Evlenme öncesı yapılan adetler

Helal olsun valla benımle aynı dusunenler varmıs.Resmen elalem eylenıyor sen o gune kadar cektıgın rexıllıkle kalıyorsun.mutsuxlukta dız boyu .gıt mısler gıbı nıkah yap hızurlu huzurlu evıne gır.Burdan davul zırns olmadan evden cıkmayan genc kızlars da sozum var davul calınca ne oluyo calmayınca bısey mı eksılıyo elalem duysa ne olcak o patırtıyı ceknek zorundamı yada boyle sacma seyr ne gerek var ay ıcımı doktum bee ohhh.

Bence de boyleleri kendileri gibi ailelerle evlensinler zaten, dusunemiyorum abim evlenecek, kiz gelip bana 12 bilezik bilmemkac altin, bilmemkac liralik da bohca yapin diyecek kaliriz herhalde.
Dedigim gibi benim ailem de cok takar, hele bir tarafim bosnak ki onlarda mutlaka hasir setler, altin kemerler takilir ama asla oturulup bunun pazarligi yapilmaz, gorgusuzluktur bu. Herkes gucune gore icinden geleni yapar zaten.
Iki insan birbirini sevip bir ömür paylasmak icin evleniyor, 3-5 bilezik icin mi? Yani kadin istedigi kadar altin takilmazsa sevdiginden vaz mi gececek? Gercek ask bu degil

ooo davulcu bi gelenektir yaa hemde öyle yerinden getirtilir tepecik yada kırklarelinin davulcuları cok iyidir ooo dambara dambara şereftir yaaa bizde kız babası ister eger erkek tutmasın kız babası tutar sizle aynı fikirde olamıcaz zaten ama senin aaaa gördügün baskasında woaaaaa

Konuya katılıyorum. Ben de karşıyım bunlara ve ailem benim için elin insanından mal talep etse kavga çıkar, rezalet bana göre. Kendini birey olarak değil de, para verilip alınması gereken bir mal olarak gören zihniyet çok utanç verici. Yıl olmuş 2015, daha hala "gelin ALMAK kolay mı" kafası. Karşı taraf da diyor ki "kızın parasını verdim aldım, artık ben ne dersem o". Kimsenin "yahu ne paralar döktük, ne zorlandık kızı almak için, çok kıymetli o, artık o ne derse o" dediği yok. Ülkemizdeki gelin kaynana ilişkilerini bilmesem inanacam. :))
O kaynanalar da işini biliyor. Beni de evlenecem ayağına soyup soğana çeviren kız evlendikten sonra karşılığını alırdı. Başlarım elalemin sümüklü kızının nazına.

bizi kolay kolay çeviremezler soğana Sevdem, biz suya götürüp susuz getiren jenerasyonuz

Bu adetler ile ilgili konularda kimseden bir şey istememesi taraftarıyım yeni evlenecek çift o kadar eşya alacak yeni çift yok bilmem kimin havlusu yok şunlara kıyafet vs derken başlamadan bir sürü ıvır zıvır için masrafa giriyorlar

Lakin çekincem geçen burada konu açan arkadaş gibi sen hiç bir şey istemezken karşı tarafın senden her şeyi istemesi bir

İkincisi de benim iki arkadaşımın başına geldiği gibi kızlar çok borca girmemek için düğün ve bir çok adet olmadan evlendi ilk başta hiç bir şey demediler sonra oğlumla evlenmek için her şeyi yaptın kancayi taktın bırakmadım Allah bilir ne çekincem vardı da oğlumla düğünsuz derneksiz evlendin demeleri arkadaşım şimdi sinir hapları yutuyor her gün
Hoş ben benim kaynana öyle bir şey yapsa saçlarını yolmak isterim ama

Limoncu demiyim demiyim dedim ama
Binbir emekle çocuklarını okutanları aşağılayan yorumları görünce dayanamadım
Sen kendin gibi güleç gelin istiyorsun ama
Sen demek ki yeterince güleç değilsin
Kendin gibi gelin isteme bence
Açtığın konular ortada

Bacım bu trakya adetinden değil tamamen sülaleye has bie şey. Görgüsüzlük genelleyerek trakya adeti denmiş.

Çünkü görgü herşey :)

El alem nederse desın hadı hadı hadıııııı dıye bır sarkı var bunu gelenekcı komsulara haydı lılılı lili lili bunu da adet adet dıye zorba tutum da olan kaynans sdaylarına soyleyesım var.bızden suphe edecek kadın almasın bızı dugun dernek ıstemedık dıye .sumuklu ogulları kendılerıne kalsın tursularını kursunlar .Cekın etrgınızı elınızı kaynsnalar bırakın bızı kendınıze ıstemıyoruz sacma adetlerı davul zurnaları,altınları .bı oglu varmıs dugunde oynayacakmıs oynama arkadas gıt evde gobek at.

asıl sen bizim sülaleye görgüsüz diyemezsin hadsiz ben kimseye saygıszlık etmedin sende edemezsin

asıl sen bizim sülaleye görgüsüz diyemezsin hadsiz ben kimseye saygıszlık etmedin sende edemezsin

Ben size öyle bir şey demedim
Yanlış ifade ettim sanırım
Diyorum ki; çok paraya muhtaçmış gibi, saygı duyulsun kıza diye erkek tarafını sömürmek bence görgüsüzlüktür. Üstüne alınan alınsın
Siz yıllarca alın teri dökmüş babanızın emekli parasıyla kendinize ev alırsınız, biz o para bizim hakkımız değil diye tek kuruşuna bile dokunmayız. Bize göre saygı onur haysiyet budur. Sanırım bakış açısı farkı.

ooo masallahhh allah daha cok versin ille vardır sana akıl vericek birileri cnm yaa simdi ne yapsak kar valla
Yok kız şaka yapiyorum latife olsun benimkisi nerdeeee o para normal standartlarda yaşayan tipik türk ailesiyiz işte

Valla sizin bahsettiginiz seyler cok abarti ama hic birsey yapilmadan da olmuyor bu isler malesef..
Yil bilmemkac olmus denilerek kurtulunamiyor neyazikki..
Oglan evlendiren ustune duseni fazlasiyla yapmali..

Valla ben bu konuda cok sansliyim. Ufku genis bir aileye sahibim. Aileler tanisip isteme oldugunda annemin kayinvalidme ilk kurdugu cumle su oldu "ben sana sunu yap bunu yap su kadar bilezik tak kesinlikle demem. Ben kendi yaptigima bakarim. Sen ne yapiyorsan kendi ogluna ben ne yapiyorsam kendi kizima yapiyorum. Kimse kimseye bir sey yapmiyor" birde sunu dedi annem " adet diye sana hicbir sey dayatmam adet dediklerini insanoglu uydurmus Allah emri degil ya" tabi bu tavir kayinvalidemin hosuna gitti.

Kayinvalidem bana bayramda kiyafet alamak istedi babam karsi cikti " simdiye kadar ben aldim bundan sonrada alirim kizima kiyafet gerek yok" diye. Mesela ben kunyeye ozendim babam ben alirim sakin karsi tarafa alin demeyin dedi. Cok sukur sorunsuz bir nisanlilim donemi gecirdim. Sagolsun kayinvalidemlerde ellerinden geleni yaptilar. Kimse kimseye bu bizim adetimiz sen boyle yapacaksin demedi. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya calisti.

neden engellendim onu bile bilmiyrum yani millet tabiri caize kocası aldatmıssa dövmüsse küfür eder banlanmaz ben niye banlandım hayrettt
Valla limoncu kardeş senin kadar banlanani yoktur heralde yöneticiler sana madalya takmasi gerekir ban kraliçesi

Yıl 2016 olmus hala aynı adet adet dıye dıye kafamızı yedıler.Ben evlenecegım zaman bılezık te ıstemem takarlarsa kendılerı bılır .Kolum da o sacma halkaları sıkırdatmaya heveslı degılım .Tepsıymıs nısanım da bana sacma çay tepsılerıyle gelınmesın:)))cok gulerım .Baskasının alacagı atlete dona ıhtıyacım yok .Süt hakkıymıs ben anneme alacagımı alıyorum zaten bu da sacma ,babamıds gıydırmesınler,yuz gorumlugune gelınce hıc gerek yok ceyreklerı cebınde kalsın bu da sacma .Bayramda bana hedıye almalarına da gerek yok nekadar ayıp bır sey yasca buyuk kaynana adayından bırsey beklemek cocukmuyum ben .Çeyıze gelınce en hesaplısı neredeyse o alınır ve esıt para ortaya konulur.Benı alıyorlarsa onlarda oglunu verıyor yanı sartlar esıt ıkı kısı de calısıyorsa bır tarafa yuklenılmez .Bana sevgı lazım bana huzur lazım .Sıze ne lazım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…