Evlenmeden önce ben,evlendikten sonra ben

Cok haklisin iste oyuzden iyi mi oldu diyorum sonra yok ben degistim cok sacma biri oldum kafasina giriyorum ara ara onu cozersem sıkıntı kalkicak cunku cosarak yaptigim seylerde herbitaraf zararli cikiyor mantikla yapinca cogu zaman istedigimi alabildigimi fark etmeye basladim yeni yeni buda ikileme soktu gercek ben mi yoksa mantikli olan mi diye karisti baya iste :D

Bende eskiden sonunu düşünmeden hareket ederdim ve sonra çok pişman olurdum zararlı çıkardım, şimdi 30 a dayandık olgunlaşıyorum artık eskiye nazaran daha sakinleştim, düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi oyunu kuralına göre oynamak gerekiyor dünya böyle. Aslında koç burcu insanları öyle her şeye sinirlenmezler çoğu insanın sinirlendiği şeylere güler geçer, kimsenin sesini çıkarmadığı şeylere öyle bir tepki veririz ki herkes şaşar kalır . ancak biz haksızlığa ve zorlanmaya gelemiyoruz cesur olduğumuz içinde pat pat söylüyoruz. bize dokunmasalar, haksızlıklar olmasa biz pamuk gibi insanlarız. ama dünya biz koçların dünyası değil o kadar çok haksızlık var ki ve insanlar o kadar hadsiz ki biz napalım. Bi de çok dürüst insanlarız lafı çevirmeden söyleriz, yalan da söyleyemeyiz. Uzun lafın kısası bu özelliklerle günümüz dünyasında zor.:KK67:

Canim mesela esimin ailesi konusunda onlara ters cikip ortaligi yiksam belki esim bana bozulacakti mesela ama ben tutumumu o tartismada korudum esim bana bozulmak yerine ailesini net bi sekilde uyardi ve 2dk once ki tartistigim insanlar ozur dilemeye kizim gibi demeye basladi yani ben ben gibi davranirsam yikici olurum mantigimi kullanirsam kazanirim bu acik birsey ama icim baska yaptigim baska oluncada rahat edemiyorum yine yani baski gormuyorum dogru davranmaya calisiyorum yinede

ben seni anladım.. ben de aynı durumdayım ama böylece sen kazanırsın.. açıkçası eşimin ailesi beni istemeye bile gelmedi öyle diyim ben gelmeyeceklerini öğrendiğimde eşime ayrılalım ben senin ailenle arana girmem asla, ilerdeki sorunlarda aradaki insan olmam dedim ki deli gibi seviyorduk birbirimizi.. eşim beni tercih etti sildi ailesini.. düğünden önce gelip özür dilediler o günden beri hiç ağzımı açmadım.. ne bu konuları açtım ne yaptıklarını eşimin başına kaktım.. içim içimi yedi hep yüzlerini gördüğümde ama oynadım saygılı insanı.. sadece mesafemi korudum hep.. eşim de kimin ne olduğunu gördüğü için ben kazandım.. biraz kendimizi hırpalamış oluyoruz ama biz kazanıyoruz.. evliliğin olgunluğu bu evet.. ama hayatın geri kalanında ya da evliliğin diğer noktalarında biz aynı biziz.. değişimden ziyade bu bir gelişim sanırım..

Evet kizlar galiba evlilik icinde biraz fedakarliktan zarar gelmez onun disinda kendimiz olabiliriz yine hepinize tesssekkkur ederim baya kafami kurcalamisti bu konu azcik rahat ettim :))) sayenizde

Ben bal porsugunun fanlari cok. Ben de asigiyim :)

Bal porsuğunu yine de eve almam, izlerim takdir ederim o kadar, onu uzaktan sevmek en iyisi. :KK53:

Zaten kontrata eve hayvan alınamaz diye eklemiş ev sahibi, gidip adamın evine mi atayım bir tane? Mantık beğenmiyorsam durumu evden çıkmamızı söylüyor, duygularım da hayvan beslemenin iyi bir şey olduğunu. Sokaktakilere iyi davranıp eve geliyorum herkes mutlu oluyor. Evli olmak işte böyle bir şey :( Hep denge :KK19:Kendinden başkası için de sebep sonuç ilişkisi gözetebilmek. O yüzden eskiden öyleydim böyleydim diye üzülmüyorum, evlenmeden önce de aynıydım. Kendi isteklerimi es geçmeden başkasınınkileri de umursuyordum, sorun en az çıkıyor o zaman, hiç değilse %90 benden kaynaklı olmuyor.

Canim mesela esimin ailesi konusunda onlara ters cikip ortaligi yiksam belki esim bana bozulacakti mesela ama ben tutumumu o tartismada korudum esim bana bozulmak yerine ailesini net bi sekilde uyardi ve 2dk once ki tartistigim insanlar ozur dilemeye kizim gibi demeye basladi yani ben ben gibi davranirsam yikici olurum mantigimi kullanirsam kazanirim bu acik birsey ama icim baska yaptigim baska oluncada rahat edemiyorum yine yani baski gormuyorum dogru davranmaya calisiyorum yinede

Ben kayınpederimle sorunluyum valla bişey oldumu da pat pat söylüyorum. Bir sabrettim iki sabrettim şimdi pat pat söylüyorum ne varsa yüzüne eşim alıştı. Çünkü ben kendi aileme de söylüyorum ters gördüğüm bir şey varsa. Eşime de diyorum ben kendi babama da söylüyorum banane diye. Ben böyleyim napayım kanser olup öleyim mi :KK53: kayınpeder de koç burcu geçinip gidiyoruz:KK53:

Bal porsuğunu yine de eve almam, izlerim takdir ederim o kadar, onu uzaktan sevmek en iyisi. :KK53:

Zaten kontrata eve hayvan alınamaz diye eklemiş ev sahibi, gidip adamın evine mi atayım bir tane? Mantık beğenmiyorsam durumu evden çıkmamızı söylüyor, duygularım da hayvan beslemenin iyi bir şey olduğunu. Sokaktakilere iyi davranıp eve geliyorum herkes mutlu oluyor. Evli olmak işte böyle bir şey :( Hep denge :KK19:Kendinden başkası için de sebep sonuç ilişkisi gözetebilmek. O yüzden eskiden öyleydim böyleydim diye üzülmüyorum, evlenmeden önce de aynıydım. Kendi isteklerimi es geçmeden başkasınınkileri de umursuyordum, sorun en az çıkıyor o zaman, hiç değilse %90 benden kaynaklı olmuyor.
Bahce gibi birsey yok mu ya keske kucuk kulube olsa bi kenarda kimseye zarari olmadan beslenirdi bende hayvan cok seviyorum kp bize koyden getirdigi kangalini emanet etti ona bakiyoruz simdi o gidince kendimize bitane almayi dusunuyoruuzz cidden hayvan iyi geliyor insana hic olmassa yerim hamster beslerdim filan .d

Ben kayınpederimle sorunluyum valla bişey oldumu da pat pat söylüyorum. Bir sabrettim iki sabrettim şimdi pat pat söylüyorum ne varsa yüzüne eşim alıştı. Çünkü ben kendi aileme de söylüyorum ters gördüğüm bir şey varsa. Eşime de diyorum ben kendi babama da söylüyorum banane diye. Ben böyleyim napayım kanser olup öleyim mi :KK53: kayınpeder de koç burcu geçinip gidiyoruz:KK53:
Bende kendi aileme oyleyim de esim babama laf soksa veya tartissalar uzulurdum :D oyuzden onu dusunup yapmiyorum oyle zaten cok gorusmuyoz artik biara dibdibeydik -.- "mecburen"

Zaten kontrata eve hayvan alınamaz diye eklemiş ev sahibi, gidip adamın evine mi atayım bir tane? Mantık beğenmiyorsam durumu evden çıkmamızı söylüyor, duygularım da hayvan beslemenin iyi bir şey olduğunu. Sokaktakilere iyi davranıp eve geliyorum herkes mutlu oluyor. Evli olmak işte böyle bir şey :KK43: Hep denge :KK19:Kendinden başkası için de sebep sonuç ilişkisi gözetebilmek. O yüzden eskiden öyleydim böyleydim diye üzülmüyorum, evlenmeden önce de aynıydım. Kendi isteklerimi es geçmeden başkasınınkileri de umursuyordum, sorun en az çıkıyor o zaman, hiç değilse %90 benden kaynaklı olmuyor.

Herkesin evlilikten beklentisi farkli. Bence de muhim olan iki insanin karakterinden taviz vermeden yanyana yurumesi. Cunku zorlama degisimler uzun vadede derin mutsuzluklara gebe olur..

Bal porsugunu evde tutamazsin ki :) sabah uyanip yurumeye basliyor, onune cikan her engeli asiyor, uyuyor uyaniyor yine devam..

Bende kendi aileme oyleyim de esim babama laf soksa veya tartissalar uzulurdum :D oyuzden onu dusunup yapmiyorum oyle zaten cok gorusmuyoz artik biara dibdibeydik -.- "mecburen"

Benim kayın peder lafını sözünü bilmez kv eşim herkes uyarıyor bana mısın demiyor eşim artık haklısın ne desen diyor yoksa bende tahamül gösterirdim belki.

Bahce gibi birsey yok mu ya keske kucuk kulube olsa bi kenarda kimseye zarari olmadan beslenirdi bende hayvan cok seviyorum kp bize koyden getirdigi kangalini emanet etti ona bakiyoruz simdi o gidince kendimize bitane almayi dusunuyoruuzz cidden hayvan iyi geliyor insana hic olmassa yerim hamster beslerdim filan .d

Mereba, mereba seviyemizle iyiyim şimdilik, denk geldikçe yemekleri suları var işte, hiç bir zararım yok onlara ama bana da bağımlı olmasın bir yandan, o zaman bir haftalığına falan nasıl bir yere gidicem? Sorumluluk duygusunun azı, çoğu bile dert :( Vicdanen rahat mıyım evet, kedilerden beklemiyorum karşılığını, nankörler zaten istesem bir bardak süt vermezler :KK70:

Bazi degişimler yaşadim bunlar iyi mi oldu kotu mu oldu bilmiyorum bazen diyorum iyi ama bazen benlikten cikiyor muyum diye dusunuyorum

Esimle flort ederken esim sen benden daha sertsin, saglamsin derdi oyleydim.Annem hep senin duygularin mi yok filan derdi bicok kisinin duygulanacagi aglayacagi yerlerde umursamazdim vs bicok seyde duygusal olmadim ,istedigim kisiye istedigim lafi aninda soylerdim ve sonuclarindan hic korkmadim bedelinide odedim iş olsun, okul olsun ,aile olsun hep boyleydim ve birazda agresiftim bana mantikli ,kafama yatan bir sebep sunulmadikca ben " bunu boyle yapmani istiyorum." diyen kimsenin dedigini yapmadim kendi sinirlarimi hep kendim cizdim esimde beni boyle tanidi boyle sevdi..

Ama gelin gorun ki evlenince esimin ailesiyle problemler yasadim bir iki kez. Esim beni hic uzmedi ezdirmedi ama ben istedigim tepkiyi gostermedim hic, onun ailesi sonucta diye ama ben savunulmaktan cok kendimi savunabilmeyi isterdim cunku o beni savunsada benim sinirim gecmiyor kendim haşlamadigim icin ve boyle bir kizken bu durumlarda eski halim gibi davranamamak yada buna benzer seylerde acaba cok mu degişiyorum dedim ..

Birde niyeyse daha duygusal olmaya başladim ... Bu beni hepten sinir ediyor
ve sanki kafeslenmişim gibi hissediyorum eski ,yalniz ,hatalari cok olan ama guclu ben'i kayip mi ediyorum bilmiyorum surekli kendimden birsey kaybediyormusum gibi geliyor ben törpülenmek istemiyorum aynı kalmalıyım ucundan ufak degisiklerimi fark etmek beni telaşlandiriyor cunku tamamen ben ben olmaktan ciktigimda bunu fark etmem belki gec olacakti kötü bile olsa en ufak huyumdan vazgecmek istemiyorum bunun bi yolunu bulmam gerekiyor biliyorum ortada aman aman bir dert fazla bi kaybim yok ama 2 ozelligim bile benim ozelligimdi ve deger veriyorum iyi veya kotu oyuzden kaybetmek istemiyorum cunku beni saglam yapan beni ben yapan seylerden belki 2 taneside onlardi
Evlilik böyle bir şeydir. Törpüleniriz, törpüleriz... Ancak böyle sağlam temeller üzerine kurulu ve yolunda giden bir evliliğimiz olur. Bu değişmek değil, olgunlaşmak.
Yanılmıyorsam yaşın küçüktü. Kötü huylarını seni sen yaptığı için sevmelerin zamanla bitecek. Muhtemelen daha mülayim, daha uysal, daha duygusal bir insan olacaksın zamanla. Bu seni korkutmasın, evlilikle alakası yok. Evlenmiş olmasaydın da bu süreçlerden geçecektin. Belki biraz daha geç olacaktı ama olacaktı..

Sen bence hepsini salla gitsin, üzüleceksin sen o_O
Görelim bakalım, kv bi adım öndeyim, geçen gün atak yaptı ama turun 1.cisi ben geldim :KK45:
Nişanlımada veriyorum şerbeti kaymağı oh tadından yenmiyor :KK53: iyiyiz kız bu aralar. Artık takmıyorum gereksiz kişileri

Mereba, mereba seviyemizle iyiyim şimdilik, denk geldikçe yemekleri suları var işte, hiç bir zararım yok onlara ama bana da bağımlı olmasın bir yandan, o zaman bir haftalığına falan nasıl bir yere gidicem? Sorumluluk duygusunun azı, çoğu bile dert :( Vicdanen rahat mıyım evet, kedilerden beklemiyorum karşılığını, nankörler zaten istesem bir bardak süt vermezler :KK70:
Orasi oyle emanet etcek yer olmayinca hayvan bakmak sıkıntı oluyor bekarken kopegim vardida ben olmasam annem olmadi babam olmadi ust katta babanemler oldugundan ortada kalmiyordu hayvan 5 tanede sokak kedisi bakiyordum onlari emanet ettim aileme gidince hala daha beni tanirlar severim filan gitmiyorlar hic imkan olunca guzel oluyor sizin yaptiginizi yapmayanlarda var o bile yeter :)

Evlilik böyle bir şeydir. Törpüleniriz, törpüleriz... Ancak böyle sağlam temeller üzerine kurulu ve yolunda giden bir evliliğimiz olur. Bu değişmek değil, olgunlaşmak.
Yanılmıyorsam yaşın küçüktü. Kötü huylarını seni sen yaptığı için sevmelerin zamanla bitecek. Muhtemelen daha mülayim, daha uysal, daha duygusal bir insan olacaksın zamanla. Bu seni korkutmasın, evlilikle alakası yok. Evlenmiş olmasaydın da bu süreçlerden geçecektin. Belki biraz daha geç olacaktı ama olacaktı..
21 yasindayim aslinda hicbir fikrim degismedi sadece bazi seyleri oyle olmasi gerektigi icin yapiyorum sadece yoksa ic dusuncelerim hep ayni ve o bazi seyler disinda yine ben benim azcikta duygusallastim iste

Görelim bakalım, kv bi adım öndeyim, geçen gün atak yaptı ama turun 1.cisi ben geldim :KK45:
Nişanlımada veriyorum şerbeti kaymağı oh tadından yenmiyor :KK53: iyiyiz kız bu aralar. Artık takmıyorum gereksiz kişileri
Lati lokumum kendini kandırma :KK14:
Konuşalım bi ara seninle..

21 yasindayim aslinda hicbir fikrim degismedi sadece bazi seyleri oyle olmasi gerektigi icin yapiyorum sadece yoksa ic dusuncelerim hep ayni ve o bazi seyler disinda yine ben benim azcikta duygusallastim iste
İşte değişeceksin muhtemelen zamanla. Ama bu değişimler seni korkutmamalı. İnan 21 yaşımdaki halimle şu anki halimin benzer çok az tarafı var. Hala pek duygusal değilim ama hayat benim de farklı taraflarımı değiştirdi.

Lati lokumum kendini kandırma :KK14:
Konuşalım bi ara seninle..
Konuşalım kuzum, kandırmıyorum canım benim, ben aksiliği bıraktım, kvdeyide kendi ssilahı ile vuruyorum , askere gittiğinden beri kuzum bbenimle çok iyi arası nişanlımında, ben çok korkuyordum askere gidince burnumdan getirir diye maşallahı var, izine geldi diyor ki küçük şeyler için üzmücem seni artık :KK53: askerlik yaramış hıyarıma :KK53:

Back
X