Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Ben son erkek arkadaşımla haftanın 2 günü falan beraber kalıyordum sonrada 3 ay beraber yaşadık ayrıldık.Hiç pişman değilim çünkü bir insanı asla aynı eve girmeden %100 tanıyamıyorsun,daha doğrusu ilişkinin dinamiğini göremiyorsun.Bundan sonraki ciddi ilişkimde de önce beraber yaşayıp,sonra yürüdüğüne karar verirsem evlenirim.Aynı evde yaşamadan asla evlenmeyi düşünmem.
bence de birini her anlamda tanımadan evlenmek de nesi? evine eşya alır gibi diyecem ayıp olacak :oops: insan kokusunu, huyunu, suyunu bildiği biriyle evlenmeli bence.

6 senelik evli bir kadınım buna rağmen hala anlamıyorum bu evlilik denilen şey neden kadına erkek tarafından bahşedilen bir lütuftur?

Benim eşim bak evlenelim artık, yurt dışında iş bulur belki birimiz, farklı şehir olur, mesleki sıkıntı olur, gel evlenelim başımız ağrımasın demişti de evlenmiştik.

Dalga geçmiyorum ciddi merak ediyorum.

Halbuki pek çok kadın biliyorum hem dışarda çalışır eşşek gibi hem de evde top olmuş çorap toplar.

Hem de halinden çok memnundur.

Evlen ama ev işi yapma.

İş güç sahibi kadınsın; kendi işini gör yeter bence. O da kendi işini görse genel temizlik ve iş için biri bulunur.

Şahsen ev işini aşırı ölü yatırım olarak görüyorum. Bana hiçbir katkısı yok. Haftanın iki üç günü keyfim için mutfağa girerim. Benden bu kadar...
ev işimi dediniz kaçınızzzz :KK70:ben zaten bu ev işi mantığını bir anlasam. ölü yatırım iyiymiş:KK53:

Vallahi çok aşık olmadığım biriyle evlenmem birlikte de yaşamam çünkü keyfimi bozamam don çorap yıkayamam :KK56::KK50: hoş aşık olsam da aynı evde yaşamam ev işi yapmadan ayrı evlerde güzel güzel sevgili olmanın suyu mu çıktı :p

Evlensek ama sevgili gibi ayrı yaşasak ben ev işi yapmasam olmuyor mu ya:KK51: İlle de o ev işini yaptırıyor herifler aynı eve girdin mi kaçış yok:KK48::KK51:

2 lafımdan 1i ev işi hiç sevmiyorum gerçekten :p
adam neyi gördüyse nasıl terbiye edildiyse onu ister malesef. Freudçuluk yapmaya gerek yok tabi. :confused: değişenler, adapte olanlar, karısını hizmetçi olarak görmeyenler de var elbet. ev işi nefretlik bence eşimle yapmıyorsak beraber elimi bile sürmem:KK47: yok öyle bedavacılık, rahatlık :KK66:

Imam nikahli da doguruyor... o nereye imza atiyor?
Danimarkada dogan cocuklarin yarisi imzasiz beraberlikten. Devlet ayirim yapmiyor.
Demek ki bizim toplumda muthis bir algi sakatligi mevcut.

yahu tabiki herkes doğurur hayvanlarda doğuruyor ona bakarsan biryerede parmak falan basmıyorlar yani..

Evliyim 3 senedir.Aynı apartmanda yasıyorum evlendiğimden beri.Yaşadığımız muhitten ya da komsularımdan bana evli misin diye kimse sormadı.

Bir de bu var cidden. Biz atandık başka şehire baya muhafazakar bir şehire ne yazık ki. Bir hafta elektriksiz kaldık önceki kiracı yüzünden. Karşı komşu bir ihtiyacınız var mı demedi kapıyı çalmadı. Ne zaman evi oturttuk her şey tamam gelmiş bana "siz niye sahipsiz gibi geldiniz, sizi aileniz yok mu? taşınmanıza neden anne babanız gelmedi?"
İkiyüzlüler ya!! Nasıl sinirlendim anlatamam. Müslüman ama komşusunun kapısını çalıp bir ihtiyacın var mı demez ama nikahını sorma hakkını kendinde görür. Nefret ediyorum böyle ikiyüzlü muhafazakarlardan. Ayrıca sana ne ona ne diye bağırasım geliyor.

Evlenmeden birlikte yaşarsan evlenince ne yaşıyacaksın? Neye heyecan heves istek duyacaksın? Bence herşey erkenden tüketilmemeli. Bir yemeği birlikte yapmaktan tutta cinselliğe kadar. Cinsellik konusu zaten kendi kararıdır herkesin hayattaki değer yargılarına göre. Ben yaşamazdım evlenmeden. O sorumluluğada girmezdim bazı şeyleride erkenden tüketmezdim.

Neden cinselliği evlilik içinde yaşanmazsa ilişkiyi tüketir olarak bakıyorsunuz ki?
Evliliğe ne kalacak diye sormuşsun, ilk gece veya sevişmeler kalmıyor belki evet ama evlilikte sırf cinselliğin ilk kez yaşandığı bir kurum değil. Bir aile oluyorsunuz, iyi günde kötü günde yine beraber oluyorsunuz, bir hayatı paylaşıyorsunuz yani. Evliliği bu kadar basite indirgemenize şaşırdım.
Biz evlenmeden öncede üç yıl sevgiliydik, gayet her şeyi yaşadık ama her şeyi ve hiç bir şeyi tüketmedik. Gayet aynı devam ediyor evliliğimizde de. Yani uyum yoksa, sevgi yoksa elbette bir şeyler tükenir ve biter. Ama bu bitiş evlilikte de olabilirdi.
Bu kadar garantici olmayı ben sevgiyle bağdaştıramıyorum açıkçası.
Mesela hep bir söylem vardır, ay sakın sevişme ya evlenmeden önce ona bir şey olursa. E zaman çok sevdiğin bir insanı kaybettiysen oturup kar zarar bilançosu çıkarmazsın ki.. Adamı kaybetmişsiniz zaten ötesi yok. Yani ölürse ölsün aman ben ondan sonra da evlenebileyim de demek gibi geliyor bana...
Bilmiyorum, be evliliği sadece sevişmek için yasal izin olarak görmüyorum. Hayatın zorluğunu paylaşabileceğin bir yoldaşın oluyor, kendi ailemizi kurup beraber yaşlanabilmek, iyisini kötüsünü paylaşmak olarak görüyorum. Zaten seviştik diye sıkılıp gidecek adam da gitsin, ayrıca yoğun hisler varsa sevişince de bitmiyor tükenmiyor aynen devam ediyor.

Beraber yaşadığımız kısa süreçler oldu 3-5 gün ama ayrı evlerimiz vardı. Kesinlikle tavsiye etmem beraber yaşamayı.
Evlilik kadın için sorumlulukların artması demek karşılığında hiç bir şey alınmadan yapılan evliliğe beraber yaşama deniyor. Sonra ne için yaptım bu kadar fedakarlığı dersin.

Hem madem kimse Ahlak bekçiliği yapmasın diyorsun neden fikirlerini soruyorsun
keşke biraz yorumları okusaydınız dedim evet haklıyım da ama kasıt farklı. Ayrıca gördüğünüz bir örnek var. Mutlu olan da var , olmayan da. ki ben dedim ki aynı evde yaşıyorsanız??? Yani duymak istediğimi sordum ama konular çok saptı. Ne demek istediğimi anlayıp çok iyi yorum yapan da oldu konuyu k.çından anlayıp saptıran da. Konuşulanları okumanızı tavsiye ediyorum

1 yıl bile kalmamizin garanti olmadığını düşündüğümüz biriyle zaten aynı evde yasanilmaz.

Amaç tanımak değil evliliğin sorumlulugundan kaçarak ailelerden saklı daha rahat aşk yasamak.

Genelde üzülen taraf hep kadın oluyor. Sıkılan taraf erkek , beklenti içine giren ise kadın.

Ama bu genelleme doğru değil aileler bilirken iş arkadaşları vs bilirken birlikte yaşadık diye yazdım

Bir de neden kadın beklenti içine girsin ki yürümese nasıl her şeyi ortak aldı isek öyle de paylaşır ayrılırdık

Cinsellik yaşamak için de birlikte yaşamak şart değil zaten o daha önce de yaşanır ki bunda da kadının kaybettiği
Bir şey olmaz ki

Son düzenleme:
Yeter da nedir bu ? Cevaplari kaldiramicaksan konuda acmicaksin kafanin kestigini yapicaksin. Kararli bir sekilde !
cevapları her türlü kaldırdım, gerekli cevapları da verdim ama ben başkasının saçma sapan,bana bir yararı dokunmayacak cümleleri neden görmek istiyim ki? Burada kadınlar birbirine yardım ediyor,dertleşiyor. Ben de alt tarafı bir şey sordum, neden bu kadar büyütme ve olayı başka yerinizden anlamayı seçiyorsunuz anlamıyorum?!

Beraber yaşadığımız kısa süreçler oldu 3-5 gün ama ayrı evlerimiz vardı. Kesinlikle tavsiye etmem beraber yaşamayı.
Evlilik kadın için sorumlulukların artması demek karşılığında hiç bir şey alınmadan yapılan evliliğe beraber yaşama deniyor. Sonra ne için yaptım bu kadar fedakarlığı dersin.
Teşekkür ederim..

Yahu bir imza akraba evliliklerini onleyebiliyor muymus, o zman neden Anadolu gen havuzunun yarisi akraba evlilikleriyle yozlasmis? Ayrca 21. yuzyilda genlerin cakismadigini anlamak bir DNA testine bakar o yuzden anlamiyorum bu kardes evliligi sorununu. ayrica Gelismis ulkelerde Common Law beraberlikler ayni kanunlara tabidir. Ayrica Andoluda cogu evlilik imzasiz imam nikahidir. O zaman neden bu coklu standart? (imam nikahi vs nikah vs birlikte yasama).
Bir kadinla bir erkek eve cikmissa o bir cesit evliliktir zaten, amac beraberliktr. Bu iki kisinin arasina imam, nikah memuru vs girmeden bireyin kisisel haklarini koruyan kanunlar gelismiyorsa o ulke cag disi kalmis demektir.
Akraba evliliği dinende hukukende yasak değil,ben kardeşlerden bahsettim.yorelerin örf adetlerini tartismayalim şimdi burada. Nikah bir akit,bankada hesap açarken nasil imza atiyorsun buda ayni.ispatlayamadigin biseyi nasil iddia edeceksin.kanun ispatla diyor. Gelişmiş ulkelerin nerdeyse hepsinde bu var.imam nikahi resmi nikahsiz zaten yasak.toplumu şahislarin saçma evlilikleriyle yargilayamazsin.müslümanların genelinin yasadigi bi ülkede ahlaki vicdani dini yaptirimlar tabiki olacak.sen bu şekilde iddia ediyor buraya yazabiliyor istediğin kişiyle istediğin şekilde yasayabiliyorsan bu ülkede bana kimse özgür olmâdigini soylemesin.

Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
Yaklaşık 2 yıl birlikte yaşadım eşimle.. yaklaşık 1 yıldır da evliyiz.. Hiç pişman olmadım zaten evlilikten hiçbi farkı yoktu benim için.. Çocuk istediğimiz için evlendik.. Çok şükür çok da mutluyuz :)

Ahlak/iman yönünden bakmayacağım olaya..: ama bunu yapan her kadın özellikle yırtdışındaki kızlar ve üniversiteli gençler en sonunda intihar noktasına gelip "kendimi kullandırmışım" diye ağlıyorlar. Ayrılık sonrası erkeklerin hiç böyle ağladığını duymadık ama. Nafakadan yırttıklarını düşünüyorlar ve bekar evinde rezil bir hayat yaşamaktansa bedava temizlikçi aşçı ütücü sevgişi buluyorlar kendilerine..

Maddi manevi sönürülmeyecek olanlar yaşayabilir bence.

Ama bence evlilik zayıf tarafın genellikle kadının ve çocuğun devlet tarafından korunması demek.

İleride beni terk etti, kullanıldım, çocuğum için nasıl nafaka alabilirim, harcamaları hep ben yaptım nasıl ispatlayabilirim, beni bıraktığının ertei günü başkasıyla evlendi vs demeyecekseniz yaşayın.

Maddi durumunuz süperse çevreniz bu olay löyü bakmıyorsa yaşayın. Bir gazla Çevreden bana ne diyr düşünen insan ayrılık sonrası çevre baskısını kaldıramıyor.

Kişinin imkanlarına göre değişiyor işte.

Aynı evde yaşayıp evcilik oynamamak gerekiyor bir de. Yoksa kadınalr ayrılık sonrası sevgilisinden ayrılmış olmuyor da kocasından boşabmış travması yaşıyro..

Ben.
Evlenmeden önce beraber yaşadım. Şimdi evliyim ama sorunları anlayamamışız demekki. Ya da düzelir toparlarız bunlar geçici dönemler diye diye halının altına itmişiz. Gerçi beraber senelerce yaşasan da evlilik gibi olmuyo. Anlayamıyosun yani. Ama, Ebemizi tersten görmek için Mutlaka bi evlenmek lazım bence. Yani bence öyleymiş ki ben evlendim. Ve gördüm. Güzel değilmiş.

Ben de evlenmeden birlikte yaşamadım, yaşayamazdım da. Ama gerçekten iğnelemeden soruyorum merak ediyorum. Birlikte yaşamakta, nikahlanmak arasında ailelere duyurmak dışında duygusal manada ne fark var? Ben de evliyim. Çok yakın bir arkadaşım da sevgilisiyle yaşıyor. Bir farkımız yok bence.

ıste burda dusunce farklılıgı devreye gırıyor.. benm dusunceme ınancıma göre bu normal degll. ama kmseyıde yargılamıyorum herkesın kendı hayatı kendı secımı..... ama karst gorslu ınsanlar yazmıs ya yok ahlak bekcısı yok blmem ne e e o yazanda bızım gbı dusunenlerı yargılams oluyo o zaman onnda böyle bı hakkı yok.. bndan bahsettım...

bence de birini her anlamda tanımadan evlenmek de nesi? evine eşya alır gibi diyecem ayıp olacak :oops: insan kokusunu, huyunu, suyunu bildiği biriyle evlenmeli bence.

Sonra boşanması daha zor ve sancılı bir süreç..biriyle nasıl yaşayacağımı görmeden ömrümü onla geçirmeyi düşünemem.Ki ben insan sarrafı bir tipimdir kimin ne olduğunu hemen anlarım,yanılmışlığım da yoktur..ona rağmen,ufacık farklılıklar bile önemli ilişki dinamiğinde

Back
X