• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce halasının kızını düşünmüşler

kamera nerde-tatlicadiarzu-bu şaka olmalıdelikafadulden
birincisi aileler kendi arasında konuşmuş olmuş bitmiş.sonuçta eşiniz sizi istemişki sizinle evlenmiş.neden hala bu konuyu büyütüp sorun yapıyorsunuz?
ayrıca akraba evliliği cinayet gibidir de ne demek?akraba evliliği yapanlar katilmi yani?devlet bu evliliğe izin veriyorken bu şekilde ahkam kesmeniz hiç uygun olmamış.
bende çok tasvip etmiyorum ama evlenenlerde mevcut.bu o kadarda anormal değil.
ayrıca bana göre çok çirkin sözünüzde tam bir talihsizlik.
güzellik çirkinlik neye göre değişiyor?
siz kendinizi dünya güzelimi sanıyorsunuz kuzumCADIARZU
belki oda sizi görünce şok olmuşturfisfisfis
resmen içten içe kıskanmışsınız bu çok belli.
ayrıca halasının evine gidecek tabiki...karışmaya hakkınız yok.ister evine gider ister dışarda görüşür.
halasınımı silsin eşiniz sizin yüzünüzden.üstelik böylede komik bir sebepten...
gül gibi geçinin gidin işte.eskiye takılıpta huzurunuzu boşuna bozmayın derim ben:delphin:
Akraba evliliği cinayettir derken sakat doğacak çocukları veya ileride anlaşmazlıklar olduğunda dünürlerin akraba olmaları nedeniyle daha büyük sorunlar yaşayabileceğini kastederek bu benzetmeyi yaptım ne yazık ki anlamamışsınız. Herhalde yakın çevrenizde böyle bir durum yok çünki benim eşimin ailesinde hemen hemen herkes akraba evliliği yapmış ve çok sorunlar yaşıyorlar. Teyzeden kaynana oluyor sonra da türlü türlü anlaşmazlıklar. Yoksa devletin bu evliliklere izin verdiğini çok iyi biliyorum.

Yorumlarınızı okuduğumda inanamadım.Canım sıkılmışda konu açmışım :) kusura bakmayın ama çok komiksiniz.O zaman bu siteye niye üye oluyoruz anlamadım ki? Konu açma,yorum yapma sadece yazılanları oku ve acımasızca eleştir.Ben anadolu kültürü derken küçümsemedim.Sonuçta trakya, ege, veya doğu hepsi anadolu değilmi? Benim kastettiğim şu idi. Üniversiteler günümüzde ne öğretir insana sadece kültür veya mesleki dersleri mi? Bu okullarda değişik kültür klüpleri veya sosyal etkinlikler yokmudur? Yani bir lisans mezunu hemde öğretmenlikde okuyorsa en azından lehçesini düzeltmemeli mi? Yarın öbür gün öğrencisinin karşısına çıktığında Türkçe öğretmeni olarak hala lehçelimi konuşacak? Ben Erzurum'da yaşıyorum ve burası hakiki anadolu.İçinizde kaç kişi Doğuyu görmüştür bilmiyorum ama ben buradan ve buranın insanlarından da çok memnunum.O gün bahsettiğim kişi burasını bile beğenmedi. Neyse lafı uzatmayacağım. Bende biliyorum işin bittiğini.Sadece aileler arasında görüşüldüğünü ancak sizlere fikir sordum.Ben hiç bir zaman konuyla ilgili de eşime sıkıntı vermedim yada kendisini sıkmadım.Şimdiye kadar yaptığı tüm şeylerde özgürdür.Ben böyle davranıyorum sizce normalmi şeklinde sordum ama direk infaz etmişsiniz tşk ederim.Bir daha canımında sıkılıp sizin sitenizde konu yazacağımı sanmıyorum.Sizler de başkalarının cesaret edip açtığı konuları okur yorum yapmaya devam edersiniz.

hayır trakya anadolu değil...trakya trakyadır anadolu anadoludur ikisi de türkiyedir ama biri trakya yarımadasıdır biri de anadolu yarımadasıdır..

konunuza gelince bende olsam sinir olurdum her gördüğümde ama bilerek evlnmişsiniz o yüzden bence eşeleyip de kendinizide eşinizide mutsuz etmeyin..

hayır trakya anadolu değil...trakya trakyadır anadolu anadoludur ikisi de türkiyedir ama biri trakya yarımadasıdır biri de anadolu yarımadasıdır..

konunuza gelince bende olsam sinir olurdum her gördüğümde ama bilerek evlnmişsiniz o yüzden bence eşeleyip de kendinizide eşinizide mutsuz etmeyin..

Anadolu (Yunanca:Aνατολή / Anatolē), Asya kıtası'nın Güneybatı ucunda yer alan bir yarımadadır. Tamamı Türkiye'de bulunur. Kuzeyinde Karadeniz, batısında Marmara ve Ege denizleri, güneyinde ise Akdeniz yer almaktadır.

bkz:Anadolu - Vikipedi

Olumlu cevabınız için de teşekkürler.

trakya asya kıtasında değil avrupa kıtasında yer alır...neyse konu bu değil zaten...siz yinede canınızı sıkmayın konunuzla ilgili

ohoo... bizde de disariya kiz vermezler.. ille akraba olacak.. akraba disindan biriyle bi kiz evlenirse buyuk kayip// o aile icin buyuk ayip...
gelenek gorenek bu asla degistiremezsin.. bu bakis acisi hep devam edecektir.. benim kuzenleri birbirlerine dusunuyorlardi ama ikisi de yabanci ile evlendi.. ikisinin de cocugu var.. hala keske evlenselerdi diyolar dusunun yani..
bosuna dert ediyorsun.. esinin gonlu olsa o is olurmus zaten.. olmamis ki sen olmussun..
anlayamasan da anlamaya calis bu gelenegi.. ve bosuna kendine dert uretme.

ohoo... bizde de disariya kiz vermezler.. ille akraba olacak.. akraba disindan biriyle bi kiz evlenirse buyuk kayip// o aile icin buyuk ayip...
gelenek gorenek bu asla degistiremezsin.. bu bakis acisi hep devam edecektir.. benim kuzenleri birbirlerine dusunuyorlardi ama ikisi de yabanci ile evlendi.. ikisinin de cocugu var.. hala keske evlenselerdi diyolar dusunun yani..
bosuna dert ediyorsun.. esinin gonlu olsa o is olurmus zaten.. olmamis ki sen olmussun..
anlayamasan da anlamaya calis bu gelenegi.. ve bosuna kendine dert uretme.

Ya anlatmak istediğimde bu yaşamayan bilemez tabi.Kaynanam en ufak şeyde hep onla benim aramda kıyaslama yapıyor.Bu artık bende belki de bilinç altında birşeyler yarattı.Normalde olayları çok büyüten bir yapım yokdur.Olabildiğince sakin ve anlayışlıyımdır.Empati yapmayı severim.İlkden çok tepki göstermemin nedeni de kendi ailemde böyle birşey görmemem. Benim için kuzenim kardeşimdir. Kardeşler evlenir mi? Bence böyleydi.Eşimle evlendikten sonra herşeye alıştım.Herşeyi hoşgörüyle yaklaşmaya çalıştım ama ben unutmaya çalıştıkça birileri hatırlatıp duruyor. Sizinde dediğiniz gibi birileri hala bir şeyler umuyor.Hoş eşşim benden ayrılıp da onu alacak değil bunun farkındayım ama onların içine girince bana bakıp da arkamdan keşke halasının kızı olsaydı demeleri çokmu normal? Bunu söylemelerinde ki tek neden ise çok tutucu bir ailenin beni kabul edemeyişi. Onlar kendi örf ve adetlerini doyasıya yaşamak isterlerken ben farklı bir gelenek yada adet sunduğumda anlayamıyorlar.Çok renklilik vardır ya hani yıllardır hazmedemediğimiz şey işte bu.Düşünün ya öyle bir kayınpederim var ki ona göre kendi memleketi hariç Türkiye'de ne kadar memleket varsa insanlarının hiç biri yaramaz. Adama diyorsun mesela bu Kars'lı Kars'lı dan adam çıkmaz diyor hemen :) Bu Muş'lu Muş'lu dan adam çıkmaz.Bu Afyon'lu Afyon'dan adam çıkmaz :) hep böyle.Gelin gerisini siz düşünün. Şimdi eşimin bir küçüğüne kaynanam ablasının kızını istiyor. Kaynanamı uyaranlar da var.Sonuçta akraba evlilikleri güllük gülistanlık değil.Yaşayıp dert yanan bir sürü yakınları var ve onları uyarıyorlar ama kaynanam benim yanımda aynen şunu diyor; 'Biri dışardan oldu diğeri içerden olsun' Yani öyle bir tavır takınıyor ki benden memnun değil.Şimdiye kadar hep alttan aldım ama artık almayacağım. Biz maciriz.Macirler biraz saf ve iyi niyetli mülayim oluyor genelde.

Ya anlatmak istediğimde bu yaşamayan bilemez tabi.Kaynanam en ufak şeyde hep onla benim aramda kıyaslama yapıyor.Bu artık bende belki de bilinç altında birşeyler yarattı.Normalde olayları çok büyüten bir yapım yokdur.Olabildiğince sakin ve anlayışlıyımdır.Empati yapmayı severim.İlkden çok tepki göstermemin nedeni de kendi ailemde böyle birşey görmemem. Benim için kuzenim kardeşimdir. Kardeşler evlenir mi? Bence böyleydi.Eşimle evlendikten sonra herşeye alıştım.Herşeyi hoşgörüyle yaklaşmaya çalıştım ama ben unutmaya çalıştıkça birileri hatırlatıp duruyor. Sizinde dediğiniz gibi birileri hala bir şeyler umuyor.Hoş eşşim benden ayrılıp da onu alacak değil bunun farkındayım ama onların içine girince bana bakıp da arkamdan keşke halasının kızı olsaydı demeleri çokmu normal? Bunu söylemelerinde ki tek neden ise çok tutucu bir ailenin beni kabul edemeyişi. Onlar kendi örf ve adetlerini doyasıya yaşamak isterlerken ben farklı bir gelenek yada adet sunduğumda anlayamıyorlar.Çok renklilik vardır ya hani yıllardır hazmedemediğimiz şey işte bu.Düşünün ya öyle bir kayınpederim var ki ona göre kendi memleketi hariç Türkiye'de ne kadar memleket varsa insanlarının hiç biri yaramaz. Adama diyorsun mesela bu Kars'lı Kars'lı dan adam çıkmaz diyor hemen :) Bu Muş'lu Muş'lu dan adam çıkmaz.Bu Afyon'lu Afyon'dan adam çıkmaz :) hep böyle.Gelin gerisini siz düşünün. Şimdi eşimin bir küçüğüne kaynanam ablasının kızını istiyor. Kaynanamı uyaranlar da var.Sonuçta akraba evlilikleri güllük gülistanlık değil.Yaşayıp dert yanan bir sürü yakınları var ve onları uyarıyorlar ama kaynanam benim yanımda aynen şunu diyor; 'Biri dışardan oldu diğeri içerden olsun' Yani öyle bir tavır takınıyor ki benden memnun değil.Şimdiye kadar hep alttan aldım ama artık almayacağım. Biz maciriz.Macirler biraz saf ve iyi niyetli mülayim oluyor genelde.

tipki babami anlattin canim.. biz de boyle bir aileyiz iste tam tamina hem de.. ablam yabanci ile evlendi hala kahrederler nasil kizimiizi verdik diye. evleneli 5 seneyi gecti dusun yani. bakis acisi gorusler bu asla degistiremezsin. guzel mi degil? ama bu benim ailem ve byle kabullenmek zorundayim. girme sen de iclerine ne yapsan agzinla kus tutsan dahi yaranamazsin. benim bir halami yabanciya vermisler halami sultanlar gibi yasatiyor ama babam adamin yedi ceddine bela okur nerdeyse. neden biz doguluyuz onlar trakyali cunku. dedigim gibi bu bakis acisi. ve degistiremezsin bu saatten sonra. yaptigin iyilik duman gibidir havaya karisir gider ama kotuluk is gibidir yikasan da asla gecmez unutturamazsin onlara.
kotu niyetlerinden degil gelenkleri gorenekleri boyle baska bi ihtimal akillarina gelmemis. sen yabancisin diye huylaniyorlar rahat edemiyolar iste. bizimkiler de ayni malesef.
o yuzden iste takma kafana diyorum. cunku bunlar ciddiye alinmasi gereken seyler degil. sen kendi rahatina huzuruna hayatina bak. o kadar. gersini dusunme. dusunursen altiindan kalkamazsin haberin olsun.

Yorumlarınızı okuduğumda inanamadım.Canım sıkılmışda konu açmışım :) kusura bakmayın ama çok komiksiniz.O zaman bu siteye niye üye oluyoruz anlamadım ki? Konu açma,yorum yapma sadece yazılanları oku ve acımasızca eleştir.Ben anadolu kültürü derken küçümsemedim.Sonuçta trakya, ege, veya doğu hepsi anadolu değilmi? Benim kastettiğim şu idi. Üniversiteler günümüzde ne öğretir insana sadece kültür veya mesleki dersleri mi? Bu okullarda değişik kültür klüpleri veya sosyal etkinlikler yokmudur? Yani bir lisans mezunu hemde öğretmenlikde okuyorsa en azından lehçesini düzeltmemeli mi? Yarın öbür gün öğrencisinin karşısına çıktığında Türkçe öğretmeni olarak hala lehçelimi konuşacak? Ben Erzurum'da yaşıyorum ve burası hakiki anadolu.İçinizde kaç kişi Doğuyu görmüştür bilmiyorum ama ben buradan ve buranın insanlarından da çok memnunum.O gün bahsettiğim kişi burasını bile beğenmedi. Neyse lafı uzatmayacağım. Bende biliyorum işin bittiğini.Sadece aileler arasında görüşüldüğünü ancak sizlere fikir sordum.Ben hiç bir zaman konuyla ilgili de eşime sıkıntı vermedim yada kendisini sıkmadım.Şimdiye kadar yaptığı tüm şeylerde özgürdür.Ben böyle davranıyorum sizce normalmi şeklinde sordum ama direk infaz etmişsiniz tşk ederim.Bir daha canımında sıkılıp sizin sitenizde konu yazacağımı sanmıyorum.Sizler de başkalarının cesaret edip açtığı konuları okur yorum yapmaya devam edersiniz.
üniversiteler kuşkusuz diğer insanları lehçelerinden,fiziki görünüşlerinden veya kafa yapılarından dolayı hakir görmeyi de öğretmez.
ayrıca tüm sakat bebekler akraba evliliklerindede olmuyor,bütün mutsuz evlilikler yapanlar akrabada değil.
kendini yetiştirmiş veya yetiştirememiş.bunu eleştirmek size düşmez.

Akraba evliliği cinayettir derken sakat doğacak çocukları veya ileride anlaşmazlıklar olduğunda dünürlerin akraba olmaları nedeniyle daha büyük sorunlar yaşayabileceğini kastederek bu benzetmeyi yaptım ne yazık ki anlamamışsınız. Herhalde yakın çevrenizde böyle bir durum yok çünki benim eşimin ailesinde hemen hemen herkes akraba evliliği yapmış ve çok sorunlar yaşıyorlar. Teyzeden kaynana oluyor sonra da türlü türlü anlaşmazlıklar. Yoksa devletin bu evliliklere izin verdiğini çok iyi biliyorum.

benzetmeniz baya abartılı olmuş o zaman.
tüm sakat çocuklar akraba evliliğinden olmuyorki...
benim ailemde bir kişi var akraba evliliği yapan.istisnadır.ama çokta mutludur.zehir gibi iki kızıda var.kızlardan biri geçen sene öss'de türkiyede ilk 100 arasındaydı üstelik.
demekki bir yorum yapılırken genele yayılarak yapılmaz.
akrabalar kardeş falanda değildir.
siz kardeş gibi hissedebilirsiniz ama öz kardeşiniz değillerdir.
dolayısıyla eşinizin ailesinde sapık ensest ilişkiler var gibi düşünmeyin artık.

eşimin annesi de beni çok istedi öyle evlenmeye razı oldum demişsiniz...
şimdi beni istemediler diyorsun...
ben anlamadım hala tam olarak sorununuz ne?
eşinizle anlaşıyorsanız, onu gerçekten seviyorsanız ikinci, üçüncü, dördüncü şahısları ilişkinize neden sokarsınız?
kimbilir millet benim evliliğim içinde ne düşünüyor...milleti memnun etmek için evlilik yapmıyoruz... isteyen istediğini düşünür... ben ne düşünüyorum önemli olan o...
sizde bu şekilde düşünürseniz rahat edersiniz...

sendne önce olmuş bitmiş bişey neden seni hala rahatsız ediyor anlamadım. sonuçta eşin senden saklamamış. benim eşimi bir sürü kişiyle tanıştırmış annesi olsun diye zorlamış. bunlardan birisi teyzesinin kızı biriside dayısının gelinin kardeşi. evlenmeden önce teyzesi sorun çıakrttı, evlendikten sonrada daysıının gelini. bende ağızlarının payını verdim artıkda evime sokmuyorum. karşındaki sana tepkili değilse bişey olmamış gibi davran ama sana ters yaparsa sende söyle lafını geç. kendine dert etme sonuçta siz evlenmişsiniz. olur böyle vakalar.

üniversiteler kuşkusuz diğer insanları lehçelerinden,fiziki görünüşlerinden veya kafa yapılarından dolayı hakir görmeyi de öğretmez.
ayrıca tüm sakat bebekler akraba evliliklerindede olmuyor,bütün mutsuz evlilikler yapanlar akrabada değil.
kendini yetiştirmiş veya yetiştirememiş.bunu eleştirmek size düşmez.

benim ailemde bir kişi var akraba evliliği yapan.istisnadır.ama çokta mutludur.zehir gibi iki kızıda var.kızlardan biri geçen sene öss'de türkiyede ilk 100 arasındaydı üstelik.
dolayısıyla eşinizin ailesinde sapık ensest ilişkiler var gibi düşünmeyin artık.

Siz ne düşünürseniz düşünün benim için düşüncelerim hala aynı.Aynı da kalacak.Akraba evliliklerinde risk her zaman en üst seviyededir öyle olmasa hamile iken her ay DR.a kontrola gittiğinizde kocanız akrabamı diye sormazlar. Bu konuyla ilgili Peygamber efendimiz HZ. Muhammet'in bile yorumu vardır. 'Size kimlerle evleneceğinizi Kuran'da belirttik. Akrabayla evlenmek haram değildir ancak yabancıyla evlenin ki çocuklarınız güzel olsun' demiştir. güzel olsun da ki kasıt mecazi anlamlıdır. Kendinizden örnek vermişsiniz ve sakat değiller derece yaptılar falan demişsiniz ama akraba evliliklerinde sorunlar sadece zeka da olmuyor ve ileriki yaşlarda da çocuklarda başka şeyler çıkabiliyor.
Üniversitelerin eğitimine gelincede. Biz böyle biliriz.Bu ülkenin aydınlık,çağdaş,kültürlü gençleri genelde üni. okuyanlarıdır.Bir genç üni. de okuyupda kendine bişey katamamışsa eski bir atasözü vardır onu telfuz ederiz. Üni. kimseyi hakir görmeyide öğretmez demişsiniz.Konuyla ne alakası var anlamadım? Benim fikirlerim bu olabilir ama ben zaten üni.ler bunu bana öğretti demedim.Herkesin bir değer yargısı vardır bu da benim için budur.Benim aldığım kültüre,yaşam biçimine, yaşayış tarzıma göre çok alt seviyelerdeydi bu da benim düşüncemdir size yargılamak düşmez. Bu arada bizim için amca baba yarısı teyze anne yarısı hala ve dayı da keza öyledir bu sebeple de çocukları evet kardeşimdir. Bizde kardeşle evlenilmez.Kardeşlerimize o gözle bakılmaz. Ben 26 yaşındayım ve bunu kendimi bildim bileli böyle bilirim. Benim amcamın oğlunun eşi benim evime geldiğinde her zaman içi rahattır yada aklında hiç birzaman alt niyet yokdur.Biz insanlara huzursuzluk vermeyiz.

Bundan sonra da ne yorum yaparsanız yapın bilin ki benim akraba evliliği v.b. konularda fikrim aynıdır.Ben sadece konunun geneliyle ilgilenirken siz başka şeylere takıldığınız ve anlamadığım bir şekilde beni başka yerlerden infaz ettiğiniz için de daha fazla yorum yapıp canımı sıkmaya gerek yok.Haksızlık da etmeyeyim bir kaç olumlu cevap geldi onlarda bana yeter.

Son olarak da ek bir bilgi vermek istedim.özellikle KRONıCK senin okumanı tavsiye ederim.

Akraba evliliği genel olarak iki derecede incelenir:
Anne veya babalarından biri kardeş olan bir çiftin yaptığı evliliklere 1.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Kuzen Evlilikleri) denir.
Büyükanne veya büyükbabalarından biri kardeş olan çiftlerin yaptığı evliliklere ise 2.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Torun Evlilikleri) denir.
Akraba evliliklerinin çocuklardaki etkisi nasıl oluşur?

Her çocuk anne ve babanın özelliklerini taşır. Anne babanın özellikleri kromozomlar üzerindeki genlerle çocuklara taşınır. Bu genler bir çifttir. Aynı soydan gelen kişilerin gen özellikleri benzerdir.
Her ikisi de bir bozuk gen taşıyan anne babadan doğan çocuklar sağlam geni alırsa SAĞLIKLI olur.
Anne veya babadan bir sağlam bir hastalıklı gen alırsa TAŞIYICI olur. Kendileri hasta olmasa bile hastalığı bir sonraki nesile taşırlar. Evlendiğinde hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali vardır.
Anne ve babanın her ikisinden de hastalıklı gen alan çocuk HASTA olur.
Akraba dışı evliliklerde hasta çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür!

sanırım arkadaş Anadolu kızı derken burda küçümsemek amaçlı demiyor Anadolu kızı benim anladığım kadarıyla daha bir gelenek ve göreneklerine bağlı belirli kuralları olan şehir ortamına tam adapte olamamış demek istiyor bana öyle geldi burdan farklı bir anlam çıkartmamak lazım

zaten kelimelere takilip ta tartisma yaratmakta ustune yoktur onun
aslinda ne denmek istedigin anlar ama yine de boyle yapar

kronick kullanıcısından alıntı

[/QUOTE]

evet tüm sakat çocuklar akraba evliliklerinden meydana gelmiyor ama akraba evliliklerinde bu risk çok yüksek
özellikle halasının kızından bahsedıyo kuzenler kardeş gibi sayılır ister annetarafından kuzen olsun ister baba tarıfından çok sakıncalı buluyorum
doğan çocuklarda bi anormallik olsun yada anne karnında farkedilsin ilk sordukları şey doktorların akraba evliliği varmı ailenizde
sizde annenizde babanızda veya onun babası yapmışmı diye sorarlar

bencede büyütme arkadaşım
nasıl bir bayanı bin kişi ister biri alırsa beyler içinde geçerli
onlarda birçok kişiyi ister ama kısmetten ötesi yok.

ben 9 aylık evliyim kaynanam her geldiğinde oğluma
şunun kızını istedim
kız şöyleydi falan
neyapayım yani.
benle evlendi canımı sıksam ne olurki.

bundan 1 ay öncesine kadar benimde amcamın oğlu ile halamın kızı evlendi. Dinimizde bi sakıncası yokmuş ama şöyleki birbirlerini hiç tanımıyorlardı tanışmalarından sonra oldu herşey. Bende akraba evliliğini tasvip etmiyorum bende kardeş gibi birlikte büyüdüğüm bi akrabamla evlenemem.

bence konu sahibinin anlatmak istediği zamanında olup biten değil şimdi eşini facebookta bu kızın eklemesi bikaçınız kıskanmışsınız demiş size soruyorum kim kocasını kıskanmıyor da kıskanmış die kadını suçlar gibi konusuyosunuz bence facebook a eklemesi halasının kızı olarak normal bi durum önemli olan eşinin düşünceleri şifresini biliyosan eşinede güveniyosan takma kafana salla gitsin...

bu akraba evlılıgıne neden bu kadar takıldınız anlamıyorum yaa...

eşimin anne ve babası teyze çocuklarıymıs (kuzenler yanı) evlenmısler sonucta .. karadenız bolgesındeler (illakı bolgelere ayırdınız mademmm)

bizde akraba evlılıgı olmaz 7.kusaktan sonra..ben gocmenım (bulgarıstan göçmenıyım)benımde adetlerımle esımın adetlerı uymuyor ama ben SAYGI duyuyorum.. gidipte wayy nasıl olduda yaparsınız dusundunuz vaktınde demıyorum.. çunku esımınde bekarken yakıstırmları olmus.. ben gidipte eskılerı didiklemıyorum wayy nasıl olur soyle demıyorum cunku benı İLGİLENDİRMEZZZ..MAZİDE KALMISSS...

.son olarak dogudan bahsetmısınız.. ''hiç gitinizmi'' demıssınız... ne alakaysa.. doguya gidip gıtmemek konuyla ne alaka anlamadım pardon...

illakı ogrenmek istiyorsanız ben gittim baba meslegi kaldık 4 yıl doguda 90la 94 yılları arasında.. içlerini bilirim yatılıda okudum.. lisan ve lehce farkı oluyor elbet.. hem sızın erzurum dediginiz yer bıze gore cennetti emın olun... (evinizi taradılarmı-roket attılarmı ) korkularınız olamıstır emınım...

üniv okudu die kendını gelıstıremedı vs.. acayıp sacma seylere takılıyorsunuz .. siz bu kızı hiç çekemıyorsunuz acıkcası.. evliliğinizin tadını çıkarmak yerıne yazıkki bunlara takılıp kalıyorsunuz..

son olarak siz bile bile lades demıssınız sımdı neden niçin kurcalayıp duruyorsunuz.. illakı birseylere bahane olsunda ben şu kızla - kaynanamla veya esımle bir kavga cıkartayım gibilerine dusunuyorsunuz Sanki..

anaksunamon çok hoşsun gerçekten-tatlicadiarzu-
ilk yazında "bana göre çok çirkindi,eğitilememiş,lehçesi bozuk vs..." diye yorum yapan bendim tabi-tatlicadiarzu-
o meşhur atasözü varya,benimde aklıma o geldi.
bal gibi kıskanmışsın işte.
sen istediğini düşünebilirsin tabi.sana laf anlatmakla zaman kaybetmeyeceğim.
zira biliyorum ki ne kadar bilirsen bil,bildiğin karşındakinin anlayabildiği kadardırCADIARZU
sana derin dini ve coğrafi bilginle hayatta başarılaryerimseniben

konu sahibesi seni çok kaprisli gördüm....

ayrıca kim olursa olsun anadolu kadını diyerek bi şekilde aşağılamanız çok çirkin..

bende bir anadolu kadınıyım varmı ötesi?

ayrıca eşinize sizden önce yakıştırmış olabilrler ama işin sonu sizinle bitmiş...

tabirlerinizi hiç beğenmedim kusura bakmayın.....:delphin:

Back
X