Evleniyorum

Duyan da beddua ettim sanacak. Ev alsınlar diyorum dua ediyorum ne güzel 🎈 Siz de işinize gelmedi mi kötüsünüz içiniz kir bağlamış yok bilmem ne , tutturmuşsunuz bir terane. Kaç mesajdır insanlara anladınız mı anladınız mı ayıp yani koca kadınlar sanırsın herkes gerizekalı , anlamadınız anlamadınız. Biraz terbiyeli olun bence büyüklerinize karşı.
İnsanların yasini müneccimim ya bileyim dimi 😂 konuyla alakasız şeyler söyleyen insanlar anlamamissa anlamadınız yazarım sizi ilgilendiren nedir ? :)

Bende akıllı mantıklı attığı her adımı dikkatle kırk defa düşünerek atan biriydim, öyle bir oyun ki ilk baştan plan kurmuşlar ve eş kişisi de bu oyunun içinde olunca ne olduğunu anlamadım bile, altında başka başka sebepler de var ama nasılsa biz bunları ayiracağiz evi kaptırmayalim düşüncesi.
Çevrenin en cazgır, kafasında kırk tilki dolaşan, dilinin kemiğini olmayan çok sert mizaçlı bir yapim var, ben oyuna gelmem derdim, ama çete gibi planlanıp yapınca hiç mi hiç farketmedim, farketmedim derken iş işten geçince öğrendim aslında sözüm ona bizim için kosturuyordular pazarlığı biz yaptık ev sahibini biz bulduk tanıdık vs eve geldiler tapu kv üzerine.
Çok üzüldüm sizin için , umarım hayatınız boyunca mutlu olursunuz. Umarım kimsenin başına böyle şeyler gelmez 🤷🏽‍♀️

Ev nikahtan sonra mı alınacak önce mi? Eşinizin üzerine mi alınacak yoksa ailesi ortak mı olacak? Ortak mülke girmeyin derim madem çekinceleriniz var. Nikah tarihinden sonra alınan mülk hangi eşin üzerine olursa olsun diğer eşin %50 hakkı oluyor üstünde. Nikah tarihinden önce edinilen mülkler ise kimin üzerindeyse onun oluyor. Bu ayrıntıya dikkat edin ve kayın ailesi ile de ortak olmayın tapuda. "Biz kendimiz yapmak istiyoruz, kendi ayaklarımızın üstünde durmak istiyoruz" deyin.

Seni tebrik ediyorum düşünceniz için, erkek arkadaşın size ev için verecekleri parayı düğün takısı şeklinde hediye etmelerini teklif edebilir. Ne şiş yanar ne kebap :)

Çay toplamaya gdilmeyecek dedim gitmediler yazmışsın. Bunu biraz açar mısın?

Tam anlamadım size ev mi alacaklar. Sizin takı paranızın üzerine ekleyip eve ortak mı olacaklar ? Tapu kimin üstüne olacak ?

Bunları bilmeden yorum yapmak zor. Çünkü bizim burda erkek tarafının gücü varsa evlenen gençlere ev alınır. Normaldir yani

Ev alalim demişler ben şimdi ilerde yok ben aldım yok benim evim.ben şu kadsr verdim diye maddi muhabbete girmek istemiyorum hiç sevmiyorum o yüzden herşeyi kendimiz yapalım istiyorum
Kendini bilen insanlara biz aldık demez. Kendini bilmeyen insan yapmasa da yaptım der. Siz yanlış düşünüyorsunuz bence. Ev almak istiyorlarsa bırakın alsınlar.

Laf söyleyecek insan size ev almasa da illa laf sokacak başka bişey bulur merak etmeyin

Back
X