Evlenme öncesı yapılan adetler

yuhh yanii hadi babayı bosver anne ne alemde ilee vardır her yerde cürük elma

(Yorumların hiçbirini okumadım) bu dedikleirnizin hiçbirini yapmadım, yaptırmadım. Ne bohça, ne takı tutturması, ne başka birşey.. Evleneli 4 yıl oldu nerdeyse. Hiç pişman olmadım. Ne lazımsa gittik aldık eşimle gelinlik damatlığımız da dahil. Öyle 10 kişiyle alışverişe de çıkmadık. İsterseniz olur, biz kimseyi karıştırmadık.

Yok be canım eltim Trakyali inan gönlü çok zengin maddiyata gram önem vermeyen çok efendi bir kadındır.

Bırak altını bilezigi çul caput bile istemedi kizcagiz.

Limoncu28 oğlum ise başlasa her ay alırım elinden 500 demişsin ama o zaman düğünü erkek kendisi yapmış oluyo sen değil ki
bas sayfalarıda oku be cnm takılar hazır ev alınmıs bohca kıayfet ıvır zıvır icin o paralar simdi kızlar 1500 e dıs cekim istiyo ee limuzin isteyen var kınada ayrıca cekim 1000tl ee bi gelin bası ve yanındakıler 2000 tutyyo bizden 5 6 kisi desen onlardan 5 6 kisi paralar bunlar icin

eee peki söyle sizin dügününüze uzakyan yada yakındna gelen insanlara siz yemek yapmıyomusunuz vermiyomusunuz ilk defa görmüs duymus gibi yazıyosunuz ya bende buna sasıyorum
Yapmiyoruz tatlim biz de oyle adetler yok evet sasiyorum kazan kaynatmalara uzaktan gelecek kimse de yok diyelimki geldi allah ne verdiyse biximle sofrays oturur yer ve gider.Gosterise gerek yok dugun gunu telastan birde kazan mi kaynatacaz ahci mi tutacaz bunlar geri de kslan yasli nine uygulamasi simdilerde uygulaysnlsr da var arkadin dan yemegine kadar laf soyleniyor ,yorgunluklariyla kaliyorlar gereksiz seyler bunlar ,sacma sacma sacms beni alacak kaynanam yapmasin boyle seyler hic bir sey istemeyecegim beni sevsin bagrina bassin yeter.

yuhh yanii hadi babayı bosver anne ne alemde ilee vardır her yerde cürük elma

Para babada toplandığından annenin söz hakkı yok pek. İyi biri ama çıkıp da bana çeşit çeşit alışveriş bohça yapalım dicek biri değil. Etliye sütlüye karışmaz yani... Evlenirken görücez bakalım. Zaten beklentilerimizi sıfıra indirdik biz aileden hiçbişey beklemiyoruz. Eşyalarımızı herşeyimizi kendimiz alıcaz.Onlar üstlerine düşen takıyı yapsınlar yeter. Yapmasalar da canları sağolsun ne diyeyim, kendimi üzmem.

işte bu yüzden sükürler olsun ki trakyalılar pek farklı yöreden kız almaz böyle sorunlarlada karsılasmaz cünkü herkez bilir ne yapıcagını

trakyalılar diye genelleme limoncu, bizim ailede sırf şu an aklıma gelen 2 gelin 3 damat var trakyalı, ikisi keşanlı, biri çorlulu diğerlerini hatırlamıyorum, hiçbirinden böyle talepler görmedik duymadık, ki görümcem çorlulu damatla evleneli daha 2 sene oldu, hiç öyle tuhaf adetleri yoktu.

Anneme don babama fanila alınca bana olan kıymeti mi göstermiş oluyorlar

Bir çöp dahi istemem şahsen . içlerinden ne gelirlere alır takarlar. Bir bilezik olur .50 tl para olur .paşa gönülleri ne isterse o olur . Bu adetleri hiç anlamadım hiç bir zamanda anlamayacagim . Allah geçim versin huzur versin yeter .

eee herkez cocugunu okutuyo artık ki 10 bin olmus 1 senelik üni bedeli bu bir sey degil anormal degil yani olası bisey ayrıca her kezin fedakarlıhı kendine göre dir senede 3 tatile gidicehine 1 gidersin mesela o nun parasını atarsın kenara heleki oglun olsa dahada fazla düsünmek gerek

Ohooo limuzin falan isteyecek kız is adamı bulsun yahu

Yok be canım eltim Trakyali inan gönlü çok zengin maddiyata gram önem vermeyen çok efendi bir kadındır.

Bırak altını bilezigi çul caput bile istemedi kizcagiz.

aynen öyle, trakyalılar iyi niyetli insanlardır, hiçbirinden öyle ağırlığınca altın, ev arsa isteyenini, milyarlık bohçalar yaptıranını görmedim. herkes kendi çapında elinden geleni yapar zaten.

Sen ondan çocuk yapmıyosun dimi köfte seni :)

ahcı tutcan yada etrafta vardır yakın komsu akraba ne biliyim bizde daha cokkk eskidende yapılırdı yani ee dügüne gelen ne yicek simdi simdi belli bi restorant kapatıyolar köftesincne corbasın tatlısına herseyi yiyip dügüne öyle gidiyolar yada evde ascı tutup kapı önüne masalar kurulur yenir zaten o isleri sen yapımıyson annende senle kuaförde oluyo genclere biraz para veriyon onlar yapıyor masal islerini yemekler tutulan ascı kadınlar var

neysee sende olmamıs ama var yani sırf yemek adeti trakyada degildir

Bir de limoncu28 iyi diyosun hoş diyosun da zamanda kötü millet gecinmeye bakıyo ay sonunu zor getiren var nerde kenara bilezik parası atacak 2 bin lira bir bilezik her ay 2 bin kenara hangimiz atıyoruz, ben mesela şu an ücretsiz izindeyim oğlumu nerdeyse 3 yaşına getirmiş olucam ise başlarken ve bence bu benim ona verebileceğim en güzel hediye

Senede 3 tatil mi? Hakikaten enteresan bir karaktersiniz.

Benim ailem beni binbir zorlukla okuttu zaten daha fazla bişey istemeye hakkım yok diye düşünüyorum. Karşı tarafın da aynı şekilde gönüllerinden geçerse imkanları varsa yapsınlar yoksa boğazlarına yapışacak değiliz. Borç harç kredi bi şekilde alınır herşey yapılır. Bu arada ben Trakyada okuyorum hiç limuzinli düğün falan görmedim henüz. Genelde düğünler köy varsa köyde mütevazi şekilde yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…