Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Valla ben inancım gereği yaşamadım yaşamam.Konu için bir kenara bırakıp yorum yapıyorum ben evde abime babama zor katlanıyorum kan bağı var bi de ay onu ordan al burayı sil dur onu yapma bi de el adamına hiçç katlanamam aynı evde:KK53:
Simdi düşünüyorum da aynı eve çık ortak sorumluluk al kafalar uyuşmasın ayrıl elde var sıfır
Benim gibi tembel sorumsuz bi insan da eli boş dönsün yahu basarım nikahı ayrılırken bi yarısını alır giderim erkeklerden bütün öfkemi hıncımı alırım oh miss:KK53:
Hoş o da bi 50 sene daha olacak görünmüyor:KK53:

Bence evlilikten güzel bişey olurdu sanırım.
Hayat boyu aynı insanla sevişmek baya sıkıcı.
hahah bu bakış açısı da güzel ama bana göre değil benim olayım ikimizin de hayatını mahvetmemek... Olmuyorsa ve olmayacaksa evlenip de aileleri işin içine sokmaya ( bi ton masrafa girmeye :D ) gerek yok tabiki

al bendende o kadar.

Aslında imza diye konuşulan şey beraber yaşamanın toplumda kabul görülen hali. Belediyeden daha güçlü olan şey toplumun kuralları. İnsanlar onun için evliliğe değer veriyor çünkü bir statüyle beraber ilişkinin aile, çevre insanlar ve yasalarca tanınıp onaylandığını gösteriyor. Doğru insan olunca neden olmasın, cok da güzel mutlu olur. Ama ülkemizde insanlar Doğu-Batı kültürü arasında sıkışık yaşıyor yıllardır keskin çizgiler olmadan ve fikir çatışması dışında artık bikilmis bir baskı var bazı belirsizlikler sebebiyle. Herkes herkesi cıkcıklıyor sonuç olarak. Onun için insanlar imza derken bir tek belediye izni gibi konuştuklarını düşünmüyorum, sadece adı imza olarak kalıyor.

Vallahi çok aşık olmadığım biriyle evlenmem birlikte de yaşamam çünkü keyfimi bozamam don çorap yıkayamam :KK56::KK50: hoş aşık olsam da aynı evde yaşamam ev işi yapmadan ayrı evlerde güzel güzel sevgili olmanın suyu mu çıktı :P

Evlensek ama sevgili gibi ayrı yaşasak ben ev işi yapmasam olmuyor mu ya:KK51: İlle de o ev işini yaptırıyor herifler aynı eve girdin mi kaçış yok:KK48::KK51:

2 lafımdan 1i ev işi hiç sevmiyorum gerçekten :P

hahah bu bakış açısı da güzel ama bana göre değil benim olayım ikimizin de hayatını mahvetmemek... Olmuyorsa ve olmayacaksa evlenip de aileleri işin içine sokmaya ( bi ton masrafa girmeye :KK70: ) gerek yok tabiki

Evlilikteki bir sürü sorunun sebebi artık evlendik tapusu bende boşanamaz düşüncesiyle kaybetme korkusunun olmaması ve insanların birbirine her şeyi yapabilmesi.Bu nedenle aynı evde yaşamak evliliğe benzemez diye düşünüyorum.Evlendiğinizde karşılıklı beklentiler bambaşka olacak.Aynı evde yaşadığında kocan olacak insandan beklediklerini beklemeyeceğin için daha mutlu olursun belki de.

Vallahi çok aşık olmadığım biriyle evlenmem birlikte de yaşamam çünkü keyfimi bozamam don çorap yıkayamam :KK56::KK50: hoş aşık olsam da aynı evde yaşamam ev işi yapmadan ayrı evlerde güzel güzel sevgili olmanın suyu mu çıktı :p

Evlensek ama sevgili gibi ayrı yaşasak ben ev işi yapmasam olmuyor mu ya:KK51: İlle de o ev işini yaptırıyor herifler aynı eve girdin mi kaçış yok:KK48::KK51:

2 lafımdan 1i ev işi hiç sevmiyorum gerçekten :p
aynen bende hele yemek yok mu yemek. hiç beceremiyorum :D

Zaten "ahlak bekçileri"!!!ni dışarı attığınıza gore sadecee kendi fikrinizdeki insanların yorum yazmasını bekliyorsunuz.e herkesde çok guzel super diceğine gore bu konu ne işinize yariycak çok merak ettim..
Bir konu hakkında saygı hoşgörü ve edep çerçevesi içinde yorum yapıyorsunuz o bekçilerden olmuyorsunuzdur lakin kendiniz süper olmayıp da karşınızdaki kişiye öyle olması gerektiğini söylüyorsanız tam olarak öylesiniz.. yorumlar da ne demek istediğimi anlatmıştım.

al bendende o kadar.
Ben de evlenmeden birlikte yaşamadım, yaşayamazdım da. Ama gerçekten iğnelemeden soruyorum merak ediyorum. Birlikte yaşamakta, nikahlanmak arasında ailelere duyurmak dışında duygusal manada ne fark var? Ben de evliyim. Çok yakın bir arkadaşım da sevgilisiyle yaşıyor. Bir farkımız yok bence.

Evlilikteki bir sürü sorunun sebebi artık evlendik tapusu bende boşanamaz düşüncesiyle kaybetme korkusunun olmaması ve insanların birbirine her şeyi yapabilmesi.Bu nedenle aynı evde yaşamak evliliğe benzemez diye düşünüyorum.Evlendiğinizde karşılıklı beklentiler bambaşka olacak.Aynı evde yaşadığında kocan olacak insandan beklediklerini beklemeyeceğin için daha mutlu olursun belki de.
kesinlikle kaybetme korkusu devam edecek ve rahat olunamayacak..

Ben de evlenmeden birlikte yaşamadım, yaşayamazdım da. Ama gerçekten iğnelemeden soruyorum merak ediyorum. Birlikte yaşamakta, nikahlanmak arasında ailelere duyurmak dışında duygusal manada ne fark var?
çoğu insan daha fazla sorumluluk olduğunu söylüyor... olaya düz bakarsak sadece herkes bilir,karşı tarafın üzerinde yasal hakların olur.

Birlikte yaşayınca sadece bir imza eksik oluyor.
O zaman neden evlenmekten kaçılıyor? Ee evlenince de tanırsın zaten aynı evi evlenmeden paylaşınca da.
Aynı evin içinde yaşayıp ayrılınca boşanmış sayılmıyor musun ?

Nedir bu imza korkusu ?

Ailelerden gizli olması mi şimdi sebep ? Evlenmeden önce tanımak istiyorum kısmı yukarıda dediğim gibi çok gereksiz.

Evlen, tanı olmadı evleri ayır üstüne sadece bir imza at bosan

Bir konu hakkında saygı hoşgörü ve edep çerçevesi içinde yorum yapıyorsunuz o bekçilerden olmuyorsunuzdur lakin kendiniz süper olmayıp da karşınızdaki kişiye öyle olması gerektiğini söylüyorsanız tam olarak öylesiniz.. yorumlar da ne demek istediğimi anlatmıştım.
karşınızdaki insanın nasıl biri olduğunu nerden bilebilirsiniz.. Size bunun kotu bişey olduğunu soyleyen biri illa ahlak bekçisi mi oluyo illa ozel hayatında ahlaksız biri mi oluyo.. Zaten bu konuyu açtığınıza gore herkes yaşam tarzınızı anlıyo ve ona gore cevaplar geliyo.o bildirimi ekleyince ne oluyo anlamadım.. Hakaret etme luksune zaten kimse sahip değil ban. Atarsınız gider.oteki ihtimal en fazla ahlaki veya dini inanç gereği uygun gorulmiyceği belirtilir (ki benmde fikrim bu) sizde okur geçersiniz...
sanırım belirttiğim durumlar olsaydı hiçte ahlak bekçiliği olmiycaktı..

çoğu insan daha fazla sorumluluk olduğunu söylüyor... olaya düz bakarsak sadece herkes bilir,karşı tarafın üzerinde yasal hakların olur.
Yani duygusal olarak bir fark yok. Sadece hukuki. Toplumsal normları bir kenara bırakırsak kendi kendine ayakta duran bir birey evliliğe ihtiyaç duymaz çıkarımı yapabiliriz.

Birlikte yaşayınca sadece bir imza eksik oluyor.
O zaman neden evlenmekten kaçılıyor? Ee evlenince de tanırsın zaten aynı evi evlenmeden paylaşınca da.
Aynı evin içinde yaşayıp ayrılınca boşanmış sayılmıyor musun ?

Nedir bu imza korkusu ?

Ailelerden gizli olması mi şimdi sebep ? Evlenmeden önce tanımak istiyorum kısmı yukarıda dediğim gibi çok gereksiz.

Evlen, tanı olmadı evleri ayır üstüne sadece bir imza at bosan

Boşanmalar son yıllarda çok arttı.Bu yüzden devlet önlem olarak boşanmayı iyice zorlaştırdı.İlk bir sene anlaşmalı boşanamıyosunuz bile.Elin günün içine çıkılıp evlilik duyrulduktan sonra boşanmak inanılmaz zor bişey.Bugün bu ülkenin en modern semtlerinde dahi yaşasanız hayat boyu dibine kadar dul kadın olarak geziyosunuz.Boşanmak hiç ama hiiçç kolay bişey değil.

Ben sahsen yasamam, ama yasamak isteyenede saygi duyarim. Hani o insani ev ortaminda tanimak demis bazilari. Bence evlilikte isin icine aile vs giriyor yine adam daha degisik bisey oluyor. Sizin ailelerinizin haberi olucak mi birlikte yasadiginizdan? oyleyse zaten ayni evliymis gibi olucak, sonra bi tek isin imza kismi kalir. Bence bu cok onemli, evlilikte ki cogu konular ailelere de bagli oluyor. ailelerin su anda haberi yoksa hersey daha rahat gelebilir sorunlar kolayca asilabilir ama is ciddiyete bindiginde yine karsinda bambaska bi adamla karsilasabilirsin.

Boşanmalar son yıllarda çok arttı.Bu yüzden devlet önlem olarak boşanmayı iyice zorlaştırdı.İlk bir sene anlaşmalı boşanamıyosunuz bile.Elin günün içine çıkılıp evlilik duyrulduktan sonra boşanmak inanılmaz zor bişey.Bugün bu ülkenin en modern semtlerinde dahi yaşasanız hayat boyu dibine kadar dul kadın olarak geziyosunuz.Boşanmak hiç ama hiiçç kolay bişey değil.
bnce bu toplumda boşanmak ne kadar kotu goruluyorsa nikahsız yaşamak da onun kadar kotu goruluyo...

karşınızdaki insanın nasıl biri olduğunu nerden bilebilirsiniz.. Size bunun kotu bişey olduğunu soyleyen biri illa ahlak bekçisi mi oluyo illa ozel hayatında ahlaksız biri mi oluyo.. Zaten bu konuyu açtığınıza gore herkes yaşam tarzınızı anlıyo ve ona gore cevaplar geliyo.o bildirimi ekleyince ne oluyo anlamadım.. Hakaret etme luksune zaten kimse sahip değil ban. Atarsınız gider.oteki ihtimal en fazla ahlaki veya dini inanç gereği uygun gorulmiyceği belirtilir (ki benmde fikrim bu) sizde okur geçersiniz...

İyi de arkadaşın sizinki gibi bi dini ya da ahlaki bakış açısı olsa zaten böyle bişeye kalkışmazdı.Demek ki olaya bu şekilde bakmıyor. Ayrıca da dinen ya da ahlaken uygun mu demiyor, insanlara tecrübelerini soruyo sadece.

işte siz bana bunu böyle söyledğiniz de ben teşekkür ederim sonuçta size sormuşumdur uygun değil dersiniz teşekkürler derim fakat siz '' bize ne senın olmayan ahlakının bekciliğini mi yapıcaz sen çocuk dogurur wc ye atarsın '' gibi bir yorumla karşılaştıgınız da aynı seyı de söyleyebilir misiniz?

Back
X