• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenme yaşı sizce kaç olmalı ?

meltemm42

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
10
2
6
31
evet arkadaşlar günümüzde evlenen sayıları 17 başlıyor bazen 15 olabiliyor benim görüşüm en geç ve normal 20 uygun diyorum siz ne diyorsunuz 15 17 evlilik nasıl olabilirki

15 ve 17 yaşında evlenilir mi hiç. Bi kere bu yaştaki kızların lisede okuyor olması lazım. O yaştaki kızların evliliği değil, üniversitede istediği bölümü okuyabilmesi için nasıl daha çok çalışması gerektiğini düşünmesi lazım...

Erken yaslardaki evliliklere hic iyi bakmiyorum.17 yaslarda evliliyin sorumluklari yipratir insanlari.bu yaslarda okumali gezmeli bekarligin dadini cikarmak lazim.

23 yaş uygundur diye düşünüyorm,ben de 23 yaşımda evlendim.
20 yaş daha erken insan daha cahilce düşünüp davranıyor. Evlilik sorumluluk ve fedakarlık istiyor.

28 yaşında evlendim. Evlendiğimde kariyer ve maddiyat olarak tamamdım. Evlenene kadar gönlümce gezdim yedim içtim.. İçimde hiçbir uhde kalmadı.
Bencede 28 ideal bir yaş sadece çocuk bi kaç tane düşünenler için biraz geç olabilir oda bayanlar için

Bencede 28 ideal bir yaş sadece çocuk bi kaç tane düşünenler için biraz geç olabilir oda bayanlar için
Benim gibi aşılama veya tüp bebek yaptırıp ikiz sahibi olsunlar o zaman :rolleyes: İnan çocuk düşünenler için hiçbir zaman geç değil. İnsanın kaç yaşında anne olduğu değil, çocuğuna ne gibi imkanlar verdiği önemlidir. 20 yaşlarında çalışmayan bir kadın ile 30 yaşında kariyer sahibi eğitimli bir kadın çocuklarına sizce eşit imkanlar sunabilir mi? Gelişmiş toplumlarda olabilir ama Türkiye'de hayır.
Üstelik başka bir örnek; Benim annem beni 16 yaşında doğurdu ama daha ona doyamadan gencecik göçtü gitti bu dünyadan. Yıllarca beraber oluruz sanıyorduk halbuki.
Genç anne olmak çok da matah birşey değil yani :)

Benim gibi aşılama veya tüp bebek yaptırıp ikiz sahibi olsunlar o zaman :rolleyes: İnan çocuk düşünenler için hiçbir zaman geç değil. İnsanın kaç yaşında anne olduğu değil, çocuğuna ne gibi imkanlar verdiği önemlidir. 20 yaşlarında çalışmayan bir kadın ile 30 yaşında kariyer sahibi eğitimli bir kadın çocuklarına sizce eşit imkanlar sunabilir mi? Gelişmiş toplumlarda olabilir ama Türkiye'de hayır.
Üstelik başka bir örnek; Benim annem beni 16 yaşında doğurdu ama daha ona doyamadan gencecik göçtü gitti bu dünyadan. Yıllarca beraber oluruz sanıyorduk halbuki.
Genç anne olmak çok da matah birşey değil yani :)
cnm o anlamda kastetmemiştim yaş ilerledikçe vucut esnekliğini kaybediyor hm sağlık açısından hemde gençkenki çocukla vakit geçirmekle ileriki yaşlarda vakit geçirmek bir olmaz. Çocuğunun üniversteye gittiğini evlendiğini bi 45-50 yaşlarında görmek var birde 60-70 yaşında :D bende 1 yıldan fazla oldu evleneli 25 bitecek 2 ay sonra 2-3 sene sonra bende çocuk düşünüyorum :)

En erken 27 yaş diyorum. Aslında yaştan ziyade oturtulması gereken bazı şeyler var gibi geliyor kişiden kişiye değişir tabii ama bana kalırsa, (1) insan önce işini gücünü belirlemeli, (2) kendini tanımalı ve (3) koyduğu birtakım hedefleri gerçekleştirmeli. Bu üçü tamamlandıktan sonra evlenilir ise ideal çağ bulunmuş olur .:super:

evet arkadaşlar günümüzde evlenen sayıları 17 başlıyor bazen 15 olabiliyor benim görüşüm en geç ve normal 20 uygun diyorum siz ne diyorsunuz 15 17 evlilik nasıl olabilirki
En geç 20 mi??? Şaka???
17 erken 20 geçse neyin peşinde olduğunu çözemedim.

Valla ben üniversiteyi bitirdim yüksek lisans yaptım 4 yıl da çalıştım 27de de evlendim daha erken evlenseydim muhtemelen başımı taşla ezerdim

Bana göre 25 26 yaşından sonra evlenilmeli ben 20de evlendim o ayrı eşim olmasa evlenmezdim o yaşta mesela :))

Standardı olmamalı diye düşünüyorum, insan kendini hazır ettiği yaşta evlenebilir, ama çok genç yaşlarda yanlı kararlar alınabiliyor, hem ne yazıkki ülkemizde kadına kıza fikri sorulmadan da çok evlilikler yaşanıyor maalesef

zaten üni bitene kadar 22 23 oluyorsun iş bulayım derken 25 idealliği yok ama 25 inden sonra bence gayet iyi 20 yaş ne ki ya çocuksun daha

Canım 20 yaş en geç demişsin. Bu konuyu tekrardan düşünmeni isterim. Genç yaşta evlenmek istemek doğal bir şey ama biraz sabretmek gerekli diye düşünüyorum. Çünkü 19-20 yaşları aslında tam olarak olgunlaşmaya yeni başladığın yaşlardır. Bu yaşlarda ciddi ilişkin olabilir belki ancak sabredip akıbetini görmen gerekir. Gençlik çağı 18-23 yaşları desek, 5 yıl gençlik çağında oluyorsun ancak bu 5 yıl sonrasında olgunlaştığın zaman hayatının belki de 45 senesini beraber geçireceğin bir insan olması gerekiyor. Bu nedenle kısa bir gençlik dönemindeki isteklerinin doğal olduğunu bilmeli ancak sabredip erken evlenmemelisin.

Bir standardı yoktur diye düşünüyorum.
Biz eşimle 15 yaşımızda tanıştık.
7 yıl sürdürdük ilişkimizi. 22 yaşımızda nişanlandık, 23 yaşımızda evlendik.
8 ay oldu.. Hiç pişman değilim ama keşke daha erken evlenseydik de demiyorum.
Tam zamanında evlendim, yaş olarak değil kafa olarak...

Back
X