Evlenirsen çocuğu alırım?!

Herkese merhaba. Gecenlerde kız kardesim, benimle ve cocugumla ilgili konu açmıştı. Çok da üzgündüm cevaplarınız ile daha iyi hissettim teşekkür ederim. Yine bir şey oldu paylaşmak istiyorum. Kısaca özetleyim sorunlu bir bosanma süreci geçirdim (şiddet sebepli ayrılık) , eşim cocukla hic ilgilenmedi, nafaka ödememek için çok uğraştı, en son vazgecmeyeceğimi anlayınca yatırmaya başladı. Ben de bu sureci cok zor atlattım, hep gönlümü yapsın diye bekledim, bir sey dese ezik gibi gönlünü yapa yapa cevaplar verdim. Bazen dayanamadim yuvam dedim. Öyle böyle atlattım geçti. Ve geçenlerde 1 yaşında çocuğunu ilk kez gördü. O aksam bir seyler yazdı tersledim sonra cevap vermedim. Bitti artık benim için. Dun aksam da birdenbire ondan mesaj geldi. Barısmak istiyor musun demiş hayır dedim. Öyleyse evlenirsen çocuğu alırım, baskasıyla buyumesine izin vermem. Hem para vercem hem cocuk baskasında olacak yok oyle dunya demiş. Senin evlenmen zerre umrumda değil, beni hiç ilgilendirmez, evlenebilirsin diye de ısrarla vurgulamış. Annesin diye velayeti alamam sanıyorsun alıyım da gör demiş. Evlenme niyetimin olmadığını söyledim. Birdenbire boyle değişmen başka biri olduğunu gösterir diyor. Bunun sizce niyeti nedir? Evlenme niyetim yok ama anlaşabileceğim biri olursa görüşürüm neden olmasın ki. Ama şimdiden huzursuz oldum
Kuzum ben yazmalıyım bu konuya. Benzer şeyler yaşamışız. Evlenirsen çocuğu alirim, surundururum rezil ederim bla bla bla. Bunların hepsi boş laf. Hiç bir şekilde ortamı germeyin ama özel hayatınızla alakalı da konusmayin.
Evlendim çocuğum bende . En son kızımın babaannesi annen çalışıyor sana bakamaz demiş. :) :) çocuk büyüyünce hizmet amacli sanirim kıymete bindi :)
Kızımda duymazdan gelmiş. Bosandigimda kizim 1 yaşında değildi. Şimdi kocaman oldu. Umursama. Dalaşma. Önüne bak. Asla.geri dönmeyi düşünme.
Sevgiler ♡♡

Sizi manipüle etmek için yol deniyor. Sizin ilginizi istemek için yapmış. Eskiden siz umursadığınız için hep açıklama durumuna girip, hemen üzüldüğünüzü belli ederken artık ona hiç değer vermediğinizi görünce, sırf sizde hala eskisi gibi etki edebileceğini görmek istemiş, denemiş.
İlk önce özledin mi gibisinden sonra da klasik tehdit etme, huzur kaçırma. Adam boş boş konuşuyor. Artık ne derse desin sallamasanız sizinle uğraşamaz.
“Çocukla ilgili sorularına cevap veririm, benim özel hayatımla ilgili hiç bir soruna cevap vermek zorunda değilim.” Size bir milyon hakaret eder, oradan girer buradan çıkar, cevap vermeyin.

Bundan sonra yine saçmalarsa tek bir kere, sonrası için kayıt olması için böyle bir mesaj yazabilirsiniz.
“Ne hamileyken, ne doğum sonrası ne se çocuk büyürken bir kere bile sormadın, sorumsuz bir insansın, şimdi de çocuğu bahane edip hayatımıza girmeye çalışıyorsun, üzgünüm ama biz bir karar verdik ve sen artık verdiğin kararın arkasında durman gerekir diye bundan sonra mesaj atın. Aramalarını vs açmayın. Çocuğunuzu sizden direk alamasın. Görmek isterse ortak bir yakından alıp götürsün, getirsin.

Siz hatalı değilsiniz. Tek hatanız kendinizi başka insanlardan düşük görmeniz, güvenmemeniz, şüpheyle bakmanız. Asla ama asla böyle bir insanın söylediği şeylerde mana aramayın, neden bunu dedi diye artık düşünmeyin, bilin ki sadece sadistçe bir oyun ve bu oyunu tek başına oynayamaz. Eğer siz ona eskisi gibi alttan almaya, cevap vermeye veya kışkırtmaya devam ederseniz onun istediğini yapmış olursunuz. Avukatınız muhatap olsun onunla ilgili para meselelerine. Asla karşılıklı diyaloğa girmeyin. Olan olmuş artık kendinizin ayaklarınızın üzerinde ayağa kalkmanızın zamanı gelmiş. Ne istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğitim şansınızı, iş şansınızı kaçırmayın. Öpüyorum sizi. Bu manipülatif insanlarla mücadele yolları vs diye yazın internete bakın izleyin video vs, okuyun ne bulursanız.

Kuzum ben yazmalıyım bu konuya. Benzer şeyler yaşamışız. Evlenirsen çocuğu alirim, surundururum rezil ederim bla bla bla. Bunların hepsi boş laf. Hiç bir şekilde ortamı germeyin ama özel hayatınızla alakalı da konusmayin.
Evlendim çocuğum bende . En son kızımın babaannesi annen çalışıyor sana bakamaz demiş. :) :) çocuk büyüyünce hizmet amacli sanirim kıymete bindi :)
Kızımda duymazdan gelmiş. Bosandigimda kizim 1 yaşında değildi. Şimdi kocaman oldu. Umursama. Dalaşma. Önüne bak. Asla.geri dönmeyi düşünme.
Sevgiler ♡♡
Ben bosanma travmasını yeni atlatmışım, kalkmış yeniden huzursuz etmeye çalışıyor. Bir kurtulamadım ya😭 üzgün olmamı bile çevrelerine anlattılar, biz haklıyız dediler. Bunların hepsi öyle ağır ki. Evlenmeyi bırakın tüm insanlardan kaçıyorum
Teşekkür ederim, mutluluğunuz daim olsun insallah🌷

Siz hatalı değilsiniz. Tek hatanız kendinizi başka insanlardan düşük görmeniz, güvenmemeniz, şüpheyle bakmanız. Asla ama asla böyle bir insanın söylediği şeylerde mana aramayın, neden bunu dedi diye artık düşünmeyin, bilin ki sadece sadistçe bir oyun ve bu oyunu tek başına oynayamaz. Eğer siz ona eskisi gibi alttan almaya, cevap vermeye veya kışkırtmaya devam ederseniz onun istediğini yapmış olursunuz. Avukatınız muhatap olsun onunla ilgili para meselelerine. Asla karşılıklı diyaloğa girmeyin. Olan olmuş artık kendinizin ayaklarınızın üzerinde ayağa kalkmanızın zamanı gelmiş. Ne istiyorsanız yapabilirsiniz. Eğitim şansınızı, iş şansınızı kaçırmayın. Öpüyorum sizi. Bu manipülatif insanlarla mücadele yolları vs diye yazın internete bakın izleyin video vs, okuyun ne bulursanız.
Boşanma aşamasında o kadar çok üzüldüm ki, kendileri de biliyor. Giderek bunu hak ettin diyerek ve çevrelerine de üzüldüğümü söyleyerek sarsılan itibarlarını duzeltmeye çalıştılar. Bense o enkazdan tam çıkmışken boyle bir seyle karşıma çıktı. Kibarca savuşturdum, hem uğraşmasın hem sussun diye. Benim için bir sey ifade etmediğini de hissettirdim sustu. Devam etmez herhalde 😭

Sevgiler ♡♡
Sizinkiler de ayrı bi dengesiz bakım olayı geçti tabi çocuğun yanlarına çekecekler evladiniza dikkat edin doldurmasinlar vallahi öyle tipler varki şeytana taş cikartirlar.

Nafaka vermek zorunda gitmiş. Yoksa 1 sene sonra ilk kez gördüğü çocuğu istediğini sanmıyorum. Evlenirsen çocuğu alırım hem nafaka vereceğim hem başkasında olacak lafından da asıl derdinin nafaka olduğu belli zaten. Sizi kıskandığı falan yok. İstemiyorum nafaka falan demenizi beklemiş ama olmamış.

Boşanma aşamasında o kadar çok üzüldüm ki, kendileri de biliyor. Giderek bunu hak ettin diyerek ve çevrelerine de üzüldüğümü söyleyerek sarsılan itibarlarını duzeltmeye çalıştılar. Bense o enkazdan tam çıkmışken boyle bir seyle karşıma çıktı. Kibarca savuşturdum, hem uğraşmasın hem sussun diye. Benim için bir sey ifade etmediğini de hissettirdim sustu. Devam etmez herhalde 😭

Eder. Huylu huyundan vazgeçmez. Sadece taktik değiştirir. Uyanık olup sallamayın. Kısa, öz uzun zaman sonra cevap verin. Çocuk haricinde ki soruları avukata danış, özel sorulara cevap vermeme gerek yok vs. Gibi

Nafaka vermek zorunda gitmiş. Yoksa 1 sene sonra ilk kez gördüğü çocuğu istediğini sanmıyorum. Evlenirsen çocuğu alırım hem nafaka vereceğim hem başkasında olacak lafından da asıl derdinin nafaka olduğu belli zaten. Sizi kıskandığı falan yok. İstemiyorum nafaka falan demenizi beklemiş ama olmamış.
Bu açıdan hiç düşünmemiştim, baya da üzerine yakıştı bu düşünce😒

Bir de sey söyledi. Yakın zamana kadar üzülüyordun, şimdi bu tavrın baska biri olduğunu gösteriyor. İyi ki barışmamışım diyorum, demek ki birini bulana kadarmış derdin. Dedi sonra da hem para vercem hem cocugu vercem yok oyle dunya dedi

Ben bosanma travmasını yeni atlatmışım, kalkmış yeniden huzursuz etmeye çalışıyor. Bir kurtulamadım ya😭 üzgün olmamı bile çevrelerine anlattılar, biz haklıyız dediler. Bunların hepsi öyle ağır ki. Evlenmeyi bırakın tüm insanlardan kaçıyorum
Teşekkür ederim, mutluluğunuz daim olsun insallah🌷
Yeniden böyle bir yola girmem 10 yılımı aldı. Ama şunu söyleyebilirim ki kimse boşandığı insana bal börek demez. Merak.etmeyin hiç kimse de çocuklu olan bir kadının keyfi bosanmayacagini bilir

Evlenirsem senin parana ihtiyacım kalmaz merak etme, üç kuruş nafakanla mutluluklar yazamadınız mı?
Şu karantina günleri geçince kendinize iş bulmaya çalışın, muhtaç olmayın ona.
Çocuğuna verdiği paranın hesabını yapıyor, yazık.

Evlenirsem senin parana ihtiyacım kalmaz merak etme, üç kuruş nafakanla mutluluklar yazamadınız mı?
Şu karantina günleri geçince kendinize iş bulmaya çalışın, muhtaç olmayın ona.
Çocuğuna verdiği paranın hesabını yapıyor, yazık.
Evet işe girdiğim zaman parasını istemeyeceğim. Zorla verdi zaten. Cevap olarak bir erkeğe ihtiyacım yok dedim. Kendi ayaklarım üzerinde durabilirim anlamında. O ne anladı bilmiyorum

Hic muhattap olmamak hic cevap vermemek ona en buyuk siniri vericektir cevap verme akli sira sana rahatsizlik vermeye calisiyor iste sanki cocugunu cok seviyormus gibi. Ayrica siz evlenirseniz o nafaka vermiyor diye biliyorum ama yanlista olabilir

Hic muhattap olmamak hic cevap vermemek ona en buyuk siniri vericektir cevap verme akli sira sana rahatsizlik vermeye calisiyor iste sanki cocugunu cok seviyormus gibi. Ayrica siz evlenirseniz o nafaka vermiyor diye biliyorum ama yanlista olabilir
Bilmiyorum ki cocuk için hep vermesi gerekiyor sanıyorum ben de. Bir de mihir ödemesi yapacaktı, onu da vermem diye tehdit etti. Derdi para demek ki

Çalışmıyor musunuz ?şayet bir geliriniz varsa böyle bir adamın 3 kuruşuna tenezzül etmeyin nafaka almayın.
Neden almasın ki? Esas böyle adamlardan alacaksın her gönderdiği nafaka içine içine otursun. Kendine harcamasa bile alsın, çocuk için birikim yapsın.

Nafaka cocugunuzun Hakki yok almam falan olamaz. Durumunuz elveriyorsa biriktirin evladiniza hayata baslarken destek olur. Yeri gelir okul parasi, yeri geli dügün, ev parasi olur. Yok o adamin hic bir seyi lazim degil dediginiz durumda bi alin, bagislayin bu dünyada yardima ihtiyaci olan insanlar var.

Back
X