Evlenmeden aile evinden ayrılma

O, ailelere yakın olmamak için başka bir şehirde yaşıyor. Kendisi dile getirmişti iki aileden de uzakta yaşamak istediğini, aynı zamanda da annemin babamın yaşlılıklarını ihtiyaçlarını hiçe sayıp mal kaçırma çabalarına da yine kendisi girmişti. Gelip ilgilenmez, zaten ailemin de ondan böyle bir beklentisi yok, yeter ki o maddi olarak rahat olsun, onun evliliği kusursuz olsun. Herkes (kızları dahil) bu konuda elinden geleni yapsın, onlara da destek çıksın. Ben bu evde maruz kaldığım adaletsizliklerden, yokluk tiyatrosundan yoruldum. Aynı şehirde deneyeceğim, eğer hâlâ bu adaletsizlik değirmenine su taşıtmak isterlerse, oğulları yüzünden stres yaşayıp yine oğullarının sırtını sıvazlayıp kızlarını evlatlık konusunda eleştirilerse, kızlardan beklentiye girerlerse o zaman başka bir şehir seçeneğini düşüneceğim. Eskiden onlara, kardeşlerime garanti gelirdim, zaten onlarla yaşadığım için onlara bağlı olduğumu da hissettirdiğim için kimse kendini sorumlu hissetmedi. Geri çekilmeye karar verdim, yine kendi doğrularını yaşayacaklar ama ben aynı evde bu adaletsizliğe, kendilerini mahrum edişlerine şahit olmayacağım.

Hiç yok mu araba vs
Arabam var, peşinat da var ancak dediğim gibi altın düşünce daha önce borçsuz bir şekilde alabileceğim evleri alamayacak duruma geldim. En kötü ihtimal 5-10 senelik 2+1, 1+1 daire alabilecekken şimdi 20-30 senelik eski bir binadan daire alabilirim belki.

Herhangi bir ayrımcılık ve problem olmasa bile 35 yaşında işi gücü olan birinin halen ailesiyle yaşamasına gerek yok diye düşünüyorum.
Ki sizde ayrımcılık ve kötü muamele varmış bu zamana kadar beklemeniz hata derim.
Tek bir kuruş bile vermeyin kimseye kendi hayatınıza bakın.
Finansal olarak nasıl rahat edecekseniz öyle yapın.

Altın o ksdar düşmedi ki %10 civarı kayıp var 8 binddn toplu almadıysan y

Annem çok merhametli, aşırı fedakar hepimize karşı. Hayatını tamamen evlatlarına, torunlarına adamış biri. Bunca sene onun merhameti sevgisi beni burada tuttu açıkçası, babam ise aslında duygusal ve fedakar ama kesinlikle erkek kardeşime aşırı zaafı var maddi konularda kesinlikle çok adaletsiz. Bizden bekler, kardeşime verir, bizim de erkek olduğu için kardeşime destek çıkmamızı ister, hatta kendisine destek olsak ettiği tasarrufu biricik oğluna aktarır ki ben bu gerçeği çok acı bir şekilde öğrendim. Aslında dolaylı yoldan erkek kardeşime sponsor olmuşum. Kardeşimin hiç ettiği paraların malın mülkün hesabı sorulmaz ama bizim kendi paranızla yaptığımız yapacağımız şeyler hesap edilir, lafı edilir. Direkt olarak gelirime karışmazlar, maddi olarak hesap vermem ama eve sağladığım en küçük katkı bile kardeşim için yapılmış bir tasarrufa dolaylı yoldan sponsorlukmuş, destekmiş bilememişim, annem babam için yapıyorum sanmışım bunca sene. Annem de babamdan dolayı zaten hayattan maddi hiçbir beklentisi olmadan, sadece evlatlarına ailesine hizmet odaklı bir hayat sürüyor, ne gezmiştir tozmuştur ne keyfince para harcamıştır, bunları asla kendine hak görmemiştir, olmasa da sorun etmez. Bu evden maddi manevi ayrılacağım, onların bu adaletsizliğine, kendilerini mahrum edişlerine şahit olmayacağım artık.

Bakın burada çelişiyorsunuz hem erkek kardeşe tüm imkanlar sunuluyor sizi Yok sayılıyor ve siz bu yuzden ayrı eve çıkmak istiyorsunuz yakin olsaniz neden ayri ev, madem tum herşey erkek kardeş ve geline yapilmya devam edecekse bir zahmet onlar düşünsün siz hala yakın olayım elim ustlerinde olsun diye düşünürseniz kusura bakmayın ama bir adim ileri gidemezsiniz

Çok haklısınız, ben zaten bu aşırı anne baba bağlılığından dolayı yaşadım ne yaşadıysam. Kastettiğim, tamamen başka bir şehire gitmeyeyim de aynı şehirde ama uzak bir semtte mahallede olayım. Bu bile hala benim bu bağlılığı yanlış bir şekilde sürdürdüğümün kanıtı. Şimdiden nasıl bir manipülasyona uğradığımı anlatamam. Hem beni istemiyorlar yaşadığım olaylardan sonra erkek kardeşimle ve eşiyle can ciğer olmadığım, geldiklerinde mesafeli olduğum için hem de bize böyle mi bakacaktı, biz ona güvenmiştik diyorlar. Onlar benim de kendileri gibi her türlü rezilliğe sessiz ve tepkisiz kalmamı istiyorlar.

Size niye güveniyorlar, biricik oğulları ne güne duruyormuş? Bu tarz bir şey söylendiğinde onlara ne diyorlar? Ya da diyor musunuz?
Siz daha fazla zaman kaybetmeden ayrılın evden.
Yoksa onu başaramayıp o evde kendinizi yiyerek ömür geçireceksiniz.

Ay sizi o kadar anlıyorumki. Abim evlenirken,bedelli askerligini vs bizimkiler ödedi. Ben araba alırkende çirkeflik yapıp yardım istedim sürekli yok senin yüzünden şu kadar altınım gitti vs. muhabbeti yaptı annem bende geçen ay artık bütün verdigi altınları verdim. Bende sürekli kendi hakkımı ve küçük kardeşimin hakkını savunucammdiye geçimsiz saygısız oldum. Şimdi onlarla birlikte ev borcu ödüyoruz yılbaşına kadar babama destek olucam ama babam olmasa annem için asla böyle birşey yapmazdım. Bence herşey annelerin başının altından çıkıyor. Babam bana çok düşkündür ama anneler tam bir oğlancı. Neyse onlara son borcum olan desteğimide yaparken para biriktirip gözümü karartıp 1 odada olsa kendime ev almak istiyorum ama özel sektörde oldugum için kredi vs bana zor.etrafımdaki herkes şu evim firmalarına yazılıyor erken teslimat için peşinatınız varsa yazılabilirsiniz sizde.
Sizi anlıyorum yalnız değilsiniz. Birde ben küçüklüğümden beri yük olmayan bir çocuktum hata etmişim. İşine gelmiyorsa git tavrını önceden gördüğümde küser günlerce yemek yemez kendime hayatı zindan ederdim şimdi gidiyorum inadına yiyorum içiyorum keyfime bakıyorum evde. Yaş 28. Tahammülüm sıfır. Sizi çok iyi anlıyorum ama hiç kendinizi üzmeyin memurmuşsunuz kredide rahat çıkar size.bir göz oda bulup bir dahada onlarla muhatap olmayın. Nedense türk ailelerinde kızlar evlenmeyince başımıza kaldı imajı yarın birgün evlenir boşa para harcanmasın muhabbeti çok oluyor. Ama yaşlanıncada erkek evlatlar karım istemiyo diyip başından atıveriyor. O yüzden tek duamdır Allah ne beni onlara nede onları bana muhtaç etmesin . Ve rabbim kendi düzenini kurmaya çalışan her kadının yardımcısı olsun.

Çok bunalmışsınız anladığım kadarıyla, hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çevresinde daha uygun fiyata ev alabileceğiniz bir şehir varsa ve tayin durumu da ayarlayabiliyorsanız oraları düşünseniz? Hem ailenize biraz daha uzak olmuş olursunuz bu da bir alternatif olabilir gibi geldi bana.

Çok geç kalmışsınız. İmkan varsa tayin isteyin en temizi. O imkan yoksa da hemen ayrı eve çıkın. Ailenize de para vermeyi tamamen kesin.
Birikmiş paranızla kredi ile ev alabilirsiniz belki. O şekilde de alıp çıkabilirsiniz. Her türlü ev alamiyorsaniz kiraya çıkın tabiki. Aile evi pişmanlıktır.

Ne güzel baska şehirde hayat kurmuşsunuz bence tekrar tayin isteyip gidin yada bir terapiyle bu bağlılıktan kurtulun.. zamanı gelince yapmasaydin olur tekrar ayni seyleri kaldiramazsiniz

Bunu yapacağım en yakın zamanda. Toparlanmaya başladım. Bütün bunları söyledim onlara. Şimdiye kadar garanti verdim sürekli kendilerine ben yanınızdayım diye, ama insan bir evladını diğer evladına karşı sürekli zehirler mi, doldurur mu? Sonra da kızlarının iğne ucu kadar sorununu başına sürekli kakıp, bütün sülaleye tanıdık tanımadık herkese yalan yanlış yayıp da oğullarının rezil rüsvalıklarını profesyonelce örter mi? Ben bir manipülasyon evindeydim, sürekli onların diğer çocukları ile yaşadığı sıkıntıların tek taraflı abartılarla anlatılıp kışkırtıldığım, onlarla bir daha görüşmeme pahasına mağdur (!) anne babamı körü körüne savunan bir kukla oldum. Bunu da benim evde onlarla yaşadığım çok basit bir sorunun kız kardeşime çok çok farklı, gerçek dışı anlatıldığını öğrenince anladım. Onlara evlat olamadım, biricik oğulları sadece var olarak, onlar için evlat olabildi.

Allah yardımcımız olsun. Benim babam kızlar olarak biz mesleğimizi elimize aldıktan sonra onun için yaptığımız hiçbir şeyi yeterli görmedi. İhtiyacı olmamasına, gayet iyi bir maaşı, birikimi, mal varlığı olmasına rağmen sürekli bizden bir şeyler yapmamızı bekledi, yaptıklarımız onu asla tatmin etmedi, ona yeterli gelmedi. Kendisi için, annem için, en çok da biricik oğlu için kendimizi feda etmemizi istedi hep, yapınca da iyi olamadık, bir kez geri çekilsek bizim için ne yaptı ki oldu hep. Ben onları düşündüğüm için ne yaptıysam hepsi oğullarına bir tasarruf haline getirildi. İyi ki onların beni oğulları için feda etmelerine izin vermemişim bir çok noktada ben mecbur değilim diyebilmişim. Kız kardeşimin yuvası asla oğullarınınki gibi kutsal olmadı, yaşanan en küçük sorun o yuvanın paramparça olmasına neden olacak kadar büyütüldü, rezil edildi hiç korkmadılar evladımızın yuvası dağılır diye. Ne yazık ki ben de sadece onları dinleyerek kız kardeşimi tamamen yalnız bıraktım, onun kahrolduğunu, neler yaşadığını göremedim. Kızlar hep hayırsız oldu. Erkek kardeşimde ne oldu biliyor musunuz? Bütün rezillikler, bütün yutulmayacak şeyler birer birer yutuldu, kimseye anlatılmadı hiçbir açık verilmedi yeter ki oğulları var olsun, huzurlu olsundu.

Ben evden çıkmaya karar verdiğimde ne oldu biliyor musunuz? Annem sadece elaleme, gelinimize ne deriz, ev alsaydın ev alıp çıktı derdik, şimdi biz ne diyeceğiz dedi. Yıkıldım. Ben onlara hep huzursuzluk vermişim, biricik oğulları ve gelinleri rahatsız olmasın diye korktular hep. Önce aynı şehirde onlardan uzak bir yerde yaşamayı deneyeceğim, beni rahat bırakmazlarsa, yine yaşadıkları kaosun içine çekerlerse hiç düşünmeden tayin isteyeceğim.

Şimdilik kiraya çıkmaya karar verdim. Bunu duyduklarında acı çekip, korktukları tek şey ne oldu biliyor musunuz? Gelinimize ne deriz?
Ev alıp çıksaydın, ev aldı da gitti derdik, şimdi elaleme ne diyeceğiz diyor annem. Annem ki merhameti, fedakarlığı, emeği ile ömrünü eşine, çocuklarına ve torunlarına adamış bir kadın. Bu evde neler yaşadığım ne yazık ki onların umrunda olmadı. Hep manipüle edildim, kız kardeşimle defalarca kötü oldum, defalarca. Erkek kardeşimle de, ama o kutsal olduğu için kendileri onunla asla kötü olmadılar. Bana her şeyi çok farklı anlatarak sürekli beni özellikle kız kardeşime karşı kışkırttılar, ben de hep annemi babamı savunduğumu sanarken aslında sistematik bir haksızlığa destek oluyormuşum. Her şeyi evde en son yaşadığım olayı, kız kardeşimden çok çok farklı bir şekilde duyduğumda, ona böyle olmadığını söyleyip gerçeği anlattığımda, onun yaşadıklarını kendi tarafından dinlediğimde anladım. Annem babam kendilerini sürekli mağdur gösterdiler, bu uğurda kızlarını bütün etrafa psikolojik sorunlu, hasta göstermekten zerre çekinmediler.

Sana zaten “annemi babamı yedin” diye bakıyorlarsa ve evden gitmeni bekliyorlarsa asla kuyruğu dik tutma. Bana şu kadar destek olmak zorundasınız de. İhtiyacından fazlasını iste. Verebilecek durumdalarsa versinler sen de al.

katılıyorum. senin bir kere adını çıkarmışlar yiyici diye hiç yemediğin halde. yiyici olmak öyle değil böyle olur diye bir şeyler koparmaya çalış bari çektiğin eziyete değsin.

Selamlar, ben de paramı altında tutuyorum o yüzden seni iyi anlıyorum. Sana tavsiyem 1 senelik kira sözleşmesi yaparak 1+1, 1+0 mütevazi bir ev tutman. Kira öderken kenara daha az para atacağın kısmı doğru ama elindeki altından olmayacaksın, üstüne 2 değil 1 koyacaksın. Altın illaki yükselir, genel ortalamada 5 senede %500 yükseldiği analizleri var. 1 senelik kira deme sebebimi açıklayacak olursam; erken seçim döneminde ilk evim konut kredisi çıkacağını duydum, ben de onu bekliyorum. Sen daha detaylı araştırırsın. Bu sürede seçim dönemi gelene kadar evinde mütevazi şekilde yaşarsın, kredi çıktığında ise krediye başvurursun zaten kredinin faiz oranı düşük olacak şuankilere göre. E zaten enflasyonda da aldığın kredinin aylık ödemesi eriyecek ve 6 ay/1 sene içinde rahata ereceksin. Bu süreçte yapacağın en iyi şey dediğim gibi düşük kiralı, konforlu, mütevazi bir evde yaşayıp paranı kenara atmak ve kredi notunu yüksek tutmak. Bunun için düzenli olarak kredi kartı kullan ve mümkünse limitini %30-%40 oranında harca ve asgari değil tamamını öde ki kredi notun yükselsin.

Allah yolunu, bahtını açık etsin. Aile ile uğraşmak çok zor seni çok iyi anlıyorum. Ailenden destek istemeni ben tavsiye etmiyorum çünkü yarın öbür gün sana bunu yaptık diyip huzurunu bozmalarındansa biraz daha dişini sıkıp kendi yolunu çizmen bence daha mantıklı bir yol. Güzel canını hiç sıkma, herkes kalbinin ekmeğini yer.

Böyle anne babaya neden yakın olmak istiyorsunuz. Taptıkları oğlu ve gelini yakın olsun. Kimin ne olacağı belli değil ama eğer bu anne baba bakıma muhtaç olduğu zaman o taptıkları değilde sizin ve ablanızın bakmasını isterler. Onlara kıyamazlar. Bana acımayana ben acımam.

`