• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenirken nelere önem verdiniz ?

esas bakman gereken noktalar nedir bizle paylaşabilir misin ? yani o leyla halinden çıktıktan sonra bir şeyler değişti sanırım?

Tabi paylaşayım.

Eşinin altın olmasının bile bir önemi yokmuş ailesi tenekedense eğer.
Yani ailesinin iyi olması da çok önemliymiş.

Hayallerinizin ortak olmasının, basit bir konuya bile aynı pencereden bakabilmenin önemi çok büyükmüş.
Sana mutluluk veren bir şey ona gereksiz geliyorsa mesela bu büyük bir sorunmuş.

Lafla peynir gemisi yürümezmiş atalarımız bilip söylemiş :)
Lafa değil icraata bakarak yol almak lazım.
Verilen sözler nikah sonrası palavraya dönüşebilirmiş.

Her şeyi garantiye almalı sonra imza atmalı ipler elindeyken yani.

Evlenene kadar aslında kendine adım attırabildiğin kadar attırmalıymışsın.
Çünkü evlendikten sonra çoğu adım kadından bekleniyor.

Karakteri sağlam olmalı durusundan bile belli eder kendini imanlı Allah korkusu seni kaybetme korkusu olmalı sana değer vermeli ve tabi ki aşık olmalı sana sadece sevgi değil aşk da olmalı ve aşık etmeli seni kendine senin gözünün içine bakmalı senden korkmalı ve sen bunları kullanmadan ona aynı değeri verip yanında olduğunu göstermeli anlayışlı ve vefalı olmalısın sevgini sonuna kadar geçirebilmelisin

5.5 yıllık evliyim (aman nazar değmesin) Allahıma binlerce kez şükür harika bi evliliğimiz var. Herkesin daha daha mutlu yuvaları olsn inş!. Sanırım önce mantık ardından aşk geldi. Kırmızı çizgilerim vardır benim,olmazsa olmazlarım.. ilk görüşmelerimde sordum açık açık, çıtamın üstünce cevaplar alınca da 10 günlük tanışmamıza rağmen biz evlenelim yaa dedik :)
Bence otur eline bi kağıt kalem al(mecazen değil),gerçekten.. sayfayı ortadan ikiye böl bi başlık +"

Bi diğer başlık da "-" olsn.. ve aklına gelen herşeyi yaz.. sonra otur ve değerlendir. Hangi taraf daha ağır basıyor artılar mı eksiler mi.. tabi her artı her eksiyle aynı değerde olmasın. İşte burda kişinin beklentileri giriyor devreye.. valla ben bunu yaptım ve Allahıma çok şükür pişman olmadm,olmam da inş.. bi dene bence

Su aşık olunca gözü kör olan dizi karakterleri var ya, hah işte onlardan biriyim bende.
Nişan arefesinden döndüğünden ve uzuunca bir ilişkiden çıktığım için sorunu cevaplayabilirim sanırım.
Şöyle ki aşık olunca inan hiçbir şey gozun gormuyor. Çevrenin dedikleri umrumda olmuyor bile. Bak diyorlar adam bunu bunu yapıyor düşünüyorsun evet haklilar ama seviyorum diyorsun. Belki birkaç dakika düşünüp sonra hic duymamış gibi devam ediyorsun. :-) Mantık kilitleniyor resmen. Sevda girince beyin terk eder o bedeni. İşi gücü kötü alışkanlıkları hiçbiri gözüne görünmüyor.

Bak benim ki içerdi, sigarası vardı bir zamanlar uyuşturucu bile kullanmıştı. Delinin tekiydi. Hatta kaç adam vurdu . Bildiğin filmlerde ki serseri karakterler gibi :) Sonra saçma sapan bir bolum mezunuydu . Ha işi vardı maddi durumu iyiydi ama okul eften puften. Sabahlara kadar gezerdi içerdi. Hatta akşama kadar içtiği olurdu. Neler neler. Şimdi diyorsunuzdur bu adamın nesini sevdin. Vallahi bende bilmiyorum. Bakışıni kasını gözünü sevdim demek ki . Bana hep derlerdi Crylin bu adam böyle böyle yapmış aman ha diye. İnan oturup düşünmedim bile acaba bu adamdan bana koca olur mu? Bu adam baba olur mu diye.
Benim için bunların hiçbir önemi yoktu. Sadece seviyordum ve yetiyordu o :)

Velhasıl kelam Allah kurtarmış beni.

Ahahah aynen öyle :)
Sanıyorsun ki bulutlarda gezeceksin ona kavuşunca . ama yok öyle dünya
Aşık olmamışsın ondan.

Aşık olunca dünyanın ennnn mükemmel erkeği bu hayatım boyunca bununla olsam doyamam diyorsun. Ayrıntıları görmüyorsun şurası böyle orasını beğenmedim demiyorsun.

Bunlar fasa fiso nasip die bir alin yazisi varya!!! Sana onu hertürlü cicili bicili gösteriyor. .gözlerin kör kulaklarin sagir oluyor ağzın baglaniyor...ve evleniyorsun:KK200:
Onun adina nasip demeyip askin gozu kor kulagi sagir da diyebilirz sanki. Cunku gormek isteyen herseyi goruyor bence. Ki mantik denen birsey var asiksan da kullanabiliyorsun. Mutluluklar.

İlişkinin ilerleyişi kendiliğinden evliliğe götürüyo zaten. Daha evlilik kararı alınmadan hayatınızda olması gerektiğine karar verdiğiniz anda başlıyor bu süreç. Ya evlilik ya ayrılık... Severek evlenen insanların kriteri olmuyo pek. Ama benim için en önemli şey merhamettir sonra verdiği değer ve çabası daha çok sevdirebilir bi erkeği. Bunlar olmasa bile evlenilebiliyor neden aramadığımız için çok fazla.

Nasıl birini aradığınıza bağlı :) Bazı ortak noktalarımız vardı bazı huylarımız ise tam tersi.Ortak noktalarımız sevgili olmamız gerektiğini hissettirdi.Farklılıklarımız da dikkatimi çekti merak ettim.Eskiden uzun süreli ilişkim olduğu için çok uzun süreli ilişkim olsun istemiyordum o da askerliğini yapmıştı ve evlenmek için birlikte olduğunu söyledi.Sonra ailesiyle tanıştım ve ailemle çok benziyordu bu da evlenmeye ikna olmamda büyük etken.

Her zaman Yüce Yaradandan her şeyin hayırlısını istemek :KK200:
Senelerce birileriyle flört edersin eften püften bir sebeple bozulur gider ilişki bir anda biriyle tanışırsın bir bakmışsın çeyiz hazırlığındasın.Allahım herşeyin hayırlısını versin çok ince eleyip sık dokusan da olmuyor çok serbest düşünsen de olmuyor Olacağı varsa oluyor :KK25:

Back
X