Evlenmeden aile evinden ayrılma

Tayin isteyip gidin. Oğulları ve gelinleri ile baş başa kalsınlar. Yok anne babamdan uzak duramıyorum diyorsanız o zaman bütün bunları hak ediyorsunuz.

Kendinizi üzmeyin. Bu otuz yaş aydınlanması..ben de yaşamıştım. Bundan sonrası önemli. Ayrı eve çıktıktan sonra sınırlı iletişimde Kalın. Konuşun ama özel hayatınızdan az bilgi verin. Onlar problem anlatırsa kapatmam lazım vs diye gecistirin. Ve en önemlisi maddi yardım hediyeyi vs komple kesin .

Ev alsanız eşya alamayacaksınız, ev kurmakta masraflı bir durum. Boş evin içinde oturacak haliniz yok. Kesinlikle kiraya çıkın. Ben 18 yaşımda evden ayrılmıştım ilk tabi durum elverişli olmadığından eşyalı eve çıkmıştım. Ama bence boş bir eve çıkıp eşya alın kendinize. Boş evler eşyalı evlere göre çok daha uygun, ev sahipleri daha anlaşılabilir oluyor. Ayrıca eşyalı evlerin büyük bir çoğunluğu nerdeyse hepsini emlakçı kiralıyor boş ev sahibindende bulabilirsiniz. Bu süreçten sonra tek yaşayacağınız için eşyalarınızın olması daha iyi olur zaten 35 yaşınızdasınız. Ayrı eve çıkarsanız kafanız ve psikolojiniz rahat olacağından tekrar birikim yapabilirsiniz zaten memursunuz. Tekrar yapacağınız birikimle de ileride eminevim gibi yerlere yazılıp ev alırsınız

İnanın bunu yapsam demek ki malda gözü varmış derler. Mesele adil olmamaları
Çok teşekkür ediyorum değerli görüşlerinizi paylaştığınız için. Ev buldum kendime, apart daire 1+1. Birkaç temel eşya dışında bir şey yok içerisinde ama faturalar dahil olduğu için cazip geldi. Bahsettiğiniz şeyleri araştıracağım. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Çok doğru, ben şimdiye kadar hep onlara yanlarında olacağıma dair garanti vermiştim, onlar da bunu kullanarak beni orada manipüle ettiler sürekli. Kız kardeşime karşı kışkırtıp erkek kardeşime ise sponsor ettiler. Bakalım erkek kardeşim onu taparcasına seven annemi babamı yalnız mı bırakacak, onlara sahip mi çıkacak?

çok sevindim sizin adınıza. çok mutlu günleriniz olsun o evde sağlıkla mutlulukla

Tayin isteyip gidin. Oğulları ve gelinleri ile baş başa kalsınlar. Yok anne babamdan uzak duramıyorum diyorsanız o zaman bütün bunları hak ediyorsunuz.
Eğer beni yine kendi yarattıkları kaosların içerisine çekmeye çalışırlarsa inanın hiç tereddüt etmeyeceğim tayin için. Şu an ayrı eve çıktım, bence kendileri de mutlu, umarım hayırlısı olur.

paranız var, yasınız var, memursunuz
kimseye eyvallahınız olması gereken bir durumunuz yok
ayrı eve çıkmak istiyorsanız çıkın

paranız var, yasınız var, memursunuz
kimseye eyvallahınız olması gereken bir durumunuz yok
ayrı eve çıkmak istiyorsanız çıkın
Çıktım. Beni çok sevdiğini sandığım annem babam o evden çıktığımdan beri öldün mü kaldın mı diye bir kez bile sormadılar. Oğlu, gelini ve soyunu sürdürecek torunu gelecek diye hazırlık yapıyorlar. İlk kez onları gerilmeden şahane bir şekilde ağırlayacaklar.

siz de bakın keyfinize
tatil için bilet alın
bol bol reels paylaşın

siz de bakın keyfinize
tatil için bilet alın
bol bol reels paylaşın
Ben hayatımda asla yapamam cesaret edemem dediğim adımları attım, büyük bir manipülasyonun, yokluk tiyatrosunun içinden çıktım. Ciddi bir sağlık sorunu atlatmıştım öyle gelmiştim demiştim ya. Günlerdir ben çok ağır yükler altındayım, merhametinden zerre şüphe duymadığım, aşırı bağlı olduğum annem babam günlerdir hayatta mıyım, aç mıyım, tok muyum, onca ağır yükü tek başıma nasıl taşıdım, neredeyim diye bir kez olsun bile merak etmediler. Bütün inandığım değerler yıkıldı. Gözyaşlarım aka aka eşyalarımı kız kardeşimin verdiği bavula ve kendi aldığım dayanıksız poşetlere doldururken, daha önce bana olan sevgisinden, bağından, merhametinden zerre şüphe etmediğim annemin tek derdi, gelinimize ve elaleme ne diyeceğiz oldu. Tek başıma bütün eşyalarımı o merdivenleri nefes nefese kalacak kadar, kollarım artık tutamayacak noktaya gelmesine rağmen arabaya taşımak için inip çıkarken neler hissettiğimi anlatamam. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.

Son düzenleme:

Neden slze Taylan lstemeniz gerektiği söylendiğini anlamışsınızdır

Altın düştüğü için ev fiyatları da düşmüştür diye tahmin ediyorum, genelde altın yükseldiğinde fiyatlar ona oranla yükseliyor. Başka bir üye yazmış, inşaattan ev alabilirsiniz. Hem müteahhitin inşaat sırasında paraya ihtiyacı olduğu için uygundan alırsınız. Sizin durumunuzda 1+1 bile yeter size. Bence önce elinizdeki parayla daire bulmaya bakın, baktınız süreç uzayacak, kiralık ev düşünebilirsiniz. Huzursuz olduğunuz yerde kalmayın tabii ki, canınızdan daha değerli değil hiçbirşey.

kendinizi bu kadar üzmeyin
kimse için de bu kadar eziyet edip yormayın kendinizi
sağlığınıza ve mutluluğunuza bakın

Şimdi geline ne deriz, oğluşumuz üzülmesin etmesin diyorlarsa yaşlandıklarında da artık gelinleri ve oğulları düşünsün.

Şimdilik kiralık uygun bir 1+1 daire bulabildim. Bayramda o evde olmamalıydım. O yüzden hemen çıktım bulduğum eve. Eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Şimdi de kız kardeşimle beni birbirimize düşürmeye çalışıyorlarmış, sana böyle yapmıştı şöyle demişti diye. Halbuki benim hiçbir kardeşimle hiçbir kişisel sorunum olmamıştı. Hep annemle babam için kötü oldum onlarla, hep kendimi öne attım onları savunmak için ama artık yok ben bu ağır manipülasyonların içinde olmayacağım.
Şimdi geline ne deriz, oğluşumuz üzülmesin etmesin diyorlarsa yaşlandıklarında da artık gelinleri ve oğulları düşünsün.
Aynen, gelinimize elaleme ne deriz diye stres yapıyorlar sadece. O evden göz yaşlarımı akıta akıta tek başıma taşıdım kişisel eşyalarımı, dur diyen olmadı, aksine kız kardeşime karşı beni kışkırtmaya çalıştılar o anda bile. Ben ağlıyorum eşyalarımı topluyorum, babam hâlâ kız kardeşin de bana şunu dedi şöyle ağır bir cümle kurdu diye beni hâlâ manipüle etmeye çalışıyordu.
Hiç onlardan beklemediler, kızlar bize versin yapsın hem de baksın, biz oğlumuza gelinimize yapalım oğlumuzun sadece huzuru olsun bize bakmak zorunda değil zihniyeti. Mesela biz onların istediği herhangi bir şeyi yapmasak siz ne yaptınız ki, bana para mı verdiniz der babam, onun için yaptıklarımızı hiçbir şekilde görmez, erkek kardeşime asla böyle şeylerin hesabı yapılmaz o para batırır, gözü kapalı bir şekilde direkt binlerce lira gönderilir. Bize yapılsa hem karşılık beklenir hem lafı edilir sürekli. Artık yokum bakalım oğullarından bekleyecekler mi benden beklediklerini, oğulları karşılıksız küçücük bir iyilik yapacak mı onlara, artık geri çekildim tamamen.

35 yaşında bir kadın olarak ayrı eve çıkmak büyük bir stres oluşturmamalı sizde. Benim kardeşlerim 22 yaşından beri ayrı yaşıyorlar. Şu an hepimiz aynı şehirde ayrı evlerde yaşıyoruz. Herkesin keyfi yerinde. Özel günlerde herkes bize gelir. Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle eşyalı bir eve geçerim. Orda da yatak gibi özel eşyalarımı kendim alırım çıkarken de götürürüm. Hakkınızda hayırlısı

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Haklsınız ancak böylesine geleneksel, oğulcu zihniyette hem o evde kız evladını istemeyip hem de bari ev alıp çıksaydı evini aldı çıktı derdik, şimdi gelinimize elaleme ne deriz diye düşünen bir ailede gerçeklerin farkına varıp bu kararı alabilmek zor ve geç oldu. Pişman değilim, birçok olay üst üste geldi ve artık o evden ayrılmam, bu bağlılıktan ve manipülasyon sarmalından kurtulmam gerekiyormuş. Farkına varmamışım arkamdan söylenenlerin, şikayetlenmelerin, memnuniyetsizliklerin, beni seviyorlar sanmıştım yanılmışım.
En son evde yaşanan ancak kız kardeşime tamamen gerçek dışı aktarılan bir olaydan sonra, normalde sene sonuna kadar sabredip ev alarak çıkma planımı, kiralık bir ev bulma kararı ile çok daha erkene çektim. Arkamdan dönenleri öğrenmemle evi bulmamız iki gün sürdü. Eşyalı küçük bir daire buldum, kişisel eşyalarımı getirmiştim sadece. Temel birkaç eşya vardı ama hijyen ve hassasiyetim nedeniyle birçok eşyanın yenisini satın aldım ve neredeyse tamamlanmak üzere. Bana bu süreçte en çok, o evde daha ağır manipülasyonlara maruz kalmış, ancak annemin babamın mağduriyet oyunları nedeniyle bunun asla farkına varmadığım, annem babam üzülüyor diye birçok kez tartıştığım, kızdığım, küstüğüm kız kardeşim destek oldu, hiç tereddüt etmedi benim için ev arayışına girdi. Çok uzun sürdü uyanışım ne yazık ki. Benim gözlerim hiçbir şeyi görememiş, annem babam dışında hiç kimseyi dinlememişim bir de sen anlat dememişim, hep onları haklı görüp karşı tarafa cephe almışım. Bu defa da kız kardeşime beni sorunlu gösterip kendilerini mağdur ilan etmek istediler ancak ben olayların onların anlattığı şeklini duyunca ilk şokumu yaşadım ve hemen o evden uzaklaşmamın ne kadar elzem olduğunu anladım. Gerçeklerin onların anlattığı gibi olmadığını biliyordum, kız kardeşim de kendi tecrübeleri nedeniyle anlamıştı kendisine yaşatılanları bana yaşatmaya başladıklarını. Kardeşi kardeşe kırdırtır mı bir anne baba? Kırdırtırmış, sonra da biz bir şey yapmadık onlar geçimsiz derlermiş. Ancak oğul her zaman kutsal ve dokunulmaz oldu, ne zaman adalet hatırlatıldı, hak yiyici her şeyin tek sahibi, biricik oğullarına laf söylendi, o zaman kızlar düşman ilan edildi.

Nasılsınız?

`