Kendinizi üzmeyin. Bu otuz yaş aydınlanması..ben de yaşamıştım. Bundan sonrası önemli. Ayrı eve çıktıktan sonra sınırlı iletişimde Kalın. Konuşun ama özel hayatınızdan az bilgi verin. Onlar problem anlatırsa kapatmam lazım vs diye gecistirin. Ve en önemlisi maddi yardım hediyeyi vs komple kesin .Şimdilik kiraya çıkmaya karar verdim. Bunu duyduklarında acı çekip, korktukları tek şey ne oldu biliyor musunuz? Gelinimize ne deriz?
Ev alıp çıksaydın, ev aldı da gitti derdik, şimdi elaleme ne diyeceğiz diyor annem. Annem ki merhameti, fedakarlığı, emeği ile ömrünü eşine, çocuklarına ve torunlarına adamış bir kadın. Bu evde neler yaşadığım ne yazık ki onların umrunda olmadı. Hep manipüle edildim, kız kardeşimle defalarca kötü oldum, defalarca. Erkek kardeşimle de, ama o kutsal olduğu için kendileri onunla asla kötü olmadılar. Bana her şeyi çok farklı anlatarak sürekli beni özellikle kız kardeşime karşı kışkırttılar, ben de hep annemi babamı savunduğumu sanarken aslında sistematik bir haksızlığa destek oluyormuşum. Her şeyi evde en son yaşadığım olayı, kız kardeşimden çok çok farklı bir şekilde duyduğumda, ona böyle olmadığını söyleyip gerçeği anlattığımda, onun yaşadıklarını kendi tarafından dinlediğimde anladım. Annem babam kendilerini sürekli mağdur gösterdiler, bu uğurda kızlarını bütün etrafa psikolojik sorunlu, hasta göstermekten zerre çekinmediler.
Ev alsanız eşya alamayacaksınız, ev kurmakta masraflı bir durum. Boş evin içinde oturacak haliniz yok. Kesinlikle kiraya çıkın. Ben 18 yaşımda evden ayrılmıştım ilk tabi durum elverişli olmadığından eşyalı eve çıkmıştım. Ama bence boş bir eve çıkıp eşya alın kendinize. Boş evler eşyalı evlere göre çok daha uygun, ev sahipleri daha anlaşılabilir oluyor. Ayrıca eşyalı evlerin büyük bir çoğunluğu nerdeyse hepsini emlakçı kiralıyor boş ev sahibindende bulabilirsiniz. Bu süreçten sonra tek yaşayacağınız için eşyalarınızın olması daha iyi olur zaten 35 yaşınızdasınız. Ayrı eve çıkarsanız kafanız ve psikolojiniz rahat olacağından tekrar birikim yapabilirsiniz zaten memursunuz. Tekrar yapacağınız birikimle de ileride eminevim gibi yerlere yazılıp ev alırsınızDaha önceki konularımda aile içindeki evlat/erkek çocuk ayrımı ile ilgili olarak yaşadığım durumu anlatmıştım. 35 yaşındayım bekarım, memurum. Ailem erkek kardeşim için konforlarından vazgeçmiş durumdalar senelerdir sürekli bunu yapıyorlar. Ben bu duruma seyirci kalmaktan da, maruz kaldığım adaletsizliklerden de çok yoruldum. Seneler önce başka bir şehirde yaşarken çok ciddi bir sağlık sorunu yaşayınca, ailemin yanına tayin gelmiştim. Geldiğim zamandan beri sürekli onları diğer kardeşlerime karşı savunmakla sorumlu hissettim, en kötü ben oldum, geçimsiz oldum. Şimdi de erkek kardeşim için neleri görmezden geliyorlarsa benden de onu bekliyorlar, hatta istiyorlar ki ben de oğulları için kaynak olayım, hayatım olmasın. Kardeşimin o kadar çok ithamına, maruz kaldım ki çok yoruldum. Birinin hayatını diğerine feda edecek olsalar oğulları için kızlarını hiç tereddüt etmeden feda edecek olduklarını fark ettim yaşadıklarımdan sonra.
Ben artık ayrı eve çıkmaya karar verdim, bütün bu gördüklerim nedeniyle tasarruf yapmıştım bir ev alabilmek için ancak altın düşünce çok azaldı bu nedenle şu an ev alamayacağım, ancak ev almayı bekleyemeyecek kadar ağır stres altındayım. Eğer bu evde kalmaya ve bütün bu adaletsizliğe şahit olmaya devam edersem sağlığımdan, dolayısıyla hayatımdan olacağım. Sene sonuna kadar eşyalı kiralık daire tutmayı, sene sonunda ise elimde ne kadar tasarrufum varsa onunla hangi evi alabiliyorsam artık almayı düşünüyorum. Ailem de oğulları ve gelinlerinin huzurları için benim gitmem konusunda hemfikirler.
Görüşlerinizi almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Ailemden hiçbir şekilde tek kuruş destek, maddi/ayni hiçbir şey almak istemiyorum bu evden çıkarken. Kişisel eşyalarım haricinde, özellikle kendi emeğimle aldığım bazı eşyalar dışında hiçbir şey almak istemiyorum bu evden. Nasıl bir yol izleyebilirim? Var mı bu konuda tecrübesi olan bayanlar? Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İnanın bunu yapsam demek ki malda gözü varmış derler. Mesele adil olmamalarıSana zaten “annemi babamı yedin” diye bakıyorlarsa ve evden gitmeni bekliyorlarsa asla kuyruğu dik tutma. Bana şu kadar destek olmak zorundasınız de. İhtiyacından fazlasını iste. Verebilecek durumdalarsa versinler sen de al.
Çok teşekkür ediyorum değerli görüşlerinizi paylaştığınız için. Ev buldum kendime, apart daire 1+1. Birkaç temel eşya dışında bir şey yok içerisinde ama faturalar dahil olduğu için cazip geldi. Bahsettiğiniz şeyleri araştıracağım. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun.Selamlar, ben de paramı altında tutuyorum o yüzden seni iyi anlıyorum. Sana tavsiyem 1 senelik kira sözleşmesi yaparak 1+1, 1+0 mütevazi bir ev tutman. Kira öderken kenara daha az para atacağın kısmı doğru ama elindeki altından olmayacaksın, üstüne 2 değil 1 koyacaksın. Altın illaki yükselir, genel ortalamada 5 senede %500 yükseldiği analizleri var. 1 senelik kira deme sebebimi açıklayacak olursam; erken seçim döneminde ilk evim konut kredisi çıkacağını duydum, ben de onu bekliyorum. Sen daha detaylı araştırırsın. Bu sürede seçim dönemi gelene kadar evinde mütevazi şekilde yaşarsın, kredi çıktığında ise krediye başvurursun zaten kredinin faiz oranı düşük olacak şuankilere göre. E zaten enflasyonda da aldığın kredinin aylık ödemesi eriyecek ve 6 ay/1 sene içinde rahata ereceksin. Bu süreçte yapacağın en iyi şey dediğim gibi düşük kiralı, konforlu, mütevazi bir evde yaşayıp paranı kenara atmak ve kredi notunu yüksek tutmak. Bunun için düzenli olarak kredi kartı kullan ve mümkünse limitini %30-%40 oranında harca ve asgari değil tamamını öde ki kredi notun yükselsin.
Allah yolunu, bahtını açık etsin. Aile ile uğraşmak çok zor seni çok iyi anlıyorum. Ailenden destek istemeni ben tavsiye etmiyorum çünkü yarın öbür gün sana bunu yaptık diyip huzurunu bozmalarındansa biraz daha dişini sıkıp kendi yolunu çizmen bence daha mantıklı bir yol. Güzel canını hiç sıkma, herkes kalbinin ekmeğini yer.
Çok doğru, ben şimdiye kadar hep onlara yanlarında olacağıma dair garanti vermiştim, onlar da bunu kullanarak beni orada manipüle ettiler sürekli. Kız kardeşime karşı kışkırtıp erkek kardeşime ise sponsor ettiler. Bakalım erkek kardeşim onu taparcasına seven annemi babamı yalnız mı bırakacak, onlara sahip mi çıkacak?Böyle anne babaya neden yakın olmak istiyorsunuz. Taptıkları oğlu ve gelini yakın olsun. Kimin ne olacağı belli değil ama eğer bu anne baba bakıma muhtaç olduğu zaman o taptıkları değilde sizin ve ablanızın bakmasını isterler. Onlara kıyamazlar. Bana acımayana ben acımam.
çok sevindim sizin adınıza. çok mutlu günleriniz olsun o evde sağlıkla mutluluklaİnanın bunu yapsam demek ki malda gözü varmış derler. Mesele adil olmamaları
Çok teşekkür ediyorum değerli görüşlerinizi paylaştığınız için. Ev buldum kendime, apart daire 1+1. Birkaç temel eşya dışında bir şey yok içerisinde ama faturalar dahil olduğu için cazip geldi. Bahsettiğiniz şeyleri araştıracağım. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Eğer beni yine kendi yarattıkları kaosların içerisine çekmeye çalışırlarsa inanın hiç tereddüt etmeyeceğim tayin için. Şu an ayrı eve çıktım, bence kendileri de mutlu, umarım hayırlısı olur.Tayin isteyip gidin. Oğulları ve gelinleri ile baş başa kalsınlar. Yok anne babamdan uzak duramıyorum diyorsanız o zaman bütün bunları hak ediyorsunuz.
paranız var, yasınız var, memursunuzDaha önceki konularımda aile içindeki evlat/erkek çocuk ayrımı ile ilgili olarak yaşadığım durumu anlatmıştım. 35 yaşındayım bekarım, memurum. Ailem erkek kardeşim için konforlarından vazgeçmiş durumdalar senelerdir sürekli bunu yapıyorlar. Ben bu duruma seyirci kalmaktan da, maruz kaldığım adaletsizliklerden de çok yoruldum. Seneler önce başka bir şehirde yaşarken çok ciddi bir sağlık sorunu yaşayınca, ailemin yanına tayin gelmiştim. Geldiğim zamandan beri sürekli onları diğer kardeşlerime karşı savunmakla sorumlu hissettim, en kötü ben oldum, geçimsiz oldum. Şimdi de erkek kardeşim için neleri görmezden geliyorlarsa benden de onu bekliyorlar, hatta istiyorlar ki ben de oğulları için kaynak olayım, hayatım olmasın. Kardeşimin o kadar çok ithamına, maruz kaldım ki çok yoruldum. Birinin hayatını diğerine feda edecek olsalar oğulları için kızlarını hiç tereddüt etmeden feda edecek olduklarını fark ettim yaşadıklarımdan sonra.
Ben artık ayrı eve çıkmaya karar verdim, bütün bu gördüklerim nedeniyle tasarruf yapmıştım bir ev alabilmek için ancak altın düşünce çok azaldı bu nedenle şu an ev alamayacağım, ancak ev almayı bekleyemeyecek kadar ağır stres altındayım. Eğer bu evde kalmaya ve bütün bu adaletsizliğe şahit olmaya devam edersem sağlığımdan, dolayısıyla hayatımdan olacağım. Sene sonuna kadar eşyalı kiralık daire tutmayı, sene sonunda ise elimde ne kadar tasarrufum varsa onunla hangi evi alabiliyorsam artık almayı düşünüyorum. Ailem de oğulları ve gelinlerinin huzurları için benim gitmem konusunda hemfikirler.
Görüşlerinizi almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Ailemden hiçbir şekilde tek kuruş destek, maddi/ayni hiçbir şey almak istemiyorum bu evden çıkarken. Kişisel eşyalarım haricinde, özellikle kendi emeğimle aldığım bazı eşyalar dışında hiçbir şey almak istemiyorum bu evden. Nasıl bir yol izleyebilirim? Var mı bu konuda tecrübesi olan bayanlar? Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Çıktım. Beni çok sevdiğini sandığım annem babam o evden çıktığımdan beri öldün mü kaldın mı diye bir kez bile sormadılar. Oğlu, gelini ve soyunu sürdürecek torunu gelecek diye hazırlık yapıyorlar. İlk kez onları gerilmeden şahane bir şekilde ağırlayacaklar.paranız var, yasınız var, memursunuz
kimseye eyvallahınız olması gereken bir durumunuz yok
ayrı eve çıkmak istiyorsanız çıkın
siz de bakın keyfinizeÇıktım. Beni çok sevdiğini sandığım annem babam o evden çıktığımdan beri öldün mü kaldın mı diye bir kez bile sormadılar. Oğlu, gelini ve soyunu sürdürecek torunu gelecek diye hazırlık yapıyorlar. İlk kez onları gerilmeden şahane bir şekilde ağırlayacaklar.
Ben hayatımda asla yapamam cesaret edemem dediğim adımları attım, büyük bir manipülasyonun, yokluk tiyatrosunun içinden çıktım. Ciddi bir sağlık sorunu atlatmıştım öyle gelmiştim demiştim ya. Günlerdir ben çok ağır yükler altındayım, merhametinden zerre şüphe duymadığım, aşırı bağlı olduğum annem babam günlerdir hayatta mıyım, aç mıyım, tok muyum, onca ağır yükü tek başıma nasıl taşıdım, neredeyim diye bir kez olsun bile merak etmediler. Bütün inandığım değerler yıkıldı. Gözyaşlarım aka aka eşyalarımı kız kardeşimin verdiği bavula ve kendi aldığım dayanıksız poşetlere doldururken, daha önce bana olan sevgisinden, bağından, merhametinden zerre şüphe etmediğim annemin tek derdi, gelinimize ve elaleme ne diyeceğiz oldu. Tek başıma bütün eşyalarımı o merdivenleri nefes nefese kalacak kadar, kollarım artık tutamayacak noktaya gelmesine rağmen arabaya taşımak için inip çıkarken neler hissettiğimi anlatamam. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.siz de bakın keyfinize
tatil için bilet alın
bol bol reels paylaşın
Ben hayatımda asla yapamam cesaret edemem dediğim adımları attım, büyük bir manipülasyonun, yokluk tiyatrosunun içinden çıktım. Ciddi bir sağlık sorunu atlatmıştım öyle gelmiştim demiştim ya. Günlerdir ben çok ağır yükler altındayım, merhametinden zerre şüphe duymadığım, aşırı bağlı olduğum annem babam günlerdir hayatta mıyım, aç mıyım, tok muyum, onca ağır yükü tek başıma nasıl taşıdım, neredeyim diye bir kez olsun bile merak etmediler. Bütün inandığım değerler yıkıldı. Gözyaşlarım aka aka eşyalarımı kız kardeşimin verdiği bavula ve kendi aldığım dayanıksız poşetlere doldururken, daha önce bana olan sevgisinden, bağından, merhametinden zerre şüphe etmediğim annemin tek derdi, gelinimize ve elaleme ne diyeceğiz oldu. Tek başıma bütün eşyalarımı o merdivenleri nefes nefese kalacak kadar, kollarım artık tutamayacak noktaya gelmesine rağmen arabaya taşımak için inip çıkarken neler hissettiğimi anlatamam. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.
Neden slze Taylan lstemeniz gerektiği söylendiğini anlamışsınızdır
kendinizi bu kadar üzmeyinBen hayatımda asla yapamam cesaret edemem dediğim adımları attım, büyük bir manipülasyonun, yokluk tiyatrosunun içinden çıktım. Ciddi bir sağlık sorunu atlatmıştım öyle gelmiştim demiştim ya. Günlerdir ben çok ağır yükler altındayım, merhametinden zerre şüphe duymadığım, aşırı bağlı olduğum annem babam günlerdir hayatta mıyım, aç mıyım, tok muyum, onca ağır yükü tek başıma nasıl taşıdım, neredeyim diye bir kez olsun bile merak etmediler. Bütün inandığım değerler yıkıldı. Gözyaşlarım aka aka eşyalarımı kız kardeşimin verdiği bavula ve kendi aldığım dayanıksız poşetlere doldururken, daha önce bana olan sevgisinden, bağından, merhametinden zerre şüphe etmediğim annemin tek derdi, gelinimize ve elaleme ne diyeceğiz oldu. Tek başıma bütün eşyalarımı o merdivenleri nefes nefese kalacak kadar, kollarım artık tutamayacak noktaya gelmesine rağmen arabaya taşımak için inip çıkarken neler hissettiğimi anlatamam. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.
Şimdilik kiralık uygun bir 1+1 daire bulabildim. Bayramda o evde olmamalıydım. O yüzden hemen çıktım bulduğum eve. Eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Şimdi de kız kardeşimle beni birbirimize düşürmeye çalışıyorlarmış, sana böyle yapmıştı şöyle demişti diye. Halbuki benim hiçbir kardeşimle hiçbir kişisel sorunum olmamıştı. Hep annemle babam için kötü oldum onlarla, hep kendimi öne attım onları savunmak için ama artık yok ben bu ağır manipülasyonların içinde olmayacağım.Altın düştüğü için ev fiyatları da düşmüştür diye tahmin ediyorum, genelde altın yükseldiğinde fiyatlar ona oranla yükseliyor. Başka bir üye yazmış, inşaattan ev alabilirsiniz. Hem müteahhitin inşaat sırasında paraya ihtiyacı olduğu için uygundan alırsınız. Sizin durumunuzda 1+1 bile yeter size. Bence önce elinizdeki parayla daire bulmaya bakın, baktınız süreç uzayacak, kiralık ev düşünebilirsiniz. Huzursuz olduğunuz yerde kalmayın tabii ki, canınızdan daha değerli değil hiçbirşey.
Aynen, gelinimize elaleme ne deriz diye stres yapıyorlar sadece. O evden göz yaşlarımı akıta akıta tek başıma taşıdım kişisel eşyalarımı, dur diyen olmadı, aksine kız kardeşime karşı beni kışkırtmaya çalıştılar o anda bile. Ben ağlıyorum eşyalarımı topluyorum, babam hâlâ kız kardeşin de bana şunu dedi şöyle ağır bir cümle kurdu diye beni hâlâ manipüle etmeye çalışıyordu.Şimdi geline ne deriz, oğluşumuz üzülmesin etmesin diyorlarsa yaşlandıklarında da artık gelinleri ve oğulları düşünsün.
Hiç onlardan beklemediler, kızlar bize versin yapsın hem de baksın, biz oğlumuza gelinimize yapalım oğlumuzun sadece huzuru olsun bize bakmak zorunda değil zihniyeti. Mesela biz onların istediği herhangi bir şeyi yapmasak siz ne yaptınız ki, bana para mı verdiniz der babam, onun için yaptıklarımızı hiçbir şekilde görmez, erkek kardeşime asla böyle şeylerin hesabı yapılmaz o para batırır, gözü kapalı bir şekilde direkt binlerce lira gönderilir. Bize yapılsa hem karşılık beklenir hem lafı edilir sürekli. Artık yokum bakalım oğullarından bekleyecekler mi benden beklediklerini, oğulları karşılıksız küçücük bir iyilik yapacak mı onlara, artık geri çekildim tamamen.Şimdi geline ne deriz, oğluşumuz üzülmesin etmesin diyorlarsa yaşlandıklarında da artık gelinleri ve oğulları düşünsün.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Haklsınız ancak böylesine geleneksel, oğulcu zihniyette hem o evde kız evladını istemeyip hem de bari ev alıp çıksaydı evini aldı çıktı derdik, şimdi gelinimize elaleme ne deriz diye düşünen bir ailede gerçeklerin farkına varıp bu kararı alabilmek zor ve geç oldu. Pişman değilim, birçok olay üst üste geldi ve artık o evden ayrılmam, bu bağlılıktan ve manipülasyon sarmalından kurtulmam gerekiyormuş. Farkına varmamışım arkamdan söylenenlerin, şikayetlenmelerin, memnuniyetsizliklerin, beni seviyorlar sanmıştım yanılmışım.35 yaşında bir kadın olarak ayrı eve çıkmak büyük bir stres oluşturmamalı sizde. Benim kardeşlerim 22 yaşından beri ayrı yaşıyorlar. Şu an hepimiz aynı şehirde ayrı evlerde yaşıyoruz. Herkesin keyfi yerinde. Özel günlerde herkes bize gelir. Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle eşyalı bir eve geçerim. Orda da yatak gibi özel eşyalarımı kendim alırım çıkarken de götürürüm. Hakkınızda hayırlısı