Bu evlilik teklifi olayı gereksiz bi biçimde şova dönüşmüş durumda. Amerika özentiliği bence. Kültürden dolayı Amerika'da evlenme teklifi edilir, bizim kültürümüzden dolayı böyle bi şey yok sanırım. Şöyle açıklayım,
Amerika'da iki insan birbirinden hoşlandıysa sevişirler ve sonra sevgili olarak devam ederler, ama bu birbirleriyle evlenmek istedikleri anlamına gelmez, karşıdaki kendisiyle evlenmek istiyor mu, evlilik düşünüyor mu bunu bilmezler. Sadece takılırlar, akışına bırakırlar. Sonra erkek o kızla evlilik düşünüyorsa, beklenmedik bir anda evlilik teklifi eder, kız adamın niyetinin ciddi olduğunu o an anlar, bu yüzden önemlidir onlarda.
Ama bizim kültürümüze bakıldığı zaman, (genel konuşuyorum, istisnalar hariç), bizim kültürümüzde genelde ''sadece takılma, akışına bırakma, ciddi olmama'' durumu pek yoktur, yani sevgiliysen evlenmek üzere yol alıyorsundur, bi şekilde ilişkinin ciddiyetini iki tarafta biliyordur, zaten o ilişki evliliğe gidiyordur, hatta teklif meklif olmadan sevgiliyken ''evlendikten sonra'' diye başlayan cümleler kurulur. Yani zaten o ilişkiye bi süre takılıp ayrılmak değil de evlenmek üzere başlanmıştır.
Bu yüzden Türkiye'deki evlilik teklifleri bana özentilik gibi geliyor ve samimi bulmuyorum. Dizilerden filmlerden görülmüş ezberlenmiş hareketler ve cümleler, vs... Şov yapılır gibi. Formalite icabı yapılıyor gibi... Nedense bi çoğunu da çok yapmacık buluyorum. Gereksiz şeyler yani, romantik biri olabilirsiniz ama inanın bu romantizm değil bence şov...