- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
Bakin emin olun büyüklerin fikirleri benim için önemli ama konu şu , erkek arkadaşım ve ailesiyle ilgili konularda genelde hep benim dediğim oldu en kısa örneği çay toplanacak denildiğinde ben hayır dediysem gidilmedi ve ailesi bana soruyor fikrimi alır bu konuda sormadılar sorarlarsa kırmadan nasıl söyleyim diye soruyorum. Emin olun erkek arkadaşımla aile konusunda hiç sorun yaşamadık. Konuşmayı bilmiyor dedigimbu konu hakkında konuşamıyor yani olayı kavrayamiyor sanırım. Ama ben hiçbir zaman yönetilen taraf olmadım , ya da yöneten yönetilen diye birşey söz konusu olmadı iki taraf konuşur ve mantıklı olan yapılır öyle değil mi ? Sorunum erkek arkadaşımla değil ailesiyle de değil sorunum bu konuları kırmadan konuşabilmek. Anlıyor musunuz beni ?
Bizim 3 katlı bir evimiz var üst katı annemler büyük abim için düşündüler eşi şimdi geliyosunuz agirliyorum gelirim agirlanirim ama iyiyken kötü olmaya gerek yok demişti bizimkiler de zaten onların işine karışan insanlar değiller. Annem başta biraz üzüldü ama şimdi iyiki diyoArkadaşlar 4 yıllık ilişkimde evlilik teklifi aldımçok mutluyum fakat burda bı sorunum var , sevgilimin ailesi çok iyi insanlar hep beraber eğleniriz güleriz yeri gelir içeriz çok iyiler asla dislamadilar beni. Şimdi ev muhbabeti yapılıyor. Ben herşeyi sevgilimle yapıyorum , ortak yapıyoruz herşeyi. Ve bu şekilde düğünde takılan takılarla ev pesinatina gireriz diye düşündüm. Bı kuzenim böyle yaptı daha iyi oldu. Şimdi sevgilimin ailesi demiski ev alalim. Ama bu sefer ortak oluyo ve birçok insan kayınvalidesi ile sorun yaşıyo. Ben de bu yüzden ortak olmak istemiyorum asla. Herşeyi biz yapalım istiyorum. Sevgilimde bana doğru söylüyorsun evet senin dediğin doğru diyo ertesi gün babamlar ev alalim dedi diyor hahahah sonra laf yapıyorum ben ne dedim diye doğru söylüyorsun ben konuşurum öyleyse diyor. Ama iki tarafida kiramiyor kendisi o yüzden bu mesele bana kalacak bence. Yani bu konu açılırsa sevgilimin ailesini kırmadan bu durumu nasıl izah edebilirim ya da bana farklı bakış açısı verebilecek olan var mı ? Çünkü ben kaynana muhabbeti ve sorunu yaşamak istemiyorum şuan nasıl mutluysak ilerdede oyle olalım araya maddiyat girmesin. Onların ailesi ayrı benim kuracağım aile ayrıdır. Ben ortak bı mülk istemiyorum. Bunu onlara söz ve nişandan önce söylemeliyiz diye düşünüyorum. Erkek arkadaşım da bu konularda bana tamam senin dediğin daha mantıklı sonuçta biz başka aile kurucaz diyor ama bunu sadece kendi dusunuyor ailesinin haberi yok sonra o gün gelince biz böyle yapicaz derse insanlarında böyle birşeyden haberi olmadığı için beni suclamalarindan korkuyorum. Ay ne bileyim burda okuduklarim.gibi sorunlar yaşamak istemiyorum. Ekleme ----
Olayı kavrayamamissiniz ki hala bana ev muhabbeti yapıyorsunuz. Ama burdaki herkes en önce kötüyü düşünsün sakın ha iyi bakmayın 30 ki yaşlarda karaalar baglayacam ay nasıl olur diye , ama 30 ki yaşlarda sevgilimle karavanda gezme fikri felan yok ? Ya hepiniz kötüsünüz ya da hayat size kötü davranmış. Konu kapanmıştır yazmanıza lüzum yok boşa konuşuyorsunuzBen N nscckts degilim fakat bu noktada bence kimse seni anlayamiyor. Sevgilini nasil savunacagini sasirdigindan dahada dibe batiyorsun farkinda degilsin.
Kavrayamiyormu? Ilkokul cocugumu hayirdir? Biz burda seni ve aileni, sevgilini tanimadigimiz halde olayi kavradik, o niye kavrayamiyor? Bal gibi bir öyle, bir söyle diye ailesi ve senin arasinda kaliyor. Daha oturacagin evi seçemiyorsan, endise duyuyorsan, niye nasil evleneceksin?
Daha bunun ev dösemesi, dügünü, osu var busu var. Hep senmi herseyi yönlendireceksin? Ayri sehirlerdesiniz, kv'denin sizde 1 ay kalmayacagini nereden biliyorsun? Sevgilin ev konusunda tepki veremiyorsa, fazla karisan kv'deye nasil tepki versin?
Bir iliskide en önemli unsur saygidir. Fark etmeden sen sevgiline saygi duymuyorsun. Küçük bir çocukmus gibi bahs ediyorsun. Simdi asiksin, gençsin felan fakat yasin30larda olunca artik sevgiline tahamülün kalmaz. Kriterlerin çok degismis olacak fakat geç kalmis olacaksin.
Olayı kavrayamamissiniz ki hala bana ev muhabbeti yapıyorsunuz. Ama burdaki herkes en önce kötüyü düşünsün sakın ha iyi bakmayın 30 ki yaşlarda karaalar baglayacam ay nasıl olur diye , ama 30 ki yaşlarda sevgilimle karavanda gezme fikri felan yok ? Ya hepiniz kötüsünüz ya da hayat size kötü davranmış. Konu kapanmıştır yazmanıza lüzum yok boşa konuşuyorsunuz
Olayı kavrayamamissiniz ki hala bana ev muhabbeti yapıyorsunuz. Ama burdaki herkes en önce kötüyü düşünsün sakın ha iyi bakmayın 30 ki yaşlarda karaalar baglayacam ay nasıl olur diye , ama 30 ki yaşlarda sevgilimle karavanda gezme fikri felan yok ? Ya hepiniz kötüsünüz ya da hayat size kötü davranmış. Konu kapanmıştır yazmanıza lüzum yok boşa konuşuyorsunuz
16 yaşındayken bana demişlerdiki 20li yaşları geçince anlarsın , şuan 25 yasindayim 16 yaşımda yaptığım hicbirseyden pişmanlık duymuyorum. Herkesin hayat tecrübesi aynı olacak diye birşey yok. Hayatım boyunca aldığım kararların hep arkasında durdum. Artık şu insanlar ben tecrübe ettim sen de büyüyünce anlarsın cümlesini bıraksa keşke. Çünkü ben hiçbir küçüğüme bunu yapmıyorum , bayiyo insanı valla
buyudugunde yıne konusuruz sıkıntı yok :)
Fikirler çok başka , negatif söylem çok başkadır. İyi günler dilerim tecrubelerinizleTam tersi, ev muhabetini yapmiyorum, daha genis capindan bakiyorum. Bügün ev sorun olur, yarin baska seyler. Bunu asil sen anlamiyorsun.
Tecrube denilen sey var. Ve evet buna kötü seylerde dahil. Fikirlere acik degilsen, konu acmayacaktin.
O iş öyle olmuyorZaten herşeyi erkek arkadaşımla ben yapicaz almazlar takıyı da herhalde
İnşallah ev alırlarOlayı kavrayamamissiniz ki hala bana ev muhabbeti yapıyorsunuz. Ama burdaki herkes en önce kötüyü düşünsün sakın ha iyi bakmayın 30 ki yaşlarda karaalar baglayacam ay nasıl olur diye , ama 30 ki yaşlarda sevgilimle karavanda gezme fikri felan yok ? Ya hepiniz kötüsünüz ya da hayat size kötü davranmış. Konu kapanmıştır yazmanıza lüzum yok boşa konuşuyorsunuz
Konu şu erkek arkadaşimin söylediğim şeyi yapıp yapmamasiyla ilgili değil sorunum , sorun onun böyle şeyleri konuşamıyor olması yani konuşma kismi bana kalıyor ama böyle şeyleri ben konuşursam sonra ben kötü olurum diye fikir almak istedim kendimi net aciklayamamisim sanırım kusura bakmayın o halde
Teşekkür ederim sağolun inşallah bulunur bir yolu :)Seni tebrik ederim bu kararından dolayı, başkası olsa bana ev aliyorlar diye havaya zıplayabilir ama demekki bilinçli bir kızsın ilerde ne olacağını kestirip ona göre karar vermen çok hoş. Bence doğru da bir karar. Söylemek ise en basiti. Sevgilinle söylemenin bir yolunu bulursunuz bence :)
Alsınlar tatlım nedir bu kinin ?İnşallah ev alırlarsırf bu mesajından sonra istemediğin için söylüyorum. inşallah alırlar amin
Bunlar olurken siz ne yaptınız merak ediyorum. Çünkü ben kontrolcü yapımdan dolayı olayın en ince ayrıntısına kadar araştırıp garantilemeden hareket etmem. Umarım sizin tecrübenizi yasamam ama sizde biraz gözünüzü açıp böyle birşey yasamasaydiniz keşkeO iş öyle olmuyor
Kuş kafese girene kadar ürkütmemek için herşey yapılıyor, ama bunlar sizin takılara çöreklenecek tecrübe ile sabit. Düğünümüzü kendimiz yaptik, evi kendimiz döşedik, siz yapın biz ev alırken yardım ederiz dediler, takıları kayinpederim aldı siz çalışırken işinizden olmayın ben yaparim diye sonuç kayınvalidenin üzerine evi yaptı evi takılar gitti kol gibi kredi bize kaldı.
Duyan da beddua ettim sanacak. Ev alsınlar diyorum dua ediyorum ne güzelAlsınlar tatlım nedir bu kinin ?Alırlarsa ona göre yol izlenir yani benim derdim insan kırmamak ama sizin içiniz kır bağlamış
Bende akıllı mantıklı attığı her adımı dikkatle kırk defa düşünerek atan biriydim, öyle bir oyun ki ilk baştan plan kurmuşlar ve eş kişisi de bu oyunun içinde olunca ne olduğunu anlamadım bile, altında başka başka sebepler de var ama nasılsa biz bunları ayiracağiz evi kaptırmayalim düşüncesi.Bunlar olurken siz ne yaptınız merak ediyorum. Çünkü ben kontrolcü yapımdan dolayı olayın en ince ayrıntısına kadar araştırıp garantilemeden hareket etmem. Umarım sizin tecrübenizi yasamam ama sizde biraz gözünüzü açıp böyle birşey yasamasaydiniz keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?