Genel yorumlara baktığınızda dini sebeplerden değil erkeğe güvensizlikten bir istememe durumu daha baskın gibi görünüyor. İmza olursa hemen çekip gidemez inancı. İmzaya bağlı değil ama toplumdaki diğer insanlar tarafından "onaylanmış" olduğu için çekip gitmek ve açıklama yapmak zorlayabilir iki tarafı da evlilikte. Türkiye'de beraber yaşamak kendi ailene, sevgilinin ailesine, komşularına, mahallenin esnafına, yılda en fazla iki kere gördüğün insana bile kendini "kötü" göstermeyi göze almak demek. Orda erkek arkadaşım varken (beraber yaşamak ne, akşam saatine bile kalmıyordum), ev arkadaşıyla tasinacagini annemden duyan densizin biri herkesin içinde bana dönüp "ay senin için de çok zor olacak artık baş başa kalmak" diye imalı şeyler söylemişti gule gule. Bunu diyen de "modern", "batili" diye tasvir edebileceğimiz bir "hanimefendi". Bunlar hem size hem ilişkiye zarar verebilir kaldıramam derseniz.
Genel Türkiye bakışı dışında, beraber yaşamak bir çok şeyi gösterir iki tarafa da. Aile kurmak yerine iki kişinin samimi iletişimi ilişkiyi güçlendiren bir şey bence. Sadece vakit geçirip gönül eğlendirmek değilse konu, evlilik öncesi çok güzel bir deneme. Ben Türkiye'de yapmadim, yapmam ama uygun ortamda gayet sağlıklı.
Genel Türkiye bakışı dışında, beraber yaşamak bir çok şeyi gösterir iki tarafa da. Aile kurmak yerine iki kişinin samimi iletişimi ilişkiyi güçlendiren bir şey bence. Sadece vakit geçirip gönül eğlendirmek değilse konu, evlilik öncesi çok güzel bir deneme. Ben Türkiye'de yapmadim, yapmam ama uygun ortamda gayet sağlıklı.