Evlenmeden aile evinden ayrılma

Şehirlere göre değişiyordur bu güvenlik konusu. Büyükşehirlerde çok fazla böyle yer var. Özellikle özel üniversitelerin yoğun, yakın olduğu yerlerde var. Yurtta kalmak yerine evde kalıyorlar.

Benim istanbul'da iki üç tanıdığım yurt/öğrenci evi yerine böyle apart denilen yerde kalıyorlardı. Gayet güzel temiz yerlerdi. Apartman dairelerinin eşyalı hali. Faturalar dahil. Ama içeri misafir almak sıkıntı olabilir. Bir tanesinde böyle kural vardı misafir içeri giremiyordu.

ayrıca altın elbet yükselecek. hiçbir zaman düşükte kalmadı. şimdilik kiraya çıkın diyenlere katılıyorum. altın yine yükselince ev satın alırsınız.

Çok iyi misafir alamamak benim için. O zaman bunu düşünebilirim. Çok teşekkür ediyorum araştıracağım.

ayrıca altın elbet yükselecek. hiçbir zaman düşükte kalmadı. şimdilik kiraya çıkın diyenlere katılıyorum. altın yine yükselince ev satın alırsınız.
Ben de öyle düşünüyorum. Çok düştü ve normalde ortalama 5-10 senelik 2+1 ve 1+1 daireyi borçsuz alabilecekken şimdi çok büyük açığım oluyor üzerine birkaç aydır eklememe rağmen. O yüzden sırf bu yaşadığım sıkıntılar yüzünden emeğimi zayi etmeyeyim diyorum acele edip. Şu an ailemin tek derdi geline ne deriz, elaleme ne deriz?

Normalde kendime yıl sonuna kadar süre vermiştim. O zamana kadar tasarruf edip dişimi sıkıp ev bulup alır almaz geçmeyi düşünüyordum ancak son birkaç haftadır çok yoğun stresli bir dönem yaşadım bazı şeylere artık tahammülümün kalmadığını, kendimi biraz daha burada kalmaya zorlarsam sağlığımdan psikolojimden olacağımı anladım. Bu ay içerisinde kiralık evlere bakacağım, eşyalı eşyasız, bütçeme uyacak evlere bakacağım. Gelecek ay Allah nasip ederse, maaşı alır almaz geçeceğim. Çok fazla bir şeyim yok bu evde kişisel eşyalarım dışında hiçbir şeyi almayı düşünmüyorum. Ne maddi ne de manevi anlamda sana da bunu yaptık dememeleri için emeğimle aldığım şeyler dışında hiçbir şey istemeden almadan gitmek istiyorum.

Ayrıca haberleri var, onlar da elalem ve gelinleri ne der diye düşünmenin dışında razılar. Benim yüzümden oğulları ve gelinleri için yapacakları şeyleri yapamadıklarını düşünüyorlar sanırım. Halbuki ellerinden malı mülkü alıp kendilerinin geleceğini riske atmaktan asla çekinmeyen de yine kardeşim ve eşiydi. Bu adaletsizliği görmez, şahit olmazsam daha iyi olacak artık benim için. Onlar adına endişelenmekten, ezilmesinler, üzülmesinler diye kendimi bitirmekten yoruldum.

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Kendime bir ay süre verdim, eşyalı/eşyasız, apart, daire vs hepsini araştıracağım. Birinde karar kılıp gelecek ayın maaşı itibarıyla bu evden ayrılmış olacağım inşallah.

Ev alabiliyorsanız bütçenize göre bir şey bakın. Altın arttığı zaman emin olun ev fiyatları da artacaktır.

Konunuzu hakkında tek söyleyebileceğim. Aileniz kardeşinize takıntılı sizde onların ona zaaflarını takıntılısınız. Bana göre iki taraf da sıkıntılı.

Hayatta bazen de bazı şeyleri sorun etmemek görmezden gelmek lazım.

İlk evim kredisinden faydalanın.

Kredi cekme gibi bir şansınız yokmuş yada tayin isteyip baska bir şehirde hayat kurmak gibi bir olanak yokmu

Kiralık eve geçerek yine yanlış hamle yapıyorsunuz. Bence yine de kredilere bakıp kendinize ev satın alın. Bi eve girdin çıktın dünya masraf.

Kredi cekme gibi bir şansınız yokmuş yada tayin isteyip baska bir şehirde hayat kurmak gibi bir olanak yokmu
Aslında öyle bir seçeneğim var, bazen düşünüyorum bunu da. Ancak ne olursa olsun burada onları (anne babamı) tamamen yalnız bırakmak istemiyorum. Kendi hayatımı kuracağım, onlardan ayrılacağım ama ani ve acil durumlarında onlara ulaşabilecek mesafede kalmak istiyorum.

Nrden kredi düşünmüyorsun ki

Kiralık eve geçerek yine yanlış hamle yapıyorsunuz. Bence yine de kredilere bakıp kendinize ev satın alın. Bi eve girdin çıktın dünya masraf.
Çok haklısınız, ancak altının bu güçlü düşüşü nedeniyle birkaç ay önce borçsuz alabileceğim evleri artık alamayacak durumdayım. Krediye başvurmadan almak istiyorum inşallah. Eşyalı küçük bir daire bulmak önceliğim olacak. Zaten evdeki kişisel eşyalarım bir panelvan aracı dolduracak kadar bile değil. Kendi aracımla iki üç turda götürebileceğim kadar her şeyim. Bu evden yatak, koltuk vs hiçbir şeyi götürmek istemiyorum, o kadar incindim ve yıprandım ki yaşadıklarımın, söylenenlerin birçoğunu paylaşamıyorum hepsi kalbimde yaradır, biz sana da şunu bunu yaptık diyebilecekleri hiçbir alan bırakmak istemiyorum. Hayatta böyle bir adımı atabilecek en son insandım belki de, ancak yaşadıklarım beni bu noktaya getirdi.

Erkek kardeşiniz ilgilensin anne babanızla öyle bir durumda.
Gönlünüzü bu kadar kıracak derecede evlat ayrımı yapan anne babaya bağlı gelecek planı yapmayın artık.
Tamamen söküp atamazsınız belki ama sizin için en rahatı, kolayı nasıl, nerede olacaksa ona göre hareket edin.

Görmezden gelmeyi çok kez denedim, kız kardeşime ve bana söylenip, hissettirilen şeyler kalbime ruhuma yük oldu. Hep annemi babamı savundum, her zaman onlar incinmesin dedim hatta kız kardeşimle defalarca onları savunmak pahasına kötü oldum ama erkek çocuğunu kayırıp kız çocuklarından sürekli beklenti içerisinde olup hesap sorulması, kız çocuğunun yuvasının dağılmasından endişe bile etmeyip kızını damadını iğneleyebilen, ancak oğluna ve gelinine gelince tir tir titreyen; kendi konforlarını oğulları için feda etmeleri bir yana, kızlarından da aynı fedakarlığı bekleyen bir ailem olduğunu görmek yıktı beni. Adaletsizlik nedir hem hissettim hem yaşadım. Onları kendi doğrularıyla baş başa bırakıyorum.

Diğer yöntemler? Finansman desteklerini fetvaya sorabilirsin
Bunu araştıracağım, evim firmaları da bir seçenek ama onlar da bir miktar peşinat istiyorlar diye biliyorum.

`