• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce halasının kızını düşünmüşler

cimbizla cekilen bir laf nerelere geldiii..neysee...
neden takiliyorsunn halasinin kizinaa??gidipte orada birseyler ceviriyor degil herhalde.yada onu da gormeye gitmiyor.esinee guven oncee..2 kat yabancida olsa adamin icinde varsa heryere kayar..
is isten gecmis sizinle evlenmis kendinize takacak sorun mu ariyorsunuz..?esinizin ailesinden birilerinin doldurusuna gelmeyin..sizz boyle yaptikca esinizde gittigini gizliyordur..yok yeree vesvese yapip kendini en onemlisi evliligini yipratma..
benle evli bunlarin konusulmasi hos degil de ver agizlarin payinii olsun bitsin...
aklina ne getiriyorsun kotu dusunmee kotu olmasin esinede belli etme adamin aklinda olmayan seyi aklina getirmeee.

papatya bendesenın durumunun aynısı farklı olnan tek şey teyze kızı benım ewıme falan gelmedı ama teyze olan yani kızın annesı düğünümde tatsız şeyler yaşattı seni çok iyi anlıyorumm eşim görüşmüyo zatenn kız onu istiyomus eşim tarafında tek yabancı benim gerisi hep akraba bizim ailede ise söz konusu olamaz kardeşiz yani düşün benim elti eşimin teyzesinin kızı görümcemin kocası eşimin dayısının oğlu falan ve ben onların içleinde çok yabancılık çektim ailemdende uzaktaydımmm neyse sana şunu söyliyim canım eşini sakın görüştürme seni seviyo olsada ailesi zamanında istemişşşş:olmaz:

Eşin seninle evlenmiş olay bitmiş, eski bir mevzu yüzünden ki eşinle hala kızı arasında hiç bir şey bile olmamışken şimdi neyi dert ettinki.
Hala kızı tabiki facebooka ekleyebilir, halasını görmeyede gidebilir. Ne yani akrabasını silsinmi adam.

sanki gitme demiynce gitmeyecek al iste gidiyor hemde gizli gizliii..
birseyi ne kadar yasaklarsan o kadar tatli gelir...

Siz ne düşünürseniz düşünün benim için düşüncelerim hala aynı.Aynı da kalacak.Akraba evliliklerinde risk her zaman en üst seviyededir öyle olmasa hamile iken her ay DR.a kontrola gittiğinizde kocanız akrabamı diye sormazlar. Bu konuyla ilgili Peygamber efendimiz HZ. Muhammet'in bile yorumu vardır. 'Size kimlerle evleneceğinizi Kuran'da belirttik. Akrabayla evlenmek haram değildir ancak yabancıyla evlenin ki çocuklarınız güzel olsun' demiştir. güzel olsun da ki kasıt mecazi anlamlıdır. Kendinizden örnek vermişsiniz ve sakat değiller derece yaptılar falan demişsiniz ama akraba evliliklerinde sorunlar sadece zeka da olmuyor ve ileriki yaşlarda da çocuklarda başka şeyler çıkabiliyor.
Üniversitelerin eğitimine gelincede. Biz böyle biliriz.Bu ülkenin aydınlık,çağdaş,kültürlü gençleri genelde üni. okuyanlarıdır.Bir genç üni. de okuyupda kendine bişey katamamışsa eski bir atasözü vardır onu telfuz ederiz. Üni. kimseyi hakir görmeyide öğretmez demişsiniz.Konuyla ne alakası var anlamadım? Benim fikirlerim bu olabilir ama ben zaten üni.ler bunu bana öğretti demedim.Herkesin bir değer yargısı vardır bu da benim için budur.Benim aldığım kültüre,yaşam biçimine, yaşayış tarzıma göre çok alt seviyelerdeydi bu da benim düşüncemdir size yargılamak düşmez. Bu arada bizim için amca baba yarısı teyze anne yarısı hala ve dayı da keza öyledir bu sebeple de çocukları evet kardeşimdir. Bizde kardeşle evlenilmez.Kardeşlerimize o gözle bakılmaz. Ben 26 yaşındayım ve bunu kendimi bildim bileli böyle bilirim. Benim amcamın oğlunun eşi benim evime geldiğinde her zaman içi rahattır yada aklında hiç birzaman alt niyet yokdur.Biz insanlara huzursuzluk vermeyiz.

Bundan sonra da ne yorum yaparsanız yapın bilin ki benim akraba evliliği v.b. konularda fikrim aynıdır.Ben sadece konunun geneliyle ilgilenirken siz başka şeylere takıldığınız ve anlamadığım bir şekilde beni başka yerlerden infaz ettiğiniz için de daha fazla yorum yapıp canımı sıkmaya gerek yok.Haksızlık da etmeyeyim bir kaç olumlu cevap geldi onlarda bana yeter.

Son olarak da ek bir bilgi vermek istedim.özellikle KRONıCK senin okumanı tavsiye ederim.

Akraba evliliği genel olarak iki derecede incelenir:
Anne veya babalarından biri kardeş olan bir çiftin yaptığı evliliklere 1.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Kuzen Evlilikleri) denir.
Büyükanne veya büyükbabalarından biri kardeş olan çiftlerin yaptığı evliliklere ise 2.DERECE AKRABA EVLıLıĞı (Torun Evlilikleri) denir.
Akraba evliliklerinin çocuklardaki etkisi nasıl oluşur?

Her çocuk anne ve babanın özelliklerini taşır. Anne babanın özellikleri kromozomlar üzerindeki genlerle çocuklara taşınır. Bu genler bir çifttir. Aynı soydan gelen kişilerin gen özellikleri benzerdir.
Her ikisi de bir bozuk gen taşıyan anne babadan doğan çocuklar sağlam geni alırsa SAĞLIKLI olur.
Anne veya babadan bir sağlam bir hastalıklı gen alırsa TAŞIYICI olur. Kendileri hasta olmasa bile hastalığı bir sonraki nesile taşırlar. Evlendiğinde hastalıklı çocuk sahibi olma ihtimali vardır.
Anne ve babanın her ikisinden de hastalıklı gen alan çocuk HASTA olur.
Akraba dışı evliliklerde hasta çocuk sahibi olma ihtimali düşüktür!

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis :lepi: Bütün mesajlarına yürekten katılıyorum..opuyorumnanaktan
Bizde de akraba evliliği kesinlikle yok,hiç hoş görülmez ve kuzenleri kardeş sayarız...a.s

Canım benim, kim ne derse desin sen almışsın adamı. Kıskananlar çatlasın... hihoyyyt

Bizde hala olur akraba evlilikleri ve akraba evliliginden olan cocuklar
Cok sükür hicbirinde bir hastalik yada herhangi bir sorun yok
Hepsi mutlu mesut yasayip gidiyor.
Neden cinayet olsun?
Biribiriyle tanimadan evlenen insanlarin cocuklari 100% saglikli mi oluyor sizce?

Bende de benzer bi durum var ama bizdeki şööyle
Hala ve kızı eşimi çok istemiş eşimin ailesi karışmamış eşime bırakmış kararı
Eşimde tabii köyden kız istemediği için hiiç oralı olmamış
Bu kız düğünümüze geldi ortalarda oynadı zıpladı
Bense hiçbişey bilmiyormuş ve çok mutluymuş gibi etrafa gülümsedim durdum
Düğünden sonra henüz karşılaşmadık ama karşılaşsak bile mesafemi koruyarak hoşgeldin beş gittin derim
Sana tavsiyem sakın tepkili davranıp kendini önemli görmesine sebeb olma
Biri kıskanıldığı zaman kendini kayda değer biri gibi görür
Bence rahat ve soğuk kanlı ol bırak o kudursun

Back
X