evlenmeden cinsellik yaşamak yanlış mı?

Herkes kurduğu cümlelere sözcüklere dikkat etmeli.
Konuyu hemen dine de bağlamayınız zira site kurallarına göre yasak.

Konu sahibesi kardeşim,
Evlilik öncesi birşeyler yaşarsın veya yaşamazsın bu senin tercihindir, eğer yaşadıklarınız sonrası pişmanlık duyacaksanız, ilerde başka bir ilişkiniz olduğunda şu andaki erkek arkadaşınızla yaşadıklarınızı ciddi düşündüğünüz erkeğe söylemekten çekinecek, saklayacaksanız evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakmayın.

Cinselliği erkek arkadaşınız istiyor kırılmasın, sizi sevsin diye değil kendi isteğinizse yaşayın, erkek için yaşanan cinsellik sizi hem ruhen hem bedenen çok yıpratacaktır.

Hele hele size laf aralarında öpüşmeyi nereden öğrendin diyen bir erkekle yaşayacaklarınız sizi ilerde kesinlikle çok mutsuz edecektir.
Genç kızlar erkeklere hayır demeyi bilin, seven, karşısındakine saygı duyan, sevgilisini meta gibi görmeyen erkek sabırlı, anlayışlı ve beklemesini bilen biridir.

temiz gitmek ve temize gitmek en güzeli
bunu demekle kimseye kirli pis vs demiyorum yanlış anlamayın
fikir sormuşsunuz fikrimi yazdım. ben de günah haram vs olarak demiyorum
ama türkiyede kız da erkek de mutlaka karşı tarafa daha önce hiç öpüştün mü şöyle oldu mu böyle oldu mu diye sorar. yaşamışsan hayır desen yalan söylemenin vicdan azabını çekersin evet desen eninde sonunda bir gün yüzüne vurulur senin ne mal olduğun belliydi zaten ya denir. mutlaka denir. çünkü biz mutlaka bu tarz sözleri sağda soldu duymuşuzdur toplum yapımız bu. toplum çok önemli değil de insanın vicdanı. o önemli. vicdanınız ne diyor? onu dinleyin.

bu senin tercihin nasıl istiyorsan içinden nasıl geliyorsa öyle davran ama sonradan pişman olacaksan yapmamanı tavsiye ederim ayrıca erkek arkadaşının sinirlenmeside çok anlamsız:20: seni buna zorlayamaz gerçekten seven erkek sabırlı olmasını da bilir sevdiği kıza saygı duyar anlayışlı davranır bana sevgilin pek iyi niyetli gibi gelmedi:50:

Evlenmeden cinsellik yaşayıp yaşamamak tamamen senin seçimindir canım. Bunu yaşamak istiyorsan, ilerde üzülmeyeceksen sen bilirsin. Ben yeni evlenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Yaşayacağın her şeyi, hayatını birlikte sürdürmeye karar verdiğin erkekle yaşamak çok güzel bi duygu. Tek bir teni tanımak, sevmek, dokunmak, geriye baktığında gereksiz insanlar, yanlış adımlar görmemek harika bişey.

Erkek arkadaşına gelince, sen geri çekildiğinde sinirlenmesi hiç hoşuma gitmedi. Seven ve değer veren bi adam bence bu konuda asla sinirlenmez. Seni kırmaz. Bu nedenle erkek arkadaşını iyi değerlendir derim.

ben yaşamak istemem ha yaşayana da karşı değilim orası ayrı.
ama yaşanıyorsa da kendi için yaşamalı insan. yani yarın bir gün adam ayrılmak isterse kendini sırf bu yüzden ona mecbur hissetmemeli.yani bizim halk arasında kullandığımız tabirle yamanmaya çalışmamalı.

canım bu sadece senin bileceğin bi durum burdakiler bende dahil yorum yapıyoruz... kalbini dinle eğer yanlış yaptığını da düşünürsen ilerde bu sadece senin yanlışın olur...

yaşama tarzına inancına ve sevgine,aşkına göre de değişir sorunun cevabı..

Cinsel birliktelik yasanan erkekle evlendiyse bayan pisman olmuyor
Evlenmiyorsa hepsi pisman
Benim kategorize seklim budur

Sen hayır demeye devam et ki niyeti belli olsun
Zaten seviyorsa devam eder...
Ama en yakınımdan örnek verirsem; benim kuzenim nişanlısıyla bi dönem ayrıldı ve başkasıyla bişeyler yaşadı
Sonrasında barıştılar, evli ve hamile
Çok pişman başkasıyla bişeyler yaşadığı için
Yani sana tavsiyem evlenince yaşamak...
Tabi sen bilirsin..

Evlilik öncesi cinselligi dini boyutta tartışmaya bile gerek yok konu sahibi arkadaşım
Ama sadece kk ya konu açan ve evlilik öncesi cinsellik yaşayanların pişmanlıklarını okusan çok özür kızlık zarı diktirmek için tonlarca para harcayanların para toplayacagım diye çektigi sıkıntıları okusan cinsellik yaşadıktan sonra ayrılıp tehdit edilenleri,yaşanılan o anları resimleyenlerin video kaydı yapanların rezilliklerini okusan görsen inan bu konuyu bile açmazdın
Yaşayana karşı degilim gibi bir şeyi be asla diyemem,yaşayana ve bunu farklı insanlarla devam ettirene normal gözle bakamam ama tövbesini etmiş o yoldan dönmüşse başım üstünde yeri vardır çünkü cinsellik zamanı geldiginde bir ömür aynı yastıga baş koyacagın adamla güzeldir
Birşeyler yerinden oynadıgında onu eski haline getirmek imkansızdır
sevdigin kişi ten uyumunu merak ediyor bu ten uyumuda uyduruluyor benim nazarımda
annelerimiz atalarımız ten uyumu ile mi evlendiler gerdek gecesi eşinin yüzünü gören nice inanlar 45 yıl aynı yastıga baş koymuşlar bizlere gençlere cinsellik bile o kadar normal ki yaşa bitir,yok olmadı senle tenimiz uymuyor demek ne kadar cahilce
Eşler karşılıklı birbirini sever duygulara temizlige birbirlerinin isteklerine makul yönde cevap verirlerse aşılamayacak durum yoktur bana göre
SEVGİLER

Dini olarak bakmak yanlış karşı tarafın dini tercihini bilmiyoruz.

Cinsellik kavramı ve bu sorunun cevabı kişidedir. Ailen çevren sorun değil ise yaşadığının arkasında dimdik durabileceksen eğer tehdit edildiğinde çıkıp şikayetçi olabileceksen ve dozunu da ayarlayabilirsen normaldir diğer türlüsü bana göre anormaldir.

Evlilik öncesi cinsellk yaşamak doğru mu sizce? Cinsellik dediğim ileriye gitmeden.... Tenlerin uyumu önemli diyor kimisi.. ??? erkek arkadaşım benle biraz yakınlaşmak istyor ben geri çekiliyorum çok sinirleniyor.. acaba birazcık yaşamak lazım mı ileriye gitmeden??
evet çok yanlış evlenınce bıkcanız bile bu kadar aceleye gerek yok bi heycan kalmalllı ve ne kadar guvenırsen guvennnn kmin ne olacağı belli değil gelin ata binmiş ya kısmet demiş ya olmadı bitti evlenecğin adam bır bişe demez 2 demez bı kavgada yuzune çat dıe soyler pişmanlıktan ölmek istersin allah korusun böle şeyler dşünme seni seven dokunmaya kıyamaz canımmmmm

lovelyyou cnm yeni üye oldum msj sayım yetersz olduğu için özelden msj atamıyorum. mesajın için ve buradan yazdıkların için teşekkürederm... beni anladığın için teşekkür edrm...

Burada çoğu kişi namus abidesi olmuş bana zinakar vs demiş... Kimse kimseyi bu şeklde yargılayamaz..! Sizlerin hayat şartlarınızla benim ki bir değil! Benim yaşadıklarımla sizin yaşadıklarınız bir değil! Ve hiç biriniz ben değilsnz!!! Anladım ki böyle bir konu açmakla hata ettim.... Her neyse bu problemimi de bugün erkek arkadaşımla hallettim gerek kalmadı..

Konu sahibi zaten konuyu halletmis...
Yarim saattir konuyu okuyorum.
kız 11.sayfada hallettim demiş.

Üzerine gidilmesi niye?
Dini zinayi karıştırmak niye?
Yüreğini dinlemiş konuyu kapatmış zaten!

Evlilik öncesi cinsellk yaşamak doğru mu sizce? Cinsellik dediğim ileriye gitmeden.... Tenlerin uyumu önemli diyor kimisi.. ??? erkek arkadaşım benle biraz yakınlaşmak istyor ben geri çekiliyorum çok sinirleniyor.. acaba birazcık yaşamak lazım mı ileriye gitmeden??

Evlilik öncesi bu tarz bir uakınlaşma yaşamak,inanç aile yapısı ve aşık olup olmadıgınza göre yorum degiştirebilir.

ama Elmayra nın dedigi gibi YAKINLAŞMAYINCA SİNİRLENEN BİR ADAMLA ASLA YAŞANMAMALI...

Böyle bir tavrı evlenince eşinden bile kabul etmemelisin.bizler kadınız ...seks kölesi degil...

kendini çekince sinirlenen adam belli sınırları geçtiginde DUR dersen sana ne yapacak bunu düşündün mü hiç???

kızım olduktan sonra olaylara bakıs acım cok farklı olmaya basladı...artık bu tur konularda cok daha katıyım ben...
ayrıca erkek arkadasın sınırlenıyorsaa canım sen bu ılıskıden uzak durmalısın...sinirlenme gıbı hakkı asla yok...

Son düzenleme:
söyledim konuştum... beni sevdiğini söylüyor. daha önce kimseyle yaşamadığını beni sevdiğini benle yaşamak istediğini söylüyor.... ben sürekli hayır dedikçe sinirleniyor

Bırakın sinirlensin, yani cinsellik olmayacaksa devam etmeyecek miymiş bu ne ya?

Bu işte sizin rızanız olması önemli, ilerde pişman olma ihtimaliniz çok büyük o yüzden düşünmeden bir hareket yapmayın ve sırf o istiyor onun gönlü olsun diye asla yapmayın.

Ya bu tutumu bıraksın ya da bitsin gibi göz dağı verseniz güzel olurdu.

konu sahibi konuyu hallettiğini yazmış zaten kızlar...
umarım en doğru kararı vermişsindir... biz ne desek boş herşey senin kalbinde beyninde biter... umarım yaptıklarından da yapmadıklarından da pişman olmazsın...
cinselliği bir kenara bırakırsak herşeye sinirlenen bi adamla ömür geçmez asıl onun için pişmanlık duyabilirsin bence... yolun açık olsun inşallah...

Öncelikle tabiki bu senin kendi tercihin kimse sen biriyle birlikte olmuşsun yada olmamışsın diye yargılama hakkına sahip değil. Ama yinede kararını verirken enine boyuna bir düşünmelisin çünkü erkeklerin beyinleri bayanlardan çok farklı çalışır sen deli gibi severek belki onunla birlikte olacaksın ama onun amacı seninle birlikte olup birde senden zevkini almakta olabilir.. böyle örnekler çok mesela bir arkadaşımın başından geçen bi olaydan bahsedeyim belki karar vermende etkili olur.

Yurtta oda arkadaşım deli gibi sevdiği erkek arkadaşıyla bir gün birlikte olmuş o gün yurda nasıl mutlu geldi anlatamam ben çok yakın arkadaşı olduğu için bana anlattı birlikte olduğunu. Neyse hakkında hayırlısı canım diyerek sustum. Ertesi gün ders dönüşünde odamda arkadaşımı ağlarken buldum ne oldu neden ağlıyorsun dedim daha çok ağlıyarak sevgilisinin hakaretlerini anlattı bana telefonda sen ne biçim kızsın namuslu olsaydın benle birlikte olmazdın ben seni denedim o...pu diyerek telefonu suratına kapatmış ve bir daha açmamış bile. kızı o günden sonra toparlayamadık bi daha intihara bile kalkıştı gözümün önünde zor engelledim ve 1 aya kalmadı okuldan kaydını sildirdi ve memleketine geri döndü okul hayatı bu olayla birlikte bitti.

Şimdi bu kötü bir örnek illa senin sevgilinde böyle çıkar demiyorum ama %80 sonuç bu oluyor. Seçim senin hayat senin arkadaşıma dediğim gibi hakkında hayırlısı diyorum canım. Kendine çok dikkat et..

Back
X