Daha önceki konularımda aile içindeki evlat/erkek çocuk ayrımı ile ilgili olarak yaşadığım durumu anlatmıştım. 35 yaşındayım bekarım, memurum. Ailem erkek kardeşim için konforlarından vazgeçmiş durumdalar senelerdir sürekli bunu yapıyorlar. Ben bu duruma seyirci kalmaktan da, maruz kaldığım adaletsizliklerden de çok yoruldum. Seneler önce başka bir şehirde yaşarken çok ciddi bir sağlık sorunu yaşayınca, ailemin yanına tayin gelmiştim. Geldiğim zamandan beri sürekli onları diğer kardeşlerime karşı savunmakla sorumlu hissettim, en kötü ben oldum, geçimsiz oldum. Şimdi de erkek kardeşim için neleri görmezden geliyorlarsa benden de onu bekliyorlar, hatta istiyorlar ki ben de oğulları için kaynak olayım, hayatım olmasın. Kardeşimin o kadar çok ithamına, maruz kaldım ki çok yoruldum. Birinin hayatını diğerine feda edecek olsalar oğulları için kızlarını hiç tereddüt etmeden feda edecek olduklarını fark ettim yaşadıklarımdan sonra.
Ben artık ayrı eve çıkmaya karar verdim, bütün bu gördüklerim nedeniyle tasarruf yapmıştım bir ev alabilmek için ancak altın düşünce çok azaldı bu nedenle şu an ev alamayacağım, ancak ev almayı bekleyemeyecek kadar ağır stres altındayım. Eğer bu evde kalmaya ve bütün bu adaletsizliğe şahit olmaya devam edersem sağlığımdan, dolayısıyla hayatımdan olacağım. Sene sonuna kadar eşyalı kiralık daire tutmayı, sene sonunda ise elimde ne kadar tasarrufum varsa onunla hangi evi alabiliyorsam artık almayı düşünüyorum. Ailem de oğulları ve gelinlerinin huzurları için benim gitmem konusunda hemfikirler.
Görüşlerinizi almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Ailemden hiçbir şekilde tek kuruş destek, maddi/ayni hiçbir şey almak istemiyorum bu evden çıkarken. Kişisel eşyalarım haricinde, özellikle kendi emeğimle aldığım bazı eşyalar dışında hiçbir şey almak istemiyorum bu evden. Nasıl bir yol izleyebilirim? Var mı bu konuda tecrübesi olan bayanlar? Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.
O kadar doğru bir tespit ki, kız kardeşimin evliliğinde çok anlayamamıştım bu cinsiyet ayrımını, erkek kardeşim evlenince fark ettim. Kızlarda zerrenin abartılıp, kız evladının yuvasından, huzurundan korkulmayıp, damada gidecek diye bir çöp dahi vermekten imtina edildiğini, ancak oğullarının/gelinlerinin bütün rezilliklerinin, menfaatçiliğinin üzerinin nasıl kapatıldığını görünce anladım acı gerçeği. Onların erkek kardeşime oluk oluk tüm emeklerini, kaynaklarını aktarmışken, bana en ufak bir katkıda bulunup da sana da yaptık diye bunun ömür boyu lafının etmelerini istemiyorum asla. O yüzden herhangi bir destek almadan, kabul etmeden ayrılacağım bu evden. Kendi emeklerimle kendime ait bir hayat kurmak istiyorum.YAşadığın yerde bitmesi yakın inşaat firmalarıyla görüş. İstanbul'da bazı firmalar yüzde 40-50 peşin alıp, kalanı iki yıla yakın taksit yapıyorlar. Benzer durum başka şehirlerde de vardır.
Ailenle de konuş,,yatırımlık ev diye ek destek için. Bana bir şey yapmazlar diye düşünme. Yarım öbür gün evlendikten sonra mal mülk alırsam damada ortak olur ama bu ev sadece bizim olur dersen destek olurlar. Böyle aileler gelinlere dünyayı yedirir ama damat kuruş yese kudururlar.
Ailem de oğulları ve gelinlerinin huzurları için benim gitmem konusunda hemfikirler.
Ne yazık ki bu evde geçirdiğim her gün beden ve akıl sağlığımdan parça parça gidiyor. Kira konusunda inşallah sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ancak elbette aylık daha az tasarruf etmiş olacağım maaşımdan. Bu artık benim için hiç önemli değil. Bu evde annem babam için yaptığım maddi manevi her fedakarlığın erkek kardeşim ve ailesinin geleceği, huzuru için bir teminat, tasarruf haline getirildiği gerçeğini gördükten sonra bunu düşünemeyeceğim.Eğer tahammül edebilecekseniz biraz daha sabredip ev almanız kira ödemekten daha mantıklı ama ben iyi kazanıyorum kısa sürede birikir kiramı da öderim sorun olmaz derseniz eşyalı kiralı güvenilir bir eve geçmeniz güzel de olabilir.
O kadar doğru bir tespit ki, kız kardeşimin evliliğinde çok anlayamamıştım bu cinsiyet ayrımını, erkek kardeşim evlenince fark ettim. Kızlarda zerrenin abartılıp, kız evladının yuvasından, huzurundan korkulmayıp, damada gidecek diye bir çöp dahi vermekten imtina edildiğini, ancak oğullarının/gelinlerinin bütün rezilliklerinin, menfaatçiliğinin üzerinin nasıl kapatıldığını görünce anladım acı gerçeği. Onların erkek kardeşime oluk oluk tüm emeklerini, kaynaklarını aktarmışken, bana en ufak bir katkıda bulunup da sana da yaptık diye bunun ömür boyu lafının etmelerini istemiyorum asla. O yüzden herhangi bir destek almadan, kabul etmeden ayrılacağım bu evden. Kendi emeklerimle kendime ait bir hayat kurmak istiyorum.
o zaman yardım etsinler, öyle beş kuruş almadan çıkmak olur mu ya. siz o kadar destek oldunuz. zaten işiteceğinizi işitmişsiniz biraz yüzsüz olun. yardım etsinler size yoksa çıkmam diyin
Ev alsam içi boş kalacak çünkü altın düşünce alabileceğim evleri alamayacak duruma geldim. Sene sonuna kadar sabredip artık elimde ne kadar varsa bir miktarını eşya alabilmek için bırakıp kalanıyla ne alabilirsem almaya çalışacağım. Kira kontratını yıllık mı yapmak zorundayız?Kira sozlemenizi iyi yapin, size habire 2-3 ayda bir zam yapabilecekleri sekilde olmasin. Onun disinda ev bulmakta zorlanmazsiniz muhtemelen sabit bir geliriniz oldugu icin.
Ailenizi kafasi degismeyecek, gidin kurtulun.
O zaman güvenilir olmasına dikkat edin sadece çıkacağınız evin. Yalnız yaşamak bence hayatı düzenliyor bir yerden sonra. Kısmet olursa ben de düşünüyorum.Ne yazık ki bu evde geçirdiğim her gün beden ve akıl sağlığımdan parça parça gidiyor. Kira konusunda inşallah sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ancak elbette aylık daha az tasarruf etmiş olacağım maaşımdan. Bu artık benim için hiç önemli değil. Bu evde annem babam için yaptığım maddi manevi her fedakarlığın erkek kardeşim ve ailesinin geleceği, huzuru için bir teminat, tasarruf haline getirildiği gerçeğini gördükten sonra bunu düşünemeyeceğim.
Benim kız çocuğu olarak hakkım yok, onlardan aldığım alacağım her şey oğullarının/gelinlerinin hakkı. Erkek kardeşim de bu zihniyette. Kardeşim evleneceği zaman, bir sürü şey yapmışken kendini daha çok masrafa sıkıntıya sokmaması borca girmemesi konusunda uyardığımda yardım etseydiniz de girmeseydim borca demişti babam. Yani herkes oğulları için seferber olmak zorunda, emeğini gözü kapalı feda etmek zorunda. Bana veya kız kardeşime bir kuruş vereceklerse bu erkek kardeşime verilecek milyonların önünü açmak için olacaktır. Çünkü hiçbir zaman maddi anlamda adil olamadılar. Şimdiye kadar o kadar kaynak aktarıldı ki zaten kardeşime, bunlar yapılırken kızlarımızın da hakkı var dememişlerken bundan sonra da sus payı olarak verecekleri hiçbir şeyi istemiyorum. Bu fırsatı ne kardeşime ne de anne babama vermek istemiyorum. Senelerdir yaşatılan maddi adaletsizlik bana veya kız kardeşime yapılacak herhangi bir destekle kapatılacak kadar küçük değil.Ama snein hakkın? Onların parasında kardeşin kadar hakkın var. İster 3 kuruş, ister 5 kuruş. Birinize yapıyorlarsa diğerinize yapmaları gerekir.
Ev satın alamazsan böyle inşaattan vs, boş ev kiralamak yerine o zaman sözleşmeli bayan apart denilen yerlere bak. Hem eşya+fatura derdin olmaz. Daha rahat para biriktirirsin.
Ev alsam içi boş kalacak çünkü altın düşünce alabileceğim evleri alamayacak duruma geldim. Sene sonuna kadar sabredip artık elimde ne kadar varsa bir miktarını eşya alabilmek için bırakıp kalanıyla ne alabilirsem almaya çalışacağım. Kira kontratını yıllık mı yapmak zorundayız?
Kredi çekmek istemiyorum, sene sonuna kadar ortalama bir evin yarı fiyatı kadar, çok yeni olmayan bazı daireleri alabilecek kadar olabilir elimde ancak şu an ne yazık ki çok açığım oluyor. Apartlar ve stüdyo evler güvenli oluyor mı acaba?Kira kontratları yıllık. Apartlar veya o tarz 1+1/studyo eşyalı evler aylık dönemlik değişiyor.
Şuan kredi çekip, nasıl bir ev alabilirsin?şuan ne kadar birikmişin var
Valla bos ev tut, bosuna esyali eve cok para verme. Git ikinci el kendine esya al, minimum duzeyde diz evini, Miss gibi. Eline para kaldikca istedigin gibi esyalar alirsin zamanla. Herseyi dort dortluk yapicam diye ugrasma ilk etap da. Inanki hicbirsey sagligindan daha degerli degil.Ev alsam içi boş kalacak çünkü altın düşünce alabileceğim evleri alamayacak duruma geldim. Sene sonuna kadar sabredip artık elimde ne kadar varsa bir miktarını eşya alabilmek için bırakıp kalanıyla ne alabilirsem almaya çalışacağım. Kira kontratını yıllık mı yapmak zorundayız?