli. sineme tiyatro tatil gezme vs. bunlşarada açık olmalı eş. kös kös evde oturmak isteyen eşlerde görüyorum ben. yeri gelince eşin en iyi arkadaşın dostun olmalı.

Allah korkusu olan merhametli bir insan.
Dışardan baksan konusmaya bile yanasilmicak kadar sert duruyor içine girince pamuk seker gibi:) o kocaman sakallı bıyıklı adam gidiyor cocuk cocuk konusan kedi gibi mırlayan bişiy oluyor:)

Aileside cok önemli.kendi ailem gibi severim hepsini..annesi babası pırlanta gibi insanlar..
İşi gücü yerinde taşı ver suyunu cıkarsın calısmayı seviyor..
Özgüven sahibi ama kibirli egolu değil..
Biz herseyden önce iki arkadasız.
Hem dostum hem sevgilim sanki..
Ki bu ikimiz içinde çok önemliydi herseyi paylasabilmek..

İyi bir baba olur,insallah o konuda kendi babasına ceker:)

Kusurları yok mu elbette bi sürü var,benimde var. Biz onları saygıyla sevgiyle yoğurabildikten sonra okadar göze çarpmıyor.

Eşim değil buarada 6 ay sonra olacak:))

Ilk önce allah la ilişkisini önemsedim. Allah korkusu olmasını önemsedim. Çok şükür benden bile daha titizdir bu konularda :)

Okuyan biri olması benim için önemliydi. Kitap okumalı gündemi takip etmeli akıl fikir sahibi olmalıydı. Buda tamamdı :)

Çevresinde sevilen sayılan biri olmasi. Bu konuda da zaten çevreden vesileyle oldu. Iyi bir çevresi vardı.

Ailesiyle ailem uyumlu olması önemliydi. Biz de buda eğitim seviyesi uymasa da insanlık açısından gayet uyumluyduk.

Eşimin iyi bir kariyerinin olmasını önemsiyordum. Iyi bir lisans eğitimi ve yuksek lisans önemliydi benim için. Bu konuda esim zerre iyi değildi :)) üni.mezunu ama çok iyi bir üni değil. Yine de bölümü fena değildi.

Iyi bir isinin olması önemliydi. Çok şükür idare edebilirdik. Asla maaşını sormadim. Babamda sormadı. Bir aileyi gecindirebilir misin denildi ona. O da evet dedi. Çok şükür diyorum :)

Birde benim uzun boylu geniş omuzlu takıntım vardı. Esim gayet dis görünüşü hoş tiptir.

4 de 3u buluyorsam kritere gore o adam tamamdır :) ben buldum. 20 günde şak diye de evlendim :oops: çok da şükür mutluyuz.
Darısı bekarların başına :KK51:
Nerden buldun bacım böyle dört başı mamuru:)Mutluluğunuz daim olsun:)

Herşey önemli herşey İman,saygı,sevgi,sorumluluk duygusu,mesleği,aile ilişkileri,hijyenik olması... ek olarak benim uyaracağım konu ise aşkından ölsenizde, öbür yarınız olsa da hiç hiç hiç ama hiç kimse için yaşamak istemediğiniz bir şehire razı olmayın. Benim tek sorunum bu ve bu konuda çok pişmanım.

Masallah size :nazar:

Elbette evlenmeden cok ama cok dikkat edeceksin bakacaksin herseyine ama
Malesef ki evlilik kapali bir kutu..o kutuyu da evlenip gittigin gün acabiliyorsun sadece..ici cok güzelde olabilir cok boşda..

O benim çocukluk askimdi ve yıllar sonra birbirimize açıldık ama hayatıma alabilecegim tek insan oydu bence ... Mantık kadar sevgi de önemli çünkü gerçekten bazı şeylere seviyosan aşıyosun o senin için sende onun için ancak seviyosan fedakarlık yapabiliyosun bi senemiz dolmak üzere çok şukur şimdi o yıllardır hayal ettiğim baba bende minnakimizin annesi olucam insallah

Back
X