- 20 Aralık 2013
- 3.104
- 1.638
- 133
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Helal olsun valla benımle aynı dusunenler varmıs.Resmen elalem eylenıyor sen o gune kadar cektıgın rexıllıkle kalıyorsun.mutsuxlukta dız boyu .gıt mısler gıbı nıkah yap hızurlu huzurlu evıne gır.Burdan davul zırns olmadan evden cıkmayan genc kızlars da sozum var davul calınca ne oluyo calmayınca bısey mı eksılıyo elalem duysa ne olcak o patırtıyı ceknek zorundamı yada boyle sacma seyr ne gerek var ay ıcımı doktum bee ohhh.Düğün sevmiyorsanız düğüne o kadar para harcamaya da gerek yok. Millet yesin içsin diye kaç bin tl masraf yapılıyor ya israf resmen. Bilmiyorum ya da bana bu kadar acayip geliyor. Onun yerine giderim en kral otelde balayına keyif sürerim valla.
valla egitimlide olsa görgülüde olsa bizde yapılır bizm kızlarımızda avukat kardesim kuzenlerim ögretmen ayrıca ille baba demek zorunda dgeil ki kız dicek nisanlısınıa sözlüsüne bak bizde bu takılır diye mesela en son kuzenimin dügünü oldu cocuk bizden degil adam varyemezin teki istemede bilmem kac dönüm arsamız var dedi varda ama utabmaz gelinine 4 bileizk taktı ama halam 8 kalın bilezik taktı yani kendi yörenle evlenmedin mi sonun bu rezillk ailene bizim icin bide sen demissin istemiceksin yada istemem bizim insanımız bunu kendi düsünür hem kız bilir takıyı sevdigini ve isticeni hemde kaynanana bizde kız istemeye gelindi yada gidildimi tüm yenge ler yada yeni evliler takar altınlarını setlerini ki aile görsün ona göre yapmamazlık yapmasın diye bizim taraf haric diyorum yine bizimtaraf cok sükür ki yapar
ooo davulcu bi gelenektir yaa hemde öyle yerinden getirtilir tepecik yada kırklarelinin davulcuları cok iyidir ooo dambara dambara şereftir yaaa bizde kız babası ister eger erkek tutmasın kız babası tutar sizle aynı fikirde olamıcaz zaten ama senin aaaa gördügün baskasında woaaaaaHelal olsun valla benımle aynı dusunenler varmıs.Resmen elalem eylenıyor sen o gune kadar cektıgın rexıllıkle kalıyorsun.mutsuxlukta dız boyu .gıt mısler gıbı nıkah yap hızurlu huzurlu evıne gır.Burdan davul zırns olmadan evden cıkmayan genc kızlars da sozum var davul calınca ne oluyo calmayınca bısey mı eksılıyo elalem duysa ne olcak o patırtıyı ceknek zorundamı yada boyle sacma seyr ne gerek var ay ıcımı doktum bee ohhh.
Konuya katılıyorum. Ben de karşıyım bunlara ve ailem benim için elin insanından mal talep etse kavga çıkar, rezalet bana göre. Kendini birey olarak değil de, para verilip alınması gereken bir mal olarak gören zihniyet çok utanç verici. Yıl olmuş 2015, daha hala "gelin ALMAK kolay mı" kafası. Karşı taraf da diyor ki "kızın parasını verdim aldım, artık ben ne dersem o". Kimsenin "yahu ne paralar döktük, ne zorlandık kızı almak için, çok kıymetli o, artık o ne derse o" dediği yok. Ülkemizdeki gelin kaynana ilişkilerini bilmesem inanacam. :))
O kaynanalar da işini biliyor. Beni de evlenecem ayağına soyup soğana çeviren kız evlendikten sonra karşılığını alırdı. Başlarım elalemin sümüklü kızının nazına.
eee benim kafada olursa zaten sorun yok ohh miss kollarını boynunu dolatırım dügünlere günlere götürürüm
gezsin tozsunlar diye para veririm özellikle sık sık seyahet etsinler yeni yerler görüp benimle paylassınlar isterim neyi meshursa ondan getirsin yeter benim gibi gülec sohpeti olan bi gelinim olsun yeter insallahhh agzın bal yesin
ama bide kız cocugum olsun be cnm insan kızından tabiki daha rahat eder ne kadar gelini severse sevsin kızına laf söylesen batmaz ama elin kızını küstürmek neden
Siz Trakyalı mısınız ? Benim erkek arkadaşım da Trakyalı ama ailesi hiç de gelinime onu alayım bunu alayım derdinde değil. Hatta burda başlık açmıştım babası çok cimri falan diye. Düğünde 1 bilezik taksa şükredicem.
trakyalılar diye genelleme limoncu, bizim ailede sırf şu an aklıma gelen 2 gelin 3 damat var trakyalı, ikisi keşanlı, biri çorlulu diğerlerini hatırlamıyorum, hiçbirinden böyle talepler görmedik duymadık, ki görümcem çorlulu damatla evleneli daha 2 sene oldu, hiç öyle tuhaf adetleri yoktu.
asıl sen bizim sülaleye görgüsüz diyemezsin hadsiz ben kimseye saygıszlık etmedin sende edemezsinLimoncu demiyim demiyim dedim ama
Binbir emekle çocuklarını okutanları aşağılayan yorumları görünce dayanamadım
Sen kendin gibi güleç gelin istiyorsun ama
Sen demek ki yeterince güleç değilsin
Kendin gibi gelin isteme bence
Açtığın konular ortada
Bacım bu trakya adetinden değil tamamen sülaleye has bie şey. Görgüsüzlük genelleyerek trakya adeti denmiş.
Çünkü görgü herşey :)
asıl sen bizim sülaleye görgüsüz diyemezsin hadsiz ben kimseye saygıszlık etmedin sende edemezsin
Yok kız şaka yapiyorum latife olsun benimkisi nerdeeee o paraooo masallahhh allah daha cok versin ille vardır sana akıl vericek birileri cnm yaa simdi ne yapsak kar valla
neden engellendim onu bile bilmiyrum yani millet tabiri caize kocası aldatmıssa dövmüsse küfür eder banlanmaz ben niye banlandım hayrettt
Valla limoncu kardeş senin kadar banlanani yoktur heralde yöneticiler sana madalya takmasi gerekir ban kraliçesineden engellendim onu bile bilmiyrum yani millet tabiri caize kocası aldatmıssa dövmüsse küfür eder banlanmaz ben niye banlandım hayrettt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?