Evlenme hayali kurarken gelen ayrılık...

Ciaobella1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
39
36
3
33
Merhaba arkadaşlar,
Kendimden 10 yaş büyük sevgilimle evlenme kararı aldık ve ailelere durumu açtık. Onun ailesi ılımlıyken benimkiler tepki gösterdiler. 10 yaş farkını çok buldular ve özellikle babam beni ölümle dahi tehdit etti. Evlenirsen öldürürüm dedi. Ben zaten öğretmenim ve başka şehirde yaşıyorum ailemden. Bütün bunlar olunca kendi evime geldim ve düşünmeye başladım. Sevgilime de süreçten bahsettim hepsini anlatmasam da. "Önümüzde ne kadar olduğunu bilmediğim bir süreç var. Babam bir ay sonra da ikna olabilir belki 2 sene sonra da... Bilmiyorum. Ne düşünüyorsun? "Dedim. "Benim yaşım geçiyor 2 ay neyse de 2 sene çok fazla. Daha çocuk filan da istiyorum. Bilmiyorum" dedi. Bu evrede ben isterdim ki "Seninle bu yola birlikte çıktık, tepkilerini az çok tahmin edebiliyorduk. Birlikte sabredicez" der diye bekliyordum. İşin açığı bu adam daha önce de çocuk istediğinden bahsetmişti ama beni o kadar çok sever ve değer verir görünürken ben bu noktanın önemini kavrayamamışım. Şu an ayrılmayı düşünüyorum. Çocuk elbette önemli ama beni daha yolun başında yalnız bırakan bir adamla, sırf o çocuk sahibi olacak diye evlenmek istemiyorum. Kalbim de acıyor orası ayrı :( bugün bu kararımı ona açıklayacağım. Babam bana o ölüm tehditlerini savururken canım yanmıştı ama en çok şimdi yandı.

34 yasında bir adamın 24 yaşındaki kızla ne işi olur hiç anlayamıyorum. Erkeklerin çıtır kız bulma sevdası bana hoş gelmiyor. 30 yaşındaki kadını bile kendilerine büyük görüyorlar.

Konunuza gelirsek de neyin ne olduğunu görmüş oldunuz. Başında fark etmeniz iyi olmuş. Geçmiş olsun.

Allah yardımcınız olsun.Hayırlısını dileyin.
Babanızın istememesının sebebi sadece yaş farkımı.

Babanı dinle. Çünkü zaten sende gördün ne olduğunu. Sevgilinin tepkisi tanışalın ikna ederim vs vs ılımlıbir yaklaşım. Ne yani baban 3 ay kabul etmese senden ayrılacakmıydı ?

Allah yardımcınız olsun.Hayırlısını dileyin.
Babanızın istememesının sebebi sadece yaş farkımı.
Evet sadece yaş farkıydı. Benim için arada aşk olduğu sürece çok fazla değil diyordum. E adam mantık evliliği yapmak istiyor, net. Bana kendimi o kadar değerli ve iyi hissettirdi ki ben arada aşk var zannettim. Ki ben seviyordum da açtım mevzuyu. Babam istese ben istemem artık

Bence de ayrılmak akla gelecek ilk şey. Aileyle böyle durumlar olduğunda yanınızda kaya gibi bir insanın olmak gerekir. Bu insanın yaklaşımı kendisi odaklı.

İnsanlar zor zamanda kişiliğini belli eder oda belli etmiş.Evlenıp cocuk yapmak istiyomus yol ver gitsin.

Şimdi herkesin önceliği farklı, bir kez geliyoruz dünyaya şimdi sizi iki sene bekler belki sonunda babanız yine ikna olmaz o zaman bunun altında ezilmez misiniz? O adama da yazık olmaz mı? Önünü ciddi anlamda göremiyorsanız üzülerek de olsa ayrılın...

Eşimle aramızda 7 yaş var ve iyi ki bu fark var diyorum birbirimizi tamamlıyoruz.Ama bu kadar erken pes eden ve senin arkanda durmayı göze almayacak bi insanla sorunun yaş farkı değil malesef.üzülsen de mantıklı bi insansın belli ki,Allah atlatma sürecinde yardımcın olsun..

seviyorsunuz anlaşıyorsunuz daha ne?
nasıl babalar var anlamıyorum.
ne önemi var yaşın.
sen karar vermişsin.
demek ki sana her şeyi ile hitap ediyor.
evleneceğimiz insanı elimizde bir liste ile gidip alamayız ki.
ne malum karşına başka biri çıkacağı?
hem seni sevdiğinden ayırırken düşünmüyor mu onu unutamayacağını? illa ki aklında kalacağını?
babanı ikna etmek için ne gerekiyorsa yap.
ama beraber olduğun kişinin de cesaretini kırmışsın.
belki 2 ay belki 2 yıl nedir. ben ikna etmeye çalışacağım deseydin.
ben adama kızmadım bu durumda.
bi anlık üzüntüyle de söylemiş olabilir.
eğer ki öyle değilse gerçekten hemen seni gözden çıkarabiliyorsa zaten boşver gitsin. hayırlısı olsun de.
fakat önce onun duygularını anlamaya çalış. hemen beni bırakmaya hazır düşüncesine girme. sakin ol. konuşun tekrar.

Şimdi yanında durmayan birisi ileride asla durmaz. Onun için yıl yakınken ayrılmak en iyisi. Babanızda abartmış bu arada

Şimdi herkesin önceliği farklı, bir kez geliyoruz dünyaya şimdi sizi iki sene bekler belki sonunda babanız yine ikna olmaz o zaman bunun altında ezilmez misiniz? O adama da yazık olmaz mı? Önünü ciddi anlamda göremiyorsanız üzülerek de olsa ayrılın...
O iki sene sadece o beklemeyecekti ki ben de bekleyecektim sonuçta. Ve benim de fedakarlıklarım mücadelelerim olacaktı. Belki en çok ben arada kalacaktım. Sözün özü arada aşk olsaydı sevgi önceliğimiz olsaydı bunu ben göze de alırdım. Ama ona en çok ihtiyacım olan zamanda adam çocuk diyor. "Biz" demesi gereken zamanda ben diyorsa ne yapayım onu ben. Ona bu beklentisi için kızmıyorum ama ben bunu aileme açarken ne olacağını bekliyordu ki? Yaş farkını geçtim farklı bir problemle olmasaydı ya da evlendim benim çocuğum olmasaydı o zaman beni mi boşayacaktı. Evlilik nedeni bu olmamalı. Kusura bakmayın öfkem size değil ona

seviyorsunuz anlaşıyorsunuz daha ne?
nasıl babalar var anlamıyorum.
ne önemi var yaşın.
sen karar vermişsin.
demek ki sana her şeyi ile hitap ediyor.
evleneceğimiz insanı elimizde bir liste ile gidip alamayız ki.
ne malum karşına başka biri çıkacağı?
hem seni sevdiğinden ayırırken düşünmüyor mu onu unutamayacağını? illa ki aklında kalacağını?
babanı ikna etmek için ne gerekiyorsa yap.
ama beraber olduğun kişinin de cesaretini kırmışsın.
belki 2 ay belki 2 yıl nedir. ben ikna etmeye çalışacağım deseydin.
ben adama kızmadım bu durumda.
bi anlık üzüntüyle de söylemiş olabilir.
eğer ki öyle değilse gerçekten hemen seni gözden çıkarabiliyorsa zaten boşver gitsin. hayırlısı olsun de.
fakat önce onun duygularını anlamaya çalış. hemen beni bırakmaya hazır düşüncesine girme. sakin ol. konuşun tekrar.
Ben onun cesaretini kırmadım. Babam için de daha şimdiden elimden geleni yaptım. Adam kararlığığımı görünce zaten öldürme tehdidini son çare gibi düşündü. Ben böyle şeylerle mücadele ederken "Ben senin yanındayım" diyecek birine ihtiyaç duydum. Şimdiden daha ilk levelde bunu yapamıyor yapmıyor. Babam belki 1 ay sonra ikna olucak, önemli olan süre ya da yaş farkı değil, benim ona ihtiyaç duyduğum bu süreçte benim yanımda olmaması

Merhaba arkadaşlar,
Kendimden 10 yaş büyük sevgilimle evlenme kararı aldık ve ailelere durumu açtık. Onun ailesi ılımlıyken benimkiler tepki gösterdiler. 10 yaş farkını çok buldular ve özellikle babam beni ölümle dahi tehdit etti. Evlenirsen öldürürüm dedi. Ben zaten öğretmenim ve başka şehirde yaşıyorum ailemden. Bütün bunlar olunca kendi evime geldim ve düşünmeye başladım. Sevgilime de süreçten bahsettim hepsini anlatmasam da. "Önümüzde ne kadar olduğunu bilmediğim bir süreç var. Babam bir ay sonra da ikna olabilir belki 2 sene sonra da... Bilmiyorum. Ne düşünüyorsun? "Dedim. "Benim yaşım geçiyor 2 ay neyse de 2 sene çok fazla. Daha çocuk filan da istiyorum. Bilmiyorum" dedi. Bu evrede ben isterdim ki "Seninle bu yola birlikte çıktık, tepkilerini az çok tahmin edebiliyorduk. Birlikte sabredicez" der diye bekliyordum. İşin açığı bu adam daha önce de çocuk istediğinden bahsetmişti ama beni o kadar çok sever ve değer verir görünürken ben bu noktanın önemini kavrayamamışım. Şu an ayrılmayı düşünüyorum. Çocuk elbette önemli ama beni daha yolun başında yalnız bırakan bir adamla, sırf o çocuk sahibi olacak diye evlenmek istemiyorum. Kalbim de acıyor orası ayrı :KK43: bugün bu kararımı ona açıklayacağım. Babam bana o ölüm tehditlerini savururken canım yanmıştı ama en çok şimdi yandı.
evlenince çocuğu olacağı ne malum , şimdi çocuk icin olmaz diyor ki evlenmesinin nedeni belli , diyelim ki evlendiniz çocuğunuz olmadı hemen de sizi bırakır kusura bakmayın .
Eee bizim eşlerimiz baş tacı o zaman bu kadar tedavilere katlandılar sıkıntı bendeyken allah car bir kere bile bana bunun icin ayrılığı ima etmedi.
Bence verilmiş sadakaniz var , hemen vazgeçin, asil evlendikten sonra arkanız da dağ gibi duran eş lazım , bu olmamış malesef .

O iki sene sadece o beklemeyecekti ki ben de bekleyecektim sonuçta. Ve benim de fedakarlıklarım mücadelelerim olacaktı. Belki en çok ben arada kalacaktım. Sözün özü arada aşk olsaydı sevgi önceliğimiz olsaydı bunu ben göze de alırdım. Ama ona en çok ihtiyacım olan zamanda adam çocuk diyor. "Biz" demesi gereken zamanda ben diyorsa ne yapayım onu ben. Ona bu beklentisi için kızmıyorum ama ben bunu aileme açarken ne olacağını bekliyordu ki? Yaş farkını geçtim farklı bir problemle olmasaydı ya da evlendim benim çocuğum olmasaydı o zaman beni mi boşayacaktı. Evlilik nedeni bu olmamalı. Kusura bakmayın öfkem size değil ona
Yok yok ben yanlış anlamıyorum, iyi ki sormuşum bakın siz ne güzel açıkladınız kendi kendinize enine boyuna değerlendirdiniz. Hakikaten çocuk olmasa size takınacağı tavır yine bu olacaktıysa, evet iyi ki olmuyor. Ben sadece yaş farkının problem olması ve çocuk sahibi olmayı çok istediğini bu yüzden zamanı kıymetli gördüğünü düşündüm. Çünkü düşünün tam tersi, aranızda yaş farkı var ama siz büyüksünüz evlat sahibi olmak istiyorsunuz adamın ailesi problemli görüyorum ki kör kütük aşık olmadığınız için mantıklısınız e o zaman demez miydiniz çocuk sahibi olmak istiyorum bu durum ne kadar sürecek, hiç mi umut yok diye. Evet arada sevgiden ziyade vefa olacak ki sizi de düşünecek ama siz zaten güzelce değerlendirmişsiniz bence farketmişsinizdir evliliğin olmaması gerektiğini.

Bugün bir tekrar görüşün bakalım ne diyecek erkek arkadaşınız. Fikirleriniz daha netleşir son görüşmede.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Babanın rızasını almak istemen çok güzel birşey canım .
Yalnız tek sorunun erkek arkadaşının yaşı olduğunu söylemişsin. Evlat öldürmeye sebep bir yaş farkı göremedim ben. Babanın tutumu çok yanlış.
Kaldıki baban ikna olacak olsa birkaç ay içinde de olur yani. Benim erkek arkadaşım ailem seni istemiyor yaş farkından dolayı, kabul etmesi 2 seneyide bulabilir dese tepkim pek olumlu olmazdı.
Sonuçta adam seninle ciddi düşünüyor ki olsun istiyor.
2 sene beklemek istemeyebilir haklıda bence.

Yolun başında kendisini belli etmesi çok iyi olmuş...
Siz ailenizi karşınıza alır devam ederdiniz yarın obur gün hastalık var sağlık var çocuğunuz olmasa sizi bırakır gidermiş adam..
Sevindim sizin adınıza.

Back
X