• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce ailesini olumlu , olumsuz elestiren kişi evlendikten sonra eşine de aynı şekilde eleştirel mi yaklaşır?

Esleriniz ve çevrenizden örnek verirseniz çok sevinirim. Görüştüğüm kişi bu şekilde annesini falan bazen elestirir tembel gibi sözlerle. Erkek kardeşine odun , der düşüncesiz der. Rahatsiz olmaya başladım 😔
Hiç şüphen olmasın :) Bazı şeyleri içinden düşünmelisin eleştirilerinde sınırı vardır. Ama zamanla size de söyler bence.

Düzgün bir dille eleştiriyorsa sıkıntı yok bence. Ben de anneme ya da babama sinirlendiğimde sevgilimle paylaşıyorum. Sevgilimin de canı sıkılsa benimle paylaşır.
Önemli olan ortada hiçbir şey yokken durduk yere mi ailesini gömüyor? Ve eleştiri dili nasıl? Yıkıcı mı?
Bir de eleştirdiği insanlara nasıl davranıyor?
Annesiyle normal şartlar altında ilişkisi nasıl?

Aile benim kırmızı çizgimdir. Kan bağıdır, can bağıdır. Benim olsun, başkasının olsun. Ve kim olursa olsun şaşmaz kural eğer biri en yakınıyla ilgili can sıkıcı cümleleri rahatlıkla kurabiliyorsa, yarın öbür gün benimle ilgili de kurabilir. Dikkat! Bu belki küçük bir şey dersin, gözüne görünmez ama bir zaman sonra çığ gibi büyüyebilir.

Esleriniz ve çevrenizden örnek verirseniz çok sevinirim. Görüştüğüm kişi bu şekilde annesini falan bazen elestirir tembel gibi sözlerle. Erkek kardeşine odun , der düşüncesiz der. Rahatsiz olmaya başladım 😔
Illa esine de oyle diyecek bir sey yok Bence ama cok da lafina dikkat eden ya da olculu bir insan olmadigini gosterir.

Bugün ailesini size anlatan yarın öbür gün sizi de ailesine anlatır. Erkeğin sürekli dert yananı, dedikodu yapanı çok itici geliyor bana

Tam tersi tipler de var. Ailesinin tüm olumsuzluklarına rağmen ses çıkarmayan, çevreye kibar ama eşini sürekli eleştireni de var.

Ailesini size gömüyorsa bence bi kere zeki değil demek 🙄
İkincisi de kendi ailesine bunları rahatça başkasına diyebilen size neler der düşünün 🙄

Bir insanı tanımanın en iyi yolu dışarıya karşı davranışlarına insanlar hakkında ne konuştuğunu incelemektir. Bugün seninle ailesi hakkında ne konuşuyorsa ilerde ailesiylede senin hakkında aynı şeyleri konuşur

Ufak tefek laflar olabilir gündelik laf arasında belki söyler ama bu durum çok aşırı dikkatinizi çekiyosa genel olarak eleştirel bir karakteri vardır.
Benim eşimin huyu da ailesinin yanında aşırı daralması, başka şehirde olduklarına benden çok kendisi seviniyor iyi ki eve geldik diyor ve huyu lafa söze gelememesi ben yapsam bende de olur ama ben mesela ailesi kadar müdahaleci değilim annesi en ufak döktüğü kırıntıya kadar laf eder o da oflar sesini yükseltir tam bir ergen mod , ben relaxım o şekilde anlaşıyoruz ancak 😂

Esleriannesineniz ve çevrenizden örnek verirseniz çok sevinirim. Görüştüğüm kişi bu şekilde annesini falan bazen elestirir tembel gibi sözlerle. Erkek kardeşine odun , der düşüncesiz der. Rahatsiz olmaya başladım 😔
Annesine olan tavrı ilişkinin geleceği hakkında ipucu verir emin ol. Tecrübe konuşuyor...

Malesef evet… siz bir istisna bile olsanız ileride çocuğu vs böyle eleştirecektir muhtemelen, o açıdan da bakmak lazım…

Benim eşim böyle.Evlenmeden önce de böyleydi hala da eleştirir. ama Ben de hak veriyorum dediklerine yani yerli yersiz yapmaz eleştirisini. Annesi mesela tatile gidicem destek olur musunuz dedi biz yeni evliyken, eşim de tabii dedi tatil parasının yarısından çoğunu gönderdi ben ne de olsa ağabeyim diye ve eşim sanıyor ki kızkardesi de yollayacak(bizimle aynı imkanlara sahip). O hiç elini cebine atmamış annesi sonra bizden bi daha istedi. Annesine "sen daha onun evinden çıkma çocuklarına hizmetçilik yapmaya devam et yaranacak mısın acaba?" diye haşladı annesini. Yani yüzüne karşı da eleştirir tavrı nettir. Sadece benim aileme biraz mesafeli olduğu için yüzlerine bişey demez zaten senede 2 görüyorum aramız bozulmasın der ama bana söyler yani annen şöyle yaptı vs diye. kendi ailesinden de lafını esirgemez hiç. Ben de bu tavrını yerinde buluyorum. Ezmez de ezdirmez de. Ailede adalet sevgi saygı olsun ister ama maalesef ikimizin ailesi de çok kafa yapısı olarak bize uyan insanlar değiller. Zaten şurda kalmış 10-20 senemiz birlikte deyip katlanıyoruz.

Bi de şunu anlamadım, şimdi ailesini eleştiriyorsa daha kötü yarın seni de eleştirir demiş birçok kişi ama burda çoğu konuda ailesinin yaptıklarına ses çıkarmayan ve görmezden gelen eşleri gömmüyor muyuz saat başı? Yani ak a ak karaya kara diyen adamın nesi kötü ben anlamadım? Kardeşi hakkaten kaba veya işe yaramaz biri olabilir. Bunu söyleyip bundan dert yanmasının nesi kötü veya annesine herseye karışıyor bi rahat bırakmıyor demesi çok mu abes? E evlenince siz de bunları yakından göreceksiniz zaten o zaman sen karışma onlar benim ailem demesi çok mu uygun olur?
Benim tek tavsiyem siz gaza gelip onla birlikte aileyi gömmeyin :) Ben asla onu gazlamıyorum bu konuda. en fazla haklısın derim. Düşünememiştir herkes senle aynı hassasiyete sahip değil takma boşver bizim ağzımızın tadı bozulmasın derim konuyu kapatırım. Alevi harlamam yani. Kendi ailemle de ilgili olarak bişey derse ve haklıysa, evet haklısın ama napalım üstümüzde bunca emekleri var, Paris büyükelçiliğinden emekli insanlar da değiller, onlar da böyle görmüş, ben takmıyorum sen de boşver der geçerim. Arada ters bişey diyecek olursa, bak buna gerek yok ben zaten farkındayım konuşman beni üzüyor kapatalım derim en çok. O da uzatmaz.
Önemli olan sizinle olan ilişkisi ve hak duygusu bence. Kendi hatalarını görmeden başkasını sürekli gömen adam çekilmez sonuçta.

Back
X