Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

eee o zaman evlenip 3 ay sonra da boşanabilir, her terkedilişi kullanılıp atılmak olarak göreceksen işin zor.
biz de evlenmeden bir süre birlikte yaşadık ama o süreçte ayrılsaydık da kendimi kullanılıp atılmış hissetmezdim, yaşadığım her güzel anın yanıma kar kaldığını düşünürdüm.
aklımdakini anlatamadım aslında hani amacı sadece öyle olan insanlar için söylemiştim onu çok duydum çünkü 2 senelik ilişkileri varmış birlikte olduktan sonra erkek ayrılmış hevesimi aldım diye onu kastetmiştim yoksa tabikide ayrılık olabilir normal

Vallahi ben inanç meselesine hiç girmeyecem gerek yok buna çünkü, dini nikahlı bir beraberlikte bana göre aynı evde sevgiliyle birlikte kalmak...
O yüzden resmi nikah kıymadan dini nikah yapıp aynı evde yaşamaya ne kadar soğuk bakıyorsam buna konuya da o kadar soğuk bakıyorum...

aklımdakini anlatamadım aslında hani amacı sadece öyle olan insanlar için söylemiştim onu çok duydum çünkü 2 senelik ilişkileri varmış birlikte olduktan sonra erkek ayrılmış hevesimi aldım diye onu kastetmiştim yoksa tabikide ayrılık olabilir normal
Benden çok da küçük değilsin, 4 yaş var aramızda, böyle şeyleri çoktan çözebilmiş olman lazımdı. Bir erkeğin seni "kullanıp kullanmayacağını" anlaman için ille de aynı yatağa girmene gerek yok.
O tip adamlar zaten köpek çeken adamlar. Genel özellikleri kadınlara kötü davranmaları, öyle dövmekten falan değil, bildiğin kişilik olarak ezmekten bahsediyorum.
Ben efendi efendi davranan, karşısındaki kadına saygı duyan hiçbir adamın "hevesimi aldım" diye bir cümle kurduğunu duymadım görmedim.
Evlenilecek kız evlenilecek kız gibi cinsiyetçi ötesi seksist tanımlamalar yapan adamlarla sevgili olmazsan kimse de senden hevesini almaz.
Ama kadınlar ay beni evlenilecek kız olarak görüyor diye abuk sabuk havalara girip adamın gideceğini anlayınca da sevişiyor, sonra da herif çektiriyor gidiyor, bu malaklar da ortada kalıyor.
Sana saygı duymayan bir adamı onunla sevişmeden anlarsın, çok basit.

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası

Siz bunu kullanıp atmak olarak görüyorken, sizin kendinize denk görüp beraber yaşayacağınız adamda aynı şeyi düşünecek kafadadır. Siz bunu düşünmeyin.

Ülkemizin büyük bir çoğunluğu beraber yaşama olayına kötü bakar, yine aynı insanların erkekler için elinin kiridir, kızda kendini kullandırmasaydı der. Yine o toplumun erkekleri evlenmeyi düşünürken erkek eli değmemiş kız ister. Sorunuzun cevabını bu çerçevede bulabilirsiniz.

Şahsi düşüncem insanların beraber yaşamasına yada nasıl yaşadığına kimse karışamaz, karışmamalı. Evde ister sevişir ister kanka "mod on" durumunda takılır. Herkesin saygı duyması gerekiyor. Bizim ülkemiz için pek mümkün değil.:işsiz:

Bu dusunceyle hicbir erkekle birlikte olmaman lazim cunku evlenip 3 gun sonra sogudum diyen karisiyla ayda bir zorla birlikte olan adamlar da var. Yani evlendikten sonra hevesini alip sana sirtini döneceğine evlenmeden dönsün. Sevgiliden ayrilmak boşanmaktan çok daha kolay.

Benden çok da küçük değilsin, 4 yaş var aramızda, böyle şeyleri çoktan çözebilmiş olman lazımdı. Bir erkeğin seni "kullanıp kullanmayacağını" anlaman için ille de aynı yatağa girmene gerek yok.
O tip adamlar zaten köpek çeken adamlar. Genel özellikleri kadınlara kötü davranmaları, öyle dövmekten falan değil, bildiğin kişilik olarak ezmekten bahsediyorum.
Ben efendi efendi davranan, karşısındaki kadına saygı duyan hiçbir adamın "hevesimi aldım" diye bir cümle kurduğunu duymadım görmedim.
Evlenilecek kız evlenilecek kız gibi cinsiyetçi ötesi seksist tanımlamalar yapan adamlarla sevgili olmazsan kimse de senden hevesini almaz.
Ama kadınlar ay beni evlenilecek kız olarak görüyor diye abuk sabuk havalara girip adamın gideceğini anlayınca da sevişiyor, sonra da herif çektiriyor gidiyor, bu malaklar da ortada kalıyor.
Sana saygı duymayan bir adamı onunla sevişmeden anlarsın, çok basit.
daha önce ilişkim olmadığı için malesef erkekler hakkında pek bişey bilmiyorum sadece duyduklarım kadarıyla soruyorum cahilim bu konularda biraz :oops: ama haklısınız yazdıklarınızda iyi bir ilişki tavsiyesi olarak aklıma kaydediyorum :anne:

daha önce ilişkim olmadığı için malesef erkekler hakkında pek bişey bilmiyorum sadece duyduklarım kadarıyla soruyorum cahilim bu konularda biraz :oops: ama haklısınız yazdıklarınızda iyi bir ilişki tavsiyesi olarak aklıma kaydediyorum :anne:

Siz kendinizi bilir verdiğiniz kararların arkasında durursanız ilişkilerde sorun yaşamazsınız. Lakin beraber yaşayıp ayrılıp sonra beni kullanıp attı dediğiniz noktada, isteyerek seviştim, evlenme vaadiyle kandırıldım diyen kızla aynı noktada olursunuz.

bana gore cok mantikli ve ben evlenmeden once bir yildan fazla birlikde yasadim iyice tanimis oluyosun cogu huylar birbirine supriz olmuyo

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
hiçbir zaman anlayamazsın ki karşındakinin niyeti kullanmak mı yoksa gerçekten sevdiği için mi beraber
maalesef bu eğitime bile bakmıyor
kendi arkadaşlarımdan biliyorum çoook sevdiğini söyleyen çocuk iş evliliğe gelince korkuyorum diyor
ben de merak ediyorum doğrusu neden korkuyor?
temizliği yapan kadın yemek yapan kadın çocuk doğuran ilgilenen kadın
neyden korkuyorlar yani?...

Öncelikle birlikte yaşamak işinin hadi sevgili olduk birlikte yaşayalım demekle olmadığını düşünüyorum.
Bu tarz önemli kararlarlar spontane gelişir. Nasıl ki hadi sevişelim deyip sevişilmiyorsa hadi birlikte yaşayalım deyip yaşanmıyor tamamen ruhsal bir durum.

Diğer yandan ülke olarak gerek dinsel açıdan, gerekse örf adetlerle oluşturulan hatta dayatılan bile denilebilir toplumsal normlar buna engel oluyor. Bence normal ama aileme sorsanız ooo tüü kaka..

Benim fikrimse, bende erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyorum sayılır. Düzenli olarak kalamıyorum fakat hergün oradayım herşeyini üstlenmek benim için inanılmaz bir keyif. Oda bana hayli yardımcı. Zaman zaman kağıt üzerinde imza olmadığını unutuyoruz. Onun dışında evli varsayıyoruz zaten. Çok şükür ki nasip olursa bir ay içerisindede isteme ve nişan olacak.. ama 6 ay önce sorsalar aynı evde yaşamam derdim. Çünkü biterse ben bunu kaldırabilicek güce sahip değilim

İlişkin olunca zaten düşünürsün bunları. 3 günlük adamla aynı eve girmezsin zaten. Anlarsın süreci. Evlenebilirim ama acaba aynı evdeyken anlaşabilir miyiz? gibi bir düşünce gelir genelde. İşte o zaman birlikte yaşamak tatil falan yapmak gerekiyor bence.

Bir de kullanıp atmak olayına ben katılmıyorum. Kullanmak söz konusuysa iki taraflı bir durum bu. Kadın da erkeği kullanabilir, cinsellik sadece erkeğe zevk veren bir şey değil neticede.

Sana tek tavsiyem, ille de evlendikten sonra cinsellik yaşanmalı gibi bir düşüncedeysen zaten kimseyle öncesinde bir şey yaşama. Sadece sevdiğin için, yanılsan da bunu kaldırabileceksen, cinselliği evliliğe değil sevgiye dair bir şey olarak görebilirsen yaşa.

Aynı eve girip de sıkıntıları fark edince o evden çıkabileceksen gir. Evleneyim çocuk yapayım düzelir mantığına gireceksen yapma zaten. Ya da evli olmadan evlilik hayatı yaşadım şimdi ayrıldık dayanamıyorum, gibi bir düşünceye gireceksen de sakın diyorum. Öyle bir konu vardı geçenlerde burada.

Yani aynı eve girmek için zihnin zaten bunu yadırgamıyor olmalı. Amacının hem aşkını yaşamak hem de karşındakini tanımak, uyumsuz olduğunuzu görürseniz vedalaşabilmek olması gerekir.

Bunları yapamıyorsan uzun uzun flört et, tatile falan çık ama yaşama fazlasını..

kişisel olarak kendime uygun görmüyorum.

çevremdeki bu kararı alıp uygulamış çok kişi yok, o yüzden gözlemim de pek yok.

genel olarak forumdaki arkadaşlar memnun olduklarını düşünüyorlar bu kararlarından.

sanırım tamamen sizinle ilgili bir karar, genel geçer bir doğru olmadığı görüşündeyim.

Gayet normal bir durum..fakat iki tarafda ayrıldıktan sonra "ah beni kullandı evlenmedi döndü kı..ni gitti"diye zirlamayacaksa yada evlenirse "zaten evlenmeden şey ettin benimle"tarzı cümleler kurmayacaksa olabilir yani.ama Türkiye'de bazı kesimlerde ki zihniyetler bu durumu kaldıramaz.Aile ve çevre ne der baskısı taşımayan ve birlikte yaşamanın sorumluluğunu kaldırabilecek olan olgun insanlar bunu çok ta güzel başarır.

yurtdışında öğrenciyken tanıştık. yabancı bir kızla aynı evi paylaşıyordum, o evlenip gidince ev arkadaşı bulmam gerekti, ailemin bilgisi dahilinde beraber yaşamaya başladık. okulumuz bitti türkiyeye döndük, ben ailemle yaşamaya başladım, o bekar evi açtı. düğünümüze yakın bekar evini kapattık fazla masraf olmasın diye, ailemle yaşadığım eve geldi, ben odamı ona verdim kendim kardeşimin odasına taşındım, son 3 ay annem-babam-kardeşim-eşim bir arada yaşadık, hatta arada kardeşimin nişanlısı da bi kaç gece bizde kaldı:) şimdi evliyiz. bence çok iyi birşey yapmışım. evlendikten sonra hiç sürprizle karşılaşmadım. her türlü sorumluluğu paylaşmış birbirimizin her halini görmüş, her türlü tartışmayı yaşamış, huyumuzu suyumuzu iyice öğrenmiş, ailelerimizi gayet iyi tanımış ve herşeyi bile bile evet demiştik. ailem evet dedikten sonra da kimsenin ne diyeceği umrumda olmadı, gerçi zaten babam izin verdikten sonra kimseler bişey diyemedi:))

yurtdışında öğrenciyken tanıştık. yabancı bir kızla aynı evi paylaşıyordum, o evlenip gidince ev arkadaşı bulmam gerekti, ailemin bilgisi dahilinde beraber yaşamaya başladık. okulumuz bitti türkiyeye döndük, ben ailemle yaşamaya başladım, o bekar evi açtı. düğünümüze yakın bekar evini kapattık fazla masraf olmasın diye, ailemle yaşadığım eve geldi, ben odamı ona verdim kendim kardeşimin odasına taşındım, son 3 ay annem-babam-kardeşim-eşim bir arada yaşadık, hatta arada kardeşimin nişanlısı da bi kaç gece bizde kaldı:) şimdi evliyiz. bence çok iyi birşey yapmışım. evlendikten sonra hiç sürprizle karşılaşmadım. her türlü sorumluluğu paylaşmış birbirimizin her halini görmüş, her türlü tartışmayı yaşamış, huyumuzu suyumuzu iyice öğrenmiş, ailelerimizi gayet iyi tanımış ve herşeyi bile bile evet demiştik. ailem evet dedikten sonra da kimsenin ne diyeceği umrumda olmadı, gerçi zaten babam izin verdikten sonra kimseler bişey diyemedi:))
genel Türk ailesi tipinden çok farklı bir profilde aileniz var yalnız:)
ben daha hiç denk gelmedim
benim babam keser keser:P

Back
X