• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleniyorum ama kafam çok karışık.....

birlikte oturmak senini için çok zor olacağı kesin. ama kaynanan içinde çok zor olacak.
o yüzden iki taraf sabredip zamanın geçmesini bekleyecek.

alıştığı kendi kurduğu düzene bir bayanın daha karışması yeni bir düzene girilmesi hiç bir bayanın kolay hazmedebiliceği şey değil.
ve bir çok kaynana da hazmedemediği için gelinini burnundan getirebiliyor.

ortak kurallar belirleyip birbirinize sabırlı ve saygılı olursanız bu süreçi iyi de geçirebilirsiniz.
ama eşiniz bu düzenden memnun kalıp 2 sene sonrası için yaptığınız planlar 5-10 yıla çıkabilir. hele bir de bebek sahibi olursanız ev işi tamamen yatar.

2 yıl bir ömüre çıkmasın? Sizin hizmetinize alışıp oğlum hastayım vs deyip kendini acındırıp bir ömür kala da bilirsiniz..Başkasının düzenine gitmek de zordur..

sen hayal kuruyorsun biz gerçeklerden konuşuyoruz ,evlende gör

insan mecbur oldugu seylerin güzel yanınıda düşünmeli ben onu anlatmaya calsııyorum okuduysanız eger dedımkı kım ıstemezkı ayrı evde olmayı tabı dedım
benım söylemek istedigim şu arkadasımız aynı ev meselesı yzuunden evliligini bastan dusunuyo baksanıza nıkah tarıhını bıle almıslar kötü düşünceler sokmayalım aklına mecbursa sevdigi insanda sözunde duruyosa aynı evde yasamak o kadarda sorun olmaz bence
evlendigim zaman yazaarım bende baaklım aynı evde nasıl gecıyomus hayat:)

kizma bana ama güzel hayal dünyasi kurmussun kendine bence..:50: malesef böyle olmuyor.. en icten kalbimden dilerimki olur
istedigin gibi olur hersey ama hayal kirikligi yasamani istemem böyle olmuyor o isler.. evlenip kocana kavusmussken, ayni ev icinde özlem
tv seyrederken onunla öpüsüp koklasmamak dokunamamak bunun neresi güzel allah askina özlem olsa kac yazar.. bunlari yapamadiktan sonra:50:

evlenince kendin göreceksin zamanla pisman olacaksin bence..o zamanlar devirler gecti malesef..su devirde cok zor coook..

ben sevdigim insana bagladım herseyı ınsan sevıyosa bagzı fedakarlıkları yapamk zorunda bende meburum arkadasım gibi iyi gecınmeye bakıcam aılemle iyi gecıdıgımde bence hersey guzel olucaktır arkadasımda ıyı gecınsın olmuyosa zaten ayrılır insanın alnı yazan neyse onu yaşıyo kızlar allahım herkese hayırlı kaderler versin ne diyim başka....

Benim kizkardesim 6-7 ay oturdu.Sonra ayrildi.Ama bastan tavrini koydu.sende iki sene diyorsun.Tam iki senenin sonunda durumunuzu düzeltinceye kadar oturacagini söyleyebilirsin.illa ev sahibi olmaniz gerekmez.herkesin evi mi var?

altınları bozdur sen de....
ben de eşime baştan şartımı koymuştum...az olsun bizim olsun diye...allaha şükür herşeyimiz dört dörtlük değil ama kendi hayatımızı yaşıyoruz...
annene söyle bence senin mutluluğunu düşünüyorlarsa altını boşversinler ayrı eve çıkın...yoksa mutsuz olursun...melek de olsanız zamanla ne sevgi jkalıyor ne saygı

olan olduysa kayınvalidenle oturma işi kesinse ve kaçınılmazsa sende onunla anlaşma yollarını bulacaksın cnm başka çaren yok, ilerde zıt gitmek , anlaşamamak veya alışma sürecinde yaşanan acemilikler dahi eşinle aranı bozar, bundan başka da ileri gidemezsiniz, sen kayınvalidenle sırf kendi hatrın huzurun ve eşinle geçinebilmek için iyi geçin, hiç şişmeden herşeyi ona söyle ama saygıyı elden bırakma, asla kavga etme, o ederse sen kaç, sadece kendi huzurun için onu sen idare et derim. umarım başarılı olursun, mutluluklar şimdiden.

ev içine ev,yuva içine yuva kurulmaz..kaynanla aynı evde kaldığında herieyin kısıtlanır.özgürlüğün gider evin içindeçistedğiniz gbi davranamazsınız eşinizle.rahat edemzsiniz.ben öyl bi hayat sürdüremem açıkcası..bir göz oda olsun,,evin içi bomboş olsun ama ben eşimle birlkte çekirde aile isterim.kaaynanam iyi olabilir dünyalar iyisi olsun ama olmaz..zmanla sıkılrsın skıntı yaşarsın.öyle bi yuva istemem evlenmemde.evlenceğim kişi adam olsunda beni sıkıntya sokmasın.kendine güvenmeynde evlenmesin.gerekirse bbin yıl evlenmem.sorunlu bir hayttansa sorunsuz tek yaşamyı tercih edrim.ki kaynansyla yaşayanlarınn yüzde doksanı sorun yaşıyp

ben sevdigim insana bagladım herseyı ınsan sevıyosa bagzı fedakarlıkları yapamk zorunda bende meburum arkadasım gibi iyi gecınmeye bakıcam aılemle iyi gecıdıgımde bence hersey guzel olucaktır arkadasımda ıyı gecınsın olmuyosa zaten ayrılır insanın alnı yazan neyse onu yaşıyo kızlar allahım herkese hayırlı kaderler versin ne diyim başka....

seçme şansı varken gidip kötü seçeneği tercih ettıkten sonra herkes kaderını yaşıyor demek garip oluyor...:31:

keşke herkes sizin gibi iyi niyetli olsa:31:

konu sahibi arkadasim ben de senin gibiydim biraz farkli olsa da..babamla esimi sevgiliyken tanistirmistim,babam kabullenemedi bu sevgili olayini evlenmelisiniz dedi,bu flort olaylarina cok karsi oldugu icin nisanlanamadan nikahimiz kiyildi..univeristeden yeni mezun olmusuz,part time ise gidiyoruz o zamanlar..kazandigimiz para kesinlikle bir evin gecinmesine yetmiyodu,, babam surekli ben destek olurum modunda..yasadigimiz yer kucuk oldugu icin is de bulamadik o donemde..6 ay annem,babamla ayni evde kaldik..birakin kaynanayi ben kendi aileme katlanamadim yaa..is yok,para yok,salak gibi bi gazla nikah oldu..sabah gec kalkarsin odadan cikmazsin bizle kahvalti yapmak istemiyo musunuz..bi anlatsamm size..cok sukur rabbime kpss ile atandim da,yeni eve tasindigimizda bir tane yatagimiz,bir dolabimiz vardi,ceyiz esyasi disinda..ama o ev benimdi,ben kiralamistim o evi..o kadar buyuk bir lutuftu ki benim icin..yavas yavas esyalarimi aliyorum,oldugu kadar ne yapiyim..ayiplayan ayiplasin elimden gelen bu..sen altina,bilezige bakma canim, esyani da kiralik ev icin hArci alemlik al,sonra guzelini alirsin..

seçme şansı varken gidip kötü seçeneği tercih ettıkten sonra herkes kaderını yaşıyor demek garip oluyor...:31:

keşke herkes sizin gibi iyi niyetli olsa:31:

işte canım ebnım arkadasımında benımde secme sansı yok maddı sıkıntı her neyse bı sorun olmus demekkı aynı evde kalmaz mecburıyetınde madem mev-cbur dıyorum bende guzel yanlarını düşünsün emınım daha guzel gecıcek:))

Aslında konu sahibin konu başlığı yanlış çoktan her 2 taraf konuşmuş 4aya düğün salonu tutulmuş sanırım kredide çekilmiş ben kendi sözümden dönüpte 2 yıl bekleyeceğim diyip hem ailemi hem onun ailesini birde nişanlımı karşıma alamam diyor kafa karışıklığı bu olsa gerek

Canım ailen yanlıs yapmış benım aılemın ılk ıstediği ev oldu evın yoksa olmaz dedı ama esım tarafı 2 seneye kadar ev alıcaz bırıkmısımız var dedı annemı ıkna ettı suan 3,5 yıllık evlıyım ve hala evım yok kayınvalıdemle bıtısık oturuyoruz buna rağmen aynı evde deıl aynı mahallede bıle olmak ıstemıyorum cok ıyı bırı ama yınede olmuyor canım hersey goze batıyor değiştrıme ımkanın varsa kıraya cık ben cok yıprandım hıc evlılığımı yasayamadım suanda hamıleyım cok sukur esımle sorunum yok ama bence 2 ev ust uste olmaz.

işte canım ebnım arkadasımında benımde secme sansı yok maddı sıkıntı her neyse bı sorun olmus demekkı aynı evde kalmaz mecburıyetınde madem mev-cbur dıyorum bende guzel yanlarını düşünsün emınım daha guzel gecıcek:))

sizi bilemem ama arkadaşın anlattığına göre seçme şansı varmış
1.ya bekleyecek
2.ya da evlenecek

bizde bekle diyoruz ama ben burada bır mecburluk göremedim yani
benim de param yok maddı sıkıntılardan dolayı evlenmıyorum ben bılmıyormuyum kayınvalıdenın evıne gitmeyi ? bakınız bir tercih yapıyorum ve beklemeyi seçiyorum niye?

kendime aıt evım olsun dıye evlılığımden bırşey anlayabıleyım dıye

ama illa tutturursa evlencem evlencem dıye 2 ay sonra gelıp buraya konu açarsın dıyoruz kayınvalıdeyle ılgılı...sonra tutup mecburum demesın yani kimse ben böyle düşünüyorum...

ayrıca 2012 senesınde kayınvalıdeyle oturmak düşüncesi bile çağdışı...

bazı gelenekler bırakılsa ölünmez aksıne mutlu olunur...

siz sanıyormusunuz ki kayınvalıde gelını kıskanmayacak...keşke oyle olsa...

konu sahıbıde aslında kararını vermış ama ona ne dememizi beklıyor acaba nasıl olsa beklemeyecek evlenecek...:31::31:

sizi bilemem ama arkadaşın anlattığına göre seçme şansı varmış
1.ya bekleyecek
2.ya da evlenecek

bizde bekle diyoruz ama ben burada bır mecburluk göremedim yani
benim de param yok maddı sıkıntılardan dolayı evlenmıyorum ben bılmıyormuyum kayınvalıdenın evıne gitmeyi ? bakınız bir tercih yapıyorum ve beklemeyi seçiyorum niye?

kendime aıt evım olsun dıye evlılığımden bırşey anlayabıleyım dıye

ama illa tutturursa evlencem evlencem dıye 2 ay sonra gelıp buraya konu açarsın dıyoruz kayınvalıdeyle ılgılı...sonra tutup mecburum demesın yani kimse ben böyle düşünüyorum...

ayrıca 2012 senesınde kayınvalıdeyle oturmak düşüncesi bile çağdışı...

bazı gelenekler bırakılsa ölünmez aksıne mutlu olunur...

siz sanıyormusunuz ki kayınvalıde gelını kıskanmayacak...keşke oyle olsa...

konu sahıbıde aslında kararını vermış ama ona ne dememizi beklıyor acaba nasıl olsa beklemeyecek evlenecek...:31::31:

benim düşüncem bu herkesin düşüncesi saygılar..

konu sahibi arkadasim,bence hala sansin var..oncelikle nisanlinla konusup onu ikna etmelisin..ailen durumunu anlar zannimca,altinlari bozdurur evini duzersin..u donusu yaparsinnn:52:

Canım ailen yanlıs yapmış benım aılemın ılk ıstediği ev oldu evın yoksa olmaz dedı ama esım tarafı 2 seneye kadar ev alıcaz bırıkmısımız var dedı annemı ıkna ettı suan 3,5 yıllık evlıyım ve hala evım yok kayınvalıdemle bıtısık oturuyoruz buna rağmen aynı evde deıl aynı mahallede bıle olmak ıstemıyorum cok ıyı bırı ama yınede olmuyor canım hersey goze batıyor değiştrıme ımkanın varsa kıraya cık ben cok yıprandım hıc evlılığımı yasayamadım suanda hamıleyım cok sukur esımle sorunum yok ama bence 2 ev ust uste olmaz.

Evet senin ailen ev istemiş ne kadar güzel birşey bu ama malesef bizimkiler tuturdular herşeyin en iyisi olucak diye kaynanamla oturmamı hiç istemediler bana ayrıl dediler hatta..Ama hem ayrı ev tutup eşya almak hemde onların istediklerini karşılamak bize yaklaşık 5o milyara patlardı..Mecbur olarak oturucam.Konuştuk 2 sene değil daha az bir zamanda kredisi bitene kadar zaten yarısından fazlası maaşını krediye gittiği için az bir zamanda biticek.Keşke böyle olmasaydı ama ailemin isteklerine karşı çıkamadım bende .

Ailesi ne kadar iyi olsada mutlaka sıkıntı çekiceksin bu kaçınılmaz. Ayrıca kendin söylüyorsun canım çok rahat büyüdüm annem babam ayrıydı diye. Rahat bi ortamda büyüyen biri olarak çok zorluk çekersin. Eşinle doğru düzgün bi özelin kalmaz aynı evde olunca. Ayrıca insan yeri geliyo kendi ailesiyle anlaşamıyor. Sorun yaşarsan ki inşallah yaşamazsın, eşinle arandada kopukluk olmaya başlar mutsuz olursun. Aile içinde bi bireyin canı sıkkın olduğunda bile bu genelde bütün eve yansır. Bile bile kendini yakma derim ben. Yol yakınken iyi düşün...

Son düzenleme:
bende evlenmeden önce kayananmala oturdum 1 yıl resmen ömrümden ömür gitti ayrı eve işe girince çıktım sırf ayrı evim olsun diye bütün altınları sattık iyikide satıp ayrı eve çıkmış çok büyük hata yapıyorsunuz şimdiki aklım olsa bana altın almayın ayrı ev tutun derdim. huzur çok önemli

Back
X