• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenirken nelere önem verdiniz ?

hepinizin cevaplarını okudum özet geçerek genelleyecek olursam :KK69:

1- Ailesiyle anlaşamazsan evlenme.
2- çokta aşık olmana gerek yok her çift problem yaşar.
3- aşık olmak yerine karakter uyumu ve maddiyat daha ağır basmalı.

peki çokta aşık olmayan arkadaşlara soruyorum bazen size batmıyo mu ya bazı hareketleri ? hani deli gibi aşık olduğum biriyle evlenseydim şu davranışını tolere edebilirdim dediğiniz şeyler oluyor mu ? bir de çocuk yapma mevzusu. çok aşık olmadığım birinden çocuk yapma isteği nasıl geliyor ki? zamanı geldi çocuk yapayım bari gibi mi oluyor.

sevdiğini alamamış içli bir kız olarak bunları bilmem gerekiyor :KK14: daha doğrusu bir daha aşık olabileceğime ihtimal vermiyorum. kimse çok deli gibi aşık olarak evlenmiyor çevremde. sadece nasıl yaptıklarını merak ediyorumm.

peki çokta aşık olmayan arkadaşlara soruyorum bazen size batmıyo mu ya bazı hareketleri ? hani deli gibi aşık olduğum biriyle evlenseydim şu davranışını tolere edebilirdim dediğiniz şeyler oluyor mu ? bir de çocuk yapma mevzusu. çok aşık olmadığım birinden çocuk yapma isteği nasıl geliyor ki? zamanı geldi çocuk yapayım bari gibi mi oluyor.

sevdiğini alamamış içli bir kız olarak bunları bilmem gerekiyor :KK14: daha doğrusu bir daha aşık olabileceğime ihtimal vermiyorum. kimse çok deli gibi aşık olarak evlenmiyor çevremde. sadece nasıl yaptıklarını merak ediyorumm.
Tam olarak aklımdaki sorular. Bende aşık olma ihtimalim olduğunu düşünmediğim için cevapları merakla bekliyorum.

valla sevdiğinle bile problem çıkıyor. sevsen bile nefret edebilirsin helede sevmiyorsan tekmeyi atarsın 1 yıl sonra. evlilik kolay değil. sevmeden evlilik olmaz. mantık evliliğine ben karşıyım. parası olsun pulu olsun... eşin ve ailesi kusura bakmayında ağzına etsin sonrada mantık evliliği. he mantık evliliği diye yola çıkarsın niaşn felan derken seversin taamam. ama para pul kariyer deyip hop atladın evliliğe 1 yıl veriyorum sadece. birde bunların hepsi boş. bazıları demiş daha nişanlıyım ama şuyu çok iyi ailsei melek vs.
bunların hepsi evlenince 180 derece bir döner şaşr kalırsın. sen istediğin kadar ince eleyip sık doku. aynı evde yaşamadan ya da ailevi ilişkiler tam kurulmadan kimseyi tanıyamaz ve anlayamzsın.
hayırlısı olsun.

Merhabalar;
Sevgisiz asksiz evlilik cok zor. Esinize bakarken yureginizin isindigini hisstmelisiniz. Anahtar kapida dondugunde kalbiniz heyecanli tiklamali :) onun sevinecegini dusunerek bir sey yapmanin tadi bambaskadir.
Onun sizi sevmesi ayrica cok onemli. Sizi seven bir adam size oyle seyler hissettirir ki iste bu dersiniz.. Icinizden bir yerlerden bir ses bagira bagira onun ismini soyler..
Tek basina sevgi de yetmez saygi ve sadakat yoksa.. Sevgi Saygi Sadakat bu 3 S olmali iliskide olmazsa olmaz derdi teyzem cok dogru :)
Bunlardan biri bile eksikse zaten evliligin e sini bile anmayin. Geri kalan her sey kisiye gore degisir. Once siz kendiniz icin onemli degerlerin farkina varin. Sizin olmazsa olmazlariniz nedir? Din, siyasi ,gorus ,kariyer, mali durum, maas, zenginlik, anlayis, hosgoru, fedakarlik, ebeveynlik niteligi, caliskanligi, ailelerin uyumu, egitim durumu, ofke kontrolu, iletisim, empati niteligi, sosyalligi, sakinligi.... Bu liste uzaaar gider. Siz kendinizdeki tabiri caizse bam tellerinizi bulup karsinizdaki insan bu tellere basar mi basmaz mi ona bakmalisiniz.
Kucuk bir ornek nisanliyken tanimak icin ozellikle damarina basin hoslanmadigi bir sey yapin sizin icin onemli oldugunu vurgulayin ve izleyin tepkisini bakalim ne kadar ofke kontrolu var? Ne kadar kendi hoslanmasa da sizin onem verdiginiz biseye nasil yaklasimlarda bulunuyor?
Akilci olun, sevgi dolu olun, guclu olun!
sevgiler :)

Askin en buyuk ve en guzel ozelligi, en beklemediginde en vazgectiginde seni bir anda tutup sarmasidir..
Bazi seyler inanmakla ilgilidir biz inandigimiz icin vardirlar ve onlari icimizde hissederiz. eger aska inaniyorsaniz ask birgun sizi yine bulacaktir..

Of of öyledi de işte başkasını tercih etti o...
Merhabalar;
Sevgisiz asksiz evlilik cok zor. Esinize bakarken yureginizin isindigini hisstmelisiniz. Anahtar kapida dondugunde kalbiniz heyecanli tiklamali :) onun sevinecegini dusunerek bir sey yapmanin tadi bambaskadir.
Onun sizi sevmesi ayrica cok onemli. Sizi seven bir adam size oyle seyler hissettirir ki iste bu dersiniz.. Icinizden bir yerlerden bir ses bagira bagira onun ismini soyler..
Tek basina sevgi de yetmez saygi ve sadakat yoksa.. Sevgi Saygi Sadakat bu 3 S olmali iliskide olmazsa olmaz derdi teyzem cok dogru :)
Bunlardan biri bile eksikse zaten evliligin e sini bile anmayin. Geri kalan her sey kisiye gore degisir. Once siz kendiniz icin onemli degerlerin farkina varin. Sizin olmazsa olmazlariniz nedir? Din, siyasi ,gorus ,kariyer, mali durum, maas, zenginlik, anlayis, hosgoru, fedakarlik, ebeveynlik niteligi, caliskanligi, ailelerin uyumu, egitim durumu, ofke kontrolu, iletisim, empati niteligi, sosyalligi, sakinligi.... Bu liste uzaaar gider. Siz kendinizdeki tabiri caizse bam tellerinizi bulup karsinizdaki insan bu tellere basar mi basmaz mi ona bakmalisiniz.
Kucuk bir ornek nisanliyken tanimak icin ozellikle damarina basin hoslanmadigi bir sey yapin sizin icin onemli oldugunu vurgulayin ve izleyin tepkisini bakalim ne kadar ofke kontrolu var? Ne kadar kendi hoslanmasa da sizin onem verdiginiz biseye nasil yaklasimlarda bulunuyor?

Öncelikle nasip kısmet bu işler ama ben evlenirken eşimin sabrına hayran olmuştum.O ne sabır oyle :KK22: dedim bu adam bana sabreder.sonra çalışkan tutugunu koparan bi adamdı.annesi babası ayrı ve babasından pek bişey görmemiş ama görmedigi tüm ilgiyi bana gösteriyor canı yandıgı için.ben baya zorladım 1.5 senelik ilişkimde 1 kere bile sesini yükseltmedi.Çok kızdırdıgım zamanlar oldu ama hep sesiz kalıp sakınleşerek konuşmayı seçti.mantık sadece para pul demek degil bana göre eşimin parası pulu yoktu ama azimliyli ben kira ödemek yerine ev alalım dedigimde şartları zorlayıp borç altına girdik küçücük sıcak bir ev aldık.şimdi hamileyim ve eşim beni düşündügünden araba alalım sen rahat et ben gerekirse ek iş bile yapalım diyor. Kendimi şanslı hissediyorum
anlayıslı sabırlı ev işlerinden anlayan benim kararlarıma saydı duyan bi adam.:KK60:

kısacası ben görürgörmez vurulmadım ama her hareketi her tavrı ve karakterine aşık oldum:KK22:

Sevgi olmadan olmaz. Hoşlanmadıysan sevemediysen görünce mutlu olmuyorsan olmaz zaten. Ama aşık olmak gerekmiyor bence. Kör kütük aşk denilen şey bir süre sonra geçiyor.
Gözünde Zeus gibi olan adamı yıllar yıllar sonra görünce ay bu muymuş diyorsun.

İyi bi eş ve baba olur diye evlendim açıkçası..Çok aşık da değildim...O da değildi diye düşünüyorum...Evlnirken daha çok mantık devreye giriyor..Pişman da pek olmadım Allah kimseyi pişman etmesin....

Merhabalar;
ne güzel özetlemişsiniz konuyu ve ne kadar önemli yazdıklarınız

• tipi tamamdır ne çok yakışıklı ne yüzüne bakılmayacak gibi
  • huyu alttan aldım mı sözümü dinletebilirim
  • çapkınlık(hımm bu beni biraz zorlayabilir)
  • iş durumlarımız aynı, maaşlar birbirine yakın(kendi, yağımızla kavruluruz)
  • parama karışmayacak bu da süper
  • hımm baba olur mu (neyse bebekle onu da büyütürüz)
bu maddelendirmeleri yapıp evlendim ...

• tipi tamamdır ne çok yakışıklı ne yüzüne bakılmayacak gibi
  • huyu alttan aldım mı sözümü dinletebilirim
  • çapkınlık(hımm bu beni biraz zorlayabilir)
  • iş durumlarımız aynı, maaşlar birbirine yakın(kendi, yağımızla kavruluruz)
  • parama karışmayacak bu da süper
  • hımm baba olur mu (neyse bebekle onu da büyütürüz)
bu maddelendirmeleri yapıp evlendim ...
çok tatlısınız uzmanlar yüzde 40 uyum varsa evlenin diyorlar. sanırım biz aşırı beklentiye girdiğimiz için evlenemiyoruz

cok guzel bir konu olmus, benim de coook merak ettigim bir konuydu. yakinda soz\ nisan merasimleri var ama ben seviyor muyum, ne hissediyorum farkinda degilim. hatta bazen Allahimmm ben ne yapiyorum diyorum. soyle ki:
- namazinda,efendi, merhametli biri.
- tipi fena degil. idare ediyor :)
- isi gayet iyi hamdolsun. isinde hak hukuka da cok riayet ediyor
- tanidigim kadariyla ailesi benim aileme cok benziyor. gayet nezih bir anadolu ailesi
- memleketlerimiz de asagi yukari benziyor
- sanirsam beni seviyor, gozumun icine icine bakiyor. ben gulunce guluyor
- farkli ulkelerde olsak da yurtdisi / gurbet deneyimimiz var.
- cocuklara, ailesine cok duskun. iyi baba olur izlenimi veriyor ilk gordugumden beri
- cimri degil. ister calis ister calisma, ister oku ister okuma ben hep arkandayim dedi. bu + olarak yazdim tabi. bir de Allah icin ve devlet icin ne yaparsan desteklerim dedi, bu da guzel.
- kafami tek mesgul eden konu egitim durumumuz, ilgi alanlarimiz. ben doktora yapiyorum, o uni. mezunu. benim ilgilendigim knoular sanki ona cok yabanci, ben anlattikca o heyecanla dinliyor. ama ben isterdim ki esim bana biseyler ogretsin, ben ona hayran hayran bakayim.
- bir de mesela aradiginda ben heyecan yapmiyorum, ayse fatma arkadasim ariyor gibi. ama telefonda (farkli ulkelerdeyiz ondan ancak telefonla gorusuyoruz) konusacak konu bulamiyoruz sanki. bir omur ayni evde yasayabilir miyim bilmiyorum.
ZAMANLA SEVEBILIR MIYIM SIZE??? aslinda sempatik, utangac biri. hicbir zaman %100 birini bulamayacagim. sanki boylesi de az bulunur gibime geliyor. cok mu abartiyorum ilim yonunu size? ne dersiniz tecrubeli hanimlar

Back
X