Evlenmeden önce de böyleydin

''babanın evinde böyle mi yapıyordun'' gibi cümleler kuran erkekten de, ''e zaten bekarken de bunu alıyordun şimdi neden şunu istiyorsun'' diyen erkekten de uzak durmak gerek. ben şu an çalışmıyorum iş bakıyorum ve nişanlım çalışmamı istemediğini söylediğinde direkt yüzüne söylüyorum valla.

''istediğim bi şeyi mırın kırın etmeden alacak mısın evlenince'' diyorum, ''gerekli bi şeyse alırım'' diyor. Yahu kime göre neye göre gerekli? bana göre istediğim fondöten ya da pudra çok gerekli ama ona göre gereksiz. ''eee senin gerekli bulmadığın bi şeyi almayacak mıyız yani'' diyorum, laf salatası yapmaya başlıyor. parası olmasa istemem o ayrı mevzu ama adam kendisi karar verecek benim istediğim şeyin gerekli olup olmadığına. ben de her konu açıldığında ''sana göre gereksiz bana göre gerekli şeyleri sana danışmadan alabilmek için bile çalışılır kusura bakma'' diyerek kapatıyorum.

Evlenmeden once annem ne alsam karisirdi. Simdi de karisiyor gerci
Ama istedigimi aliyorum.
Evlenmeden once maddi imkanlarim simdiki gibi olsa yine alirdim. Bunun evlilikle degil maddi imkanlarla alakasi var

Benim düşüncem şu, bir şekil ev dönse atıyorum falanca yerden gelen kira paraları falan olur, kimse çalışmak istemez. Kadın olsun erkek olsun. Ha evde boş durmaz, hobisini yapar, müzikle ilgileniyordur buna yönelir ya da aklıma gelmeyen bir sürü şey. Yani kimsenin ben keyfinden çalıştığını düşünmüyorum. Öğlen radyoda dinledim yapılan bir araştırmada dünya genelinde %83 türkiye genelinde %85 iş yerinde mutsuzmuş insanlar.

Onun dışında çok uç bir iki örnek dışında erkeğin maaşı yeterse x bir hayat sürebilecekken kadın da çalışınca 2x bir hayat sürebiliyorsak neden çalışmayalım. Ha çalışmak istemiyordur kadın, saygı duyarım, sonuçta onun kararı ama akıllı kadındır da demem. Benim olaya bakış açım çok farklı.

Yani hayatta yapılabilecek bir sürü güzel şey var, gezilip görülebilecek inanılmaz güzel yerler. Ama hepsi paraya bakıyor malesef. O yüzden ben çalışmaktan yana kullanıyorum oyumu.

Ha bir de her şeyden önce erkeğin maaşı neye yeterse yetsin, karşınızda adam gibi biri yoksa sizi ezerse o zaman ne olacak? Babanın evinde ne gördün derse?

İşte burda adamın karakteri çıkıyo ortaya..

Tezgahtarlıktan sözleşmeli memuriyete kadar bi sürü işte çalıştım.. ve hepsinde bi sorun vardı.. çoğu sigortamı yapmadı aynı şekilde biçoğu (memuriyetlik de dahil) hakettiğim maaşı vermedi veya hiç vermedi yahut zamanında vermedi.. biçoğuyla mahkemelik oldum.. artık tiksinti boyutuna gelmiştim iş ortamında.. biraz da güzel hoş bi kadınsanız yapıkan askıntılıkları söylemiyorum bile.. kadrolu memurluk olmadıktan sonra çok da sıcak bakamıyorum iş hayatına.. velev ki bi gün mecbur kaldım yapmadığım nadir işlerden evlere ofislere temizliğe gitmek kaldı.. onu da yaparım hiç gocunmam.. namusuyla olduktan sonra her işi yaparım

Geçim guzel oldugu surece calisilmamali sözünden anlaşılan seyle hepsi paraya bakıyor o yuzden çalışılması gerekiyor demeniz ayni zaten. Gecim guzelse paraya bakan seyler de yapilabiliyodur. Dolayısıyla bu imkanlarda çalışmayan kadin gayet te akillidir bence.

Nasıl anlatayım? Misal sadece eşinizin maaşı ile çocuklarınızı okutup ev araba alırsanız bu size yetebilir misal ama sömestr tatilinde Disneylanda gidebilmeniz için sizin de çalışmanız gerekiyorsa ben oyumu çalılşmaktan yana kullanıyorum diyorum.
Lükse giren ama yapılabilecek yaşanabilecek çok güzel şeyler var ve tek maaşın yetmesi için malesef uç bir meslek gerekiyor.

Biz de memurlugu bekliyoruz. Kocam istemiyor markette veya ayak altı yerlerde çalışmamı sizin de bahsettiginiz sebepler yüzünden çünkü metropol bi yerde yaşamıyoruz cahil insan cok herkes herkesi taniyor. İhtiyaçlarımı karşılıyor ki zaten demedigi seye diyecek gibi diyerek açtım bu konuyu. Baba evi muhabbeti yapsa zaten derim o zaman giriyorum bi yere memurlugu bekleyemicem diye. Sadece yanlış mi düşünüyorum diye açtım konuyu.

Ayni seylerden bahsediyoruz..

Ayni seylerden bahsediyoruz..

Anladım, eğer tek maaşla bütün bunları yapabiliyorsanız çok güzel ama o zaman da standart bir rimel için dertleniyorsanız ya da eşinizin ters bir tepkisinden korkuyorsanız o zaman ya boşuna endişeleniyorsunuz ya da karşınızdaki insan da biraz sıkıntı var. Ben boş yere endişelendiğinizi düşünüyorum. Umarım öyledir.
Geri kalan pek çok insan hayatın lüksleri için çift maaş ihtiyacında. Benim oyum her zaman ekonomik özgürlükten yana.

Hayırlısıyla olur memuriyet işiniz inşallah.. yoksa kolay değil insana önem vermeyen yerlerde çalışmak.. herkes bi sömürü peşinde.. ben izmirde yaşıyorum ama burda da anlattığım gibi durumlar.. sessiz sakin olan ben tırnaklarımı çıkarmayı öğrendim.. yoksa maaşımı alamıyodum.. üstünden yıllar geçmesine rağmen hala bi yerde kalan 3.200 lira hakkım var.. bıktım artık Allahınızdan bulup deyip çekildim yoksa eşimin başı derde gircekti..

Yok hayır yanlış düşünmüyorsunuz.Tam tersine evlenince standartlarınızın daha da yükselmesi lazım bence.
Halen öğrenci gibi yaşamanızı beklememesi lazım.Ki abartılı istekleriniz de yokmuş.

şaka yaptığınızı düşünüp gülmek istiyorum. her çalışan kadının ihtiyacı mı var? yanılıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…