Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Teşekkürler, Bazı insanlar sever, kendilerinden başkalarının hayatlarını eleştirmeyi.. :)
Benim hiç işim olmaz mesela. Umarım sizin de çevrenizde başkalarının hayatlarına değil kendi hayatlarına odaklanan insanlar vardır. Eğer yoksa mutlaka edinin birkaç tane. :) Buraya her konuda her fikir yazılıyor,konuyu açan kişi siz olduğunuza göre sadece size faydası olan yorumları dikkate almanızı, işinize yaramayan yorumları kaale almamanızı tavsiye ederim. Ne konuşmaya ne de polemiğe değer

"Hep kavga gürültü,sizi umursamıyor,dikine gidiyor. Fakat siz sizi sevdiğini biliyorsunuz ama sadece bu, bu kadar. Diğer taraftanolmayacağını fark ettiniz. Size hiç bir yardımı yok ve siz evin yükü altında eziliyorsunuz. Şuana kadar ki yaşamanızdan kaynaklanan etkenler gün yüzüne çıkıyor. Yemek yapmak sorun oluyor,hiç bir şey yapamadığınız için sürekli sizi suçluyor fakat çabanızı görmüyor. Çoğu görüşünüz çatışıyor."

Adam bu yani, ama.seni seviyorsevgi yetiyorsa ki bu yaşlarda yettigini sanman normal buyur devam et

Ben eski konuyu bilmiyordum konu sahibi öğrenci evinde size böyle davranıyorsa bana sizi kullanıyor gibi geldi. .

Melisagun08 Melisagun08 bakın hanımefendi siz beni alıntılayip duruyorsunuz bakınız ben sizi 2dir etileketliyorum yapmayın Allah aşkına şaka gibisiniz
Sen bana cevap yaz kac ben yazmıcakmışım ama..hayırdır arkadaş etiketleme o zaman cattık ya..alıntılanmadan niye korkuyosan

Yoo ciddi yada ciddiyetsiz olarak bakmıyorum olaya .. ama öğrenci iken sorumluluklar farklı ekmek elden su gölden durumu da var o yüzden öğrenci evinde tam olarak tanıyıp karar vermek mümkün olamayabilir sorunuz buysa eğer..
çok teşekkürler

Evlenmeden önce 1 sene birlikte yaşadık ..yaklaşık 1 senedir de evliyiz.. iyi ki birlikte yasadik diyorum birbirimizi iyi tanidik test ettik defalarca bicok yönunu bilerek ögrenerek karar verdim evlilige.. ben pisman degilim belki de evliyiz die pismanlik duymuyorum bilmiyorum benim icin olumlu oldu bu..
Evlendiğinde peki değişme oldumu?erkekler daha fazla sorunluluk falan aldığını hisseder ya nikahta öyle hissettimi yoksa hersey aynımıydı

Üniversitede 3 arkadaşım vardı sevgilisiyle birlikte yaşayan
Biri erkekti kız arkadaşı iki kere kürtaj oldu 4yıl sonunda kızla neden ayrıldınız dediğimde yaşayacağım herşeyi yaşadım bıktım artık ailemin bulduğu biriyle evlenmek istiyorum demişti sonra kendi memleketine gitti evlendi mi haberim yok.
İki de kız arkadaş vardı ikisinin de erkek arkadaşı okul bitince hemen ayrılıp ailelerinin bulduğu kızlarla evlendi. Kızların ikisinin psikolojisi bozuldu ve kimseye güvenemiyorum diyo ikisi de.
Herkeste durum aynı diye demiyorum sadece çevremde en yakın örnekleri söyledim sana.
Ben olsam evlenmeden asla aynı evde yaşamazdım ama sen yaşarsan yaşarsın, herkesin kendi bileceği iş.

Biri erkekti kız arkadaşı iki kere kürtaj oldu 4yıl sonunda kızla neden ayrıldınız dediğimde yaşayacağım herşeyi yaşadım bıktım artık ailemin bulduğu biriyle evlenmek istiyorum demişti sonra kendi memleketine gitti evlendi mi haberim yok.
İki de kız arkadaş vardı ikisinin de erkek arkadaşı okul bitince hemen ayrılıp ailelerinin bulduğu kızlarla evlendi. Kızların ikisinin psikolojisi bozuldu ve kimseye güvenemiyorum diyo ikisi de.
Herkeste durum aynı diye demiyorum sadece çevremde en yakın örnekleri söyledim sana.
Ben olsam evlenmeden asla aynı evde yaşamazdım ama sen yaşarsan yaşarsın, herkesin kendi bileceği iş.
çok teşekkür ederim..

çok teşekkür ederim düşünceniz için..

Siz onun evinde kalıyorsunuz dimi..
Temizlik yemek siz olmasanız kendisi yapmayacak mı.. ev onun evi siz yardım edin sadece o işler sizin göreviniz değil onun görevi..
Bu adamla evlenirsiniz geleceğiniz daha fazlası olacaktır

Bence yaşamak gerekiyor.

60-70 yıllık bir beraber yaşama dönemine demo olmadan girmek akıl karı değil. :KK3: Demoyu beğenmezseniz malı satın almıyorsunuz olup bitiyor. 10 yıl süreceğin arabayı bile deneme sürüşü yapmadan almamak gerek kaldı ki evlilik gibi hayat bağlayan bir mevzuya asla körü körüne bahtıma ne çıkarsa, ata bindim yaaaaa nasip dedim şeklinde girmek iyi değil bence.

Demoyu gordugu halde "yine de bi deniyim yaa"cilara ne diyorsun :D

Evlendiğinde peki değişme oldumu?erkekler daha fazla sorunluluk falan aldığını hisseder ya nikahta öyle hissettimi yoksa hersey aynımıydı
Bizde hersey aynı devam etti bildigim adam iste sadece birlikte yasadigim surecte ben farketmedim belki de bilmiyorum ailesini pek aramazdi, evlendikten sonra biraz anneci oldu yada hep òyleydi bilemiyorum..

Benim de arkadasımı sevgilisi terk etti 4 yıl aynı evde yasadılar, mezun oldular, is güc buldular
Ama cocuk evlenmeye yanasmıyordu kızın evlenmek icin atmadıgı takla kalmadı
Cocuk sıkıldım diye bıraktı
Herkes böyle olacak diye bir sey yok mesele adam gibi adamı bulmakta

Şimdi uzun yıllar flört edip evlenince sorunlar yaşayanlar var, bir ayda tanıyıp Evlenip mutlu mesut yaşayanlar var, birlikte yaşayıp yaşamama problem değil bence de, daha iyi Çözümleme amacında da olsa aynı evde yaşayıp birini derinden tanımak mümkün değil.. Annelerimiz demiyor mu 40 yıldan sonra şu huyu bu huyu çıktı diye .. Eğer sevgiliniz belli bir yaşı aşmış sorumluluk bilinci yerindeyse Kişiliği de oturmuşsa daha kolay olur ..

2 gündür film repliklerşndrn gidiyorum ; Forrest Gump In dediği gibi : hayat bir kutu çikolata gibidir , içinden ne çıkacağı belli olmaz ..

Hepimizi iyi ve sağlam kişilikli insanlarla karşılaştırsın ..

Siz onun evinde kalıyorsunuz dimi..
Temizlik yemek siz olmasanız kendisi yapmayacak mı.. ev onun evi siz yardım edin sadece o işler sizin göreviniz değil onun görevi..
Bu adamla evlenirsiniz geleceğiniz daha fazlası olacaktır
hayır ikimizin de evi. Aynı eve çıktık

Şimdi şöyle bu örnekler karakterle alakalı berber yaşamakla değil..o arkadaşlar o kişilerle evlenseydi başka türlü şeyler yaşarlardı..iyiki de evlenmemişler..kalbinin ve bedeninin istediğiyle yaşa yaşa sonra annemin bulduğu kızla evleeneyim de..bu kafa yapısı pek sağlıklı tutarlı değil..onlar şimdi kendi evliliklerinde de mutsuzdur..
Kadına değer vermeyen erkek iyi bir eş olamaz..

Bişey daha belirtmek istiyorum, kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok genç yaşta yapmak yerine biraz daha ilerleyen bir yaşta bu birlikte yaşama işi yapılsa sanki daha sağlıklı olur gibime geliyor. Yani 20'lerin başındaki bir kızın sevgilisiyle beraber yaşaması ile 25'lerinin ortasında birininki aynı değil. Ne kadar olgun olunursa olumsuz durumlardan o kadar az etkilenir bence. Biraz daha hayattan ne istediğini bildiğin bir yaşta, iş güç sahibi olduktan sonra yapılırsa bana daha mantıklı geliyor. Kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın olarak en azından olumsuz bir durum yaşandığında pişmanlık duymazsın ve "bu benim kararımdı, kendi kararımı uyguladım" diyebilirsin. Ben şu an 23 yaşındayım, okulum bitmek üzere, ufukta evlilik gözükmüyor benim için ama benim düşüncem şu: ben muhtemelen aynı çatı altına girmediğim, aynı yatağı paylaşmadığım biriyle evlenmeyeceğim. Ne çıkarsa bahtına durumu benlik değil.

Şimdi uzun yıllar flört edip evlenince sorunlar yaşayanlar var, bir ayda tanıyıp Evlenip mutlu mesut yaşayanlar var, birlikte yaşayıp yaşamama problem değil bence de, daha iyi Çözümleme amacında da olsa aynı evde yaşayıp birini derinden tanımak mümkün değil.. Annelerimiz demiyor mu 40 yıldan sonra şu huyu bu huyu çıktı diye .. Eğer sevgiliniz belli bir yaşı aşmış sorumluluk bilinci yerindeyse Kişiliği de oturmuşsa daha kolay olur ..

2 gündür film repliklerşndrn gidiyorum ; Forrest Gump In dediği gibi : hayat bir kutu çikolata gibidir , içinden ne çıkacağı belli olmaz ..

Hepimizi iyi ve sağlam kişilikli insanlarla karşılaştırsın ..
amin, çok teşekkür ederim..

Bişey daha belirtmek istiyorum, kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok genç yaşta yapmak yerine biraz daha ilerleyen bir yaşta bu birlikte yaşama işi yapılsa sanki daha sağlıklı olur gibime geliyor. Yani 20'lerin başındaki bir kızın sevgilisiyle beraber yaşaması ile 25'lerinin ortasında birininki aynı değil. Ne kadar olgun olunursa olumsuz durumlardan o kadar az etkilenir bence. Biraz daha hayattan ne istediğini bildiğin bir yaşta, iş güç sahibi olduktan sonra yapılırsa bana daha mantıklı geliyor. Kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın olarak en azından olumsuz bir durum yaşandığında pişmanlık duymazsın ve "bu benim kararımdı, kendi kararımı uyguladım" diyebilirsin. Ben şu an 23 yaşındayım, okulum bitmek üzere, ufukta evlilik gözükmüyor benim için ama benim düşüncem şu: ben muhtemelen aynı çatı altına girmediğim, aynı yatağı paylaşmadığım biriyle evlenmeyeceğim.
teşekkür ederim..

Back
X