Evlenme öncesı yapılan adetler

her ay atma cnm her ay zaten normal maaslı biri nerde atıcak 4 ayda bi at mesela 5 ayda bi at senede 2 bilezik olur ikramiye varsa biraz ordan toplı para nitelinde güne girersin 100den 1000tlde ordan alırsın onla tatile gidersin kıstan ilk günü sen alır tatilide ucuzdan alırsın sahsen

kız isteyen limuzin isteyen bi pembe arabalar varya kuruklu ki hepsi belli 1000tlden baslıyo kiralama yani limuzunde olsun 1500 ayrıca istanbulda yasıyorum tüm trakya akrabalarım burda

limoncu28 kiz nerde oturuyon güne benide alin para biriktiremiyom

oglan büyüdü yarin oğlanı nişanlasam çarşıya çıkacak yüzüm olsun

a
ama cogunlugu öyle heleki kesan lı ooooo onlar bizden fena adetleri var varyaa bizde bilezik sayısı 8 se onlarda 12 falan dır mesela set taklır 22 ayar cogunlugu liralı kolye yada 5 i bi yerde ister kesanlı yengem var 5 kız kardesler ve adetleir felaket biliyoruz yani

limoncu28 kiz nerde oturuyon güne benide alin para biriktiremiyom

oglan büyüdü yarin oğlanı nişanlasam çarşıya çıkacak yüzüm olsun
sen bana de aylık eve giren para kac ben sana süper bi bütce yaparı esime diyorum keske maasın 2800 falan olsa 800 fark yani hemen tokiye girer yada eski evlerden alır kiraya veririm cok ii bi semmet oturmamamıza ragmen kiralar 800 1200 arası yuhh dedim gecen gün 300e 1 ev alıcagına 150 den 2 daire al birini 1000den kiray ver ohh maas gibi valla

Asgari ücretle geçinen var yahu ekside yaşıyo insanlar biz şu an tek maaşla ucu ucuna yetiyoruz 3 ayda da 5 ayda da zor yani, ha yazın attım diyelim kışın doğalgaz faturasına gider o attıklarım

Bizim aylik gelir 25000 yanlış yazmadim daha fazlada olabilir sen iyi bir iş kadini olurmuşsun gel sen benim yanımda çalış tutumlulugu göster bize

Bizim gelinler egitimli ve gorgulu oldukları icin herhalde, hic oyle seyler istemediler. Ailelerinden de o tarz talepler gelmedi, eltim de trakyali onun da hic agzindan bir kez bile ona bu takildi buna su takildi muhabbeti duymadim, kadin doktor zaten ne taki istiyorsa alir kendine, oturup milletten altin dilenecek konumda degil. Kuzenlerimin esleri de dedigim gibi kesanlilar Oturup altin, bohca, tepsi pazarligi yapsalar bizim aileye giremezlerdi zaten.

Ha sanma ki altin istemediler diye altin takilmiyor, aksine oturup pazarlik yapmadiklari, kendilerine maddi deger bicmedikleri icin karsiligini fazlasiyla goruyorlar. Mesela 12 bilezik, 22 ayar set falan demissin ya, ben hicbir sey istemiyorum dedigim halde bunlarin cok daha fazlasi takildi bana ve 10 sene gecti hala kayinvalidem soyler benim gelinim cok mutevazidir, bir mendil bile istemeden evlendi diye ille dilenci gibi bunu yapacaksiniz yapmazsaniz evlenmem diyip kendini kucuk dusurmeye gerek yok.

Valla gereksiz yorulmaca bütün bunlar.
Keyif alıyorum diyenin aklına yanarım
Ne bohça istedim ne el öpme töreni.... yapmayın dedim hiç bir şey istemiyorum.Eşim yanımda çok şükür.Bizim burda adet var.Geline kayın valideden gelen bohça açılır bide tören yapılır.Aldığı kiloda kadar gösterilir Gelininnn kiloduuuuuu Kayınvalideninnn havlusuuuu
Off daral geldi anlatırken

kız isteyen limuzin isteyen bi pembe arabalar varya kuruklu ki hepsi belli 1000tlden baslıyo kiralama yani limuzunde olsun 1500 ayrıca istanbulda yasıyorum tüm trakya akrabalarım burda

Ben de bunu anlamıyorum pembe araba olmayınca evlenilmiyor mu ? Ya da kolunda bilmem kaç bilezik olmayınca huzur mu kaçıyo evde kıymeti mi bilinmiyor gelinin. Öyleyse bunları yaptıran bütün gelinlerin el üstünde tutulması lazım ama ben hiç böyle görmüyorum. Herkeste bir gösteriş merakı 2 saatlik fotoğraf çekimine 2 bin tl vermeye ne gerek var ? Ama sırf facede orda burda millet görüp beğensin diye yapılıyor bunlar, sonu da mutsuzluk.

15 binden asagı degildir ama ki yemeksiz bide
Kir dugunu ne 15bını burada 5bın anca sankı dugun salonu satın alınıyor ya sız parıs temısınız balo mu bu hey masallah 15bınler havada ucusuyor.dugun yapmaz nıkahtan gıderım be.o paraylads bır araba alırım.

Düğün sevmiyorsanız düğüne o kadar para harcamaya da gerek yok. Millet yesin içsin diye kaç bin tl masraf yapılıyor ya israf resmen. Bilmiyorum ya da bana bu kadar acayip geliyor. Onun yerine giderim en kral otelde balayına keyif sürerim valla.

Katılıyorum tekefon denen bırsey var ordan cekılse ne olcak .orkestralar var ya zaten onlarda bır alem basında 3adam duruyor be sarkı soyleyen nede orgu calan var koyuyorlar muzıgı cd den calıyo verdıgın para da sokaga atılıyor boylece .alacam hoperlör kuracagım bılgısayarımı kendım calacagım :)ohhh mısss valla ıponeden de vıdeo cekımı ,fotolar ıste eglence bu be.

valla egitimlide olsa görgülüde olsa bizde yapılır bizm kızlarımızda avukat kardesim kuzenlerim ögretmen ayrıca ille baba demek zorunda dgeil ki kız dicek nisanlısınıa sözlüsüne bak bizde bu takılır diye mesela en son kuzenimin dügünü oldu cocuk bizden degil adam varyemezin teki istemede bilmem kac dönüm arsamız var dedi varda ama utabmaz gelinine 4 bileizk taktı ama halam 8 kalın bilezik taktı yani kendi yörenle evlenmedin mi sonun bu rezillk ailene bizim icin bide sen demissin istemiceksin yada istemem bizim insanımız bunu kendi düsünür hem kız bilir takıyı sevdigini ve isticeni hemde kaynanana bizde kız istemeye gelindi yada gidildimi tüm yenge ler yada yeni evliler takar altınlarını setlerini ki aile görsün ona göre yapmamazlık yapmasın diye bizim taraf haric diyorum yine bizimtaraf cok sükür ki yapar

yok burda normal dügün salonları 8 10 bin arası yemeksiz zaten ee sen simdi herkeze gitmisin senden 500 600 kisi gelcek bide cocuk tarafı mecburd dügün salonu tutcan ki yemeksiz yemekli istese napcan gelin istiyo diye mecbur yapcan yani ayırcak halin yok

valla dıs cekimi o arabayı bende fazla görüyorum ama isteyen istiyo yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…