evlenirken...

pardon_ama

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
690
1.072
18
51
mesleğine, mezuniyet seviyesine göremi evleniyorsunuz, yoksa aşık olmak yeterlimi diyorsunuz...

Bence davul bile dengi dengine olmalı.. Ben bunu yapmadım şu an boşanma aşamasındayım.. Olmuyor yani, hiç bir sorun olmasa da karşıdaki aşağılık kompleksine girip hayatı zindan ediyor..
bu kompleksi birazda kadınmı hissttiriyor acaba, farkında olmadan yani...

ikisi de olmalı sevgi olmalı ama bazı konularda denklik de olmalı bence.tabi her şey denk olamaz.ve kişiden kişiye denk olmak değişir.

Ne meslegine baktim ne kazancina. Kazancini benden kiskanip kiskanmadigina baktim ve her kurusuna ilk gunden itibaren sahip ciktim ve saygi duydum. Esim calistigi yerde cok saygi duyulan cok sevilen bir isim. Etiketler gelir gecer ama kisilikle is hayatina farkliliklar gelir
Hic bir zamanda meslegin etkisine kapilmadim tam tersi mesleki sartlardan dolayi istemeyecegim meslekler var.

Benım gıbı 18 yasında unıversıtede tanısırsan sevgı ask gelır. Ama belırlı yastan sonra krıterler degısıyor mantıga kayıyor gıbı 25 ustu cunku meslekler belırlenıyor egıtım duzeyı olusmus oluyor. Esımle genc tanıstık o askerıyede calısıyor suan belkı bu ıs olmazdı baskası olurdu yıne kabul etmıs olurdum sevdıgım ıcın. Ama 25 ve ustu yasta evlenseydım benım ıcın meslek egıtım duzeyı daha etkılı olurdu secerdık yanı. Bundada yanlıs bırsey yok.

Benim için statünün önemi yok ama bu durumun içinde olanlar daha iyi bilir:)

mesleğine, mezuniyet seviyesine göremi evleniyorsunuz, yoksa aşık olmak yeterlimi diyorsunuz...
Mantık evliliği yapmalısın. Mantıktan kastım işi ticarete dökmek değil(meslek, ev, araba vs.)

Evlilikte bi süre sonra o ilk aşk kıpırtısı kalmıyor. Aşkın Tam cıvıl cıvıl zamanını yaşarken diyelim ki normalde bi başkasında sevmediğin özellik. Sevdiğin kişide bulunuyorsa diyorsun ki amannn bu kadar kusur kadı kızında da olur. Halbu ki ilerleyen zamanda hala seversin ama içinde ki cıvıltı kalmaz. Tartışma sürtüşme vs. Oluyorsa arada o görmezden geldiğin sevmediğin kusur gözüne gözüne batar.

Mantık evliliği en temizi. Birgün evlilik oturunca sevgin azalsa bile saygı hala kalmalı çiftlerde.

Bnce karsinizdaki kisiyle alakali bnm esim esnaf lisemezunu bn uniyi yarida birakip evlendim. Bir sorun yasamadik.
Yarıda bıraktığın için sorun yaşamamışsın. Denemek için devam etmek istiyorum de bak nasıl tepki veriyor. Tepkisine göre sorun olup olmadığını anlarsın.

Back
X